UCEProtect Level 3 és t-online.hu blokkolás

GoDaddy felvásárolta a HostEurope-ot és idén végbement sok technikai összefonódás, ennek egyik hátránya, hogy minden blokkolás ami eddig a GoDaddy szervereket érintette, gyakorlatilag megoldhatatlan problémaként érte a HostEurope ügyfeleket, hiszen eddig legitim mailszerver üzemeltetések hirtelen nem tudnak t-online.hu irányba kézbesíteni, és a feketelista ellenőrzés CSAK az UCE3-at adja vissza.

Nem támogatom a spammereket, de én sem blokkolom a gmail.com, outlook.com, microsoft.com, t-online.hu -t csak mert nem képesek pár ügyfelüket megzabolázni, mert nem akaron a saját ügyfeleimet szivatni. Erre vannak a súlyozott pontszám alapú megoldások.

Ma 2022 októberében elmondható hogy a telekom e-mailes védelemért felelős rendszergzadája (vagy gazdái) nem dolgoznak, hanem lusta bastard operator from hell módra a többi rendszergazát szivatja.

https://www.uceprotect.net/en/index.php?m=3&s=5 két idézet:

A) The recommended use of Level 3 is incorporating it into a scoring system, to give e.g. 2 points on a ‘match’ where 5 or more points trigger a spam tag.
 

B) If you are a true BOFH you would logically block using all of our levels.

Tippelj a t-online.hu melyik ...

Hozzászólások

Aki az UCEprotect-et használja blokkolásra, az szerintem tuti üzletileg érdekelt benne, mert azon ritka (vagy egyedi?) SpamBL-ek egyike, amelyikről pénzért lehet lekerülni...