Az USA 2018 óta támogatja pénzzel az appok, szerverek, VPN elérhetőségét az irániak számára a kormányuk megdöntése érdekében

Felmerül bennem a kérdés, hogy egy USA "hárombetűs" által támogatott VPN szolgáltatás mennyire védi a privát szférámat?

Pláne ha nem is tudhatom, hogy melyikben van benne a kezük.

 

angol nyelvű link:

What is Really Behind Iran's Unrest?

Itt sorolja fel az informatikai eszközöket: https://youtu.be/nKsTg9C9c-o?t=1077

Kicsit korábbi, amikor az iráni beavatkozásról kezd beszélni: https://youtu.be/nKsTg9C9c-o?t=878

Hozzászólások

Szerinted mennyi idő alatt lőné le ezeket a szolgáltatókat a disney/netflix/stb a geoblock megkerülése/warezolás miatt ha nem állna valamelyik hárombetős mögöttük?

Semennyi. Te megkerülöd a geoblockot és megkapod a régiózáras tartalmakat, a Disney/Netflix pedig megkapja a pénzedet. Win-win. Amikor a jogvédők elkezdenek háborogni, akkor a szolgáltató mossa kezeit (hiszen papíron te nem tartod be a szerződést), esetleg csinál egy-két látszatintézkedést, amikor már nagyon nagy a háborgás.

Ettől még a konteó lehet igaz, csak nincs ok-okozati összefüggés.

Érdekes kérdés.

Nagyon lecsupaszítva:

1. joga van-e egy államnak, hogy a lakosait valami zárt információs karanténban tartsa?

2. joga van-e az ország lakosainak, hogy mégis tudomást szerezzenek róla, hogy máshol máshogy mennek a dolgok?

3. joga van-e egy harmadik államnak, hogy segítse az 1. pontot?

4. joga van-e egy harmadik államnak, hogy segítse a 2. pontot?

Nem tudom rá a korrekt választ, maximum véleményem van. De még abban sem vagyok biztos, hogy minden körülmények között ugyanaz a válasz. (A "joga" szót lehet tágabban is értelmezni, "etikailag elfogadható-e" vagy szubjektíven "helyes-e")

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Szerintem nincs joga/nem helyes: 1. es 2.

Ha 1. es 2. nem lenne akkor nem letezne: 3. es 4. sem.

Nem akarok allast foglalni, hogy helyes-e 3. es 4., de jobban hajlok az igen mint a nem fele. Adott szituaciotol fugg, pl. lehet, hogy a "segitseg" utan a lakossag mindket oldalrol hamis vagy felinformaciokat kap.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Van-e joga egy állam kormányának megvédenie magát külső támadásokkal szemben? Mert ugye ha az állam összeomlik - akár jó vagy rossz - káosz következik, nem igazi kormányváltás, nem fejlődés.

 

Az csak az USA szerint mindenképpen jogsértés, hogy elzárjuk a közösségi médiákat. Főleg azért mert az az ő fegyverük más országokkal szemben. Ők le tudják tekerni a hangját bárkinek. Látszólag nem zárnak el semmit. Ezt sűrűn be is mutatják mostanában.

Azt a kerdest is tegyuk fol magunknak, hogy

5. Joga van -e eldonteni egy harmadik allamnak, hogy valamibe be kell avatkoznia -ami nagy valoszinuseggel nem is letezik-, felhatalmazas nelkul

6. Joga van -e az adofizetok penzet egy masik allam elleni akciokba forgatni, az elobbiek tudta/beleegyezese nelkul

7. Ugyanolyan allahuakbaros barmok vannak irakban, mint iranban, de irak "szabad", mert a "harmadik allam" igy dontott. Mitol szabadabb egyik allahuakbaros brigad, mint a masik?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Durvan leegyszerusitve: irakban arabok elnek, iranban pedig perzsak. Vallasi fanatizmusert pedig egyik orszagnak sem kell a szomszedba mennie (beleertve minket is).

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Irakban a "harmadik orszag" altal felszabaditott arabok elnek. Ebbol kifolyolag az ottani vallasi fanatizmus jo, sot, a legjobb vallasi fanatizmus ever. 
Lepjunk tovabb: Sziriaban pl. 11,6% a noi tagok aranya a parlamentben, a "harmadik orszag" megis renduletlenul fel akarja szabaditani az elnyomas alol. Ezek fenyeben menjunk tovabb :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Egyebkent meg hogy jon ez ide?

Ugy, hogy lathatoan nem tudsz logikus magyaraztot adni a beavatkozasra. Ugy. :) Es nem csak Te, hanem kb. senki, hacsak nem ismerjuk be, hogy a "harmadik orszag"  a vilag csendoret jatssza, mindenfele legitim felhatalmazas nelkul. Sokadszorra. Lasd temaindito.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A logikat nem te diktalod, hanem azok, aki a nagypolitikat csinaljak. Moralizalhatsz itt a hupon ossze vissza, lehet okoskodni, hogy kinek mihez van joga (ez itt amugy is nagyon megy), de amugy meg az erosebb kutya baszik. 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Alapvetően még támogatnám is, ha nem az irániakról lenne szó vagy érne valamit. Azok semmilyen kormányukat nem fogják senki kedvéért megdönteni. Középkori iszlamista vallási fanatizmusban rekedt nép, teljesen sík primitívek, saját maguk termelték ki azt a középkori nyomort, amiben élnek, meg a rezsimet, ami uralkodik felettük. Még ha el is vándorolnak valahová, ott is ugyanazt a nyomort teremtik meg maguknak, pl. pakik meg szomáliakak, stb. itt a UK-ben, meg a sok iszlám migráns esete is Svédországban, ahol egekig nőtt az erőszakos bűncselekmények, vallási/drogos leszámolások statisztikája.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Középkori iszlamista vallási fanatizmusban rekedt nép, teljesen sík primitívek, saját maguk termelték ki azt a középkori nyomort, amiben élnek, meg a rezsimet, ami uralkodik felettük.

Nem biztos, hogy van ertelme altalanositani hacsak nem sajat tapasztalatod par ev ottani elet utan. Az altalam ismert iraniak programozok, rendszermernok, fogorvosok, stb.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

"Felmerül bennem a kérdés, hogy egy USA "hárombetűs" által támogatott VPN szolgáltatás mennyire védi a privát szférámat?"

Olyan szolgáltatás nincs, amiben teljesen megbízhatsz, de ha választhatsz, hogy az adataidat arra bízod:

- aki ellen konkrétan harcolsz, és az éledet múlhat rajta, ha megtudnak valamit rólad
- vagy egy harmadik félre

Akkor szerintem nagyon kevés olyan eset van, hogy nem a harmadik fél (legyen az bárki) a nyerő

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Köszönöm, hogy a felvetett problémára válaszoltál.

 

Nem harcolok én senki ellen csak nem akarom, hogy:

- visszaéljenek az adataimmal

- listákra kerüljek

- megmondják, hogy milyen oldalakat nézhetek meg

- célzott tartalmakat kapjak

stb.

 

Nekem az a benyomásom, hogy a VPN semmivel sem biztonságosabb mint egy proxy. Aki üzemelteti az azt tesz amit akar.

Szerkesztve: 2022. 09. 28., sze – 09:24

Gratulálok, ön talált egy szovjet propagandistát, aki "nyugati média" bűneiről blogol és videózik. A kína elleni amcsi aggresszióról számol be. Az oroszok nácik elleni békeharcáról mesél. Akit a gonosz gyíkemberek kitiltottak már twitterről és facebookról is, de szerencsére VK-n ott van :D

A különbség a propagandista és az elemző között az hogy a második a véleményéhez logikus lépésekkel jut el, amit lehet követni.

A link egy Youtube videóra mutat.

A Twitter meg a Facebook pedig önmaga bizonyítványa. Gyíkember hívőket meg gondolom akkor tiltják ki ha fikázzák a genderhívőket, akik tényleg "gyíkok" XD.

A megölt iráni nő és az elnyomott emberek szabadságharcát köpködöd meg ezzel a szarral. Azt terjeszted a videóval, hogy a megölt nő és szabadságharcosok a gonosz lázadók és terroristák, akiket az usa támogat és tönkreteszi őket azzal, hogy megtudhatják vpn-en keresztül, hogy más életük is lehetne, mint az elnyomás.

Sosem értem, hogy miért nem költöznek el az ilyenek valami kemény diktatúrába kesztyűbábnak, ha erre van igényük. Miért nyugaton kell ezt a szart népszerűsíteni. Vannak diktatúrák, oda lehet menni, nem muszáj a jó életet szétbaszatni a propagandával. Esetleg pont azért fizetik azt a tetűt, hogy beszervezzen hasznos idiótákat nyugati országokban a messze thaiföldről osztva az észt.

Ha a propagandán kívül valóban aggódsz a privacy miatt, akkor ennél sokkal jobb és hivatalos források is vannak.
Meg kell nézni, hogy adott vpn cég milyen országban működik, mik az ottani jogszabályok. 
Akármit is reklámoznak, ha az a jogszabály ott, hogy kell legyen a hatóságoknak/titkosszolgálatoknak hozzáférést adni a cég hálózatához, akkor igen, bele tudnak nézni a forgalomba teljesen törvényesen. 
Ez a legtöbb országban így van. A kisebb cégek ideig-óráig megpróbálhatják figyelmen kívül hagyni a szabályokat, amíg be nem kopog a hatóság és börtönnel nem fenyegeti őket a törvénysértés miatt.