Üdövzlet az alternatív univerzumból (böngésző)

Ez a cím tiltva van

Ez a cím olyan hálózati portot használ,amelyet
általában a webböngészéstől eltérő célra szoktak használni.
A Firefox megszakította ezt a lekérést az Ön védelme érdekében.

És nem az van, hogy 'talán szabad javasolnunk, hogy legyen óvatos', nem: egyszerűen tiltva van, pont.
És ezen senki sem lepődik meg, ez a világ rendje: a user beírja a címsorba, hogy mit szerente, a brózer meg megmondja, hogy van-e kedve, vagy nincs. [Szerk: a 10080-as port volt egyébként: valakinek nálunk az a szokása, hogy ha egy gépre tesz több alkalmazást, akkor 8080, 9080, 10080 stb a port-számok.]

(Szerk: Firefox-nak ez kell: network.security.ports.banned.override:0-65535[szerk: volt=65536])

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 11. 29., k – 11:57

Az lenne jó, ha lokálisan a probléma helyén a közelben lenne egy felülbírálati gomb (átmeneti vagy permanens lehetőséggel), hogy ne kelljen a doksik mélyében keresni a megoldásért.

Jahm. Meg az összes  browser.fixup-ot false-ra állítani. Aztán lassan visszajutunk, hogy a böngésző, megint böngésző lesz....

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Pont én is most találkoztam ezzel. Jó kis "Mi a fene ez és mire jó?" élményem volt. Tényleg, mire jó ez? Mi értelme van tiltani a kliens oldalon, hogy http vagy https portként használjuk ezeket a portokat?

Én ssh-n keresztül lőttem át portokat magamhoz  távoli gépről úgy, hogy 10000-et hozzáadtam, és a 10080 vagy a 10443 nem működött, már nem emlékszem.

De a 8888-at engedi megnyitni, pedig már az is olyan, hogy nem root userrel is ki lehet nyitni (ezt a korlátozást is hülyeségnek tartom, hogy fixen van beégedve, de c'est la vie). Valami olyasmit mond, hogy azon a porton másfajta szolgáltatás _szokott_ lenni.

Nekem tényleg localhostra mondta, hogy nem nyitja meg. Borzalom, ha lesz jobb lecserélem végre a Firefoxot.

Pedig itt a hupon is vannak akik a hülyebiztos élmény megteremtését propagálják... ..simán indíthatna a böngésző azzal, hogy 1-3 skálán mennyire szeretnéd, hogy helyetted gondolkodjon a [böngésző, oprendszer];

0: semennyire, 2: bármit felülbírálhatsz, de alapból működnek az automatizmusok, 3:a jelenlegi: megvédünk saját magadtól is az alkalmazáson keresztül, ha akarod ha nem.

Igen mint az IE6 no more kampány anno..

Az 1-es pedig a böngészőknél teljesen megszokott; itt még van valami nem specifikált dolog, szuszakoljunk bele valami nekünk tetsző véletlenszű dolgot amit lehetőleg nem dokumentálunk sehol.. ..bár mivel egyre szűkül a böngésző(motoro)k piaca ezen a téren van némi elmozdulás..

Szerkesztve: 2022. 11. 30., sze – 04:48

Pedig ez nem új dolog, a KB alapján 2005 óta létezik. Csak az előre definiált nem-http portokat tiltják, gondolom pont belenyúltál egy olyanba, amit igen. Az alapértelmezetten tiltott portok listája itt látható, vagy a forrásban itt.

Szerk: Firefox-nak ez kell: network.security.ports.banned.override:0-65536

Csak egy apró javítás: azt gondolom, 65535-öt elég beírni a 65536 helyett.