OpenBSD 7.2

Címkék

Theo de Raadt bejelentette az OpenBSD 53., verziószám szerint a 7.2-es kiadását.

Hozzászólások

Sysupgrade simán lement, ez volt nekem az első :) Van egy 1TB os SSD is használatban, amin 2 db partíció volt, az elején egy ext4 amit dualboot linux használt, a végén egy FFS, amit meg az OpenBSD. Linux-on a grub-mkconfig sírt, hogy nagyon nem oké ott valami, de működött linux alól is a saját partíció elérése, meg OpenBSD 7.1 alatt is, szóval hátra került a todo listámban a probléma. Most viszont a friss 7.2 már nem látta a saját partícióját. Linux alatt fdisk-el töröltem az FFS partíciót, majd létrehoztam egy újat OpenBSD Data típussal, amit OpenBSD-n az fdisk látott is, disklabel, majd newfs és rendben is volt. A pkg_add -u meg wow, szárnyra kapott, sokat gyorsult :)

Arra gondolok, hogy a 7.1-ben volt valami, amit javítottak. Sok fdisk és disklabel változás volt a 7.2-re. Nem tudom megfogni a problémát, Linux alatt csökkentettem az 1 TB ext4 partíciót, a végén hagytam üres helyet. Aztán OpenBSD-n hoztam disklabelel (?) létre egy partíciót, majd newfs.

A Linux az elejétől sírt, hogy nem oké, lementettem valahova a hiba/warning üzenetet, valami ilyesmi volt hogy egymásba ágyazott partíciók(?). 

Most upgrade után, elsőre ugyanezzel a műveletsorral akartam helyrehozni, de már nem sikerült, a disklabel nem engedte menteni a változásokat. Szerintem a Linuxos partíciós táblába nem tud/akar belemódosítani(?). 

Linuxon létrehozva az OpenBSD-nek szánt partíciót OpenBSD Data típussal (azt hiszem 194 az fdisk-ben), már kezelte a disklabel.

Simán lehet én keféltem el még 7.1 alatt, csak "mázlim" volt hogy egyáltalán működött...