A brazil hatóságok megkezdték az iPhone-ok lefoglalását a kisker üzletekben a töltő hiánya miatt

Címkék

A hírek szerint az akciót "Operation Discharge"-nak kevezik. Eddig százszámra foglaltak le iPhone-okat a retail üzletekből, mert azok mellé az Apple nem csomagolt töltőt ... Részletek itt.

Hozzászólások

Arra azért kíváncsi lennék, hogy miért csak iPhone-ról szól a hír.

Az én Samsung telefonom is töltő nélkül érkezett például.

Akármi jogszabály miatt illegális az iPhone, ugyanaz a jogszabály bizonyára az összes többi gyártóra is vonatkozik. Nem?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nem igazán értem miről beszéltek. Ha Angliában (állítólag ott él) vett - a brazil születésű feleségével, akivel éltek valamikor Brazíliában - egy Samsungot töltő nélkül, annak mi köze van ahhoz, hogy a brazil hatóságok mit csináltak _Brazíliában_?

trey @ gépház

Miért érdekes az, hogy én mit vettem és hol?

Én azt nem értem, hogy Brazíliában miért a töltő nélküli iPhone-t kobozzák el, és a töltő nélküli mást meg nem.

Lehet, hogy erre az a válasz, hogy azért, mert az Apple kivételével minden más cég töltőt is mellékel azokhoz a telefonjaihoz, amit világszerte töltő nélkül árusítanak. De lehet, hogy más a válasz. Arra vagyok kíváncsi, hogy tudja-e valaki, hogy mi a válasz. Én nem tudom. Ezért kérdezem.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ez egy feltételezés vagy állítás? 

Az, hogy nem értem, az egy állítás :-)

A cikk azt írta, hogy az iPhone-okat kobozzák el. Nem említette, hogy más márkák töltő nélküli telefonját is elkoboznák, ezért az a feltételezésem, hogy csak az iPhone-t kobozzák el és más márkákat nem.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nem említette, hogy más márkák töltő nélküli telefonját is elkoboznák, ezért az a feltételezésem, hogy csak az iPhone-t kobozzák el és más márkákat nem.

Az, hogy a töltő nélkül árusított iPhone-okat elkobozzák, nem jelent mást, mint azt, hogy a töltő nélküli iPhone-okat elkobozzák :) Nem kell belőle semmi másra következtetni, mert nem releváns a történet szempontjából. Amennyiben biztos forrásból tudod, hogy ugyanott, ugyanakkor nem kobozták el az akármilyen más gyártó szintén töltő nélkül árusított mobiltelefonját, akkor fel lehet háborodni, hogy ezt miért, azt miért nem, de amíg ilyenről nem tudsz, nem érdemes túlgondolni a dolgot.

Nalunk is van, hogy a brazilok lefoglaljak az emberek telefonjat  de ok nem valogatosak, alma, samu, xia, stb, barmi johet, multkor lattam is, hogy a brazil csavo megmentette a tulajt a hibas keszulektol (nyilvan mert nem latott mellette toltot) es egybol le is szallt vele a villamosrol. Volt kiabalas, meg minden, le sem irom, milyen szavakat hallottam.

Ez egy eletkep szilank kis hazankrol, Budapest, Szena ter, 4-es vagy 6-os villamos iden tavasszal. Az elkoveto borszinerol nem tehetek. Talan illedelmesen hallgatnom kellett volna rola, nehogy megsertsem a rohadek kocsog szemetlada tolvaj erzekeny lelkecskejet? Bocs, de nem szeretnek a pozitiv diszkriminacio bunebe esni.

na, hátha lesz belőle egy kis pénzük :D

az lesz a céges "állami" karácsonyi ajándék - csak begyűjtötték..

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2022. 11. 26., szo – 22:28

Hat nemtom, szerintem iq>80 eseten fog a kereskedo ali-rol egy 1 euros toltot, es a zacsit raragasztja a mobil dobozara... nesze. Vagy ne adj' isten egy cetlit, miszerint toltot a kasszanal adnak, es ott nyomja a kezebe, aki keri.

iq>80 eseten fog a kereskedo ali-rol egy 1 euros toltot

Ezt bárki megteheti, de hivatalosan csak akkor árusíthatja, ha az a töltő megfelel az adott ország ilyen-olyan előírásainak. Feltehetően ezzel tisztában vannak ott a forgalmazók, függetlenül attól, hogy mekkora IQ-val bírnak.

 

Itt egy "kiváló" példa egy kínai - még csak nem is filléres - töltőre (nem kifejezetten iPhone-hoz van, de az egy dolog):

https://lygte-info.dk/review/USBpower%20Quick%20Charge%203.0%203%20port…

És ennél sokkal rosszabbak is vannak.