[Frissítve: 2023. 05. 24.] HUP-related Twitter ragequit-ek / duzzogások gyűjtőhelye

FreeBSD RE Team:

Redox OS alapítója:

Apple:

HelloSystem:

Paul Graham:

Redox OS:

GamingonLinux:

PostmarketOS

Asahi Linux

elementary OS

Hozzászólások

Hahaha. Gondolom a levelezőlistájuk felfelé ível. :)

Szerkesztve: 2022. 11. 28., h – 08:29

Ha most nem lép le a tömeg jórésze, és alakul ki egy twitter ellenlábas, akkor a maradók elég komolyan meg lesznek fejve.

Azon se csodálkoznék, ha az opensource, freebsd kaliberű szervezeteknek is fizetniük kellene.

 

Egyébként a telegram teljes mértékben tudja azt, amit a twitter. Egy minimalisat kellene nyitniuk a web felé. Az ororszok és az ukranok is ott jelentik be az üzeneteiket. Twittert alig használnak (az oroszok meg egyáltalán nem).

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mivel? A 8 dollárral? Ne viccelj. Akinek létkérdés a kék pipa az ki fogja fizetni azt a havi egy latte árát.
Itt a rinya, meg a seggfájás az alábbiak miatt van:
a, többé nem libsibubi a twitter. Igen komoly a félsz, hogy az eddig megengedett, baloldali rasszista, gyűlöletkeltő, pro pedofil és grooming tartalmak megosztása a továbbiakban szankcionálva lesz. Eddig a twitter moderátoroknak igen erősen balra húzott a tábora.
b, nagyon sokan, cégek, celebek fizettek 10k dollárokban mérhető összegeket az ingyenes kék pipáért. Ezeknek az emberek most sértve érzik magukat, hogy a plebs "ingyé" megkapja.
 

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Mivel? A 8 dollárral? Ne viccelj.

Minden uj bevezetett ado eloszor alig eszreveheto. Lesz ez meg tobb is.

 

De ez az atlagemberek megfejese.

Hol vannak a kormanyzatok? Hol vannak az allami szervek? (penzugyminiszterium, helyi onkormanyzatok, politikusok, stb ?

Hol vannak a cegek? Nekik 80usd lesz/szervezet, es minden tisztsegviselojenek tovabbi 8 dollar.

 

Vagy szerinted ezeknek ingyenes lesz?

 

A masik, hogy full ellenorzhetetlen. "half the ads", ha fizetsz 8 dollart. Mihez kepest a fele? A mostani 2022 novemberi atlag reklammennyiseghez kepest? Vagy a mindenkori mezitlabas accounthoz kepest? Hogy tudod ellenorizni?(sehogy).

 

Egyebkent 8 dollar ide vagy oda, valaki ennyibol a komplett havi internetelofizetest megoldja ... Nem pedig egy random weboldal hozzaferesert fizet ennyit.

Most a twitter nem tobb egy weboldalnal es egy gagyi mobilapplikacional ahol a reklamot se tudod tiltani.

 

Jol is neznenk ki, hogyha minden weboldal penzt szedne.

 

Azert itt lesz meg fejlesztes mert kb. a telegram/viber/facebook szintjere akarja kinoveszteni fizetos alapon Elon.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Minden weboldal működtetése pénzbe kerül. Villany, vas, ember mögötte . Minél nagyobb a forgalma annàl többe. Nincs ingyen ebéd. Vagy reklámot nézel, vagy fizetsz, vagy valamilyen más módon csinálnak pénzt belőled.

A Twitter egy rendkívül értékes marketingeszköz, ami eddig közel ingyen hasznàlható volt a bot farmereknek. Ha valakinek, hàt nekik fàjhat a seggük.

Minap csinàltam egy erős, hasraraűtés jellegű számítást. Egyes, moderált becslések szerint cca. 395 millió twitter user van. Ha ennek a fele bot, akkor 197,5 millió az élő user, ha ebből 100 millát rávesznek az előfizetésre, akkor 8 dollárral számolva cca. 0.8 milliárdot termelne havonta. Ez fáj nagyon sokaknak.
És akkor nem számoltam bele a nagy politikai pártok mögött lévő 5-10 milliós botfarmokat. Elhiheted, egy-egy pártnak megéri havi 7-8 millió dollárt beletolni, hogy nyomják a propagandát. És akkor még nem számoltam a hirdetésekből befolyó "aprópénzt". Elhiheted, hogy egy olyan techcég, amelyik képes volt 8-9k alkalmazottat eltartani nulla közeli munkateljesítménnyel, ott van bevétel dögivel.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Musk elriasztotta a hirdetők nagyrészét. Becslések szerint a bevétel 50...80%-a eshet ki emiatt.

A hirdetők azért lépnek le, mert
. kirúgták azokat az embereket, akikben bíztak, akikkel eddig kapcsolatban voltak
. félnek a fake news, a gyűlölködés és a child pr0n előre törésétől --> nem akarod, hogy a hirdetéseid ilyesmik mellett jelenjenek meg
(ugyan más liga, de a hasonló irányelvekkel induló HunDub is pillanatok alatt ezek martalékává vált)

Szerintem mostanra már látható, hogy egy közösségi média platform nem tud felügyelet nélkül vállalható maradni.
Nem a felügyelet szükségessége kellene legyen a kérdés. Aki ezt megkérdőjelezi, az imho eddig egy gumibelsőben élt.
A helyes kérdés szerintem: hogyan érhető el, hogy ez a felügyelet valóban a közösség érdekeit szolgálja, és minél nehezebb legyen vele visszaélni. Ezt pedig nemzetközi szinten kellene (kell majd előbb-utóbb) szabályozni. Amihez előbb természetesen valamilyen konszenzusra lesz szükség.
(Mindez nyilván nem csak a twitterre igaz.)

Ahogy a metoo és a woke-izmus fekélyére is elkezdték már társadalmak kitermelni az ellenanyagot, idővel ezek a problémák is konszolidálódni fognak.
Illetve a trumpizmusra és a fake news-ra is remélhetőleg lesz majd immunválasza az emberiségnek.

Ez a mantra nyilvánvaló fasság.
Olyan felügyeletre gondolok, mint pl. a médiafelügyelet a televízió- és rádióműsorok esetén. Ott se lehet bármit következmények nélkül leadni.

Itt inkább az szokott lenni a dilemma, hogy a szólásszabadság vagy a fake news korlátozása e a fontosabb társadalmi érdek.
Szerintem az igazság valahol a kettő között van.
Ma még az emberek túlnyomó többsége készpénznek veszi, hogy ami a tévében/újságban/interneten megjelenik, az igaz. És ez sajnos nem csak az alacsonyan képzett rétegekre igaz.
A fiatal generációk, akik már abban szocializálódnak, hogy a neten egy csomó minden fasság, szerintem már jobb szelektivitással fognak rendelkezni - bár az ipari szintű marketing és befolyásolás továbbra is mindent meg fog tenni a bias befolyásolására.
Ezekre a kérdésekre a helyes válaszokat az idő és a precedensek adják majd meg.

Ott se lehet bármit következmények nélkül leadni.

? hol lehet bármit következmények nélkül leadni ? 

dilemma, hogy a szólásszabadság vagy a fake news korlátozása e a fontosabb társadalmi érdek.

Megszüntetnéd a hírcsárdát? =)

Az álhíreket nem fogod tudni felszámolni; az embereknek igényük van rá: a pletyka ősi eredete, elterjedtsége jól mutatja ezt: a közvetítő közeget pedig az adott kor keretei között meg fogja találni hozzá aki erre vágyik. Témában releváns szórakoztató tartalom:  The newsroom 2012-2014 - https://www.imdb.com/title/tt1870479/

Ma még az emberek túlnyomó többsége készpénznek veszi, hogy ami a tévében/újságban/interneten megjelenik, az igaz.

Az emberek alapvetően hiszékenyek: ami jó, mivel egy normális világban nem azt kéne feltételezned, hogy mindenhol szánt szándékkal hazudnak neked. A másik, hogy a manipulációs eszközök(marketing) rendkívül kifinomultak lettek. Elég pl a keresők személyreszabott profiljaira és egyéni találati sorrendjére gondolni.

Szerintem a cenzúrából már mindenkinek elege van. Most megpróbálják egyik oldalról kötelezni rá a tech cégeket, másik oldalról elvárni, hogy minden időpillanatban az időben változó, de épp aktuális elvárásoknak megfelelően szűrjenek; gyakorlatilag megtesznek néhány nagy (kizárólag profitért dolgozó) céget cenzorznak.

Egyelőre a konszenzus hiányzik. Hogy hol van az a határ, ami már nem oké. Jelenleg kb. a child pr0n és a gyűlöletbeszéd tartozik ide, a többi már fakultatív.
Valamint arról, hogy mi a fake news, illetve hol kezdődik a fake news határa.

Azzal a fajta szűréssel magam sem értek egyet, amikor egyébként valós, tényközlő, nem sértő dolgokat bannolnak a félelem miatt, hogy potenciálisan milyen hatása lehet ennek.
Pl. amikor a covid karantént egyoldalúan lehetett csak megközelíteni.
Muszáj viszonyunknak lenni a döntések fonákjával is. Az, hogy egy döntésnek hátránya is van, még nem invalidálja automatikusan annak helyességét. De tisztában lenni vele ettől még jó.

Mégis miféle felügyeletre gondolsz? Eddig az volt a mantra, hogy a privát cégeddel azt csinálsz amit akarsz; "majd a piac megoldja"

Pont erről van szó. Ha a privát cégedben erősen moderálsz, akkor a hirdetők számára vállalható a platform. De dönthetsz úgy is, hogy nem korlátozol, akkor a hirdetők egy része számára nem lesz vállalható: nem hirdetnek nálad.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Érdekes, ha valaki azért picsog, mert Hollywood túltolja az ABC betűivel való indoktrinációt, akkor az a válasz, hogy nem kell megnézni. Ha a Twitteren valaki olyan véleményt oszt meg, amit a woke hadsereg nem szeret, akkor nincs olyan, hogy ha nem tetszik, ne olvasd.

Csodálkozom és egyben aggaszt, hogy ezeknek a tech projekteknek a vezetői ennyire belekeverik a politikát a munkába. Szerencsére úgy tűnik nincsenek sokan.

Nem értem, mi köze van a HUP-hoz (lásd cím) meg a ragequit-hez, hogy az ukránok vélt sérelmeik miatt sírnak?

Ha Musk ki valóban akarna baszni velük, elvenné tőlük a Starlink-et, amit kedvezményesen (ráfizetéssel) biztosít számukra. Undorító egyébként az ukrán vezetés kommunikációja, ami ha nem ugranak nekik azonnal, belemarnak mindenkibe. Nem tudom mit képzelnek. Minden körülöttük forog?

trey @ gépház

Adviser to the Head of the Office of President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy

Én ^^

Amúgy el akarta venni tőlük a Starlinket.

Nem, azt akarta, hogy a Biden kormányzat fizesse ki neki a piaci árat érte (aztán majd behajthatja az ukránokon - mert kétséged ne legyen be fogják  - ha vége lesz a háborúnak).

trey @ gépház

A téma kapcsán megnyilatkozó aktivisták jellemző értelmi képességeit tükrözve a konklúzió is ott van alatta:

https://i.imgur.com/zONd6Nh.png

Ha esetleg valakinek eddig ez nem lett volna egyértelmű. Nevetnék rajta, ha nem lenne ennyire tragikus: ezek teljesen komolyan gondolják.

Asahi Linux hozzáadva.

trey @ gépház

elementary OS hozzáadva.

trey @ gépház