"Elloptak több mint 64 milliárd forintnyi kriptopénzt"

Hozzászólások

Ez téves hír, kérdezzétek evone kollégát, a coin nagyon biztonságos, tőle az erősemberek se tudnák elvenni.

linkelem majd ha követeli a régi hszt

sudo mount -o ro /hup.hu

Nézd, én nem megmondó ember vagyok, de egy szakmai fórumon azért kellene legyen egyfajta minőségi színvonalnak a megnyilvánulások terén. Értem, hogy dcsaba nem tud együtt élni azzal a tudattal, hogy létezik a kriptó. De hogy ezt miért ilyen alpári stílusban kommunikálja, azt nem érzem helyénvalónak. Erre ott van a facebook.

...egy szakmai fórumon azért kellene legyen egyfajta minőségi színvonalnak a megnyilvánulások terén...

A faszt Jogos

:)

De hogy ezt miért ilyen alpári stílusban kommunikálja, azt nem érzem helyénvalónak.

Szerintem nem volt alpári.

Gúnyos? Igen.

Alpári?

Kibaszottul nem.

;)

Államok, államszövetségek kibocsátanak pl digitális eurót azzal nincs baj.

Gipsz jakab ezt nem teheti meg, csináljon saját országot és a saját ország lakosainak a kereskedés megkönnyítéséhez hozza létre a digitális valutáját. Eddig amit létrehoztak gipsz jakabék az a nagyobbik bolond elvén működik, semmire se jó, simán tiltanám.

sudo mount -o ro /hup.hu

voltak ilyen nyafogok/megmondoemberek akkor is amiko 1k$-rol ment 400$-ra, meg amikor 20k-rol ment 3k-ra. teli volt akkor is fikazva a forum, hogy "mingyavege" (igen, 8 eve meg 4 eve!). persze voltak akik nem hallgattak az akkori "okosokra", es megis belevettek. az ha nem is tarazott ki 60k-n, meg most is boven kurvajol jart (>10x). szoval, de: kimaradtal, es faj. csak meg a kognitív disszonancia erosebb...

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Kriptot nem utálom, leszarnám ha nem lenne ÓRIÁSI HUGE CO2 lábnyoma és a naív (nagyobb bolond) beszállókat nem fosztanák ki a spekuláns coinbárók.

Ezeket utálom, hangnem is más: Telekom leállás | HUP

sudo mount -o ro /hup.hu

Szomoru, hogy meg se probaltad megerteni, amit Evone ott mondani probalt. Pedig igaza volt.

Maskepp definialod a biztonsagot, mint o abban a kontextusban.

A crypto pont azert biztonsagos, amiert az ssh (latest) - ha csak te tudod a privat kulcsot, akkor nem veszi el toled senki. Vagy az ssh sem biztonsagos mert senki nem gatolja hogy kiadd masnak a privat kulcsot?

A crypto-ban az a borzasztó félreértés, hogy "automatikusan és egyszerűen biztonságos". Nem az. 
Egy saját walletért, pláne saját node-ért tenni kell, nem is keveset. Érteni is kell hozzá.
Ezt csak kevesen csinálják meg, így aztán a crypto nincs annyira elosztva mint kéne, az egyes emberek crypto "ígéreteket" kapnak, nem igazit.
Az, hogy ezeket az "ígéreteket" hogyan tárolják már teljesen vegyes (és szabályozatlan) történet.

Gábriel Ákos

Hasi tasi nem kér kódot :D pár mrd kp ami olyan, hogy nem mehet bankba, megrohad. Haver Hofi -nál borozott dunakanyarban, lement a pincébe borért és felhozott egy köteg 500 ADY lila forintot, ami szarrá volt ázva, mállott, közel folyós állapotban. A mester csak nevetett, tűzre dobták :) 

sudo mount -o ro /hup.hu

a hw kulcson tarolt szamsor atx alairashoz kell. a titkos kulcshoz csak akkor lehet hozzaferni ha a hw cuccot megszertik (+pin kodot). vagy ha a backup seed-et nem pancelban tarolja a gazdaja es ellopjak, esetleg megadja mashol is a seedet. illetve eth-nel van signing delegation (nem ez a pontos neve), amivel jogot adsz masnak hogy helyetted gyartson valid tranzakciokat (mint a valo eletben a meghatalmazas), na ezzel is lehet ellopni coinkat.

az ilyen exchange lopaskokor sem mindig a kulcsot szerzik meg, hanem az alairo business processbe tudnak olyan tx-et injektalni amirol a rendszer azt hiszi hogy legitim, igy a megfelelo kulcs alairja.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Azt nem is tudom hogy lehet kivitelezni, de nagyon helyes, lopkodják csak, gyorsabban meging vele a szemben a megmaradt kevés bizalom is. Azt feltételeztem, hogy idővel ezek a coinok beleállnak a földbe, ha beomlik az árfolyamuk, ilyen kimenetelre nem is számítottam, hogy ezeket így lehet hackereknek lopkodni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2022. 09. 21., sze – 07:24

Ez a cikk kritikán aluli. Cégnévpuffogtatás, számok, annyi információt lehetett leszűrni belőle, hogy volt már, hogy valaki egyszer visszaküldött lopott kriptót. Sajnálom, hogy rászántam azt a másfél percet. 0 konkrétum.

Megfigyeltem már máshol is, van egy darab link ahonnan valószinüleg a hvg szerint érdekes részeket leforditották, a többi pedig ment a levesbe - érdemesebb rögtön a verge cikkével kezdeni, sokkal több hivatkozás és információ van benne a valószinüsithetően használt támadási formáról és hogy nem mellesleg az ETHereum DeFi részlege volt érintett.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

En csak annyit kerdeznek, a 64 milliardot delelotti vagy delutani arfolyamon szamoltak...

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Az árfolyam a legritkább esetben függ a valós gazdasági teljesítménytől. Van olyan hogy spekuláció, shortolás.

Ha E Musk megvesz 1 céget, vagy csak bejelent valamit, azonnal 15-25%-al megy fel a részvény árfolyam, holott ugyanazok az eszközök vannak a cég tulajdonában, mint tegnap.

Az árfolyam a legritkább esetben függ a valós gazdasági teljesítménytől.

Ezt nem is mondja senki - az árfolyam a várt gazdasági teljesítménytől függ. A piac beárazza a rendelkezésre álló információkat, pl. hogy Musk majd belovagol a Twitter HQ-ba, és rendet tesz. Ha a konszenzus az, hogy Musk 15%-ot fog javítani a cég eredményén, akkor a piaci szereplők addig vásárolják a részvényt, amíg kb. 15%-kal nem nő az árfolyam. Tovább ugye nem*, miért venne meg bárki egy 15%-os potenciális eredménynövekedést 20%-os feláron?

* Ennek ugye a retail investorok adtak most egy pofont, lásd r/wallstreetbets & társai, de amikor ez a réteg érdemben mozgatja a piacot, az még mindig a kivétel, nem a szabály

szerencséjük, hogy nem igazi pénz volt.

ugy olvastam, hogy

"Elloptak több mint 64 milliárd forintnyi közpénzt"

nem is ertettem miert van ennek hirerteke...

Szerkesztve: 2022. 09. 27., k – 08:04

Mindig lesznek, akik különböző "baleseteket" szenvednek az internetes "szupersztrádán". - A többség pedig baj nélkül használja egész életében. (Azoknak kell keresniük a megoldást, - először saját magatartásuk visszamenőleges elemzésével, - akik elszenvedték, a többieknek elég, ha elégedetten használják tovább.)