Docker konténer export

Fórumok

Docker compose és yml fájl segítségével építettem egy wordpress site-ot konténerben. Kérdésem: hogyan lehet exportálni/importálni az egészet.

docker ps idevágó része:

8f1315921f28   wordpress:latest       "docker-entrypoint.s…"   3 months ago   Up 2 minutes              0.0.0.0:8000->80/tcp, :::8000->80/tcp   wordpress_wordpress_1
48658d26932a   mysql:5.7              "docker-entrypoint.s…"   3 months ago   Up 2 minutes              3306/tcp, 33060/tcp                     wordpress_db_1
 

Igazából megosztanám valakivel és nem tudom, milyen módon lehet ez?

Köszönöm!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 09. 28., sze – 14:02

Ez lehet a barátod:

https://docs.docker.com/engine/reference/commandline/save/

A megosztás alatt mit értesz pontosan? Adatokkal együtt szeretnéd megosztani? Ha nem, akkor odaadod neki a yml-t és ha nincs egyedi építésű image-ed, már használhatja is. Ha adatok is kellenek, akkor a docker save lehet egy megoldás.

Igen. Adatokkal együtt szeretném megosztani. A docker save az tudtommal a virtuális lemezképet menti. Azon a lemezen van más is ami Nem kell. Ezt hogyan fogja importálni a másik fél? Baj, hogy én Linux alatt mentem és neki Windows környezetben kell beizzítania?

Csinalhatsz magadnak egy privat registryt amit elerhetove teszel a neten ideiglenesen.

Oda betolhatod az image-id es azt mar utana sima docker pull-al le tudja szedni az akivel meg akarod osztani.

Persze amint azt @lacika is kerdezte mi van az adatokkal? A wordpress kodot becsomagoltad a kontenerbe, vagy ugy mountolod be valahonnan?
Ugyan ez a kerdes a mysql kontenerhez... talan it a legegyszerubb ha csinalsz egy db dumpot amit az uj stack felallasa utan beimportal az illeto.

Support Slackware: https://paypal.me/volkerdi

Csinalhatsz magadnak egy privat registryt amit elerhetove teszel a neten ideiglenesen.

Oda betolhatod az image-id es azt mar utana sima docker pull-al le tudja szedni az akivel meg akarod osztani.

csak ezért egyébként nettó felesleges lenne, docker image save|load. Ráadásul a registrybe ugye konténert nem tudna,  ha akarna se (nyilván, mert az rosszul fogod), arra kénytelen docker export|importozni. (vagy commitolni ugye, dehát bleh :) )

én úgy csinálnám, hogy a wordpress adatkönyvtárát és a mysql adatkönyvátárát kívülről mountolnám. ezután csak ezt a két könyvtárat és a yaml, és a konténer felülírásokat kell odaadnod. utána docker-compose up, és már fut is

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

De minek akarod a konténereket? Vidd, ahol vannak az adatok (vagy valami könyvtár van bemountolva, vagy valami volume), meg a compose filet, aztán indítsd el máshol.

Vagy te magad csináltál konténert, és aztán benne matattál? Akkor még most csináld meg rendesen :)

Röviden: rosszul használod, a konténer nem chroot környezet.

Hosszan: Konténerben nem turkálunk menet közben, ha bármi változás van, akkor az Dockerfile és/vagy -compose.yml változással jár, abból mindig új image és/vagy környezet készül, benne a változással; a régi konténereket eldobod az újakat meg felhúzod helyette, ha több fut belőle, akkor rolling update.