Hogyan készül: tömeges csatlakozó forrasztás

Címkék

Hozzászólások

Nekem is ez jutott eszembe, használ még valaki ilyen csatit? Egyébként a hardverek ezért is lettek olcsóbbak. Minden össze van vonva egy-két chipben, SoC-ban, nincs annyi csatlakozó, kábel, külön IC, kondi-ellenállás, stb., plusz azok is, amik vannak, hullámforrasztással mennek fel SMD-ként, nem munkás forrasztgatja kézzel. Áramköri lapok nyomtatása is rohadt sokat fejlődött, pontosabban, gyorsabban nyomják nagy tételben, akármilyen színben, formában, stb..

Dolgoztam kábelgyártásban, ott se nagyon kéziznek már, gép sajtolja, huzalozza, válogatja, vagdossa, ha van is emberi munkaerőrésze, max. az is csak annyi, hogy odanyomja a csatit alá, de a gép krimpeli, stb.. Nincs idő napi sok ezer kábelnél kézzel pödörgetni meg illesztgetni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

"A!!!" soros port inkább a DB25 volt, amin az összes modemhez és szinkron átvitelhez, sőt az rs422-höz is elegendők a pucukák. Mostanában DB9->RJ45 átalakítót használok, amivel jobban ki lehet használni a struktúrált kábelezést. Bár az RJ11 is elég lenne, mert igazán soros eszközt már csak aszinkron módon használunk, hw handshaking nélkül.

Jajj, én meg mennyit coptam egy (két) VGA csatlakozó forrasztásával :(

..Es ezert van az is, amikor kici kinai altal villamforrasztott tobberes kabelekben idonkent nehany er meg van cserelve. :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Sorosportnál még működött is.