Az Apple visszafogta Twitteren a hirdetéseit

Címkék

Musk megszólította Tim Cookot, hogy mi történik, mert az Apple visszafogta hirdetéseit a Twitter felületén. Feltette a kérdést, hogy "Talán az Apple nem támogatja a szólásszabadságot?"

Az Apple alkalmazásboltja körül mostanság sokasodnak a felhők, főleg annak tekintetében, hogy a Google teszt jelleggel engedélyezte az áruházon kívüli fizetéseket. Ha ez nem volna elég, ma már jelezték Musknak, hogy bizonyos alkalmazásokat pl. a Covid alatt csak úgy engedett megjelenni az Apple a Store-ban, ha azok cenzúrázták a keresési eredményeiket. "Természetesen" ezt nem kötötték a felhasználóik orrára.

Ennek apropóján Musk indított egy szavazást arról, hogy az Apple-nek kellene-e tájékoztatnia a felhasználóit az efféle tevékenységekről.

Hozzászólások

hogy a Google teszt jelleggel engedélyezte az áruházon kívüli fizetéseket

Erre egy linket tudnál adni? 

trey @ gépház

Apple eppen a free speech jogaival el amikor ugy dont nem reklamoz valahol. Vagy ataludtam azt amikor megszuletett a dontes, hogy a Twitteren mar kotelezo reklamozni?

Freedom of speech[2] is a principle that supports the freedom of an individual or a community to articulate their opinion

Az Apple se nem individual, sem nem community, hanem egy for-profit vállalat, aminek a termékein keresztül individual-ok és community-k próbálnak hozzáférni a free speech-hez, amit a for-profit vállalat cenzúrával fenyeget. Ott hirdethet, ahol akar, de ebben az esetben vállalja fel az elfogult jelzőt (nehéz is lenne tagadnia, ha költései 97%-a a demokratákhoz megy). Ha pedig kirakja a Twitter-t az App Store-ból, akkor a cenzúra jelzőt. 🤷‍♂️

trey @ gépház

"Ha pedig kirakja a Twitter-t az App Store-ból, akkor a cenzúra jelzőt."

Mondjuk a twitter mint a szólásszabadság záloga nevetséges. Egy app a sok közül. Észre se venném ha az apple kidobná az app store-ból. Legfeljebb a clickbait hírekben benne lenne pár napig, aztán mindenki tovább lépne.

Az apple-t rengeteg dolog miatt lehet kritizálni. Főleg kínához való viszonya teszi idézőjelbe az összes állításukat. A twitter-hez való hozzáállásuk viszont egyszerűen egy for-profit cég hozzáállása egy másik for-profit céghez. Musk is pénzért és hatalomért vette meg a twitter-t. Semmi köze a szólásszabadsághoz. Leginkább mert korábban bizonyította, hogy ha arról van szó akkor bármit szívesen cenzúráz, vagy éppen leállítja egy újságíró tesla rendelését ... mert megteheti, hogy visszaél a hatalmával.

 

"nehéz is lenne tagadnia, ha költései 97%-a a demokratákhoz megy"

Az apple mint írtad egy for-profit vállalkozás. Mint ilyen nem demokratikus. Mivel egy nyíltan meleg figura vezeti, így nyilván nem a homofóbokat tömi pénzzel.

Szerintem van az apple-nek szabályzata aminek a betartását pro és kontra lehet ellenőrizni. Az apple sok app-ot kitiltott már, nem értem a twitter miért lenne ezektől eltérő eset. Ha valaki nem akarja betartani a szabályokat akkor nem kell ott játszani.

A user meg eldönti mi kell neki. Fortnite kidobása is megrengette az iphone piaci helyzetét ... ja nem.

Szerintem az apple jogász csapata elég alapos. Eddig nem sok antitröszt pert kaptak a nyakukba, pedig IOS-en nincs más browser csak safari. Legfeljebb skin-ezni lehet. Hasonlóért az MS-t fel akarták darabolni Bush megválasztása előtt.

Amikor apple a fortnite kidobása után az unreal engine-t is ki akarta dobni akkor szóltak nekik, hogy merre van az arra. Úgyhogy ha twitter ügyben is tovább nyújtóznak mint a takaró akkor majd szólnak nekik. Vagy a twitter jogász csapata intézkedik ... ha még nem kapcsolták le a villanyt.

Nem hiszem, hogy többet kell ebbe a sztoriba belelátni mint ami. Két for-profit cég profit maximalizálásra törekszik, és most összeakadt a bajusz.

Uti a fene. En tok jokat szorakozom ezen, leven se Twitterem, se Apple erintettsegem, szoval hatradolok, es cola-popcorn uzemmodban figyelem a meccset.

Amugy jobban belegondolva Musk szamara ez tenyleg jatek, mert ha nem jon be, mi tortenik?

Kicsit belassul, de a kenyere nem fugg tole, hiszen ez neki csak egy draga hobbi.

Lehet, hogy meglepő de mint app pontosan ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá. Ha nem tetszik nekik maradhatnak a web-en. Safari-ból gyönyörűen működik majd.

Mint közösségi oldal user base alapján 2022-ben a 15. helyen állt havi 436 millió user-rel. Nem tudom, hogy mennyire fedi a "legnagyobb" kitételt, nálam legfeljebb a top 5 férne ebbe bele, de különbözőek vagyunk. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy akár pro akár kontra ennek befolyásolnia kellene bármit. 

Amennyiben bármilyen monopol helyzet lenne akkor talán elképzelhető lenne a "kényszer", de mivel 15. alkalmazásról beszélünk egy témában, így ettől messze vagyunk. Majd ha a másik 100 a témában kiesett akkor talán. Addig viszont pont ugyanazok a feltételek vonatkoznak rá mint minden app-ra. Ha az apple szerint gond van vele akkor teszi amit tennie kell. Ha a twitter szerint nem jó az apple eljárása akkor neki is ott a lehetőség, hogy tegye amit tennie kell. Az USA még nem észak-korea, van egy normális ügymenete a dolognak, és ez nem az üzengetés ... persze akkor kiderülne, hogy mi a frankó az meg nem illik Musk világképébe.

Csak nekem teljesen egyertelmu?

 

Igen az Apple-t kotelezzek, hogy elso bekapcsolasnal legalabb 3 kulonbozo alkalmazasboltot ajanljon fel, es akozul valaszhasson a felhasznalo egy alapertelmezettet.. Es menetkozben is hasznalhassa a masik ketto alkalmazasboltot, ha olyan kedve tamad a felhasznalonak.

Ez lenne a cel. Mindenkinek jobb lenne. Nem tudom miert veditek.

Lehet, hogy valaki 30% sap helyett 10% sapert is uzemeltetne, es ott se lennenek virusok, sot amikor a programod frissitese az apple review processban mar 4. hete van beragadva, akkor lehet, hogy az is simabban menne egy alternativ alkalmazasboltban.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Melyik telefon/oprendszergyártó ajánl fel jelenleg legalább három alkalmazásboltot telepítéskor vagy bekapcsoláskor? (költői kérdés volt, mert egyik sem). Samu telefonok tudtommal beteszik a Samsung sajátját meg a Google-t, és gondolom, van még néhány gyártó, amelyik ezt megteszi, és Android alatt tehetsz fel mást ezen kívül (de nem ajánlja fel).

A Windowson is csak a Microsoft Store van, nem tudom, egyáltalán lehetséges-e/van-e másik store Windowshoz.

A böngészőháború és az MS kötelezése sem arról szólt, hogy legyen másik alkalmazásbolt (akkor ugye egy se volt), hanem arról, hogy a MS telepítés után ajánlja fel az alternatív böngészők letöltését és alapértelmezetté tételét. Nem alkalmazásboltról volt szó. De tudtommal már ez is elmúlt (olyan ez, mint a gyíkká változtatás), és a Win7/10 már nem ajánl fel másik böngészőt (lehet, hogy ebben tévedek, évek óta nem láttam Win telepítőt nulláról dolgozni).

Az már más kérdés, és ezen lehet/érdemes vitázni, hogy pl. az Apple engedélyezze 3rd party alkalmazásboltok használatát, aztán mindenki eldönthetné, hogy használja, illetve lehessen feltelepíteni önálló programokat a telefonra az Androidhoz hasonlóan. Esetleg azzal a megkötéssel, hogy ha ilyen van a telefonon, akkor a user bukja a supportot vagy annak egy részét. (tehát ha mondjuk jön a panasz, hogy nagyon merül a telefon, az simán lehet a 3rd party alkalmazás miatt, stb). Aztán mindenki eldöntheti, hogy mit kockáztat.

- Mondja kedves Hacsek, hogy all maga a nokkel?

- Jo, hogy kerdezi Sajokam, nemreg kiszamoltam, es kepzelje, szaz egyuttletembol kilencvenhet bizony a gyengebb nemmel zajlott. Mit szol?

- Azt kedves Hacsek, hogy maga egy buzi.

- Na de kerem! Maximum biszex! Enyhen biszex!

- Ezt magyarazza a fiuinak. Szamomra aki nem hetero, az buzi. Na isten aldja!

Az ott ahol vitatkoznak egy jogállam. Mindkét félnek bőven van jogászcsapata - bár most mintha az Apple-nek picit több pénze lenne erre a dologra. :)
Majd megvívnak a jogászok.

Technikailag ez nem is olyan fekete-fehér kérdés ám. 
Egyrészt amíg az apple telefonon futó x böngészőből elérhető a "free speech fellegvára" addig felemás ez az érvelés.
Másrészt nemcsak a twitternek van ám joga twittelésre alkalmas applikációt az App Store-ba feltölteni. Jahogy ahhoz az API-t esetleg ki kell nyitni?

Még ha ki is tiltanák (amit nyilván nem kockáztatnak meg alapos és alátámasztott ok nélkül) akkor is van bőven lehetőség.
 

Gábriel Ákos

Szerkesztve: 2022. 11. 29., k – 10:53

Nem áll ki a free speech mellett, meg az lghdtv+mellett sem. Amikor így fizetnek többet akkor így áll, amikor úgy akkor úgy. A fizetés most képletes, tetszeleg a szélsőbalosok ak. 

 

Btw, dont be evil segített kínának a megfigyelőhálózata kiépítésében? A kínai nagy tűzfal milyen szerverekből áll? Olyan jó kérdések ezek, olyan nehéz ezekre választ kapni.

Erről más is tudna mesélni. A sztori egyik előzménye. Konkrétan a Telegram feje, Durov. Aki nem tudja vagy akarja megnyitni a linket, bemásolom ide is. Okoznak károkat ezekkel a hozzáállásokkal. Nem is kicsit. Tehát lényegében kell egy App és kell egy külön Apple-kompatibilis verzió belőle. Azt meg felejtsd el, hogy majd a webes megoldás működni fog app nélkül. "iPad-en/Safariban nem működik ez a ganaj oldal". Itt vannak a mögöttes infók. Nem az oldal a ganaj, hanem platform, aki nem hagyja. Nyilván ezt is a szólásszabadság jegyében.

 

I love my work. What could be more exciting than improving the way hundreds of millions of people communicate? Members of our team, myself included, must be some of the luckiest people alive.

The only thing that we find discouraging is that we're often unable to distribute the new versions of Telegram due to the obscure "review process" imposed on all mobile apps by the tech monopolies. 

For example, our upcoming update – which is about to revolutionize how people express themselves in messaging – has been stuck in Apple's "review" for two weeks, without explanation or any feedback provided by Apple. 

If Telegram, one of the top 10 most popular apps globally, is receiving this treatment, one can only imagine the difficulties experienced by smaller app developers. It's not just demoralizing: it causes direct financial losses to hundred of thousands of mobile apps globally. 

This harm goes on top of the 30% tax Apple and Google take from app developers – which, according to them, is supposed to pay for the resources needed to review apps. The regulators in the EU and elsewhere are slowly starting to look into these abusive practices. But the economic damage that has already been inflicted by Apple on the tech industry won't be undone.

2022.aug.10.

 

Telegram Web (https://web.telegram.org/) provides an extraordinary experience on desktops, but it also works great on mobile devices. It is prevented, however, from reaching native-app-level quality on iOS, because Apple limits web developers in terms of what they can do on iPhones and iPads. 

In April, the developer of Telegram Web shared a 10-point list of issues in the iOS Safari browser that Apple has been unwilling to fix or improve for years (check it here (https://t.me/WebK_en/5) for technical details). Other developers have even complained that Apple's Safari is killing the web (https://httptoolkit.tech/blog/safari-is-killing-the-web/).

We suspect that Apple may be intentionally crippling its web apps to force its users to download more native apps where Apple is able to charge its 30% commission (I wrote about why it is harmful here (https://t.me/durov/122)). 

Fortunately, regulators have started to realise what is going on. This week, the Competition and Markets Authority (CMA), a UK regulator, concluded (https://www.gov.uk/government/news/cma-plans-market-investigation-into-…):

"Apple bans alternatives to its own browser engine on its mobile devices; a restriction that is unique to Apple. The CMA is concerned this severely limits the potential for rival browsers to differentiate themselves from Safari (for example, on features such as speed and functionality) and limits Apple’s incentives to invest in its browser engine.

This restriction also seriously inhibits the capability of web apps – apps that run on a browser rather than having to be individually downloaded – depriving consumers and businesses of the full benefits of this innovative technology."

I think it's an accurate summary and hope that regulatory action will follow soon. It's sad that, more than ten years after Steve Job's death, a company that once revolutionized mobile web turned into its most significant roadblock.

2022.06.13.

 

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Pedig nem ezen kéne fennakadni... Pff

Ezeknek az irányelveknek tényleg nehéz megfelelni, ha az ember "követhetetlen" pénzforgalmat, információterjesztést és kommunikációt akar megvalósítani mobilon.

911 után vastagon benne van, hogy az eredeti alapelvek nem Apple szülemények, hanem állami valagba rúgás elkerülése és együttműködés is céljuk.

Szerkesztve: 2022. 11. 29., k – 11:56

aszta, de suttyón manipulatív :D ha nem hirdetsz nálunk a free spech ellensége vagy :DDD

Rohadt vicces, hogy az apple meg sem szólalt eddig az ügyben, csak Musk picsog össze-vissza, és erre az egész thread arról szól, hogy az Apple mekkora köcsög, hogy ki akarja dobni a Twittert. Valahol szórakoztató, ugyanakkor nagyon szomorú, hogy Musk ennyire képes manipulálni a közbeszédet.

Szerkesztve: 2022. 11. 29., k – 14:22

Gyerekek, ami itt folyik ... Az valami paródia :D

Nehogy aztán Idris Elba is valamiféle cancel áldozata legyen niggerezésért :D

FYI: így működik a cenzúra. Az Apple majd eldönti, hogy szerinted a big az összekeverhető a nig-gel (nig = derived from the word nigger. an awesomely derogative word toward black people.) a bigger meg a nigger szóval. Mivel ez VESZÉLYES, az Apple jól megvágja neked, hogy nehogy véletlen olyan megessen, hogy elég kerül egy ilyen szó. Legközelebb meg már az adóbevallásod is kitölti, amiben az 1%-ot valamiféle kisebbségi simogatónak küldi, hogy ezzel se legyen dolgod ...

trey @ gépház

Nevetséges... Ekkora tech cég(ek)nek erre van idejük. Idejük? Lassan ez a fő profiljuk. És lám-lám megélnek belőle. Hol van már a világmegváltó technológiai vállalat imázsa. Amit annó Steve Ballmer a színpadi bohóc mindenki előtt kiröhögött, hogy mégis ki akar egérmozizni. 

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Nem veszélyes, hanem törvénysértő lehet, emiatt nem kockáztatja egy tartalomszolgáltató ezt. Ugyanis a fura törvények miatt az általuk hosztolt tartalom törvényességéért ők felelnek - akkor is, ha nem ők a tartalom előállítói (mint most Idris Elba). Mint ahogy a tévék is módosítjákt a tartalmakat, kifütyülik a káromkodásokat, pedig nem ők az előállítói. Sőt, van hogy tévé-kompatibilisre megvágnak egy filmet, kihagynak jeleneteket. Hallatlan, hogy az Apple is ezt csinálja.

LOL, közben meg a music áruházában fenn van ugyanez a szám :D Komolyan gondolod ezt? Meg azt is, hogy van a világon olyan bíróság, ami helyt adna egy olyan pernek, ami szerint a néger Idris Elba niggerezik egy számában miközben azt énekli hogy bigger? Hülyék az amerikaiak, de azért ennyire nem ...

trey @ gépház

Vicces egyébként, hogy a libsik, akik szerint a halálbüntetés az embertelen, akik szerint fontos a második esély, mert szegény bűnözők csak senyvednek a börtönben, hogy fel vannak háborodva azon, amikor Musk amnesztiát hirdet olyanok számára, akik tulajdonképpen még csak törvényt sem sértettek. Milyen haladó gondolkodás ez egyébként?

trey @ gépház

Szerintem ezt a két esetet megkülönbözteti a törvény.

  • A lehető legtöbbet megtetted ahogy, hogy ne jöjjön létre jogsértés, pl 2 percen belül lelőtted a streamet. Hiszen azt meg mégse csinálod, mint Kína, hogy 30+ mp késleltetéssel streamelsz mindent
  • nalad van hostolva a fájl, nincsen még élesítve, de nem futtatsz le rajta legalább egy automatikus ellenőrzést, ami esetleg false pozitív lesz

Elegge aggaszto, hogy egy ilyen befolyassal rendelkezo milliardos olyan stilusban kommunikal, mintha   egy abuziv kapcsolatban SMS-ekkel zaklatna a parjat. Tipikus toxikus partner. 

Magáncég, azt csinál, amit akar.

Ha ez nem tetszik Musknak, akkor vegyen magának saját Apple-t.

"Magáncég, azt csinál, amit akar."-> Apple

"Ed Markey szenátor cselekvésre szólította fel a Elon Muskot: „Tedd helyre a cégeid. Vagy a kongresszus teszi.”"-> Musk's Twitter

forrás(https://index.hu/kultur/2022/11/14/ed-markey-elon-musk-washington-post-…)

 

¿Qué pasa? csikánó

Szerkesztve: 2022. 11. 29., k – 21:28

nem ide

Nem lehetne ebből valami heti hírlevelet csinálni inkább? Tudom, ne nyissam meg az összeset, de minimálisan érdekel, de az nem, hogy ötletel Musk élőben a terméke jövőjéről.

A konkurens autógyártóknak, akik szintén levették a hirdetéseiket, azoknak nem szól be, hogy mennyire a szólásszabadság ellen vannak?

Szerkesztve: 2022. 11. 30., sze – 08:28

Az Apple azért kezd betartani a Twitternek, mert a Twitter ugyanabból az óriási tortából akar lehasítani egy nagy darabot amiből az Apple is, nevezetesen: pénzügyi szolgáltatások.

Mióta Musk bejelentette a jövő irányát, nyilvánvalóvá vált, hogy egy globális pénzügyi platformot akar megteremteni és evvel szembe megy a Google és az apple hasonló törekvéseivel. Piaci harc zajlik jelenleg a színfalak mögött. Versenyfutás indul….

Azert hogy rakapott Musk erre a neptribunus attitudre. Csak nekem tunnek fel a stilusbeli hasonlosagok a magyar kormany nemzeti konzultacioi, meg ezek kozott a szavazasok kozott?

Tovabba arra is kivancsi lennek, hogy ezekre a velemennyilvanitasnak beallitott hergelesekre is erkeznek-e millioszamra szavazatok Szentpetervari cimekre bejegyzett mosodakbol?

Szerintem Musk veletlenul sem a megoldas szandekaval nyul a legpolarizalobb problemakhoz. O az a csavo most aki teli benzineskannakat dobal az ego hazba, majd azzal probal likeokat gyujteni, hogy kozben arrol papol, hogy az ego haz milyen tragikus latvany.

Nem mondom, valid amit muvel, csak en nem birok olcso PR stuntnal tobbet belelatni.

Szerkesztve: 2022. 11. 30., sze – 13:10

Ki a faszt érdekel ez a fajta személyeskedés? Buta primitív, de hát milliomos, azt csinál amit akar. Tim Cook is azt csinál, amit akar. Szerencsére nem csak szólási szabadság van, hanem döntési is. Az USA-ban legalábbis, meg ezekben a körökben. Lehet beszart, hogy csödbe megy az Apple reklámok nélkül :)

Vicces ahogy az Apple is bekulázik egyből, mikor nem egy átlagemberrel találja magát szemben. Helyes!

Még valami reklámügynökséget is előkapartak, amelyik elkezdte bizonygatni (nyilván "nem" az Apple megbízásából), hogy nem is költ az Apple kevesebbet reklámra a Twitteren :D

trey @ gépház

És valóban: Never mind, Musk says — accusation against Apple was a ‘misunderstanding’ - POLITICO

“Among other things, we resolved the misunderstanding about Twitter potentially being removed from the App Store,” Musk wrote. “Tim was clear that Apple never considered doing so.”

Mit mondott volna Musknak azután Tim, hogy előbbi nyilvánosan kérdőre vonta? Mi olyat, ha az volt a célja, hogy utána Musk ne ekézze tovább?

Nem az a fontos, hogy Tim mit mondott, hanem az, hogy mit fog cselekedni.

Az mindenesetre megnyugtató lehet a woke-huszároknak, hogy a Twitter még az extra érzékeny Tim Cook mértéke szerint sem egy fertő. Hiszen, ott van az App Store-ban, igaz?

trey @ gépház

Jogos, de ugyanakkor az is igaz, hogy o is, te is, en is azokat a nyilatkozatokat olvassuk, latjuk csak amiket a nyilvanossag ele tarnak. Fogalmad sincs arrol, hogy pontosan mit beszelgettek ezek szemelyesen. Miert ne tortenhetett volna ez ugy, hogy "figyu Elon, ne szopassal mar engem nyilvanosan, mi lenne mi szepen visszacsurgatjuk a reklamokat a Twitterre, sot egy kicsit meg is toljuk a budzset, te pedig nyilatkozol egyet a Politiconak vagy mifaszomnak, hogy felreertes volt az egesz." Elon elgondolkodik egy kicsit, most a cel az, hogy a Twitter minimum nullszaldos legyen, ezert azt mondja "Legyen akkor 30%-os emeles a reklamkiadasokban, te pedig fizetsz havi $8-t. :)" Deal.

Szerkesztve: 2022. 12. 03., szo – 10:21

Meglepetééééééésss! Ja, nem lepődtem meg:

[...]

A Twitterhez az előző vezetés idején mindkét politikai oldal rendelkezett eléréssel, de vállalat alkalmazottai túlnyomóan az egyik oldalhoz tartoztak, ezért a baloldal irányában sokkal nagyobb volt a nyitottság – áll a közösségi média korábbi működési gyakorlatáról szóló belső levelezésen alapuló nyilvánosságra hozott iratokban, amelyek az új tulajdonos, Elon Musk kezdeményezésére jelentek meg az átláthatóság jegyében pénteken este.

[...]

Túlnyomóan az egyik politikai oldalhoz húztak

A iratokat (Twitter Files) összegző és bemutató Matt Taibbi szerint a Twitter eszközeihez mindkét pártnak megvolt a hozzáférése, és volt arra is példa, hogy a Donald Trump-féle Fehér Ház is a céghez fordult, ugyanakkor a rendszer nem volt egyensúlyban, kapcsolatokra épült. Miután a Twitter alkalmazottai túlnyomóan az egyik politikai oldalhoz tartoztak, számukra sokkal több volt a csatorna, és lehetőség, hogy panaszt nyújtsanak be, valamint sokkal nagyobb volt a nyitottság a baloldal, mint a jobboldal irányában – olvasható az iratokban.

A Twitter szólásszabadság felügyeletére alkalmazott első eszközét eredetileg a levélszemét és pénzügyi csalások ellen küzdelemre alakították ki, de idővel a cég alkalmazottai és irányítói egyre több célra használták fel – áll az összefoglalóban, ami szerint

2020-tól teljesen rutinszerűvé vált különböző kapcsolt szereplőktől érkező kérések alapján bejegyzések törlése.

Link: https://index.hu/techtud/2022/12/03/elon-musk-twitter-politika-joe-bide…

trey @ gépház

persze :D a baloldal eltiporja a szolasszabadsagot!!!111 good, try, Elon...

"Itt az újságíró példaként hoz egy belső emailt, melyben 10 nappal a Hunter Biden laptopján található tartalmak kiszivárgása után a demokrata elnökjelölt kampánycsapata 5 darab poszt törlését kéri. Azonban a linkelt posztokról a nagy leleplezés után hamar kiderült, hogy többségük Hunter Bidenről, illetve egy ismeretlen nőről készült meztelen fotókat tartalmaztak, melyeket szintén a meghekkelt laptopról szivárogtatott ki az amerikai jobboldali média. Így tehát teljesen jogos volt Bidenék kérése, és nem nagyon lehet a szólásszabadság eltiprásával vádolni őket. Igaz maga Elon Musk pontosan ezt tette."

Olvass kicsit utána a Hunter Biden körüli botránynak, kicsit többről van szó mint meztelen képekről. Most a konkrét ügytol kicsit eltekintve. Remélem, nem gondolod azt, hogy a világunk a makulátlan szűz baloldaliakbol és az őket görcsösen eltiporni próbáló jobboldaliakbol áll.

A cikk, amiből ollóztál, azt is írja, hogy:

Csomó információt eddig is tudni lehetett, bár a mostani leleplezés betekintést engedett néhány nem nyilvános részletbe. A Twitter tulajdonosa azonban saját oldalán belengette, hogy szombaton folytatódni fog a leleplezéssorozat.

Az biztos, hogy a téma meghatározó lesz a következő hónapokban. A képviselőházi többséget a novemberi félidős választásokon megszerző republikánusok ugyanis a Hunter Biden-ügy kivizsgálását tűzték ki egyik fő céljukként a következő ülésszakra.

🍿

trey @ gépház

elso korben is nagy durranast igertek, nem jott ossze :) ha valami egetrengetot akartak volna, mar prezentaljak, nem pedig szomszedok-like klikkvadasz teleregenyt csinalnak belole.
sot, tovabb mennek, ha valami olyan jut a tudomasukra, imho kotelesseguk megtenni a jogi lepeseket az illetekes szervek fele, ami asszem' nem elonka neni magan tvitteroldala.

Engem teljesen megerősített abban, amit Musk nélkül is láttam: Jack Dorsey által vezetett Twitter elfogult volt a demokraták irányába. A vak is látta, megerősítést nyert.

A Telex szerint semmi sem történt (hát persze), az elfogult Telextől ennél többet nem is vártam.

trey @ gépház

„Cuki”, hogy fel sem merül benned, a telex talán manipulálás okán szelektál Taibbi tweetjei között. Pedig csak a tweet-folyamot kellene nem is végig, hanem egy kicsit tovább nézni, és látnád a kettővel ez utánit, ahol is ezt írta:

10.Both parties had access to these tools. For instance, in 2020, requests from both the Trump White House and the Biden campaign were received and honored.

Tehát az újságíró itt éppen nem a részrehajlást bizonyította, hanem a törlés bevett gyakorlatát. A következő tweet viszont már a Demokrata Párttal való szoros kapcsolatok miatti kiegyensúlyozatlanságot említi.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."