Elon Musk megszavaztatta, a nép döntött: amnesztia lesz a Twitteren

Vagyis, minden korábban kitiltott fiók visszaállításra kerül (kivéve a kirívó spammerek és a törvénybe ütközőt elküvetők).

Hozzászólások

Kezdem megszeretni ezt a srácot :D :D :D

trey @ gépház

Azokat is visszaállítják vajon, akiket maga a snowflake tiltott ki, mert kifigurázták őt?

Kik voltak ezek? Egyet olvastam (Kathy Griffin) akiről azt terjesztik egyesek, hogy azért lett kitiltva mert kifigurázta Musk-ot, de valójában azért lett bannolva, mert Musk-nak adta ki magát. Azt pedig, hogy másnak adja ki magát az ember a twitter szabályzata tiltja. Azóta már az ő accountja vissza lett állítva, talán az elsők között: https://en.wikipedia.org/wiki/Kathy_Griffin#Twitter_suspension

Jó ez, hogy megszavaztatja a dolgokat, persze kizárólag a saját követőivel, bár a jelek szerint azok 70%-a kamu... ha a debil populizmus fájna, Musk a traumatológián üvöltözne... :D

Jellemzően a követői értesülnek első kézből arról, hogy Musk most éppen szavaztat valamiről... a közösség maga innentől csak retweetekből, likeokból vagy más hírekből értesülhet róla, de már szigorúan csak közvetve... ha egy kicsit is adni akarna a látszatra, legalább kidobja „promoted” tweetbe... szerintem lenne rá pénze, főleg, hogy most már saját magának fizetné... de ezek a szavazások kb.olyanok mint a „nemzeti konzultációk”... „érdekes”, hogy a populistáknak mennyire egy rugóra jár az agya... :D

Jellemzően a követői értesülnek első kézből arról, hogy Musk most éppen szavaztat valamiről...

Az egész világ értesül róla, hiszen ez van minden médiaoldalon napok óta. 

de ezek a szavazások

Végül is, a demokrácia alapja a szavazás. Tudod régen cseréppel, ma papíron, holnap számítógépen. De az elv ugyanaz.

trey @ gépház

Tényleg hagyjuk, mert itt azért sípolsz, hogy nem lehet szavazni, pedig lehet, csak egy ingyenes fiók kell hozzá, plusz követni kell egy témát, ami téged érdekel elvileg. De nem látok mást, csak egy BlinTux-féle károgást, aki ugyan _szándékosan_ sosem megy el szavazni, de a szája folyamatosan jár, hogy ez de szar, az de szar, de hogy változtasson rajta ... inkább elmegy WoW-ozni.

trey @ gépház

Igen, nos ez a „nem lehet szavazni sípolás”, valójában nem ezt írtam, hanem azt, hogy „kizárólag a követőivel” szavaztatja meg, bár ha tudom, és igazság szerint számítanom is kellett volna rá, hogy ilyen irracionális veszekedés lesz belőle, azt hozzá kellett volna tennem, hogy „szinte kizárólag”... ugyanis a „demokratikus szavazás” történetedet ugye elég sok minden árnyalja.

Említettem is, hogy első kézből közvetlenül csak azok értesülnek Musk twitteres fasságairól, akik követik őt, és azért ezt nem lehet elvárni a Twitter közösségétől, hogy kövessék... mert valljuk meg őszintén az egy tök érthető dolog, ha tömegeket nem érdekelnek Musk populista/ma már szélsőjobbos konteós meg egyéb fasságai, és ezért nem követik. Ehhez tartozik még, hogy Musk követői ma már jellemzően trollfarmos csoportok és botok, bár nem „hivatalos” de elég megbízható elemzés szerint amit idéztem is, a követői 70%-a kamu profil, tehát a voksolásainak szavazatai is nagyrészt és valószínűleg kamu szavazatok.

Emellett még tovább árnyalja a sztorit, hogy Musk mindösszesen egyetlen napot hagy ezekre a szavazásokra, tehát akik nem követik Muskot, és csak esetleg RT-kből, likeokból, vagy más tweetekből/hírekből értesülnek Musk arcpirító fasságairól, azok nagyrészt le is csúszhatnak a szavazásról, mire értesülve róla elszánják rá magukat.

És még lehetne sorolni, hogy például alig több mint hárommillió szavazat érkezett a fenti konkrét szavazásra, tehát még Musk követői számának is csak a töredéke szavazott összesen. Ezt azért nem nevezném az egész Twitter közösségnek.

Végül meg a legkevesebb, hogy a „vox populi, vox dei” idézete is bár Musk esetében találó, de az eredetije így szól: „Nec audiendi qui solent dicere, Vox populi, vox Dei, quum tumultuositas vulgi semper insaniae proxima sit.” Aminek angol fordítása (forrás Wiki): „And those people should not be listened to who keep saying the voice of the people is the voice of God, since the riotousness of the crowd is always very close to madness.”

Tehát ezért mondtam, hogy hagyjuk, mert azon az infantilis szinten ahogyan te általában kezeled ezeket az általad preferált nyilvánvalóan szélsőjobbos/populista politikai szereplőket és jelenségeket, ilyesféle dolgokat egyszerűen képtelenség megvitatni. Lásd aktuálisan...

Ha nem követed, akkor a tweetjéről/szavazásról legfeljebb akkor értesülsz, ha az akit követsz retweeteli, említi, vagy mást retweetel aki retweeteli/említi... és ez pont feltűnik a feededben... esetleg a hírekben olvasod, hogy van ilyen szavazás... és jobb esetben nem azt olvasod, hogy volt ilyen szavazás. 🙃

Egyébként a 3+ millió mihez képest kritikus tömeg?! A 450 milliós havi aktív felhasználóhoz, vagy Musk 118 milliós követőihez képest?! Amely utóbbi 70%-a trollfarmos fiók vagy bot...🤷‍♂️

Ha a 118 milio Musk koveto 70%-a kamu, akkor a 450 millio 70%-a is kamu.

118 millio 30%-a kb 35.5 millio, tehat ennyien minimum reszt vettek a szavazsban, max nem ereztek szukseget szavazni. Ebben nincs benne azok szama, akik hirekbol, innen-onnan ertesultek a szavazasrol. Szoval kb 40 millio emberrol beszelunk aki igy vagy ugy reszt vett a szavazasban. Az tobb mint 4 Magyarorszag.

Ha a 118 milio Musk koveto 70%-a kamu, akkor a 450 millio 70%-a is kamu.

Ööö izé, na várjál, ezt most alaposan összekutyultad. :)

Abból, hogy Musk követőinek jelentősen nagy része (valószínűleg) kamu/fake account, nem következik, hogy a Twitter összes fiókja hasonló arányban kamu. Ugye pont pár hónapja pattant ki vita a Twitter kamu felhasználói körül, amióta Musk elhatározta, hogy megveszi a platformot, így elég gazdag az irodalma annak, hogy valószínűsíthetően nagyjából kb. 8-15%-os arányban lehet kamu/trollfarmos a Twitter közössége... tehát nem 70%... :)

Másrészt pedig hát először is ismerni kéne a dezinformációra/információs zajkeltésre/polgárok összezavarására létrehozott propagandista trollfarmok működését, ezek kifejezetten csak azoknak a jelentős közéleti szereplőknek a hülyeségeit kürtölik szét, keltenek vele zajt, erősítik fel, akik ugye mondjuk megkérdőjelezik, lejáratják a nyugati/liberális értékeket, semmibe veszik a demokratikus intézményeket, vagy éppen olyasféle szélsőségeket akik gyűlöletet szítanak, megosztást keltenek... ja és kedvelik Putyint, de legalábbis nem tekintik véreskezű diktátornak. :) Lásd pl. Trump követői is hasonló arányban fake accountok mint Musk követői, de mondjuk Joe Biden követői már csak (valószínűleg) 45%-ban azok, vagy a finn miniszterelnök Sanna Marin követőinek mindösszesen 25%-a (ismét csak valószínűleg)... de utóbbiak véleménye nem releváns a populista propaganda szempontjából, ezekkel nem tudnak félretájékoztatni, „polgárpukkasztani”, ezért ezekkel nem is „dolgoznak”.

tehat ennyien minimum reszt vettek a szavazsban, max nem ereztek szukseget szavazni

Hát nem, a szavazáson 3+ millióan vettek részt, ennyien szavaztak. :) Olyan opció pedig nem volt, hogy „mutasd az eredményt”...

Mondjuk most kicsit elképesztőnek tartom, hogy itt a HUP-on állítólag jellemzően informatikusok vannak, ennek ellenére például itt a poszt alatti véleményekből is sajna az jön le, hogy egy ilyen egyszerű „használati esetet” sem tudnak fejben összerakni, racionálisan feldolgozni, és ennek érdekében önállóan tájékozódni, mint hogy „szavazás a közösségi médiában és ennek hitelessége”... #facepalm

De, aki nem szavaz, az is reszt vesz a szavazason: a szavazata ugy szol, hogy "leszarom". Te arra probaltad hajlitani a teret, hogy aranytalanul keves embernek volt _lehetosege_ szavazni. En ugy gondolom, hogy igazoltam, hogy ez mennyire nem igaz. Te csurjed-csavarjad ahogy neked tetszik, nezz hulyenek mindenkit, az autopalyan lehet hogy te mesz egyedul szembe a forgalommal, nem mindenki mas.

Szerintem itt inkabb arrol van szo, hogy neked az eredmeny nem tetszik.

#hakommentvegerehashmarkotteszekattoligazamlesz

Szerkesztve: 2022. 11. 25., p – 13:48

/troll on

Vagyis, minden korábban kitiltott fiók visszaállításra kerül (kivéve a kirívó spammerek és a törvénybe ütközőt elküvetők).

Akkor nem "minden" :)

Szerintem a maradekrol is kellene kiirnia egy szavazast.

/troll off

[szerk.] kb. hidegen hagy a tema, van accountum, de nem hasznalom (kb. mintha nem lenne)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Valóban troll, hiszen pl. a jogerős bírósági ítéletek ellen nem lehet menni, hiszen akkor az oldal bezárását kockáztatja az adott országban. 

trey @ gépház

/troll on (elnezest erte)

a jogerős bírósági ítéletek ellen nem lehet menni

Akkor a spammerekkel mi van vagy az emlitett el nem itelt, de nem tul jo dolgokat muvelo accountokkal/szemelyekkel?

/troll off

Gondolom ha megtelik a twitter spammerekkel, akkor el is ashatjak a platformot, de elvileg nekik is lenne szolasszabadsaguk :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

eleg ha ramutatsz, hogy elonka neni hazudik es a sajat szabalyait sem koveti tvitteren :) jelige: eljen a szolasszabadsag!
https://www.youtube.com/watch?v=Wx-9FZmT_0g&t=4693s

ha nem megy jo iranyba a szavazas, inkabb tegyuk ki megint, hatha... janem :D
https://www.reddit.com/r/facepalm/comments/znauys/elon_musks_poll_doesn…

nincs itt semmi latnivalo, kerem, haladjunk tovabb...