A baloldal is megszavazta a Pegasus kémszoftver beszerzését

Fórumok

Panyi úr írta:

2017. október 11-én rutinszerűnek tűnő ügyekben szavazott a parlament nemzetbiztonsági bizottsága: arról, hogy a bizottság által felügyelt magyar titkosszolgálatok közbeszerzési eljárás nélkül, a verseny és a nyilvánosság kizárásával szerezhessenek be bizonyos eszközöket. A képviselőknek az ülés zárt részében három ilyen kérelemről is dönteniük kellett.

Utolsóként egy olyan technológia megvásárlását kellett jóváhagyniuk, mely a mobiltelefonok feltörésével az azokon tárolt összes adathoz hozzá tud férni. A képviselők elé tárt rövid leírás nem tartalmazta a technológia pontos megnevezését, az viszont teljesen egyértelműen kiderült belőle, hogy egy rendkívül fejlett kémszoftverről van szó. Ezt az eszközt a titkosszolgálati megfigyeléseket technikailag lebonyolító Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) akarta beszerezni.

A képviselők ezen a bizottsági szavazáson ugyanúgy jártak el, ahogy korábban szinte mindig. Ha ugyanis a szakszolgálat meggyőzően érvelt egy-egy új technikai eszköz mellett, akkor jellemzően mindig megkapták még az ellenzék támogatását is. Kormánypárti és ellenzéki képviselők ezúttal is egyhangúlag, kérdés nélkül szavazták meg a kémszoftver közbeszerzés alóli mentesítését, számolt be a Direkt36-nak három, az ülésről konkrét információkkal rendelkező forrás is.

Ez volt az a Pegasus nevű izraeli kémszoftver,

[...]

A Pegasus megvásárlását akkor támogató ellenzéki nemzetbiztonsági bizottsági tagok közül csak az MSZP-s Molnár Zsolt reagált megkeresésünkre. Ő azt mondta, hogy konkrét beszerzéseket nem kommentálhat, de a bizottság régi tagjaként és volt elnökeként általánosságban azt meg tudja erősíteni, hogy „a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat szakmailag megalapozott, korrekt előterjesztéseket szokott benyújtani, ami nem mondható el minden állami szervről. Tapasztalatom szerint a szakszolgálat beszerzéseivel kapcsolatban az ellenzéki képviselők részéről is mindig megvolt a bizalom.”

[...]

Link: https://telex.hu/direkt36/2022/09/28/feltarulnak-a-pegasus-kemszoftver-beszerzesenek-rejtelyei

Hozzászólások

És akkor most mélázzunk el azon a raplin, amit a baloldal együttesen művelt a Pegasus-ügyben.

Azok után, hogy megszavazták, tudtak róla (vagy tudniuk KELLETT volt róla, ha érdekelte volna őket).

trey @ gépház

Ha ugyanis a szakszolgálat meggyőzően érvelt egy-egy új technikai eszköz mellett, akkor jellemzően mindig megkapták még az ellenzék támogatását is. Kormánypárti és ellenzéki képviselők ezúttal is egyhangúlag, kérdés nélkül szavazták meg a kémszoftver közbeszerzés alóli mentesítését, számolt be a Direkt36-nak három, az ülésről konkrét információkkal rendelkező forrás is.

ezért nem kárhoztatnám őket: ez lenne a normális viselkedés más ügyekben is: amikor értelmes és indokolt a cél akkor ne gáncsoskodjanak, nem azért vannak ott, hogy ellehetlenítsék a működést.

Ennyire futotta a tereléssel? Eddig sápítoztak, hogy hogy lehetett ilyet csinálni, ki vette, mit vette, miért vette, majd most meg kiderült, hogy az embereitek fogalmatlanul (ilyenek ülnek az NB bizottságban?) megszavazták a beszerzését? Mint egy rossz komédia, komolyan mondom 😂 😆

trey @ gépház

Az semmi, a boltokban meg kést is árulnak, pedig azzal embert is lehet ölni!

Leírom, bár magadtól is tudod: az igaz, hogy a lehallgatóeszközzel való visszaélésnek szükséges feltétele a lehallgatóeszköz beszerzése; de az nem igaz, hogy lehallgatóeszköz beszerzése szükségszerűen a lehallgatóeszközzel való visszaéléshez vezet.

Szerk: hacsak azt nem állítod, hogy a lehallgatásnak egyáltalán nem lehet törvényes oka. De akkor lásd pl. ezt.

Már megint terelsz. Feljebb leírtam, hogy itt most nem arról van szó, hogy baj, hogy beszerezték.

Hanem arról, hogy kussoltak, hazudoztak, tereltek, fogalmatlankodtak és azt a látszatot keltették az ellenzéki oldalon, hogy nekik semmi közük az ügyhöz. De. Van. Kósa beismerte!!!

Eddig csak sejteni lehetett, hogy a magyar állami szervek, titkosszolgálatok valamelyike valóban beszerezte az elhíresült Pegasus kémszoftvert, de most Kósa Lajos fideszes politikus el is ismerte.

^^  Tehát, kiderült, hogy ez hazugság. Nem sejteni lehetett, hanem tudni és az ellenzék pontosan tudta. Mégis hagyták a színjátékukat menni.

Hahahaha. Egyik balfasz sem állt ki, hogy "ja, kérem ezt mi is megszavaztuk, nem stikában szerezték be, hanem teljesen jogszerűen, a mi közreműködésünkkel".

Vastagon benne voltak egy kémszoftver beszerzésében. És ha már hozzájárultak a beszerzéséhez, akkor benne voltak annak felhasználásának NEM MEGFELELŐ ellenőrzésében. Már, ha egyáltalán történt visszaélés vele. Erre még várjuk a bizonyítékokat.

Összefoglalva: kést lehet kapni a boltban, de attól, hogy lehet, még nem hagyunk ellenőrzésünkre bízott személyeket késsel szaladgálni, hanem ellenőrizzük, hogy arra használják a kést, amire való, konyhában aprítanak vele, nem embert ölnek.

Remélem érted.

trey @ gépház

Az , hogy az IQ betyár Kupak Lajcsi száján kicsúszott nem jelenti azt Trey ,hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság zárt üléséről szabad beszélgetni.

https://www.parlament.hu/documents/static/biz40/bizjkv40/NBB/1710111.pdf

Idéznéd nekünk a tárgyalt Pegazust részt az ülés jegyzőkönyvéből ? :D (Szerinted miért nincs benne ? :D )

Ugye ez azt a kérdést is felvetti, hogy egy zárt ülésről hogyan került ki , hogy kik hogyan szavaztak. :P

Már megint ez a fránya terelés ... Értem a frusztráltságod amiatt, hogy az ellenzék megint belefosott a ventilátorba és rátok fröcsögött, de elidőzhetnénk annál a momentumnál, hogy heteken-hónapokon hazudoztak az ellenzéknél mindenkinek (nektek is), hogy nem tudtak a beszerzésről? Hogy még a félbolond Gyurcsánynét is kiszalajtották Brüsszelbe raplizni, hogy a magyar kormány STIKÁBAN ilyen veszíííjjjess kémfegyvert szerzett be?

trey @ gépház

Levélben fordultam az Európai Unió vezetőihez: a Tanács, a Bizottság és a Parlament elnökéhez. Azt indítványoztam, hogy az Európai Unió integritása védelmében ellenőrizzék, hogy kinek van feltelepítve mobileszközére a Pegasus. És ha találnak ilyet, vizsgálják ki, ki telepítette fel azokat és milyen célból!

Forrás: Gyúcsányné fészbukja :D Beszerzésről szó sem volt benne :D De neked biztos megvan a teljes levél. :P

Arról még mindig nem regélsz,hogy egy zárt nemzetbiztonsági ülésről, hogy kerülhet ki, hogy ki hogyan / miről szavazott. ;)

Ja, hogy akkor Kúrcsányné tudott arról, hogy legálisan, az ő emberei közreműködésével szerezték be, csak elfelejtette erről az Apró (sic!) tényről tájékoztatni a t. közérdeműt, mert akkor felvetődött volna a felelősségük? :D

Arról még mindig nem regélsz,hogy egy zárt nemzetbiztonsági ülésről, hogy kerülhet ki, hogy ki hogyan / miről szavazott. ;)

Gondolom úgy, hogy Panyi úr whislteblower-je elcsicseregte. 

számolt be a Direkt36-nak három, az ülésről konkrét információkkal rendelkező forrás is.

Maradjunk annyiban, hogy erősen valószínű, hogy a Direkt36-nak nem nem kormánypárti résztvevők szivárogtattak.  :D

trey @ gépház

Nem a beszerzéssel volt baj (erre hozhatnál egy forrást ahol Elquro, vagy a haverjai azt állítják :)), hanem , hogy kicsit tágan  értelmezik fidesz berkekben a terrorizmust ;) Gondolom a törvényszerű megfigyelések miatt lehetett, hogy a gyártó cég fel is mondta a szerződést. :P 

Meg mindig azon porogsz, hogy beszereztek. A lenyeg, hogy mire hasznaljak. Ha volt olyan kommunikacio, hogy a beszerzest kerdojelezik meg az kellemetlen, de ettol meg a felhasznalas modja a problema, nem a letezese. A valos, fizikai fegyverek beszerzese sem problema onmagaban. Az ezekkel valo visszaeles a problema. Gondolom/remelem nem zavarja egyik oldalt sem ha tenyleg terroristak/pedofilok/etc ellen kemkednenek.

De pont a kormany korrupt emberei utan nyomozo ujsagirok ellen hasznaltak pont azt az SW-t, amit a magyar allam is vasarolt. Ami gyanus. Bizonyitek meg valszeg nem lesz, amig ugyan ezen korrupt emberek vannak hatalmon.

Meg mindig azon porogsz, hogy beszereztek.

Tévedés, én azon pörgök, hogy hazudoztak az ellenzékiek :D

De pont a kormany korrupt emberei utan nyomozo ujsagirok ellen hasznaltak pont azt az SW-t,

Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy 

  • használták
  • hogy ők használták
  • hogy ha használták, akkor jogszerűtlenül használták

trey @ gépház

Nem csak hogy nincs bizonyitek, hanem nem is varhato, amig hatalmon vannak. Egyszeruen az tunik logikusnak, hogy vmelyik korrupt magyar kormanykozeli ember figyeltette oket. Aztan persze lehet, hogy nem igy van. Csak azon infok alapjan amik a hirekben voltak es hozzank is eljutottak erre a kovetkeztetesre lehet jutni. De barmelyik allam is figyeltesse oket az azert eleg alja, hogy pont ujsagirok ellen hasznaljanak ilyen toolt.

Amugy nekem azzal nincs gondom, hogy tagadjak a beszerzeset amig lehet, mert az a dolguk.

Dehogy kezdtek! 🤣 Ez is az itthoni plebejusaiknak szóló színjáték volt:

"Klára kimegy az EU-ba odabaszni az asztalra aztán rend lesz!"

Szerinted miért nem foglalkozott vele senki? Mert:

  • semmi súlya Dobrevnek
  • mert több EU tagország is érintett a Pegasus-beszerzésben és akkor ott is joggal kérnék a polgárok a vizsgálatot
  • stb.

trey @ gépház

Ezt írja a forrás:
Utolsóként egy olyan technológia megvásárlását kellett jóváhagyniuk, mely a mobiltelefonok feltörésével az azokon tárolt összes adathoz hozzá tud férni. A képviselők elé tárt rövid leírás nem tartalmazta a technológia pontos megnevezését, az viszont teljesen egyértelműen kiderült belőle, hogy egy rendkívül fejlett kémszoftverről van szó. Ezt az eszközt a titkosszolgálati megfigyeléseket technikailag lebonyolító Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) akarta beszerezni.

Ebből te ezt vonod le:
Köztudott volt, hogy az izraeli NSO Pegasus nevű termékét megvette a magyar állam, és azt nemcsak bűnözők és terroristák, hanem újságírók lehallgatására is használja.

Értem. Tehát, megszavazták valaminek a beszerzését, amiről AZT SEM TUDTÁK

  • micsoda
  • mire kell pontosan
  • ki fogja engedélyezni a használatát
  • mire kell 6 millió euró

🤣🤣

Ha ez így van, ezek hülyébbek mint gondoltam. Inkább maradjuk a "tudtak róla, csak politikai okokból nem szóltak, mert rá akarták égetni a kormányra", mert ez ugyan szánalmas, de mégis jobb fényben tünteti fel őket :D :D

trey @ gépház

Még mindig nem láttam semmilyen bizonyítékot arra nézve, hogy a Pegasus-t Magyarországon jogszerűtlenül használták volna fel bárki ellen is. Pls. majd zavarj a részletekkel, ha lesz valami. Lásd még: jól végzi a munkáját

trey @ gépház

Egyetlen megnyugtató aspektusa a hírnek:

Molnár Zsolt reagált megkeresésünkre. Ő azt mondta, hogy konkrét beszerzéseket nem kommentálhat, de a bizottság régi tagjaként és volt elnökeként általánosságban azt meg tudja erősíteni, hogy „a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat szakmailag megalapozott, korrekt előterjesztéseket szokott benyújtani, ami nem mondható el minden állami szervről

hogy még az ellenzék szerint is jól végzi a munkát a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat 

🤣

trey @ gépház

Hogy változik a retorika! Most, hogy kiderült, ők is megszavazták, MÁR NEM AZ A BAJUK. De, az is bajuk volt. Most az már nem. Ne tereljünk már ennyire! A baloldal pontosan tudta ezek szerint, hogy ki adott engedélyt a beszerzésre. Benne voltak ők is. Erre eljátszották, hogy semmit sem tudtak róla. Az nagyobb baj, ha úgy szavazták meg ők is, hogy fogalmuk sem volt mit szavaznak meg. Ebben az esetben nem csak komplett álszent szarok, hanem alkalmatlanok is.

:D :D :D

hanem hogy nem arra hasznaljak, amire kene (terroristak ellen stb), hanem oket figyelik vele

Továbbra sem bizonyított. 

trey @ gépház

Nem tudom mi késztet rá, hogy két részre oszt a világot "mi és ti"-re, de szerintem nem egészséges.

Nézzük miért is mondom ezt:

Elsősorban azért mert nem értem azt a szót hogy "elvtársaid". Kit nézel most az elvtársamnak? Aki nem úgy gondolkodik, ahogy te, vagy most a politikusokra célzol? Mivel az utóbbi az esélyes akkor megosztanék pár dolgot

Sok dolog van amiben egyet értek a mostani ellenzéki politikusokkal, de ez főleg azért van így, mert funkciójuknál fogva kritizálják a kormány munkáját. Mivel ugye alapvető fundamentális problémák vannak a kormánnyal ezekben sokszor egyetértünk, de itt is van amiben nem.

Ne ülj fel arra a lóra, hogy két részre osztod a világot. Engem abszolút nem hat meg, ha engem skatulyázol, de meg fogsz lepődni és elég kellemetlenül, ha folytatod, olyan emberekben akikről nem is gondoltad volna..  

De hogy ezt a terelés kiveséztük nézzük az eredeti témát:

Az adott esetben minden megfontolást nélkülözve (szinte biztos vagyok benne, hogy annyi infód van amennyit az újságokban olvasol erről) állítod, hogy a Pegasus szoftver felhasználása törvényes volt, úgy ahogy ahhoz a törvényhozás hozzájárult. Ez a baj.  De ezzel én nem tudok mit kezdeni.

Persze erre válaszolhatnál is, az értelme szerint, de a fentiek alapján erre nem sok esélyt adok. 

Nem kell a színjáték, TI osztottátok az országot két részre:

  • FIDESZ
  • ellenzék(i összefosás)

Nincs olyan, hogy harmadik. Vagyis kezd lenni, mert az óriási bukta és a bukott időközik miatt Gyurcsány-család már kezd kifarolni mindenből is (szerinte MZP hülye, Karácsony alkalmatlan <- végre valamiben egyetértek a Ferivel) szóval, lehet, hogy ez a harmadik. De, csak azért nem lesz harmadik, mert a kiválásukkal az "ellenzék" a parlamenti küszöb alá fog esni ezzel a rohadt hozzáállással és a végén az a csúfság fog bekövetkezni, hogy a maradák _összeállva_ sem fogja megütni a bekerülési szintet :D

Ennyit a két részről.

Most pedig beszélgethetünk arról, hogy miért okoz neked gondot mentálisan kimondani, hogy az ellenzék egy darab szar, amiért eljátszotta, hogy semmit sem tud a kémszoftver-beszerzésről, miközben aktívan asszisztált hozzá.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 09. 29., cs – 18:07

Mekkora blaszfémia, tényleg!
Lófaszhoz sem értenek egyik oldalon sem, pont megértették volna, hogy miről volt szó és milyen veszélyeket rejt?