Sértődött fejvadász

LinkedIn-en történt a minap, felháborított, elkeserített, de nem bánom. 

Elég sok megkeresést kapok LinkedIn-en JD-vel, privát üzenetben. Igyekszem mindet megválaszolni, de mostanság elég sűrű a programom, van, hogy egy választ második, harmadik nekifutásra sikerül csak elküldenem. Hetente több ilyen megkeresést is kapok, így ahelyett, hogy fogynának a meg nem válaszolt üzenetek, inkább csak szaporodnak. Tegnap az egyik üzenetére (amit nem sikerült még megválaszolnom) csak annyit válaszolt az egyik fejvadász, hogy "Köszönöm a válaszod", majd bontotta a kapcsolatot. "Kár érte, kiváló ügynök volt". Így utólag inkább örülök neki, hogy nem folytatódott gyümölcsöző kapcsolatunk.

Másrészt a LinkedIn magától is rengeteg spam-et küld, akár éjjel 2-kor is pittyeg a telefon. Volt, aki november 1-jén küldött privát üzenetet. Aki ünnepnapon illetve hétvégén küld üzenetet, annak nincs magánélete? Másrészt miért nem tartja tiszteletben, hogy más ragaszkodik az ünnepnaphoz?

Kérdés a közösséghez: van olyan privacy beállítás a LinkedIn-en, ami megszünteti ezt a spam áradatot, vagy töröljem az account-omat? :)

Hozzászólások

Te tényleg válaszolsz ezekre a megkeresésekre? :D

van olyan privacy beállítás a LinkedIn-en, ami megszünteti ezt a spam áradatot

Igen. Be kell állítani, hogy nem vagy álláskereső. #worksforme

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 11. 04., p – 10:24

Túl komolyan veszed őket. Éjjelre nem kell az Internetre csatlakoznia a telefonnak. A LinkedIn meg küld emailt, ha valaki üzenetet küldött, nem kell, hogy a telefon push értesítésekkel bombázzon. Email meg mindig jön, ünnepnapon is, szépen gyűlik az Inboxban és majd sorra kerül, vagy a kukába. :)

Erre a "köszönöm a válaszodra" illik válaszolni, hogy "szívesen, máskor is", nem? :D

A LinkedIn az inverz Tinder. Itt csajok írnak neked, akiknek nem válaszolsz.

ignore. 

vagy tegyél fel egy képet, ahol kismacskákat abúzálsz, akkor nem fognak többet zavarni

Szerkesztve: 2022. 11. 04., p – 10:33

nekem van standard valaszom, copy pasteelem mindenhova, kb ugy hangzik, hogy nagyon orulok, hogy irt, izgalmas lehetosegnek hangzik (mondom, copy-paste! :D), de nem akarom senki idejet rabolni, igy jobb elore tisztazni, hogy a minimum TC amiert valtani vagyok hajlando az X (mostani teljes TC-m 3xosa), ha ez belefer, irjon vissza.

az elmult evekben senki nem irt vissza ugy, hogy "OK" :)

elonye, hogy idot nem visz (copy-paste), viszont ha megis jonne valami pozi ami nagyon megeri, nem maradok le.

A pofátlanabbja kikövetkeztette a munkahelyi emailemet, és oda küldözgeti az ajánlatait, meg az arra emlékeztetőket.

Én töröltem magam a francba vagy 8 éve. Nem bántam meg.

Esetleg ha kikapcsolnád az értesítéseket a linkedinről? Mi olyan szokott oda érkezni, amit feltétlen meg kell kapni értesítésképpen?

A LinkedIn felajanlja a "Not interested" opciot, nem olyan nehez azt megnyomni. Kicsit furan nez ki, ha magyar a megkereses es angolul kapjak a Not interested szoveget, de ez van.

Szerintem a szemöldökét se vonja már fel senki, annyira sztenderd válasz ez, és tudják belőle h. tipli van.

Kb. mint amikor a féjszbuk marketplészen hírdetsz valamit, és a sok írástudatlan cigánytól kapod a "ezmegvanmég" sablonkérdéseket. Kis időbe nekem is beletelt, mire leesett, hogy ha vevőként rákattint a hírdetésembem az üzenőfalra, ez az első és default szöveg amivel auto-fill tölti ki a mezőt. Innen meg IQ kérdése h. csak rányom emberünk a send gombra, vagy helyette kitörli és rendes szöveget ír be helyette. Általában az utóbbiakat veszem előre a sorban, ha az 1. kategóriából is jöttek.

Ugyanezt tudja a buzeráns fb akkor is, ha page-ed van. Mondjuk egy iskola page-e rendszeresen kap ilyen fasságokat, hogy "mennyibe kerül ez az iskola" (néha más nyelven jön egy kísértetiesen hasonló kérdés). Eltartott egy darabig, amíg leesett, hogy ezt nem önként és dalolva írja az a sok idióta júzer (fura volt, hogy betűről betűre ugyanúgy fogalmaznak), hanem fel vannak ajánlva sablonkérdések, és ha rossz helyre kattint a júzer, akkor dob a fb a nevében egy ilyen üzenetet. Amiből nyivánvaló, hogy valójában nem akart a csóka ilyet kérdezni.

Látott már valaki olyan embert aki linkedin -en kapta álmai lehetőségét (és nem kapta volna meg nélküle) ?

10 éve ezen keresztül kaptam közös ismerősön keresztül egy fejvadasztól életem eddigi legjobb munkalehetőségét, amit amúgy sehogy máshogy nem találtam volna meg ha nekem kellett volna keresnem (mert annyira nem volt szemem előtt annak a cégnek a neve, ahol végül lehúztam 6 relatíve jó évet). 

Ma már nem vagyok benne biztos h. hasonlóan jó hely. A sok idióta indiai Chupakabra bombáz totál irreleváns és végső soron szar kontraktor melóval belgiumba londonba (nem akarok dobbantani innen). Szóval időnként már bennem is megfordult h. törlöm a francba. De olvastam, hogy elég ha inaktívba pakolod magad (nem néztem utána még a processznek).

De mivel most is aktívan keresek, muszáj maradni. Nyugdíj előtt pár évvel (ha megérem még a 80-at) majd deaktiválom.

Poenbol szoktam valaszolgatni.

Mondjuk eddig egyetlen alkalommal sikerult fejvadasz segitseggel talalni valamit. Minden mas direkt a ceg keresett meg, vagy en jelentkeztem poenbol. Meg szabadlandzsazokent is talaltam linkedrol, alkalmazottat jatszani meg innen a legjobb. Valsag mondjuk erzodik, mostanaban csak heti 3-4 esik be a napi helyett, igaz kikapcsoltam az "open for" t.

Szerintem pozitiv, hogy van.

Ismerkedosre nem gondoltam linkeden, de a legkozelebbinek majd ami egesz turheto azt valaszolom, hogy a pozicioja nem erdekel, de egy kavezasban benne vagyok. :D Jo otlet.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2022. 11. 05., szo – 18:56

Beérkezett üzenet dátuma: 2022.10.28. 10:25, az üzenetben a szöveg: "Ugyanakkor a figyelmedbe ajánlom az október 4-én, kedden megrendezésre kerülő" - és a rendezvényhez kapcsolódó weboldaluk linkje...

Remélem, hogy D. nem vette zokon a válaszomat: "köszönöm az invitálást, de sajnos időutazásban még nem szereztem kellő gyakorlatot, így az október 4-re szóló, 28-án kapott meghívással sajnos nem tudok élni."

Ritkán válaszolok, és szerintem nem is sértődik meg senki. Több esetben elfőfordult, hogy ugyanaz akinek  nem válaszoltam, megkeres később is, egy év mulva vagy valmaikor..

Esetemben nem a recruiter törölt az ismerősei közül LinekedIn -en, hanem amikor már ~500 körül voltak az ismerőseim, én dobáltam ki az összes HR -est a connection -ök közül. Megérte, mert így sokkal gyorsabban betölt az oldal ezzel a ~100 körüli ismerőssel, és csak azok vannak köztük, akiket személyesen ismerek, és nem akarják eladni a húsomat :-)