Windows 2016 server tárhely elfogyás

Adott egy Hyper-V wm. SCCM jelzett, tárhely kb 300 mega (Valóban annyi volt). Ez volt szerdán. Estére beütemezve ment a kör-email, leállás, tárhely hozzáadása,restart. Majd úgy, hogy senki nem nyúlt hozzá, estére lett 16G szabad tárhely. Ez valami új feature?

Frissítés nem volt. A döglött kutya sem nyúlt hozzá. Nem tudom hova tenni. x akta.

Hozzászólások

Annyit meg szerintem sem anyagilag, sem munkaidőügyileg nem ér meg, hogy órákat elbaccak a logturkálással. Csak fura. Meg mégis hogy. Meg mégis a 150 szerveres farmból csak 1 gépen jött elő.Vicces.

c:/windows/ccmcache
c:/windows/SoftwareDistribution
esetleg a site backup SCCM-ben a c: re van konfiguralva (https://www.prajwaldesai.com/how-to-backup-sccm-2012-r2-server/), a leiras 2012hoz van de a mai napig ugyanaz
vagy az abszolut kedvencem, mivel mindegyikfajl 0kb-os, de kb mindegyik torolheto (en irtam egyscriptet ami havonta lefut es a 30 napnal regebbi 0kbos filekoat torli)
C:/windows/temp 
esetleg WSUS is azon van?

Nem mostanában jár le párszáz client machine cert? nálunk akkor őrült meg a temp fileokkal mikor mindegyik kliens majdnem egyidőben jelentkezett be, hogy kell neki új cert.( az egyik régi rendszergarázda szeretett scheduled taskokat managelni GPOból és emiatt nagyon sokszor egyszerre szaladt be minden kliens)

Serverről passz, desktopon párszor már találkoztam vele, hogy alapbeállításon ha lemegy valami nagyon kritikus szintre, akkor nekiáll takarítani a Windows maga után (TEMP fájlokat, 30 napnál régebbi Lomtár fájlokat és opt-in után Letöltések mappát)... Gépházban a Tárterületsegéd pontban lehet beállítani...

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)