Mobil adatforgalmam az előző hónapban ...

A szavazás csak mobiltelefonra vonatkozik, mobilhálózaton (pl. GSM) keresztül, tethering-et beleértve, de USB-s modemet vagy otthoni előfizetést nem számítva. WiFi nem számít. Ha mondjuk GSM-képes tabletet használsz telefon helyett akkor az is számít.

x = 0GB
6% (50 szavazat)
0GB < x < 1GB
22% (178 szavazat)
1GB <= x < 3GB
27% (222 szavazat)
3GB <= x < 10GB
29% (238 szavazat)
10GB <= x < 150GB
13% (105 szavazat)
x >= 150GB
2% (17 szavazat)
Összes szavazat: 810

Hozzászólások

Pont 1GB. Sajnos a yettel letilt, ha elérem a korlátot. A pannon még átengedte az emailt 64kbps-en, ami arra éppen elég volt (pl. Nagios warning). Kíváncsi lennék, hogy a többi szolgáltatónál ez hogy megy ma?

Régen volt egy külön extra szolgáltatás, ami sajnos a Telenor váltásnál veszett el, "Böngészés és email" néven futott, átlagos weboldalakat és a GMail még működött vele. 

Én ezért kérdezgetem meg néha őket (az erre való alkalmazások sajnos nem mindig mérnek pontosan) hogy mennyi az átlag fogyasztásom, és eggyel magasabb csomagra lövöm be, pont amiatt, hogy az értesítések, stb megjöjjenek. Amióta telefonon kell visszaigazolni a banki fizetést is, luxussá vált elérni a korlátot.

Amúgy minden szolgáltatónak az a megoldása erre, hogy vannak ún adatjegyek, amikkel egyszeri X GB-tal ki tudod bővíteni a limitedet.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

1-3GB-ra szavaztam, de utoljára 4 éve néztem olaszországban, akkor volt ennyi. Azóta nem néztem. Múltkor vodafone adott +1GB adatot a korlátlan csomaghoz ... nagyon figyelmesek.

A telefonon 10 GB adat használható, de általában nem használom ki a keretet.

A vicc az, hogy a 2 GB csomagom kb másfél-2 éve még elegendő volt, ma már kb másfél hét alatt elfogy úgy, hogy tartalomfogyasztási szokásaim nem változtak. Videókat nem nézek mobilneten, csak a szokásos híroldalak... Van céges sim a másik slotban 10 GB adattal, azt használom.

Szerkesztve: 2022. 09. 18., v – 11:23

Nem tudom, nem lényeges, nem követem, mert korlátlan csomagom van.

Ááá, az aktuális adat 12,1 GB. Hogy ez a szeptemberi-e vagy a számától számláig tartó időszak részeredménye, nem tudom. De mindegy is. ↑↑↑

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

A telekom app szepen mutatja, nekem 3+3GB/ho van, de soha nem sikerult meg lefogyasztanom. Streamet hallgatok az autoban, de meg igy is 3G korul meg szokott allni ho vegere.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Külföldön (Magyarországon) nyaraltam, úgyhogy lehet, hogy volt vagy 2 GB. A havi 20 GB-ba belefér. Erről jut eszembe, hogy valami olcsóbbra kéne váltani.

4GB a keretem, tipikusan 300MB-ot használok el.

1 GB körül szoktam lenni, néha kicsivel alatta, néha felette, ezért az 1-3-ra szavaztam. Használnám többet is, de sajnos a mobilnet megrekedt a középkorban, hogy még mindig drága, forgalomalapú, korlátozott, stb., így igyekezek a minimumra szorítkozni, csak néhány weboldalt látogatni, meg mailezni. Frissítéseket, appokat, streameket nem töltök mobilnettel, ahhoz túl drága sajnos.

Igazából a rendes, vezetékes, PC-s netem nem is tudom mennyit forgalmaz. Kb. 100-150 giga környéke lehet, de rég nem néztem már. 300 felett sose voltam szerintem, még torrenthuszáros fénykoromban sem. Igazából valami 16 éve korlátlan a netem, vagyis volt egy szűk egy év kivétel, mikor 300 GB-os volt a limit, de még abba is belefértem bőven. Azért nem nézem soha, pedig ott lenne rá az ifstat.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

10.82GB, szóval épp csak átcsúsztam a szavazásban egyel feljebbi kategóriába.

Érdekes, mert nem ez a jellemző. Valószínűleg azért ilyen magas, mert a nyaralás közben jellemzően nem volt WiFi, és így ami máskor ott megy, annak egy része mobil netre került.

Az augusztusi majdnem 11-hez képest júliusban 4,11 és júniusban 2,14 GB forgalmat generáltam.

A csomagom egyébként 100 G adatforgalmat tartalmaz.

Megnéztem, a WiFi adatforgalmazásom így alakult:

Augusztus: 26,47G, július: 32,46G, június: 33,2 G

Szóval ja. Augusztusban kb. 6G-val kevesebb ment WiFin és kb. 6G-val több mobilneten.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Elvileg van havi 100MB ingyen a feltöltőkártyához, de még nem is próbáltam. Mindenhol wifizek

Nyaralás miatt volt 3 GB felett - de rendszerint nem szokott 3GB fölé menni - így ki se használom, hogy korlátlan belföldön a mobil netem.

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2022. 09. 19., h – 12:47

3-10 GB, de ha külföldön vagyok akkor 20GB körül is összejön.
Hála a DIGI-nek, ami ugye külföldön sokkal jobb lefedettségű mint itthon. :)

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Kihasználom a belföldi korlátlat adatomat. NewPipe útközben, gyenge wifi helyett tethering, 10 GB fölött szoktam lenni.

HotSpot miatt néha 30 Gb is van (havonta), de amit magán a telefonon fogyasztok el, az 2-3 GB között mozog. Díjcsomagom szerint napi 108 GB keretem van, szerintem azt szándékosan sem tudnám átlépni.

Nagy Péter

Elvben igen, de a telefonom kijelzője 1440 x 3120, ezért a NetFlix csak FullHD-ben enged videózni, így a Stranger Things utolsó évada is csak 14GB-ot vitt el. Pedig elvben az is több kellett volna, hogy legyen. Szerintem alkalmaznak még valami tömörítést vagy trükközést, mert a FullHD is inkább csak 2 GB/óra szokott lenni, a 4K meg 5GB/óra körül mozog a TV-n.

Nagy Péter

Egy idő után elkezdtem konzisztensen 10GB felett, 2017-ben lett 15GB-m, az mindenre elég volt, de 21-ben ugyanennyiért korlátlant lehetett kapni - azóta meg nem nézem.

előnye hogy nem kell gondolkozni, meg akarok-e nézni egy videót útközben, vagy bejelentkezzek-e akár tablettel akár telefonnal akár tetheringgel egy online meetingre.