Ha az Apple és a Google kidobná a Twitter app-ot a store-jukból Musk saját okostelefont kreálna

Egy user azon lamentált, hogyha az Apple és a Google úgy döntene, hogy kirúgnák a Twitter app-ot a saját store-jukból (ahogy azt a Parler-rel tette az Apple korábban), akkor Musk-nak nem lenne más választása, mint egy saját okostelefont (és nyilván kapcsolódó ökoszisztémát) létrehozni. Musk erre válaszolva azt mondta, hogy nagyon reméli, hogy nem így lesz, de ha nem lesz más választása, csinál egy saját telefont. Egyesek szerint Musk állítása túlzó, mások nem becsülnék le a képességeit, hiszen az autóiparban, az űrtechnikában, a lángszórógyártásban letett névjegye mutatja, hogy minden tekintetben - technikailag, anyagilag, elszántságilag és jó értelemben vett "őrültségileg" is - képes lehet erre ... Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 11. 27., v – 09:25

Musk szerint a napi új user reg.-ek száma nő, a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos bejelentések száma kevesebb lett, a Twitter jobban működik mint azelőtt, hogy kiszórta volna a cég háromnegyedét ... Ha nem kamuzik, akkor valamit nagyon jól csinál ...

trey @ gépház


Ahogy egy visionary-hez illik ... majd számonkérjük rajta!

trey @ gépház

Kicsit felkavarhatná az állóvizet ezen a téren is! A rohadt alma és penészes/megszáradt édességek/péksütemények szemétdombján!

Szerkesztve: 2022. 11. 27., v – 12:16

Ki ir ilyen egyatlalan ilyet? :D Minek?

Jól gondolom, hogy Android alapon gyakorlatilag csak egy saját app áruházat kell összeraknia és egy hardvert, akár úgy, hogy valakivel legyártatja, akár úgy, hogy gyakorlatilag kész alkatrészekből összelegózza?

Teljesen új rendszer írása, mint amit pl. a Microsoft próbált, nem muszáj. Lehet azt, mint amivel az Amazon próbálkozott.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

> Jól gondolom, hogy Android alapon gyakorlatilag csak egy saját app áruházat kell összeraknia és egy hardvert,

 

Szerintem nagyon rosszul gondolod. Turok neked egy videot, ahol ez ki van fejtve, de roviden: google szolgaltatasok nelkul a lenyegi alkalmazasok mar nem futnak (banki alkalmazasok, google notification, stb), ami viszont fajobb, hogy gyarat nem talalsz ra. Ugyanis, aki google telefont gyart, az nem gyarthat mas androidos telefont.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Egyébként emlékeim szerint a Nokia még az MS időkben próbálkozott azzal, hogy ezek mögé az APIk mögé saját implementációt adjon, és így nulla efforttal tudod kiadni a saját appjaidat odamigrálva.

 

De sose másztam bele, csak a BMEn rallyztak az AIT szervezésében - lehet a gyakorlat ugyanaz volt, mint ami most a Huaweinél, hogy csak kbugyanazok az APIk 

a Nokia (...) próbákozott azzal, hogy (...) saját implementációt adjon (Ő, mármint a Nokia&MS), és így nulla efforttal tudod kiadni (TE, mint appfejlesztő) saját appjaidat 

HTH, szerintem a ragozásban ott volt az info, amit keresel, hogy ki dolgozott, és kinek volt ez nulla effort ;)

google szolgaltatasok nelkul a lenyegi alkalmazasok mar nem futnak

Na de le kell mondani a google szolgáltatásokról?

Azt tudom, hogy a Huaweii-nek pl. a szankciók miatt nem voltak elérhetőek, de amit én képzeltem el az inkább olyan, mint az Amazon Fire tablet, amin rajta van minden Google cucc, csak Google Play áruház helyett az Amazon alkalmazásboltja a default.

gyarat nem talalsz ra

OK, akkor ezek szerint össze kell raknia egy gyárat magának, vagy ki kell bérelnie egyet Kínában.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Jó, de más az, amikor gazdasági elvek mentén működik (vagyis gyártsunk egy telefont, adjuk el jó pénzért = profit), meg más, amikor sértődöttség, elvek és pénz vannak a gyártónál, és teljesen mindegy neki, hogy hoz-e profitot, vagy esetleg valamennyire ráfizetéses. Ha arról van szó, hogy csakazért is megmutatom, szerintem Musk nem rémül meg attól, hogy bele kell öntenie az éves profitjának egy kis részét. Jó, hát ne legyen masszívan veszteséges. De egyébként erőből megoldja.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Miért ne működne más platformon az app?

Az Androidos telefonomra bármikor fel tudok simán telepíteni másik alkalmazásboltból appot, csak a beállítások között kell engedélyezni.

Telepítés után ugyanúgy működik, mintha a Google boltból telepítettem volna.

iPhone-on nem tudom, hogy megy.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Akkor tudod majd feltelepíteni a Gipsz Jakab által összelegózott Androidra az appot, ha az nem használ GSM API-kat. Tudom hogy van microg meg mittudoménmiegyéb, de egy folyamatos küzdelem lehet az élet az ilyen "tiszta" telókon, én meg már öreg és türelmetlen vagyok ilyesmihez :)

Én mindenkinek örülök aki új mobilt/OS-t hozna erre a piacra hátha történne némi előrelépés/új inováció, kissé nyomasztó az android/ios full hegemónia, és az, hogy évről évre jobb a kamera és kb. ennyi a fejlődés. (A hajlítható telót egyelőre nem tartom akkora innovációnak mert réteg termék horror áron, szóval egyelőre a pórnépnek nem vétel :) )

-42-

Persze lehet, hogy a marketingesek beneznek valamit, de az volt a mondas a Windows Phone kivezetese kapcsan, hogy ezen a piacon nem osztanak bonzermet. Tehat vagy leversenyzed valamelyik szereplot, vagy van egy penztemetod. Es itt olyan penztemetorol beszelunk, amit az MS sem engedhetett meg maganak.

Az ms azt elqrta de nagyon, es sok lepesben. Nagyon vastagon benne van a hulyeseguk a bukasban.

kezdve ott, hogy a kiserletezo 7.x -es userek 90%-val kidobattak a telojukat mert nem ment rajtana 8.x.

Aztan a kovetkezo generaciot is, mert nem ment rajta a win10.

kozben kiadtak a flagship aru telokat w10-el ami fel evig annyira bugos volt. 3 kiloert, hogy a teszterek kezeben ikonok ures kockak voltak es kehkhalalozott. Es mindezt a fillerbaxas miatt, mert izomkodtak, hogy az 512-1gb ram mennyire eleg (sporolas ) a ropogos gagyi muanyag hazban, es a köv OS mar nem tudott menni. Tudom, mert volt lumia 735-öm, 8,8.1,10 remdszerekkel. A 10 ugy ment rajta (nagyon durva bugos szivasok utan), hogy a facen ha kepet akartam posztolni galeriabol konkretan kilepett az app, mert megpusztult a vas. Akkor vettem egy oneplus3-at, es a metros rettenet, meg 1gb ram utan olyan erzes volt, mintha a uss enterprise hidjan lennek. Annyira otvar volt a winphone. De legalabb stabil amig csak a 8 volt rajta. Nah itt mondta egy vilag a microsoftnak, hogy elmentek a k. .....tokba :D Enis. Azota a lumia a fallout4 pipboyban van, mert az a kis xar belefer a bethesda pipboy szoftveret tudja csak es annyi. Kb csak ezert nem ontottm le disznozsirral es lottem ki az elso szemet telepre. :D 

 

arrol nem is beszelve, hogy licenszelni kellett. Egy android mellett. A kutya nem akart wines phonet gyartani, csak ha az ms romma akciozta, meg alkukat kotott,p. Ahelyett, hogy orultek volna, hogy valaki hasznalni akarja. Ugyhogy meg arcoskodni is akartak azzal a xarral, azt hittek a desktop piacon vannak ahol diktalhatnak :) hat nem.

-42-

Hjam mert majd egy szaros app miatt mindenki at IS valt egy total uj telefonra. Pls pls gyartsa le.

Üf. cserél muskátlis Tesla autót a muskátlis twitteren megjelenő gyűlöletbeszéd miatt VW-re, muskátli kioktatja, hogy a VW-nek anno a II.vh. időszakában náci kapcsolódásai voltak. Trey erre fel (jogosan) megjegyezte, hogy muskátli fehér ember Dél-Afrikából, ahol a '90-es évekig kemény faji megkülönböztetés volt.

Tehát, még egyszer: az egész sztori lényege, hogy egy nő, aki eddig Elon Musk ceruzáján lógott, burkoltan fel is kínálkozott neki, most olyan csalódott lett a Twitterből kifolyólag, hogy a Tesla-t lecserélte egy VW-re.

Ez normális ma, vagy én vagyok kissé maradi? Mi a holdkóros köze van a Tesla terméknek a Twitterhez, azon kívül, hogy kb. egy ember áll mögöttük?

trey @ gépház

Pontosan csak annyi köze van hozzá. Viszont a hölgy oldaláról az, hogy egy gyűlöletbeszédet terjesztő szolgáltatás tulajdonosától mást sem vesz/használ, az lehet ésszerű tiltakozás - amire persze muskátli a VW múltbéli náci kapcsolódásának felemlegetésével méretes öngólt lőtt, mivel dél-afrikai fehér emberként őt is hozzá lehet kapcsolni az ottani fajüldöző rendszerhez - még ha nem is volt hozzá valójában semmi köze.

egy gyűlöletbeszédet terjesztő szolgáltatás* tulajdonosától

(* a hölgy szerint)

mivel dél-afrikai fehér emberként őt is hozzá lehet kapcsolni az ottani fajüldöző rendszerhez - még ha nem is volt hozzá valójában semmi köze.

Rohadt erőltetett. Mintha azt mondanám, hogy neked közöd van a náci haláltáborokhoz.

trey @ gépház

Nem csak a hölgy szerint - nem egy, korábban gyűlöletbeszéd miatt kitiltott hozzáférés lett ismét élő, és tolja a náci és hasonló tartalmakat.

Muskátlit és az apartheid-et összekapcsolni sem kevésbé erőltetett, mint a mostani VW-t a nácikkal együttműködő céggel. Ráadásul Muskátli a twitteren engedi azt a fajta kommunikációt, azokat a tartalmakat, amik arra a rendszerre voltak jellemzőek.

A hely tulajdonosa bacta ki a kocsmából a trágár, másokat inzultáló jóskapistát. Mivel jóskapista az emberi kommunikáció, valamint a kocsma írott és íratlan szabályai ellen durván vétett. Muskátli megvette a kocsmát, és mivel jóskapista haveri köre jelentős, így visszaengedte a kocsmába. Igaz, ezzel a normálisabb vendégek egy része kerüli a Muskátli által megvett kocsmát...
Tudod aki nyíltan náci eszméket hirdet, nyíltan élteti Hitlert és azt,amit csinált, azt a világ minden értelmes részén ki...ák a 3.14csába. Muskátli meg tárt karokkal fogadta vissza a twitter nevű szemétdombjára.

Még egyszer: a tartalomszolgáltatónak a törvényt kell betartania. Ha betartja, akkor betartotta. Ha nem, nem. De ezt nem egy raplis nő fogja eldönteni. Eldöntheti saját hatáskörében, de az a döntés továbbra is csak egy vélemény mindaddig, amíg azt egy jogerős bírói döntés alá nem támasztja. 

trey @ gépház

A tartalomszolgáltatónak a törvényt _és_ a saját szabályait kell betartania. Korábban nagyívben kivágott identitások kerülnek vissza a "szólásszabadság" jegyében úgy, hogy a kihajításuk oka a náci ideológia nyílt hirdetése és gyűlöletkeltő tartalmak közzététele volt.
Muskátli, aki az apartheid országából érkezett, szépen visszaengedte ezeket a hangokat a twitterre.

Amerikában verik a négereket, úgyhogy én Milano helyében rögtön feladnám az amerikai állampolgárságot. (Amúgy tényleg. Pár afrikai országon és az USÁ-n kívül van még ország, ami megadóztat, csak azért, mert az állampolgára vagy, miközben külföldön dolgozol?)

Én örültem volna neki, ha annó elkészül az Ubuntu Edge, de még gyerekcipőben járt a közösségi finanszírozás. Túl korai volt a projekt. 3-4 évvel ezelőtt feltehetően sikeres(ebb) lett volna.

Ha valóban ez lesz, jó lenne valamilyen meglévő platformot felkarolni.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Szerkesztve: 2022. 11. 29., k – 09:30

Kezdődik?

trey @ gépház

Azrt tisztazzunk valamit. Az elektromos autok piacan es a polgari urkutatasban sem sok vetelytarsa volt. A masik hogy a Tesla szuperjo meg minden, nekem i skene, de kicsit sem ertenek a gyartashoz, meg mindig nyogig, hogy autoipari tapasztalat nelkul csak technologiai tapasztalattal vagtak bele. 

Az okostelefonok piaca viszont elegge telitett mondhatni es van ket aga. Az iphone, amit nem fognak a twitterphone-ert lecserelni. Az andriod, ahol meg le se szarjak mitu megy csak menjen, szoval ide betorhet. Csak az a kerdes, hogy mit fog csinalni a szabadalmakkal. :D

Annyira imadom ezt a vergodest, ahogy gorcsosen probaljatok igazolni, hogy most mar tenyleg itt az ido, hogy Musk bebukjon es a hid ala keruljon ahova valo.

Nem fog tudni villanyautot gyartani, nem lehet gazdasagosan, tuti buko!

Polgari urkutatas? Hat hulye ez? A NASA-nak alig van ra budzseje! Tuti buko!

Twittert ennyi penzert? Azt a veszteseges szart? Raadasul az embereket is kirugta akik tekertek a bicajon a pedalt. Tuti buko!

Sajat okostelefon? Na, most mar tisztazzunk valamit, de tenyleg!

:)

te figyi, tokre nem szurkolok se Musknak se ellene. Kb. leszarom a pasit. :D

Azert azt vagod, hogy nem volt telitett a polgari urkutatas es az EV piac ugye? Illetve cafolj meg es mond meg mennyi az a hatalmas margin amije a teslan es a spacex-en van (a tularazott reszvenyek nelkul, amibol jol leresek en is :D). Mert jelenleg nem nagyon tudnak meg csak eleget sem gyartani. Amugy ha van eleg befektetom, meg meg tudok venni zsebbol eleg sok tudost, akkor en magam is belevagnek a fenti business-be mert meg mindig nem telitett a piac.

Azt is ertem hogy szerinted az 5milliard okostelefonpiacra siman befer meg egy telefon, csak nem latom a marketshare-t ket hetre ra :D

De latom te nagy fan vagy, szoval nem is zavarak :D

Azt is ertem hogy szerinted az 5milliard okostelefonpiacra siman befer meg egy telefon, csak nem latom a marketshare-t ket hetre ra :D

Valószínűleg azt sem láttad előre, hogy az Internet Explorer 99%-ban birtokolt, több milliárdos telepített bázissal rendelkező, Windowson monopol helyzetben levő piacára belép egy senki által nem ismert Firefox (és később egy Chrome), ami utána úgy a földbe bassza, hogy megszűnik. Az már egy másik történek, hogy a Mozilla elbaszta később.

trey @ gépház

Te nem latod a marketshare-t.

A GM nem latta, hogy hogyan lehet villanyautot gyartani ugy, hogy sok penzt keressenek vele.

A NASA nem latta, hogyan lehetne olyan raketat csinalni, ami vissza tud terni a foldre es ujra fel lehet hasznalni.

A mittudomenmilyen tudosoknak goze nem volt arrol, hogyan lehet allatok agyaba (majom, diszno?) viselkedesmodosito csipet ultetni.

Sok hupper nem latja, hogy a Twitterbol hogyan lehetne mukodo termeket csinalni cenzura nelkul.

Evek ota senki nem lat soha fantaziat abban amit Musk csinal, de eddig mindig bejott neki. Szerintem ezen minimum el kene kicsit gondolkodni, mert az okoskodassal csak megint magunkbol csinalunk hulyet.

hu ocsem jol belelatsz mindenbe amit nem mondtam.

Pont azt mondtam hogy a villanyautos es urbusiness-ben ott volt az uzleti lehetoseg. Csak a befektetok hianyoztak amit Musk megoldott (lasd az lejen kisse tularazott tesla reszvenyeket)

A GM latta a lehetsoeget hidd el, de nem erte meg neki, mivel igy is eladott sok-sok autot a jelenlegi gyartosoraval. Azaz nulla befektetessel jott a penz. Ugyanigy a NASA is szeretett volna visszatero raketet, csak gondllom nem volt meg a kello tudas/ido/penz. A maganbefektetok altal penzelt vallalat viszont meg tudta oldani az agyak elszivasat es az idot es a penzt is. Mivel ugye a NASA koltsegvetesi intezmeny, azaz arra kap penzt amit adnak neki. De hagyjuk a tenyeket! :D

Amit en irtam hogy a sajat telefon kidobasara nem latok akkora uzleti lehetoseget. Nana hogy van. El lehet eadni siman jo par millio telefnt mindig. De en(!!) nem latom hogy hogyan nyomna le az iphone es android egyeduralmat. De legyen. Sszerinted kidob egy twitterphone-t es az mindent vinni fog. 

Azt meg vegkep nem mondta senki amit sugalsz hogy "cenzuraval lehet csak a twittert penztermelo termekke tenni". Le se szarom a twittert meg hogy mi van vele. Ezt probalod a szamba/szankba adni hogy kihangsulyozd mennyire erkolcsi hulla mindenki aki nem ugy gondolja mint te. Regi es atlatszo retorikai fogas. maskor legyel kicsit burkoltabb. Mint latod a valszolmban en is nagyon szepen hasznaltam. :D

Amugy arra meg szakemberek vannak, hogy hogyan lehet monetizalni egy termeket. Majd megoldjak. Engem nem erint mert nem hasznalom a twittert es reszvenyem sincs. Szoval felolem lehet az uj facebook vagy el is tunhet holnapra. :D

Rendben, csak ket ponton modositanam az emlitett "tenyeket":

A GM nem azt mondta, hogy ha akarnam, tudnam, de nem akarom, hanem azt, hogy lehetetlen. Szo szerint. Nem lehet megcsinalni es penzt keresni vele.

A NASA nem azt mondta, hogy szeretne visszatero raketat csak nincs meg a know-how, hanem azt, hogy lehetetlen, ilyet nem lehet csinalni. Igy, szo szerint.

Pont azt mondtam hogy a villanyautos es urbusiness-ben ott volt az uzleti lehetoseg.

En meg pont azt mondtam, hogy nem volt ott az uzleti lehetoseg. Pontosabban, senki nem hitt benne es azt mondtak, hogy nem, nincs benne uzleti lehetoseg, amit te most a telefonokrol.

Ha te mar akkor lattad es nem csak utolag okoskodsz, akkor Muskkal ketten voltatok a vilagon.

nem, nem ketten voltunk Musk-kal kb. anno z indexen minden heten jott 4 cikk arrol, min dolgoznak ippeg az autos businessben. Hidrogen, elektromos autok, stb stb. raadasul mar vettek a priust is mint a cukrot. Szoval ja, nem hiszem hogy csak Musk meg en lattam volna a lehetoseget. 

Mondok meg valamit. 2010-ban pont Japanban voltam es beszeltem a Toyota egyik vezetojevel, aki a francia gyarat igazgatta es o mondta egy vacsora kozben, hogy kurvara nyomjak a vezetesben az elektromos autok fejleszteset. Az egy dolog hogy o nem lat bele, de igenis dolgoznak valakik rajta. Oszt 2`12-ben csak kijott a prius. Persze kijott a tesla is. De eleg eros azt allitani hogy csak Musk latta benne az uzletet. Meg a gunyos csak ketten voltunk megjegyzesed is priceless igy :D