Merre tovább TWD?

Aki nézi, az biztos tudja, hogy véget ért a The Walking Dead, aki nem az most megtudta! :)
11 év után, a 24 részes extra hosszú 11. évaddal lezárult az anyasorozat.

A poszt spoiler mentes, nyugodtan olvasd!

A befejezés korrekt volt, nagyjából ilyesmire lehetett számítani. Nyílt titok volt, hogy az egyik régi főszereplő, Rich Grimes visszafog térni az utolsó részben, párjával Michonne-al.
Bár valószínű a legtöbbünk nem pont ilyen visszatérésre számított, de ha jobban belegondolunk, akkor ez így volt jó, mert így tud folytatódni a kettőjük története a jövőre érkező spin-off sorozatban a Rick & Michonne-ban. Ebben majd kettőjük kalandjait kísérhetjük nyomon. 

Sőt, olyan szinten nem lett lezárva az anyasorozat, hogy igazából bármelyik főszerelővel lehet innét folytatni a szálat, akár szereplőkként, vagy szereplő párként.  Olyannyira, hogy jövőre érkezni fog még egy sorozat a Dead City, amiben Negan (kedvenc karakterem) és Maggie fognak együtt kalandozni, akik szintén az anyasorozat két főszereplője volt. 
Aki ismeri az anyasorozatot, az tudja, hogy a Maggie és Negan nem kifejezetten vannak jóban. Érdekes lesz látni, hogy tudnak majd együttműködni... 

Ám ez még nem minden! Mert jönni fog még egy kis sorozat Daryl Dixon néven, amiben Daryl fog kalandozni (ki gondolná a cím alapján :) ), méghozzá europában, azon belül is Franciaországban! Hmm, vajon hogy keverednek át a tengeren? Erre volt egy utalás a World Beyond végén, lásd lejjebb. 
Az anyasorozatban ők is nagyon jó karakterek voltak és nagyon jól együttműködtek. 

És akinek még mindig nem elég a TWD univerzumból, annak jó hír, hogy jön jövőre a Fear the Walking Dead 8. évada! Ez a sorozat néhány évvel az anyasorozat után játszódik. Személy szerint én néha jobban szerettem mint az anyasorozatot. Bár sajnos sok kedvenc karakterem eltűnk / meghalt itt :(
De fun fact, hogy az anyasorozatból két szereplő ide is átkerült még pár évaddal ezelőtt: Morgan és Dwight.

Habár csak két évados volt és már véget ért, azért említsük meg a World Beyond-ot is, ami főként pár fiatal kalandjáról szól, de feltűnik benne az anyasorozatból is ismert Jadis is. Illetve talán ebben a sorozatban ismerhetjük meg jobban a Nemzetközösség, akikről a többi sorozatban igazából nem sok derül ki. 
 

Ha nem láttál még mindent, vagy esetleg semmit. Itt egy kis nézési sorrend mankóként, trailerekkel:

Hozzászólások

Én valahol a börtönös rész után hagytam abba, amikor valami más túlélő csoporttal összetalálkoztak. Mi lehetett ez, 3-4. évad? Mindegy. Az elején nagyon tetszett, aztán elkezdett egy végtelen ciklusnak tűnni a sorozat: while (true) {findShelter(); fuckUp(); flee();}, és nekem elkezdett borzasztóan unalmas lenni.

Én tovább bírtam, 1 évaddal azután hagytam abba, hogy Ricket elvitte a titokzatos helikopter. Már addig is annyi volt a történet, hogy gyaloglás, megkeresni a menedéket/utópiát/whatevert, jönnek a gonoszok és jól szétbasszák, repeat. 

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Első évadot végigszenvedtem, de annyira totálisan életszerűtlen volt az egész, hogy nem bírtam tovább. Nem találtam szimpatikus szereplőt, mindenki gyökér volt és életképtelen.
Rövidgatyában meg pólóban szaladgáltak és féltek, hogy egy zombi megharapja őket. Egy nyavajás magazint nem szigszalagoztak magukra, vagy - ott bárhol elérhető - motorosruha? Azt harapja át bárki. Nyakvédős bukósisak? Esetleg egy láncing? ... 

És hullottak az emberek, mint a legyek, de nem védekeztek sohasem.

"gyaloglás, megkeresni a menedéket/utópiát/whatevert, jönnek a gonoszok és jól szétbasszák, repeat."

Sajnos, ez így van minden sorozatnál, annyi különbséggel, hogy hanyadik résztől "ugrik ki" alaposabban ez a "lóláb".

Alapvető oka a finanszírozás, ami megköveteli a 100 % biztonsággal való megtérülést. - A végén már minden fellelhető "nézőszám növelő" tényező számít, éppen csak a történetírás, dramaturgia nem. (Már pedig ezek nélkül nincsen jó film.)

(Nálam most a "Teherán" menne, de hiába az idegen ismeretlen kulturkörnyezet, az autentikus színészek, a sokat ígérő téma, de már a második-harmadik résznél kezdtem unni. - Az első rész még briliáns volt. De nyilván, a sorozatműfaj készítését mindenütt ugyanazok tanítják.)

Igazából a 11 évadon keresztül két szituáció ismétlődik:
Vagy találnak egy közösséget ahol kiderül, hogy nem minden fenékig tejföl és ők rendet tesznek, vagy egy közöség találja meg őket, akiket helyre tesznek :) 
Viszont azért ezeket elég változatosra sikerült megcsinálniuk. És persze a vége fele haladva, mindig egyre durvábbak az ellenfelek és mindig egyre kilátástalanabb a hőseink helyzete. De nem is bánnak velük kesztyűs kézzel, rengeteg főszereplő elhullott az évadok során. 
De hát a TWD világa nem is annyira a járkálókról szól, hanem inkább az emberekről, a közösségekről, hogy azok hogy, vagy hogy nem jönnek ki egymással. 

I don't need to "get a life". I'm a gamer, I have lots of lives!

Ez egy szomszédok (barátok közt) szintű teleregény, csak vannak benne zombik

Szerkesztve: 2022. 11. 28., h – 18:07

En valahol a 7. evad korul alltam le, idohiany es kicsit egysiku is lett.

A poszt spoiler mentes, nyugodtan olvasd!

Nem tudtam, hogy Rick meghalt :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Az első másfél évad okés volt, míg Frank Darabont rendezte. Onnantól megindul a sorozat egyre vadabbul a lejtőn minőségügyileg, átvették már show runnerök, elkezdtek farmon szenvedni, meg börtönben, meg vándorolni, egy ötlettelenebb, egysíkúbb lett az egész. Egy pár évadot elszenvedtem vele, de a 7. elején én is feladtam, mikor bejött az a Nagen és bandája, onnantól már akkora baromság volt, hogy esélytelen volt nézni. Csodálkozok, hogy ilyen sokáig húzta, felesleges volt ebből a szutyokból 11 évadot kinyomni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)