Samsung A3 - hasonló telefon kerestetik

Sziasztok!

 

Nem vagyok egy nagy telefonfelhasználó, telefonáláson, hangfelvételen, fényképeken, és némi SMS-ezésen kívül tulajdonképpen másra nem használom a telefont.

 

2017-ben vettem a telefonom, és úgy látszik, hogy kezdi megadni magát. Lehet, hogy a probléma szoftveres, mert a felvevője szépen működik, de telefonálás közben a túloldal gyakran nem, vagy csak alig hall engem.

Amúgy, ez a kicsit több, mint 5 év nem tudom mennyire számít jónak, anno a nokia 3310-esen picit több, mint 10 évig bírta, és az N900-as 6(+) évig.

 

Szóval, ha a fenti probléma nem orvosolható, akkor ehhez hasonló telefont keresek. Ha még gyártanák, ugyanilyet vennék.

 

Ami az igényeimet illeti:

- Androidos legyen.

- Ne legyen nagyobb az eddigi készülékemnél (úgy gondolom, hogy ez 4.5 inches).

- Legyen rajta fizikai középső gomb. Mint pl. a képen a piros vonalas: https://ibb.co/S0wFHq8 , és lehetőleg a 2 kék vonalas is jó lenne.

- Lehetőleg vastagabb se nagyon legyen, de az még valamennyire kibírható.

- Bár nem igazán használom ki, de teljesítményben ne legyen gyengébb ennél az A3-asnál.

- Bár nem követelmény, de lehetőleg ez a Samsungos töltője legyen (talán ezt hívják USB-C-nek).

 

Ha gyártanák még, és lehetne kapni, egy ugyanilyet vennék, de ennek hiányában valami hasonlót keresek.

 

 

 

Köszi a válaszokat.

Hozzászólások

Ha nagyon pont ez kell, egy refubrished esetleg?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2022. 11. 20., v – 20:47

Ilyen kicsit már nem gyártanak. Nekem is ilyen volt, utána mivel kis méretűt kerestem, lett egy S10e. De az már nem annyira kicsi, mint az elődje. Viszont kisebb, mint a riválisai. Sajnos a gyártók leszoktak a fizikai gombokról is. Cserébe a Samsung rátett egy valami Bixby gombot ki tudja milyen meggondolásból.

Szerintem javíttasd meg az A3-at, nem kell mindig a legújabbra törekedni, pláne ha még kibír egy napot az akkuja.

Mi az a Bixby? Bár, nem hiszem, hogy így ismeretlenül nagy szükségem lenne rá.

Vannak sérülései:

* ujjlenyomatolvasó már évek óta nem működik

* 2 hónapja a kamera előtti üveglap is eltörött, szóval a főkamera elég gyenge képet készít

* Előlapon sok törés, hátlapon mégtöbb (megjegyzem, a nokián 10 év alatt semmi külső sérülés nem látszott)

* Ez az említett hangprobléma pedig ki tudja mi lehet. 2 hete van ez a hangprobléma, és azóta merül az akksi gyorsan, előtte még bírta a 2 napot gond nélkül.

 

Ez az S10e. Sok embernek nyilván tetszik, de nekem kellenek a fizikai gombok.

 

Most találtam egy ilyen Cubotot (még sosem hallottam eddig róla): https://cubot.net/smartphones/KingKong-Mini-3 . Ami még talán jó is lenne (kicsit túl erős, de az még kibírható), ha lenne rajta fizikai gomb. Talán ez még ütésálló is?

Szerkesztve: 2022. 11. 20., v – 21:33

Ha, szeretnéd a jelenlegit megtartani, az általad vázolt (hang) problémát, egy alapos belső takarítás tisztítás 99% hogy megoldaná. Rengeteg apró, porszem,szösz tud bele kerülni az évek során. S ha már szétszedeted egy akksi csere is éveket hosszabbíthat az élettartamán. Amennyiben van hozzá, érzéked valamint megfelelő szerszámod + egy kis isopropyl alkohol csodákra képes, egyéb esetben egy erre szakosodott szerviz is hamar megoldja a tisztítást. Megcsinálnám neked szívesen ingyen is de gondolom nem Svájc környékén kellene. Ha szeretnéd alkatrész + szerszám beszerzési lehetőséget küldök privátban.    

Szerkesztve: 2022. 11. 20., v – 23:39

Ha android, akkor el kell felejteni a fizikai home gombot. Utoljára a Huawei P20 Pro-mon volt ilyen, bár az is csak félig fizikai, de a kék vonalasak ott is virtuálisak már.

Ha nem android, akkor az iPhone SE 2020 vagy 2022 teljesíti az összes többi kritériumot.

Esetleg eBay-ről egy új(szerű) A3, Xcover 4, Xcover 4s, stb.

Fizikai gomb szerelmet én nem értem - annyira jó és kényelmes a gesztusvezérlés (Androidon van tapasztalatom).

A gombok csak a helyet viszik a képernyő(méret) ellenében. A képernyő növekedés megváltoztatja a használati szokásokat is (akár több, értelmes dologra is jó lesz, egy új világ tárul fel :D).

Van egy elméletem, hogy az iPhone SE-re is azért kellett (meg az egérmozi képernyő), hogy ne kannibalizálja el a vevőket a "nagyobb" de 2x 3x áru modellektől.

Régi szarból (értsd alapmodellből) én max 2 éves fejlesztést vennék, ha tényleg 5 évre akarnám megtartani, mert egyébként akkora lesz a teljesítmény, verzió lemaradás hogy nem tart ki addig.

Refurbished, ebay oldtimer - fillérbaszóknak ideális választás, hosszútávon szívás (többet költesz, mintha eleve normálisat vettél volna), vagy mindjárt kettőt kell venni és az egyiket "lezsírozni" (de ez se jó még hobbinak vagy vallásnak se).

:)

A SE 2020-on valójában nem igazi fizikai gomb van, csak messziről annak tűnik. Egyébként meg egyszerű, azok az emberek akik hajlandóak max egy százast telefonra költeni, nem ugyanazok az emberek akik elverik ennek a többszörösét is. Ha nem lenne SE, akkor az előbbiek nem erősitenék a platform bázisát. Szóval ők is kellenek, de a vékonyabb tárcához precizen megszabott vékonyabb képesség is jár (gyenge akksi, kicsi kijelző).

Sajnos kénytelek vagyok az igényeimből lejjebb adni, ha így tudtok javasolni.

 

A fizikai gombot úgy tudom elengedni, hogy a 3 gomb (négyzet, kör, háromszög) mindig látható legyen alul. Nem tudom, hogy ez állítható tulajdonság-e, vagy "így jön" .

 

Így tudtok valamit javasolni? Nézegettem ezt a gsmarena oldalt. Nagyon jó, csak erre pont nem tudok szűrni.

 

Köszi.

3 gomb (négyzet, kör, háromszög) mindig látható legyen alul.

Szerintem állitható. Nekem Android 11-es Motorolám van, azon gyárilag a csikos gesture-ös valami volt, de én is jobban szeretem a klasszikus vezérlést, és be tudtam állitani a gyári menüpontok között valahol.