Roblox

Két videó a Roblox működéséről, főleg arról, milyen problémák vannak vele. 

Ha valakitől a gyereke kérdezné, Robloxozhat-e, előtte fussa át:

https://www.youtube.com/watch?v=_gXlauRB1EQ
https://www.youtube.com/watch?v=vTMF6xEiAaY
 

(az egész csatorna ajánlott egyébként)

Hozzászólások

A szuloket nem hibaztatja senki? Szerintem tokre nem termeszetes/egeszseges, hogy 10-12 eves gyerekek napi szinten sok-sok orakon keresztul ezen elnek.

Ha lekapcsolnak a Robloxot, akkor lenne mas amit nyuznanak. Szoval a problemat lehet mas szinten kellene kezelni.

A probléma az (ahogy ez a videóból kiderül), hogy a Roblox, sok más hasonló ellentétben még egy egyszerű beletekintésre is teljesen oké programnak tűnik, amire még sok minden külső dolog ráerősít. 

Ha szülőhibáztatás érdekel, azt nem feltétlenül egy számítógépes játékokkal foglalkozó csatornán kell keresni, egy olyan videóban, ami nem erről szól.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ahol sok ember ossze tud gyulni "szocializalodni", ott mindig megjelennek a perverzek, agresszivak, pedofilok, bullyingolok, stb. Regen ugyanez volt az IRC-n, online chat-es weboldalakon. Kesobb iWiw-en, majd Facebookon/Messengeren, most lehet hogy a Roblox ad teret ennek. Persze egyszerubb a Robloxot hibaztatni mint foglalkozni a gyerekkel delutanonkent/estenkent :)

"Szép". Amíg a gyerek az iskolában nem hallott róla valakitől és nem akarta ő is megnézni, én azt sem tudtam, hogy létezik. Miközben állítólag nagyobb dolog mint a steam...  Mondjuk nem én vagyok a célközönsége. Szerencsére elég hamar beleunt a gyerekünk. Inkább Toca Life World-özik néha, aminek szintén nincs sok értelme, de legalább tényleg gyerekbarát.

Igeny van ra. Ugyanugy, mint a Minecraft -ra. Mindkettot hasznaljak a gyerekeim, sajnos, idobeli korlatozasokkal.
Volt mar pelda persze arra, hogy a ket jatek kiszolgaloi iranyaba vegeztem tiltast, de annyit ertem el vele, hogy a szembeszomszed publikus wifijere csatlakoztak fel, hogy megkeruljenek; a szembeszomszed pedig elhajtott melegebb eghajlatra, amikor megkertem az authenikacio bevezetesere. 16 eves lanyt meg nem fogok mar kontrollalni pl Family Link -el.
 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Én azt nem értem, hogy mikor pedofília kérdése is felmerül, akkor miért iszapbirkózás van, miért nem jogi útra van terelve az ügy. Vagy a jogi mércét ez nem üti meg, nemzetközi jogi probléma?

Az mindenesetre látszik, hogy Metaverzum nélkül is egyre inkább egy párhuzamos valóság az internet, amire a jog nagyon nincs felkészülve (nemcsak a pedofil vonatkozásra, hanem az üzleti környezetre is gondolok, például a Robux fogalma).