India a következő, ahol kötelező lehet az USB-C az okoseszközökön

Az Európai Unió után India lehet a következő nagy piac, ahol kötelezővé tehetik az USB-C töltést az okostelefonokon, tableteken, laptopokon, de a feature phone-ok kivételt képezhetnek, azokat szállíthatják más töltési opcióval. Nem csak Indiában merült fel a kötelezővé tétele, az Egyesült Államokban is szorgalmazzák a szabványosítását. Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 11. 18., p – 15:11

Orvendetes, a problemak ezzel nem szunnek meg mint ahogy a fentebbi cikkben linkelt oldal mutatja, de az irany jo.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Telefont tolteni jo. Uzleti eletben felejtos (lenne) mert mechanikailag egy nagy szar. A cegnel ha megmozgatod a HP dokkolok usb csatijat, lekapcsolnak a monitorok. Es ilyenek lesznek mindenhol ...

Érdekes, itt nem lötyög semmi a lassan 3 éves Lenovomban. Sem a 3. évében járó telefonomban.

trey @ gépház

Ha ez széles körű probléma lenne, már nem lenne USB-C csatlakozó. Eszközök milliárdjain található meg.

Standard USB has a minimum rated lifetime of 1,500 cycles of insertion and removal, the mini-USB receptacle increases this to 5,000 cycles, and the newer Micro-USB and USB-C receptacles are both designed for a minimum rated lifetime of 10,000 cycles of insertion and removal.

Legyen elég az a 10 ezer cycles ...

trey @ gépház

Ha ez széles körű probléma lenne, már nem lenne USB-C csatlakozó. Eszközök milliárdjain található meg.

Jaja, még sose volt olyan, hogy egy (slightly) szar dologból szabvány lett volna, meg elterjedt volna. Az ITban meg pláne. Persze tudom, hogy mivel WORKSFORTREY ezért biztos mindenki más a hülye, akinek valami baja van vele, olyan ez mint a(z evone szerint) soha el nem rongyolódó apple kábelek. Meanwhile én jópár lenovótól láttam már a hozzáérsz a TB kábelhez és a monitoron kicsit elmegy a kép előadást, meg a szervízben van a telefonom, mert cserélik a töltőportot is egynél több alkalommal.

Legyen elég az a 10 ezer cycles ...

Igen, mert olyan se történt még, hogy valamire ráírtak egy számot, aztán a gyakorlatban nem mindig bírta. Különösen olyanokkal nem, amit boldog-boldogtalan gyárt. 

Igen igen, teljesen nyilvánvaló, hogy ezekben a szabályozási kérdésekben a technika az elsődleges :)

Meg ne próbáld már beleadni a számba, hogy azt mondom, hogy az egész tarthatatlanul szar, ettől még nekem az a tapasztalatom, hogy azért ezzel előfordul, hogy az. Másoknak is van ilyen tapasztalata, biztos lehetne ilyet találni a twitteren, az az apple szarhoz elég szokott lenni neked is. :) Meg persze az is lehet, hogy az én béna virsli ujjaimmal van a baj (meg mondjuk a 40 kilós vékony kiscsaj pálcika ujjaival, de ő meg biztos béna), csak ezzel meg én úgy vagyok, hogy ha valami ilyen eszköz csak akkor jó, ha elektroműszerész zongorista vagy, és beépítettett tizedpontos derégszkögérzékelőd van, akkor lehet hogy mégse az a baj, hogy nekem virsli ujjjaim vannak.

MikroUSB csatit mar lattam megdogleni, type-C-t meg nem. De az elobbinel is az szokott lenni a problema, hogy a csatlakozot tarto forrasztas megadja magat, es onnantol a GND-VCC is elenged. Az egyik ilyen kutyunel egyertelmuen gyartasi/tervezesi hibarol volt szo, mert a Jack is mindig elengedett, par havonta kenytelen voltam szetszedni es atforrasztani. (gondolom nem megfeleloen beallitott kemence tud ilyesmit okozni, ahogy egy jobban rogzitett csatlakozotipus is segit)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerintem a type c hibaja hogy nincs normalis mechanikus tartasa es csatlakozasa. Erdekes hogy a regi USB A es B EVTIZEDEKIG mukodott poccre. Azt valahogy nem tudtak szarul legyartani. De mar a mini es micro USB is szar volt, azzal lehetett kapni kulso HDD/t, par ev utan kontakthibas lett.

Végül is miért ne, de furcsa, hogy India itt tartana. Szerintem nekik lehet a legtöbb legacy USB-mB-s szutykuk. Nem hinném, hogy USB-C-vel annyira el lennének eresztve.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)