Kalifornia legalizálja a digitális rendszámtáblákat az összes járműtípuson

Címkék

A Gavin Newsom kormányzó által aláírt törvényjavaslat lehetővé teszi a digitális rendszámtáblák használatát. Örül is ennek a kaliforniai székhelyű Reviver, amely az egyetlen kereskedelmi forgalomba hozott E Ink digitális rendszámtáblának, az Rplate-nek gyártója. Részletek itt.

Hozzászólások

Először egy "de minek?!?" ötlött fel bennem, majd megnézve a videót, a "Stolen ..." egész jó ötletnek tűnt, egészen addig míg bele nem gondoltam, hogy:

Pro:

  • jól néz ki

Con:

  • sokkal drágább lesz pótolni a megsérült táblákat
  • sokkal drágább lesz pótolni az ellopott táblákat
  • a "Lopott ..." feliratú táblákat egyszerűen csak leszerelik majd és eldobják
  • szigorú szabályzású országokban nem valószínű, hogy engedélyezik
  • az 5 évente lemerülő elemmel is foglalkozni kell
  • az az 1000 dolláros ár nem gyenge

trey @ gépház

Full értelmetlen és ráadásul környezetszennyező, veszélyes.

Ezexerint ott is van korrupció. "Jéé."

Először arra gondoltam, hogy de mi a francnak?

Aztán meg arra, hogy ezzel kiválóan vissza lehet élni, ha a bűnözők megtalálják azokat az embereket, akik meg tudják hekkelni, akkor nem szükséges lelopni egy másik autó rendszámát, egyszerűen lehet klónozni, akár menet közben.

Valami kémes filmben (vagy Fantomas?) volt ilyen, hogy menet közben változott a rendszámtábla, de persze ott csak az előre betározott variációk között tudott lapozni.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ha vannak rá theme-ek, akkor instant get! :)

Az e-ink-nek az a lényege, hogy nem ég be. Nekem egyébként tetszik, high-tech faszányosság, csak szerintem a hasznossága nem éri meg a beletett extra pénzt. Persze elhiszem, hogy Kalifornia az a hely, ahol van suska ilyen menőségekre.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Az e-ink-nek az a lényege...

Nagyszerű.

A rendszámnak meg az a lényege, hogy csak addig tudnak megbírságolni gyorshajtásért, amíg látszik. Tehát ha a Kelöfónya dríming közepette elverted a suskádat high-tech faszányosságokra, akkor igencsak jól jöhet egy képernyővédő.

Ha egyszer kormányzó elvtárs elhatározta, hogy kell ilyen vörös csillagos Commieforniába, és a stróman sógor cégének is kell az exkluzív gyártási megbízás, akkor kell, ha képernyővédővel, ha anélkül. Le kell szállítani a számokat a tervgazdálkodásban.

Nekem egyébként nem is az a gyenge pontja jut eszembe az e-inknek, hogy a nem mozgó pixelektől ég be, hanem sokkal inkább az ottani forró nyarakon nem ritka az árnyékban 40 fok, napos aszfalton 50, ha épp nem sikerül árnyékba parkolni, szépen lefő az egész, ha kell képernyővédőstől. A hideg ott nem játszik, nálunk télen az e-inkből e-icecube lenne, de a forróság simán gond lehet. A másik, hogy az esőt hogy bírja, mert azt értem, hogy beteszik valami védőházba, meg besüllyesztik, és oda nem esik be az eső, ha épp parkolnak, de mondjuk ha egy tisztességes zuhiban, forgalomban kapja be az egész a sok vizet, akkor nem vagyok benne biztos, hogy jót tesz neki, annyira vízálló lesz.

A másik, hogy a képernyőkímélős terved is ingatag, mert oké, megoldják azzal, de ha épp akkor aktivál be, mikor le kéne a rendszámot olvasni, még ha csak parkolás közben is, akkor mit csinálnak? Ott malmozik a rendőr, mire lejár? Bár mi nem tudhatjuk, gondolom sógor-koma cége volt az egyedüli, aki a tanulmányt is megírta erről, hogy működni fog, mert ha ők gyártják, akkor működnie kell. Közpénz, másra költeni nem lehetne úgy se, eltenni meg nem lehet, mert megromlik.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Igazán megtisztelő, hogy próbálsz engem komolyan venni.

A lehetséges meghibásodásokkal kapcsolatos spekulációid természetesen helytállónak tűnnek, mindazonáltal szabadjon megjegyeznem, hogy az egész miskulanciát simán elintézi egy felpattanó kő, vagy egy tolatás közben elmért járdaszegély/behajtásgátló.

A felpattanó kőre nem is gondoltam, az se kismiska, gondolom cseréltetni is elég drága lenne egy ilyen e-ink táblát. A járdaszegély, behajtásgátló az a hagyományos rendszámtáblát is hazavágja így nem tartanám az e-ink hátrányaként számon.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2022. 10. 12., sze – 19:08

Én megvárom az Apple iCloudRendszám™ táblákat. Az lesz csak az igazán menő! Lesz saját sim kártya a rendszemtáblán, és egy weboldalon tudom majd beállítani a rendszámot hozzá, havi előfizetés után kizárólag Apple bármin. Na az lesz az igazi királyág, a büntetést egyből email-en kapom majd a gyorshajtásért.
Ha jól tudom az Apple most szabadalmaztatta le, a négyzet alakú formára írt betűket és számokat.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2022. 10. 12., sze – 22:35

Ezzel azt hiszem a világ utolsó égető problémája is megoldódik. Mint tudjuk a történelem is már véget ért.

Az első néhány évben minden hülyegyerek ezek feltörésével, és "mókás" rendszámok készítésével fog szórakozni. Rengeteg a probléma amit megold, csak most pont nem jut eszembe egy sem.

Mint tudjuk a történelem is már véget ért 

Álítólag a világvége is megtörtént már, csak nem vettük észre. Amúgy elnézve a történéseket, szerintem is az egyik éjjel bekötöttek mindenkit a Mátrixba és tolják 0-24-ben a rémmeséket, csak egyeseknek kicsit módosított világot kötöttek be, ahol a komcsi soros gyíkember valóságos, nem csak hoax...

Hazai viszonylatban digitális rendszámtábla-forgató lenne belőle 2 perc alatt. Csak addig kell mást mutasson, amíg átmész a pálya-kamera alatt :D

Vortex Rikers NC114-85EKLS

veszek egy hasonló e-inket aliexpresszen többet. A lopott kocsira már az új, egy másik rendszámot mutató e-ink-es cuccot teszem valódi rendszámmal (másik e-inkesről leolvasva).

Problem solved. Hagyományos rendszámot nehezebb préselni, festeni..

Szerkesztve: 2022. 10. 13., cs – 08:59

csak magasabbra kell helyezni hogy lehessen üzenni:
- nyugi, 150-en van a távolságtartó tempomat csak én nem vagy olyan paraszt mint te, hogy letoljam az előttem levőt.
- neked olyan fos kocsid van, hogy nem tud távolságot tartani?
- minek jössz a seggembe, buzi vagy?
ha már a kis követési távolságra rávilágítani nem szabad :D

nincs aláírásom

Én is erre gondoltam, üzenetet lehetne tenni rá reggelente: "Jó napom van!", "Sietek", "Egy hete házasodtam", "Anyu vezet", "Mosatni voltam". Vagy megjeleníthetné az elmúlt 100km átlagsebességét, lehetne látni hogy valaki szaporázza vagy nyugis. A szaporát beengedném magam elé. Majd lesz erre is Doom.

Jobbá teszi az életünket, hogy tabletre cseréled azt, ami egyébként egyszer felcsavarozódik üzembehelyezéskor és ott van akár 2 évtizedig?
Környezetbarátabb, bolygónk hosszútávú fenntarthatóságát szolgálja?
Olcsóbb lesz tőle a jármű üzembentartása?

Ha valaminek talán lenne értelme, az nem ez, hanem egy rendszám alapján címezhető ~100 méteres hatósugarú rádiós üzenetküldő:
   "Haver, sötét a teljes balhátsód".
   "Cimbi, légyszi állj odébb, mert nem bírok a kamionnal a telephelyről kifordulni".

A videó csúcspontjának azt a jelenetet érzem, ahol lehúzza a karcolásvédő fóliát.