Kötelezően nézendő reklámok

Ebből a topicból átmozgatva:
 

Én azon csodálkozom, hogy ugye a FaceID képes érzékelni, mikor az ember a készüléket nézi (szóval csak akkor old fel, ha az ember ennek tudatában van, gondolom hasonlót az Android is tud) - és még mindig nem vezették be a kötelező figyelmet pl. YouTube reklámokhoz.

Ha YT reklám jön általában lenémítom és nem figyelek oda. Nem hiányozna, hogy kötelező legyen, csak annyira triviális dolognak tűnik, hogy csodálkozom, hogy még nincs implementálva.

Sajnos van esélye, hogy ez csak a vihar előtti csend...

Hozzászólások

Szerintem leginkabb annyi az akadalya, hogy csak a settings-ben van egy "Require Attention", nincs 3rd party API call, ami lecsekkolna.

Androidon meg hogy ritka az arcfelismeres.

Az első az nyilván csak akarat kérdése.

De valószínüleg az utóbbi lesz a titok nyitja: amíg nincs az eszközök 90+%-ban figyelem felismerés, addig öngyilkosság egy ilyen feature-t megnyitni 3rd partyk felé.

Első dolog, amiért hasznosnak tartom az olcsó Android telefonok tömegét a piacon :)

Igazából gyártóként ha valaki rak kerülőmegoldást a telefonjába erre, a másik meg nem, akkor elég hamar eldőlne, hogy melyik telefont veszik az emberek.
Nem hiszem, hogy a hírdetők ki akarnák fizetni azt a bevételkiesést, amivel kevesebbért lehetne eladni a telefont a kötelezően megnézednő reklámokkal.

Másfelől mennyire lenne szimpatikus számodra egy márka, amiek a hírdetését "kötelező" megtekintened, azzal szemben, aki rád bízza a döntést. Szerintem ez már a hírdetőnek sem éri meg.

Nagy Péter

Valamikor voltak ilyen szolgáltatások, hogy reklámokat néztél a gépen, és fizettek érte.... az egy sokkal tisztább megoldása volt ugyanennek, mert még csak nem is volt terméknek álcázva, illetve valódi pénzt kaptál érte (ha nem is sokat, de egy egyetemista mellékkeresetként, megfelelő segédprogrammal mérhető összeget össze tudott azért szedni vele, míg be nem csődöltek ezek cégek)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

emlékszem rá... mindenféle automata böngészést szimuláló, egérmozgató programot csináltak, amivel gyűjtögetni lehetett a centeket. A készítő kitette valamelyik reklámozó cég reklámjait és a hamis nézettségért cserében adott jutalékot a résztvevőknek. A reklámozóknak marhára nem érte meg fizetni a semmiért. Talán '97 körül volt ennek aranykora.
Nagy szerepe volt ennek abban, hogy a megtekintészám alapú hirdetés fizetés helyett az átkatintást jobban követő megoldásokat vezessenek be. Aztán a google ad rendszer letarolta a világot, manapság nem nagyon hallok olyanról lenne reklámnézés csalásos pénzkeresés hirdetve.

A kétezres év felétől még volt ez úgy, hogy ha egy linket akartál megszerezni, pl. warez, stb.

Most eszembe jutott az autó matrica. Már nem is tudom, hogy mikor volt, de biztosan emlékszünk a közutakon az autókra, ami fel volt matricázva xy cég logójával, mondanivalójával. :)

Nekem simán beleférne, hogy pl. Budapesten pár száz autó felületét így megveszem. Hát régen minden jobb volt. :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Ó köszi! Most csak átfutottam, de holnap elolvasom.

De ez vajon ma működhetne korrektül és legálisan? Azért BP-en 100 autót hatékonyabbnak gondolok, mint egy pár millás nagy-táblát. Ami ugyan úgy pár milla, na de... :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Igen, és oké. Egy DPD-t nem lehetne észszerűen felmatricázni. De biztos lehetne ezt vizsgálni, hogy mennyit fut/futott az autó. Mindenesetre ez érdekes, nem itthon de én elgondolkodom rajta. <- nem saját költségre. :)
De tök jó, hogy szóba került.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

"reklámokat néztél a gépen, és fizettek érte" - most is alkalmazzák különböző finomításokkal.., pl. a Duo nyelvtanulást segítő app ingyenes használat esetén reklámokat nézet veled, hogy tovább tanulhass vele. - Ha az ilyen megoldásoknál van pénzes "megváltás" lehetősége, akkor nem idegesít. (Viszont, ha a(z) (elő-)fizetések ellenére is kötelező lesz megnézni ezeket a "szeméthegyeket", akkor kidobom a hátralévő életemből az egész számítástechnikát.)

:)

Szerkesztve: 2022. 09. 26., h – 22:07

Eddig ilyesmi nem jutott az eszembe, de valóban abszolút kézenfekvő.

Szerintem ha a közeljövőben lenne ilyen, akkor ki lehetne játszani xy adblock szerű cuccal. Elég ha csak egyszer nézek bambán 30+/s-ig a kamerába, aztán kapja pl. a yt-be.
 
De mint felvetés szomorú, hiszen nyilvánvaló, h erre felé is megyünk.

Szerk.: Most olvastam el a cikket.
> a pupilla méretének vizsgálatával még pontosabb eredményt érhet el és nehezebben kijátszhatóvá válik az azonosító folyamat

^de ez mitől függ? A reklám fényerejétől? Igazából ha annyira ügyes az azonosítás, akkor gyak. napra kész kell lennie a szoftvernek ami kijátssza, és úgy alakítja a pupillámat.
 

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Szerkesztve: 2022. 09. 26., h – 23:10

Megnézem őket szivesen csak a ma esti meccs 80. percét ne kelljen látnom újra soha többé.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Számomra az az érdekes, hogy szerintem ezek a megoldások visszafele fejlődést generálnak. A 2010-es évek elején mindenki root-olta a telóját, főzött ROM-ot rakott rá, JailBreak-elt iOS-t használt és mókolt mindent amit csak tudott. Aztán egyre élhetőbbé váltak a rendszerek és az ökoszisztémák, és egyre kevesebben éltek ilyen lehetőségekkel. Ezzel a pénzéhes hozzáállással viszont abba a korszakba sodorják vissza az embereket. Egyre többen használnak reklámblokkolót, és egy arcfigyelős kötelező reklámnézős rendszer esetén egyre többen fognak megint root-olni és ROM-ot főzni. A torrent-es filmekre is egyre többen állnak vissza Netflix-ről....

azért egyre komplexebb is lett minden, plusz a digitális aláírásokkal kikényszeríthetik. Detektálják a feltörést és megtagadnak funkciókat. Másrészt meg idő is foglalkozni vele, ha esetleg frissítést is szeretne az ember. A mókolgatás olyanoknak hobbi, akiknek olcsóbb a szabadidejük, mint venni egy készüléket. Ezzel nem akarok leszólni senkit, csak azt mondom, hogy felértékelődik a szabadidő, ha már nem diák/rokkantnyugdíjas az ember, hanem egész nap dolgozik. A nagyon széles kínálat sem segít azon, hogy legyen könnyen használható mókolás. Kevés ember jut egy fajta készülékre, alig van hozzájuk információ, kész megoldás így már.

A mókolgatás olyanoknak hobbi, akiknek olcsóbb a szabadidejük, mint venni egy készüléket.

Vagy inkább "A mókolgatás olyanoknak hobbi, akiknek drágább a szabadidejük, mint órákat reklámokat nézegetni és fontos nekik a személyes szféra védelme, amelybe nem fér bele, hogy minden, sokszor még fizetős szolgáltatások is szanaszét track-elnek, és habár van pénzük venni egy készüléket, de tisztában vannak vele, hogy az nem old meg semmit."

Szóval...nézőpont kérdése. :)

Igazabol felment annyira a software engineer fizetes es megnehezedett es megerett annyira a corporate security hogy duplan ne erje meg ilyenekkel mokolnia a hozzaertok tobbsegenek. 

A felhasznalo oldalarol ezt megtoltak egy kis beetetesi idoszakkal, mielott a corporate-ek fejostehene helyzetbe kenyelmesedik bele a felhasznalok tobbsege.

Gyakorlatilag ez a 3 dolog, amibol csak 2 volt tudatos, 1 pedig a piac veletlen mellekhatasa majdnem megolte a warezt, jailbreaket es tarsait.

fejlodesnek hivjak, a helyett, hogy gyokerek szopnak opensource romokkal meg takoljak es erre buszkek (abszolut a legalja), a helyett mostmar minden csak mukodik, es nem kell szopni.

ez nem penzehes hozazallas, hanem fel kene fognia a sok kukabuvar leenugszhuszarnak, hogy kurvara nem erdekel senkit a takolas, az emberek hasznalni akarjak az eszkozeiket, nem szopni.

gyokerek szopnak opensource romokkal

Azért ez erős volt :D

Az a baj, hogy ez a mentalitás vezet odáig, hogy bármit le lehet nyomni az emberek torkán...havi 1 dollár...nem baj működik kifizetik...rakjuk tele reklámokkal és legyen 2 dollár...nem baj, kifizetik....legyen havi 100 dollár és nézessünk reklámokat az emberekkel kötelezően figyelve az arcukat, trackelve hogy mit csinálnak, hova mennek mit használnak....nem baj...működik, kifizetik...

Annyira szorakoztato latni amugy, ahogy a ket veglet vagytok (te a csuszos lejto konteos veglete, o meg a "csorok nem is leteznek, csak filllerbaszok" veglet, aki szerint mindenkinek van penze <5 eves Macbookra), mikozben eleg sok informacio rendelkezesre all ahhoz, hogy belassatok: az igazsag nagyjabol pont feluton van kettotok vilagkepe kozott.

Es a vicc, hogy mindkettotoknel pontosan ertem, hogy mi miatt lett ilyen.

A bogareves meg meg mindig jobb, mint a kotelezo vegansag, de ha valaki beakarna tiltani a marhahust es elerne a nepszerusege a 20%-ot, NagyZ veled (es velem) egy oldalon harcolna, csak valoszinutlennek tartja a bekovetkezest, olyannyira, hogy kineveti azokat, akik szamolnak ezzel a lehetoseggel. :)

> az igazsag nagyjabol pont feluton van kettotok vilagkepe kozott.

Ezt is fel lehetne venni a logikai bukfencek listájára, hogy ha valamiről van két szögesen ellentétes vélemény, akkor "nyilván" pont középen van az igazság. Persze, logikus hogy az igazság csak ilyen langyos centrista lehet, hiszen az igazság úgy keletkezik, hogy átlagot vonunk a véleményekből. Ez a természet rendje, a természet nem szereti a szélsőségeket.

en nem gondolom, hogy mindenkinek van penze <5 eves macbookra, meg hogy nincsenek csorok.

azt gondolom, hogy barki tud tenni erte, hogy ha eppen csoronak erzi magat, akkor fejlodjon - meg sosem volt ennyire konnyen elerheto az informacio, YT tele van mindenfele tartalommal, megtanulhatsz szinte BARMIT (most konkretan rakerestem, hogy a silicon photonics integraciot hogy csinaljak III-V felvezetokkel, ES OTT A VIDEO, erted, pedig ez aztan egy eleg niche tema), es lehet elore lepni.

100kt keresel es szeretnel 200kt? tanulj, es valts. 200kt keresel es szeretnel 300kt? tanulj, es valts. etc.

 

na, en ezt gondolom.

Számolatlan steaket és burgert megettem, minden félét-fajtát, minden földrészen. Rendszeresen készítek tatárt, ami az egyik legkedvesebb ételem.
Egy ideje azonban gyakran esik a választásom másfajta ételekre. Nem mondom, hogy nem eszek már marhát, de messze nem okozza már azt az élményt, mint korábban.
Feltárulnak viszont olyan ízvilágok, amiket korábban érdemesnek sem tartottam a megismerésre - előítélet vagy felületesség miatt.

Sőt, észreveszem, hogy egyes ételektől jobban vagyok, egészségesebbnek érzem magam: könnyebben megy a sport, ellenállóbb vagyok, hamarabb regenerálódok, felgyógyulok.
Ezzel az összehasonlítási alappal észreveszem azt is, hogy vannak ételek (a húsok is ilyenek), amik jobban igénybe veszik a szervezetemet. Ez korábban fel se tűnt.

Nem gondolom, hogy valaha is vegán leszek, de rájöttem, hogy mind élmény, mind közérzet szempontjából érdemes nagyobb teret adni a növényi étrendnek az étkezésemben.
Valamint arra is rájöttem, hogy nem csak a marhahús jobb nyersen, hanem sok zöldség is.
Túrázók, világjárók, overlanderek blogjaiban találni izgalmas dolgokat arra vonatkozóan, hogy más népek miket és hogyan esznek, készítenek el. Néha érdemes belőlük ötletet meríteni.

Igen, nyersen.

A tatár semmilyen hőkezelést nem kap, és a steaket is éppen csak megkapatva szeretem, amikor mélyvörös a belseje.
Számolatlan mennyiséget megettem életem során, és soha nem lett bajom tőle.

A növényi alapú táplálékok előtérbe helyezése nem böjt. Sokkal változatosabb és nagyszerűbb élményeket tud adni, mint a húsfogyasztás. Ez nem lemondás; sokkal inkább új területek felfedezése.
Valamint én nem vagyok szélsőséges; továbbra is eszem húst. A marhahús mellett a vadhúst is nagyon szeretem, különböző módokon elkészítve.
Ahogy az élet más területein, úgy a táplálkozásban sem szerencsés a csőlátás. Rengeteg jótól megfosztja magát általa az ember.

A növényi alapú táplálékok előtérbe helyezése nem böjt.

Pedig pont, hogy az időszakos x-y-z elhagyás-megvonás nálam az.. vannak iődszakok amikor kv-t, alkoholt vagy épp húst nem fogyasztok (vagy legalábbis a hétköznapi életvitelhez  képest sokkal minimálisabb mértékben): és utána valóban nagyon megkönnyebbül a szervezet.

Számolatlan mennyiséget megettem életem során, és soha nem lett bajom tőle.

jó neked :). Mindenkinek mást bír a gyomra.

mi az az YT reklam? tessek premiumra kifizetni egy fel hamburger arat havonta es nem kell szopni.

...tessek premiumra kifizetni...

Nem gondolod komolyan, hogy én a Google-t majd egy fillérrel is támogatom?! Köpedék egy banda.

Már csak azért is, mert ha jól emlékszem régen tudta a YT a background play-t, csak kivették belőle, hogy aztán jó pénzért eladhassák ugyanazt.

A faszom reklámjaik is opt-out voltak a készítőknek, nem opt-in. Telebaszták az eddig nézhető videókat fos reklámokkal. Köcsögök.

Na meg azért azt a £16 fontot is kicsit pofátlannak tartom, amit elkérnek azért, ami egyszer már működött rendesen, csak szánt szándékkal elbaszták az embereknek, hogy aztán drágáért megkapják ugyanazt, amit régen ingyen is megkaptak. Barom állatok.

Aztán lehet egyszer rászánom magam és előfizetek. De hogy utána tükörbe nem fogok tudni nézni vagy két hónapig az hétszentség.

Gerinctelen állatok.

Azt bezzeg nem képesek megoldani, vagy letárgyalni az illetékesekkel hogy az ember ne kapjon copyright strike-ot, mert a feltöltött videóban a háttérben, a rádióból valami jogvédett zene szól.

Vagy úgy egyáltalán, ha én a házi videómat jogvédett zenére akarom megvágni és YT-on közzé tenni, anyagi haszon nélkül, akkor ne baszogassanak már.

Kurva Google ha akart, tudott volna normális, a (fizetős) felhasználóknak valami pluszt adó szolgáltatást fejleszteni. Ehelyett jó kapitalista szokás szerint inkább csak a kisember vérét szívják, a minőséget meg leszarják.

Menjenek az anyjukba, de komolyan.

Vagy úgy egyáltalán, ha én a házi videómat jogvédett zenére akarom megvágni és YT-on közzé tenni, anyagi haszon nélkül, akkor ne baszogassanak már.

ingyen mit varsz?

Kurva Google ha akart, tudott volna normális, a (fizetős) felhasználóknak valami pluszt adó szolgáltatást fejleszteni. 

tudott: nincs reklam ;)

 Ehelyett jó kapitalista szokás szerint inkább csak a kisember vérét szívják, a minőséget meg leszarják.

jol teszik. eljen a kapitalizmus!

oszt' amikor  video elejeedn es a vegen van 2-2 perc beepitett reklam?

vpn, valami tanulo platform, valami gagyi zsakbamacskat kuldunk az okosnak hitt gyerekednek minden  honapban,  stb, stb.

Azt a youtube premiumnal kivagjak neked? lol

 

Most hallgattam egy youtube-ost aki elmondta, hogyha 1 dollart kuldesz neki, akkor tobbet kap o, mintha 2011 ota az osszes videojan az osszes kotelezo reklamot vegignezted volna.

Van olyan 10k videoja.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

“ugye a FaceID képes érzékelni”

 

Figy én reggel allyan’ randa vagyok, hogy ébredés után percekig nem ismer fel. Komolyan! Nem kicsit zavar :)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Már amúgy sem netezek adblocker nélkül. Nem nézek youtube-ot és mindenféle streaming oldalt.

+1 érv az iOS elkerülése és a NewPipe használata mellett, ha egy ilyet nyélbe ütnek.

Ezt a NewPipe-ot kipróbálom. Az a bajom ezekkel a 3rd party YT-pótló appokkal, hogy egy ideig működnek, aztán nem, mert a Google mindig átvariál valamit a rendszeren, hogy ezek az appok és letöltők ne működjenek, persze ilyenkor a fejlesztők is foltoznak, de általában a fejlesztő unja meg hamarabb, és egy idő után elhalnak ezek a megoldások. Szélmalomharc.

Nem csak YouTube-nál. A Netflix esetében is van egy böngészőaddon, amivel Linuxon is ki lehet trükközni az 1080p-s lejátszást (mert egyébként a Widevine DRM plugin miatt csak 720p-t engedne a Netflix), de ugye mindig átvariálás van, és elég sokszor volt, hogy ez az addon is eltört akár több hónapnyi időkre.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Plusz az a gond a NewPipe-pal, hogy a tévén nem megy.
Vettem egy családi előfizetést. Yutubon gyakorlatilag minden témában rendelkezésre áll irgalmatlan mennyiségű minőségi tartalom.
A családi előfizetés ára kevesebb, mint egy kábeltévé előfizetésé, ahonnan a proli műsorok jönnének és még a reklámokat is nézhetnénk.
Számunkra deal. Köszönhetően a sok színvonalas tartalmat készítő jutubernek.

Szerkesztve: 2022. 09. 30., p – 23:41

Pisztolyt tartanak a fejéhez, vagy mi a faszért nézné? Kapcsolja ki, törölje le.

Függő ingyenes tartalomfogyasztó? Meg is érdemli, alapszabály lenne elfogyasztott tartalom idő négyszeresét nézze meg reklámban.

Ha meg annyira érdekli fizesse meg az előállítás, fenttartás etc... árát.

sudo mount -o ro /hup.hu

Én nem tudom, de nem úgy van, hogy a privát adatunkkal fizetünk?
Meg ha free vagy, akkor kb. 5 másodperc kötelező? <- Ezt csak azért írtam, mert van körülöttem olyan cég, aki 4 kilót hagy a google-nél havonta. Pedig pici és mindennel takarékoskodó cég. Tehát nem feltétlen ildomos a fogyasztót f-ra húzni.
Na de kérem kapcsolja ki! Egyebet nem tudok. :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Abba most nem menjünk bele mekkora rabló a google, de egy tartalomnak van ellőállítási, fenttartási, etc.. költsége. Társadalmi felelősség vállalásban reklám nélkül streamel(hetne) tartalmakat a google. A cloudfire is ingyen ad szolgáltatást ilyen formában a kishalaknak.

A privát adatok már inflálódtak, mindenki rendelkezik vele, szart sem ér :D

sudo mount -o ro /hup.hu

> A cloudfire is ingyen ad szolgáltatást ilyen formában a kishalaknak.
Amit pénzért ad is gáz! :D
Én "ott se vótam" de TOR+torrc-n belüli IP cserével + még valamivel a Python(Beautiful Soup)-al úgy végig lehet az általa védett oldalakon szaladni, hogy az siralmas. :)

> A privát adatok már inflálódtak, mindenki rendelkezik vele, szart sem ér :D
A mostani tinik még csak most csapnak a lecsóba, aztán nem tudni, hogy melyiküket lehet majd zsarolni, mert olyan pozícióba került majd felnőttként. :(

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Szerkesztve: 2022. 10. 01., szo – 00:02

LOL, megtaláltam a HUP-ot fizikai megjelenésében. Tehát ha ez a sok user/komment életre kelne, akkor valahogy így nézne ki, és természetesen a hangaláfestés is abszolút támogatja!: :D
https://youtu.be/jCEVIb5hRpg

A végén azért trey szigorú! :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!