globalwalkout

Fórumok

Mert vannak akiknek nem csak a szája jár.

https://globalwalkout.com/

Egyre többen ébrednek fel, és néhányan már tesznek is valamit.

Hozzászólások

Köszönöm, jó tudni erről! Sajnos bevallom rajtam is eluralkodott a lustaság és túl sokat használom a bankkártyám, de mától visszafordítom ezt a trendet.

Ránéztem az oldalra:

Ez az első lépés, hogy használjunk mennél többet készpénzt mindenhol ahol csak lehetséges bankkártya helyett. És mondjuk el akivel találkozunk, hogy miért csináljuk ezt!

A második lépést még nem néztem.

A Globális Kilépés második lépése a családi kézben lévő élelmiszerboltok és piacok felkutatása és támogatása, amennyire csak lehetséges.

Próbáljon Magyarországon termesztett termékeket vásárolni (készpénzzel), hogy támogassa a környéken élő mezőgazdasági és piaci közösségeket. Ha a városban él, tájékozódjon arról, milyen friss termékeket termesztenek az országban.

Vevőként rendkívül fontos, hogy támogassa a gazdákat, a mezőgazdasági közösséget és a helyi termelői piacokat azáltal, hogy pénzét olyan termékekre költi, amelyek elősegítik a helyi gazdaság fellendítését. A helyben, vagy legalábbis az Ön országában vagy régiójában tenyésztett friss termékek kiválasztásával hozzájárul a gazdálkodók üzleti életben tartásához, ami elősegíti a helyi közösségek és kisvállalkozások további virágzását. 

Néhányan akik ezt olvassák, azt gondolhatják…hol kezdjem ezt?

Íme néhány tipp:

– Vásároljon helyi, családi kézben lévő élelmiszerboltjaiból vagy gyümölcs- és zöldségboltjaiból. Kérdezze meg őket, hogy mely termékek származnak az országból, és vásárolja meg azokat.

– Tudja meg, mikor lesz a következő piac az Ön területén, és milyen gyakran. Próbálj meg minél többet menni, és vásárolj annyi friss terméket, hogy a következő piaci napig kitartson.

– Ha beszélgetésbe kezd az üzlet tulajdonosaival vagy a személyzettel, mondja el nekik, miért van ott, és miért tesz erőfeszítéseket, hogy ott vásároljon. Remek beszélgetésindító, és értékelni fogják.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem. Csak szimplan tudja, hogy pont annyit er, mint az osszes tobbi tuntetes, ami egy Izlandnal nagyobb lakossagu demokratikus rendszerben tortenik.

Felvonulnak. Lehet osszeadva lesznek egymillioan is. Majd a CNN lefotozza oket egy szogbol ahonnan csak 200 latszik a 444 meg atveszi azt a kepet.

Cim a CNN-en: Far right extremist protesting against nobody knows what as that's a strange conteo

Cim a 444-en: Furcsa konteos tuntetok jelentek meg vilagszerte, de sehol nincsenek ketszazan se

A Russia Today meg meg ennyit se fog irni arrol, hogy felvonultatok.

Es nem tehetsz semmit.

Vagy tortenhet az, ami az EU-s "meme-torveny" eseten. Alairtatok tobbmillioan. Vegul nem szavatak meg. De harom honapra ra igen, mert elotte mar senkit nem erdekelt, hogy megint probaljak atvinni es "alairasokat kene megint gyujteni". Az atlagember ranezett az alairasgyujto oldalra es "Mar megint? Nem ket honapja szavaztak ezt le? Leszarom" es elte tovabb az eletet.

Igazabol mar akkor elkestunk, amikor olyan politikai uniokhoz csatlakoztunk, ahol a donteshozas tolunk tobbezer km-re tortenik. Egyikbol ki, gyorsan masikba be. Tobbszazmillio ember eseten meg tenyleg nem szamit, hogy demokracia vagy diktatura van-e, gyakorlatilag ugyanaz.

Egyrészt ez nem tüntetés, hanem a "szavazz a pénztárcáddal" elvre épül. Másrészt függetlenül attól, hogy lesz-e jelentős hatása globálisan, valamennyi hatása mindenképpen van. Például ha helyi terméket veszel azzal a helyi vállalkozók létét támogatod. Mi például sok terméket már most is helyi vállalkozóktól vásárolunk úgy, hogy személyes kapcsolatban vagyunk a termelőkkel. Mivel sokat veszünk, valamennyi ráhatásunk is van a termékekre, hogy mit állítanak elő.

Sajnos volt olyan termelő, aki bezárta a boltját, de a legtöbbnek évek óta vagyunk az elégedett vevői.

Az is igaz, hogy mi eddig is valamennyire törekedtünk erre, de időről időre nem árt ha az ember figyelmezteti magát és tudatosodik, hogy mit miért csinál és ha lehet egy kicsit többet is tesz mint előtte.

A Davosi találkozónál is mindig vannak ilyen hírek, hogy

A világ minden tájékáról szervezettek érkeznek a tiltakozók ezrei, akik transzparensekre írták eszméiket:
- Le a globalizációval, mindenki csak önmagával
törődjön!
- Ne égessük feleslegesen a kerozint, nem kell légi közlekedés!
- Maradjunk otthon, éljünk teljes életet a saját kis közösségünkben!

Ahogy Palpatine mondana: ironic

Viszont eszembejuttattad a media egy masik bevalt modszeret: lefotozzak a legnepszerutlenebb velemenyt terjeszto transzparenst a tuntetok kozt. Vagy ha nincs eleg nepszerutlen nezet ott "gyarilag", odaallitanak valakit egy nepszerutlen nezetet terjeszto transzparenssel. Maris nincs kedved tuntetni.

En se mentem el vegul tuntetni a lockdown ellen. Szimplan mert nem akartam, hogy oltasellenesnek nezzenek. Vagy meg volt lejjebb: virustagadok tuntettek a media szerint ;)

Köszönjük az éles elméjű hozzászólásod, olyan  mélyen szántó, hogy javasolni fogom a hup legbölcsebb hozzászólása díjra. Beszélj még mester.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Gratulálok, szép zsigerbeszéd. Elítéled a helyi gazdák támogatását? Bölcs ember vagy, jó étvágyat a zacskós leveshez.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

https://www.youtube.com/channel/UCWkdyXwMmD0g--RI6tIChmw

Majd nézd meg őket 10, 20, n év múlva. Ha lesznek.

 

Az ilyen arcoknak előbb utóbb kell valami városi, ahhoz meg cserekereskedelem, de leginkább pénzt fogadnak el abban a  geci városban. Elég egy életmentő műtét a gyereknek. Egyből más lesz a  világnézet.

Szolt is errol film:

https://www.imdb.com/title/tt0163978/

Pont ez a tanulsaga, amit leirsz.

Van az Indiai Oceanon egy sziget, ami pedig minden aldozatot bevallalva megakadalyoz minden mas embertipust, aki meg akarja kozeliteni az otthonukat. Ok a kovetkezo szint: el se lehetne nekik magyarazni, hogy hol tart a tudomany. :)

Az van, hogy aki ott felvonul, az nem dolgozhat semmilyen multicégnél, nem fogyaszthat semmit sem (_semmit_), aminek köze van bármilyen multihoz (ez vetőmag front miatt igen nehéz lesz), nem utazhat sehova, ahova a globalizacios folyamatok könnyitették meg az utazását... Tudom tudom, ők belülről bomlasztanak, hát persze. Azt is finoman jelezném, hogy a mindenféle rezsiszolgáltatók (vízmű, árammű, mindennmű) az igen sok esetben szintén multi kezében van, ha napelemet akar, meg szigetüzemet, akkor szintén ilyesmikkel fog találkozni...

Milyen semmit? Nem értelek ezzel a szélsőséges, bináris gondokozással. Minden-semmi, hát nem az a cél, feltűntek ezek az oldalon:

much as possible
try to

Egyáltalán nem az a mozgalom célja, hogy "semmit" se vegyél igénybe ezekből a dolgokból. Próbáld meg amennyire tőled telik csökkenteni a multik hatalmát. Már ez is bőven elég lenne, hogy jelentősen segítsd a sajátjaid (bár kit is érzel annak) és megakadályozd a great reset-et, erőszak nélkül.

Szerintem a hevesen kritizálók és gúnyolódók azért teszik ezt, mert ott belül mélyen, ha nem is kimondva, birizgál valami, hogy ez a jó út. 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Node akkor most walkout, vagy a függöny mögül néha kinéznek, és elsuttogják, hogy "csúnyamúlti"? Azzal, hogy csökkented, akarom mondani próbálod csökkenteni, a függőséged túl sokat nem fogsz elérni. Nézd hogy példul az élelmiszer és vegyipari konszernek micsoda őrült hálót fontak már, elég egy-egy óriásnak megnézni, hogy hány márkanév tartozik hozzájuk.

Ezzel az "érzed belül, hogy mi a helyes irány" meg kár jönni, mert hiába utalod a multikat, nem fogsz tudni kilépni a körükből. Magadnak mondhatod, hogy akkor már itten nagyon komoly lépéseket tettél, de aztán majd kiderül, hogy mégsem. Nem azért, mert béna az illető, hanem olyan helyeken fognak szembejönni a multis dolgok, hogy nem is gondolnád, mert nincs kitéve az ablakba. Ha a legegyszerűbb példát nézzük, akkor mondjuk rendelsz valamit online. Ez igen jó esélyel valahogy az egyik nagy felhőszolgáltatót érinteni fogja (hja, levelező szerverből is sajátodnak kell lennie), aztán a kiszállításnál szintén jó esély van erre.

Mi lenne ha nem binárisan gondolkoznál? Szerinted a változások radikálisak és egy pillanat alatt történnek? Az ilyen, úgy sem sikerül hozzáállás viszi előre a világot mi?
Te az a félig üres pohár fajta vagy :)

Ezzel az "érzed belül, hogy mi a helyes irány" meg kár jönni, mert hiába utalod a multikat, nem fogsz tudni kilépni a körükből.

Tán ideget szúrtam?

Szánalmas ahogy győzködöd magad, hogy nincs értelem semmit sem tenni, mert úgysem sikerül. Hát ne tégy semmit. A te döntésed.

Viszont te is válaszolj egy kérdésre:

Szerinted a nyugati, multikat (oligarchákat) kitermelő fogyasztó társadalom a jó irány?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem jó irány, de nem tudsz vele mit kezdeni. Vagy totálisan kilépsz ebből, vagy ugyanúgy része maradsz a gépezetnek, csak talán kisebb mértékben. Az nem megy, hogy kiválogatod, hogy mi az ami globalizmus fronton jó (bocsánat, épphogy el tudod fogadni), és akkor az úgy okés, és használod, élsz vele, a többi meg fujjgonosz. Pélául adott esetben a multis szuperfizu gondolom jó, arról azért nem mond le egyszerűen senki, szóval máris bukott az egész.

Magamat nem kell győzködnöm, nem tudom honnan veszel ilyeneket. Azon kéne elgondolkodnod, hogy vagy a rendszeren belül próbálod meg kihozni belőle ami neked jó, vagy teljesen kilépsz, hiszen nem szereted. Ez "hát picit akkor végülis jó lesz belőle valami", ez ilyen Kádár rendszer jellegű. Igaz az csak kb. 40 évet bírt, de a nagytökés globalizált történet picit nagyobb lépték.

Beletörődés, az ilyen hozzáállás miatt működhetnek a diktatúrák. Más is csinálja, más is besúg, nem számít, hogy én mit teszek úgy is szar az egész, ezért nem is teszek semmit.

Kihozni belőle ami nekem jó? Én ezt önzésnek hívom. Ha többség másokért is akarna tenni, nem csak magáért, nem tudna működni a globalista rend és az a szomorú, hogy csak minimális változtatás kéne az emberek részéről hozzá, nem valamiféle véres forradalom. A mostani rend a pénzre épül, az a fegyver, de ebből mindenkinél van. Ha plebsz bevetné, egy pillanat alatt vége lenne a profit démoni hatalmának. Nagyon egyszerű dolgokat kéne tenni, megnézed mit veszel meg, nem veszel fel hitelt semmire, nem tőzsdézel, nem akarsz pénzel pénzt keresni, nem használsz olyan cég termékét aki "fogyasztó társadalmat" szolgálja. Vannak cégek például akik örök élet garanciát adnak a termékeikre, vásárolsz tőlük? 

A hatalom legfontosabb eszköze az agymosó média és mindent elkövet, hogy azt hidd nincs mit tenned. Nálad működik, mert elhitted. A többség nem látja, hogy tiszta erőből dübörög az individualizmus istenítése és hagyományok rombolása, mert azok a közösségre épültek.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Örülnék ha nem forgatnád ki amit írok. Attól, hogy kihozod belőle magadnak ami jó, nem jelent azt ám, hogy eszetlenül harácsolsz, és hogy másokon taposol. Egyáltalán, hogyhogy az önzésre gondoltál?

Nálam nem tudod, hogy mi működik, viszont nagyon szeretném látni hogy walkoutek rendes alternatívát mutatnak úgy, hogy a rendszeresen kívül működnek.

Nem jó irány, de nem tudsz vele mit kezdeni.

Ezt te írtad. Erre reagáltam.

Nálam nem tudod, hogy mi működik,

Hát mond el.

viszont nagyon szeretném látni hogy walkoutek rendes alternatívát mutatnak

Erről szól az oldal, mi nem rendes benne eddig? A készpénz használat, vagy a helyi gazdáktól vásárlás.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Error code: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER

Csak nekem?

Szerkesztve: 2022. 09. 13., k – 16:19

Mi az elso lepes? Rogton step 2 van linkelve igy azt nem kezdtem el mert nem latom az elozmenyt.

mod: ahh megtalaltam az elozmenyek menuben. Zsenialis...

 

Amugy miert szivassam magam a KP-vel? Orulok, hogy nem kell cipelni magammal...

Az mar megint kulon dolog, hogy a I paid with cash To SAVE this business money on transaction fees az nem annyira valid. Eleg koltseges a penzszallitas illetve berakosgatni a bankba.

Csak egy érdekesség az EU központi banktól:

A készpénz szerepe
...
Szabadságot és autonómiát biztosít. A bankjegy és a pénzérme az egyedüli olyan pénzforma, amely a birtokunkban lehet harmadik fél bevonása nélkül. Készpénzzel berendezés, internet és elektromos áram nélkül is lehet fizetni, tehát akkor is használható, ha áramszünet van, vagy elvesztettük a bankkártyánkat.

https://www.ecb.europa.eu/euro/cash_strategy/cash_role/html/index.hu.ht…

A ciprusi einstand megvan?

És amikor a kanadai kormány büntetésből kirabolta a tüntetőket? Egy gombnyomás és volt pénz - nincs pénz.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye semmiből.

A probléma szerintem az irány amerre tart a nyugat. Ha utánajársz a Great Reset-nek, nem túl bizalomerjesztő a terv és konkrét cél a készpénz megszüntetése és nem véletlenül. Mielőtt elkezdenél konteót kiálltani, kezdd itt:

https://www.weforum.org/great-reset/

A diktatúrák nem egy nap alatt jönnek létre.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

ha a bankban ugyanannyi van mint mashol, akkor mar eladtad a lelked a globalista elitnek! :DDDDD

palinka, vetokrumplival kell harcolni a globalista elit ellen, igy van ahogy mondod! shitcoin a legjobb, DE SZIGORUAN csak kinyomtatva papirra!!!! ha a coinbasenel tarolod mint trey akkor maris a globalista elitet szolgalod, remelem tudod!1111

Továbbra is zsigerbeszéd, ráadásul bináris. A cinizmusod meg szánalmas, az egysíkú gondolkodásodból ered. Tudom, hogy csak az a szent igaz út amit te gondolsz, de képzeld van másik is, és nem csak kétféle van, a jó amin te jársz és mindenki más a rossz irányban :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

> ha a bankban ugyanannyi van mint mashol, akkor mar eladtad a lelked a globalista elitnek!

A saját biztonságod szempontjából nem mindegy. Ha legalább valamennyi tartalékod van ami független a bankoktól akkor nem tudnak azonnal megszivatni, aztán pár hét alatt csak kitalálsz valamit, hogy ne halj éhen. Erre jó lehet az ehető - cserélhető áru is, ezért írtam a krumplit meg a pálinkát.

A lelked eladása szempontjából sem mindegy, hogy a tranzakcióid 100%-át látják, vagy csak kisebb részét. Pl ha a rezsit elektronikusan fizetem, attól még nem tudják merre járok. De ha elektronikusan veszek üzemanyagot, vagy kávét, satöbbit akkor már tudják.

Meséltem már a sztorit, hogy le volt halva a kártyás fizetés egy benzinkúton és a sok "semmi készpénz" észlény ott parkolt a benzinkúton. Őket nem is direkt szivatták meg. Nekem apám megtanította, hogy készpénz nélkül ne menjek sehová, fizettem és mentem utamra. És ez még csak technikai probléma volt, a politikai kontrollt csak azóta kezdték meg.

Van egy gazda ismerősöm, sok éve a gyümölcseinek egy részét lepárolja alkoholnak, vésztartalék befektetésként (nem pálinkának, tiszta alkoholnak) és betárolja. Nemrég számolgattuk mekkora érték. Nagy. És bármilyen történelmi helyzetben érték marad.

Milyen szép pillanat volt a covid hiszti alatt, amikor 1 másodperc alatt elfogyott az összes és MOL-nak kellett gyárat építeni, hogy legyen.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem kellett gyárat építenie a MOL-nak, az egyik üzemükben ablakmosó helyett nekiálltak ezt gyártani. A mindenféle engedélyeztetés hosszabb idő volt, mint a gyártás átállítása. Ha a MOL Hygi-ket megnézed, akkor ablakmosós flakonban vannak.

Oké lesz neki mittom 60000 liter alkoholja. Mit fog vele kezdeni? Fel van készülve ehhez megfelelő motorokkal, égőkkel, és mindennel, amiben elhasználja majd? Ha ő fel is készült, mások nem lesznek felkészülve rá igazán, hogy majd a tiszta alkohol segít rajtuk.

Olvass a társadalmi összeomlásokról, és gyorsan rájössz miért csinálja. A legközelebbi az argentin, igen tanulságos írásokat találhatsz róla. Vidéken nem úgy működnek a dolgok mint egy lakótelepen, nem véletlenül az elvtársak főellensége a parasztság volt. Az önellátó embert nem lehet csicskáztatni. A holland elmebaj sem véletlen, ki kell csavarni az emberek kezéből az élelmiszer termelést, hogy jöhessen a multis "műhús" de az igazi cél a teljes függőség kialakítása és az ilyen gondolkodás miatt jól is halad a dolog.

Ajánlom figyelmedbe: Élelmiszeripar Rt

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ha szükség lesz rá eladja, vagy elcseréli. Ennyire egyszerű, ez vésztartalék, ami minél nagyobb a baj, annál többet ér.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

"És bármilyen történelmi helyzetben érték marad."

Csak akkor, ha el tudja adni. MInden dolog csak addig ér valamit, amit el tudod cserélni más termékre, ami neked kell. Alkohol esetén pl. élelmiszeripari használatához kellene lennie minőségi bizonyítványnak róla, eredetiségnek stb.

Ipari felhasználás dettó, akármilyen forrásból származó, akármilyen minőségű etanolt nem fognak csak úgy elfogadni.

Főleg nem a növényi lepárlásból keletkezőt, LOL. Az (élelmiszer)ipari etanol nem növényi lepárlásból keletkezik, nem véletlenül.

Hová tudná eladni ezt az etanolt? Egyáltalán van róla minőségi tanúsítványa?

Te tuti városi gyerek vagy :)

Vidéken tanúsítvány a piához  LOL  Hidd el, el tudja adni, de egyenlőre nem az a célja. Neked is ajánlom, olvasgass a nehéz időkről és nézd meg mi az érték olyankor.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Is is és máshogy is. Jelenleg erősen csökkentem a pénz (mindenfajta) arányát, mert benne van a nyugati mutatványokban egy hiperinfláció, és a akkor volt nincs megtakarítás. Remélem, hogy nem úgy lesz, de ha mégis tőlem mehet.
Az meg lehet, hogy meglep, de nem kőbaltával szeletem a húst.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

meg tobb kartyat fogok hasznalni csak miattatok! <3 :DDDDDDDDDD

halljatok tenyleg kar volt a lipotot bezarni, ugy latom mas orszagokban is szukseg lenne ra.

Ez hosszu tortenet. Arra inkabb "visszaszoktam". Es ez csak a szallas. A legtobb dolgot nyaralason is kartyaval fizetem, egyedul a szallas kivetel

  • Angol bankok hulyesege hogy tobbszor is blokkoltak a kartyamat Apple Pay-en, ha Apple Pay-jel probaltam kifizetni a szobat. Atmegy egy ertekhatar folott es aznapra letiltja az Apple Pay-t es mashol se tudok vele fizetni. Eleg volt, hogy ez osszesen 3x ket kulon bank kartyajaval eloforduljon. Kinos is volt, mert utana aznap emiatt fizikailag eloveve kellett hasznalnom mindenhol mashol a kartyat es rendre elfelejtettem, hogy az Apple Pay declined lesz
  • Ismerosre ugy ravertek az eltarolt bankkartyan minibar fogyasztast egy hettel a szalloda elhagyasa utan, hogy hiaba panaszkodott, hogy ki se nyitotta a hutot
  • Rengetegszer nem annyit akarnak elkerni a szallasert, amennyit a booking.com kiir. Kartyan csak eledtoljak a terminalt es nem nezed. De ha kulon kiveszed egy boritekbol a booking.com-on feltuntetett pontos osszeget, megy a pislogas. Nyilvan ami jogos (turista-ado pl., foleg ha oda is volt irva aprobetuvel), azt ki is fizettetik, be is fizetem. De ez a jelenet amikor kiveszem a boritekbol a pontos keszpenzt es megjelenik az arcukon, hogy nem tudnak atverni a nyaralaselmeny resze lett :)
  • Van, aki keszpenzt meglatva "rajon, hogy tudja olcsobban is adni a szallast". Jellemzoen ok Oregon legdelebbi ingatlanjanak max 500 km-es korzeteben laknak. ;) Apartmanosok van, hogy rajonnek, hogy a turista ado megis benne van foglalva a bookingos arban ;)
  • Ismerosre ugy ravertek az eltarolt bankkartyan minibar fogyasztast egy hettel a szalloda elhagyasa utan, hogy hiaba panaszkodott, hogy ki se nyitotta a hutot

^ this

Céges utakon nagyjából minden második alkalommal az amex-gestapót kellett ráereszteni ilyen-olyan okok miatt a hotelre. Egyszer egy szobába raktak egy rutinosabb kollégával, aki azzal kezdte, hogy a hotel előtt levett a céges amexről egy köteg dollárt, amit leszámolt becsekkoláskor a pulton, azzal a kikötéssel, hogy ő többet a hotel egyik dolgozójával sem akar szóba állni, kicsekkoláskor majd bent hagyja a szobában a kártyát.

Nem vitatkoztak vele, valakiről messziről látszik az évi ~30-40 szobafoglalás. :)

Foleg, hogy Amexrol -3%-rol indul a keszpenzfelvetel, es azt tartotta kisebb vesztesegnek ;)

Az amex-gestapon meg kulon felrohogtem. :D Bonusz, ha a finance-gestapo is kiakad, hogy nem adott szamlat a kollega arrol, amit nem is fogyasztott, igy nem is tudott rola, hogy le lett vonva a ceges kartyarol...

Foleg, hogy Amexrol -3%-rol indul a keszpenzfelvetel, es azt tartotta kisebb vesztesegnek ;)

Még az is lehet, hogy el tudta számoltatni, erről már nem szólt a történet sajnos. :)

Az amex-gestapon meg kulon felrohogtem. :D

Pedig nem vicc, iszonyúan be tudják csicskítani a hoteleket. Persze érthető, egy business hotel forgalmának elhanyagolható része a nem-amex fizetés.

Volt hogy egy 50 dolláros extra terhelést nem tudtak megmagyarázni, de nem szedték le --> amex --> visszautalták az 50 dodót, jött a köszönőkártya, hogy a cégünk náluk szállásolja el az embereit, meg küldtek valami ajándék bizbaszokat. 

Pont ez a lényeg, hogy mind nagyon kényelmes, de mindegyikkel a szabadságodból veszítesz.

A videochat-tel nem az a baj, hogy van, hanem hogy viszont személyesen találkozni alig lehetett. Egyrészt nem volt mitől félni másrészt még ha lett volna mitől félni akkor se az állam döntse el. Ja, és a legtöbb videochat "ingyenes" szolgáltatókon keresztül ment (mert ugye úgy kényelmes), amit 99% hogy lehallgattak és legalább gépi leiratban tárolnak a végtelenségig.

A GPS is jó, ha ismeretlen helyre mész, és nincs időd megnézni rendesen térképen. Mert mondjuk futár vagy, vagy ilyesmi. A baj az, hogy amióta GPS van, az emberek úgy kóvájognak mint az idióták, azt sem tudják hogy hol vannak. Ja, és egy ilyen barom aki a GPS-ét nézegette menet közben le is amortizálta a kocsimat egyszer. Komolyan mondom van aki már a WC-re sem találna ki GPS nélkül.

A bankkártya is kényelmes, csak éppenséggel eddig csak mondtuk most meg már precedens van rá (lásd Kanadai tüntetők), hogy arra használják, hogy politikai ellenfeleket letiltsanak. Mivel már precedens is van rá, most már nem lehet letagadni azzal, hogy ez összeesküvés-elmélet.

Na tessék, mai:

A magánélet a gazdagok kiváltsága lehet.

Szakemberek úgy vélik, hogy fennáll ez a veszély, miután egyre több vállalat fizet a felhasználóknak az adataikért, ez függőségeket hoz létre.

Azért a kényelemért, hogy egy állítólag ingyenesen használható alkalmazást futtassanak, az emberek hajlandók megosztani a magánéletüket, néha egészen széles körben. A felhasználási feltételek apró betűs részének ismerete nélkül sokan beleegyeznek abba, hogy számos személyes adatot megosszanak anélkül, hogy ennek tudatában lennének.

Barbara Prainsack politológus és Nikolaus Forgó, a Bécsi Egyetem jogtudósa a Nature Medicine című folyóiratban megjelent cikkében azt elemezte, hogy a személyes egészségügyi adatok átvételéből és továbbadásából profitáló cégek által fizetett díjak milyen hatással lennének azokra a felhasználókra, akiktől az információk származnak. Az elképzelés mögött az áll, hogy ez egy kicsit igazságosabbá teheti a két fél közötti kapcsolatot, mivel az emberek pénzt kapnának az adataikért.

...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Itt a kényelem és lustaság a kulcs. Nekem furcsa, hogy ezért az emberek képesek lemondani a szabadságuk egy részéről. Aztán majd jön a sipákolás amikor nem marad semmi belőle, de akkor már késő lesz.

Nem olyan rég költöztem egy 1,5HA kisbirtokra, ahogy néhány barátom nevezi. Akik nem értik miért tettem, mind ezzel jöttek: - de ott rengeteg munka lesz. Hiába mondom, hogy igen van is, de cserébe minden élelmem bio és csúcsminőségű. Ez a többségnek nem érték. Jelenleg.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

vegyetek merch-et is... 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egyre többen ébrednek fel, és néhányan már tesznek is valamit.

vs

A Reignite Freedom kezdeményezte

59,211

TÖBB 102 ORSZÁGBÓL csatlakozott

 

Ez még egy ellenzéki előválasztásnak is kevés lenne, nem hogy global changenek. De persze, bohóckodjanak csak és béreljenek páncéltermet / utánfutót a vagyonuknak, ami KP-ban van.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Azt nem értem, hogy a global walkoutot az emberek miért nem azzal kezdik, hogy lekapcsolódnak az Internetről. Multinacionális vállalatok üzemeltetik a gerinchálózatokat, a titkosszolgálatok monitorozzák. Miért nem azzal kezdik az emberek, hogy akkor pá internet? 

Mert nem maga az internet a probléma, sőt. Van egy olyan hely ahol könnyen szerveződhetnek csoportok, megfigyelés és besúgás pedig az internet előtt is bőven volt. Szvsz az internet komoly fejtörést okoz a hatalomnak, mert nagyon nehéz szabályozni, bár Kína kezd jeleskedni a dologban.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ezt kifejthetnéd. Konkrétan az Internet felborított egy status-quo-t, és emiatt kezdték el brutálisan növelni a cenzúrát. Még "az Internet fénykorában" volt egy rakás cenzúrázatlan felület, ahol mindenféle nem government-approved ideológia elkezdett terjedni.

Most már teljesen más a helyzet, az összes nagy cenzúra alatt, illetve a véleményterjedés irányítása alatt áll, de az Internet fura sarkaiban még mindig van a rendszerre nézve veszélyes tartalom.

Szóval kifejthetnéd, hogy szerinted miért nem okoz fejtörést a hatalomnak.

Szerkesztve: 2022. 09. 16., p – 22:28

Az jutott eszembe, h most tulkép tényleg lehetne tenni valamit! Ugye a hatósági áras élelmiszerekből kötelezően kell tartani a kiskereskedelmi hálózatok üzleteinek a kínálatban és a meghatározott áron szabad csak azt értékesíteniük. Személyes tapasztalat, h pl. Lidlben nincs kristálycukor, UHT 2,8% tej. Soha. Már hónapok óta. Olvasom, h már szabtak ki bírságokat emiatt Aldira, Lildre, Tescóra. 

Na most a geci multik úgy gondolják h ők a törvényen felül állnak. Itt az alkalom, h minden esetben amikor a boltban nincs a kötelezően tartandó termékekből, be  kell írni a vásárlók könyvébe, annak példányával pedig közérdekű bejelentést kell tenni (neten is lehet)...talán a Kormányhivatalnál (ezt pontosítani kell). Lényeges h a Kormányhivatal ne tudja összevonni a bejelentéseket. azoknak mindig egyediknek kell lenniük, meghatározott napra, külön vásárlókönyvi sorszámmal bizonylatolva. Minthogy jogszabálysértés történik, kénytelenek lefolytatni az eljárást a bejelentéseket követően. Aminek vége bírságolás lesz minden bizonnyal. Jó lenne ha tömegesen lennének ilyen bejelentések!

Az árstop 2022. február 1-től október 1-ig tart. - tehát igyekezni kell!

A szabályok betartását az általános fogyasztóvédelmi hatóság, azaz a megyei és fővárosi kormányhivatalok a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal bevonásával ellenőrzik. A szabályok megszegése pénzbírsággal vagy az üzlet bezárásával büntethető.

https://kormany.hu/arstop

A törvény kimondja, hogy a kereskedő köteles a 2021. október 15. napján forgalmazott hatósági áras termékekből naponta akkora készletet tartani, mint amennyi a 2021. évi átlagos mennyiség volt a hét adott napján.

https://forbes.hu/uzlet/tesco-birsag-arstop/

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az ugye megvan, hogy ezek a "szemétmultik" hány embernek adnak munkát, ráadásul a szektorban jónak számító fizuval. Ebből kifolyólag igen komoly adóbevételt jelentenek az államnak, rengeteg magyar beszállítóval dolgoznak, sőőőt külön hirdetik, hogy nézd ez hazai, és vedd. Az induló fizukat gyorsan hasonlítsd össze a tanárival, és az elvárásokkal, és munkamennyiséggel. A második összehasonlítási alapod a hazai láncok árszintje legyen az elnyomó multissal...

A hiány egyébként nem azért van, mert bénák, hanem mert valszin ők sem kapnak akkora mennyiséget, hogy elég legyen. Azokat akik mindenből veszik a maximált mennyiséget, azokat kéne kérdezgetned... Amikor látom a sorban, hogy anyu/apu külön veszi a 10-10 liter/kiló akármit, akkor igazán büszke vagyok, hogy igen, sikerült átlátni a szitán!

Minket személy szerint egyetlen kajás árstop sem érint közvetlenül. Cukrot alig veszünk (és nem is használunk), sima étolajat szintén alig ésatöbbi. A csirkemell meg több hentes elmondása szerint úgy van, hogy reggel kipakolják a mennyiséget, és huss megveszi a boldog nép. Az meg hogy minden kilón 1000ft-ot buksz nem tűnik óriási biznisznek. Ráadásul aki csak teheti, az egyéb termékei árába beépíti ezt a veszteséget, hiszen ha akarná se tudná finanszírozni.

Az ugye megvan, hogy ezek a "szemétmultik" hány embernek adnak munkát

Mennyi is pontosan?

Ebből kifolyólag igen komoly adóbevételt jelentenek az államnak,

Mennyi is pontosan? És mennyit szivattyúznak ki az országból?

rengeteg magyar beszállítóval dolgoznak, sőőőt külön hirdetik, hogy nézd ez hazai, és vedd.

Ha nem lenne multi, vajon ki adná el a hazai élelmiszert? Senki, vagy esetleg a magyar boltok?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A magyar bolt eladja persze, csak egész más a tárgyalási poziciója.

Nade akkor a számok: Spar kb. 14k, Lidl szűk 9k, Aldi 4700. Mindezt úgy, hogy így már a top50 foglalkoztatóban vannak. Az aldi és lidl bőven 400 brutót ajánl kezdésképp, illetve ajánlott pár hónapja a plakátjaik szerint. A kisebb hazai láncok a franchise miatt sem látszanak, mert így nem egy munkaadó. Minden esetre elég könnyen kiszámítható.

"Szivattyúzással" lehet dobálódzni, de vajon egy hazai lánc profitja (különös tekintettel az áraira, ugyanaz a virsli sajátmárkáskent a gonosz multinál 1450Ft, a szuperhazainál 1750, amivel még a gonoszmásikmulti 1600ft-ját is veri), vajon hova megy? Másrészt nem csak közvetlen, hanem közvetett módon ők megrendelői is egy csomó kisvállalkozásnak, akiknek rendesen hajlandóak, és tudnak is fizetni, mert egy normális óradíjtól nem dobják el magukat.

> nt a gonosz multinál 1450Ft

Ez még az az ár mielőtt az élemiszerbiztonsági hatóság:

  • elefántszart,
  • üvegszilánkot,
  • fémdarabokat

talál bennük? Csak mert iylen élelmiszeripari hulladékkal árasztják el ezek a drága jó multik a magyar piacot.  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Te mennyit dolgoztál ilyen szuper munkakörben? Csak mert h így lelelkendezel. Az egyik haverom épp most kezdett egy ilyen helyen, és postmodern rabszolgatartásnak és emberkísérletnek minősítette azt ami ott folyik. Szóval nem kéne a bullshitet nyomni! 

Hiány azét van, mert a geci multinak nem éri meg forgalmazni azokat a termékeket amiket törvény előír és hatósági árat állapít meg rájuk.  Ezért kitalál mindent h miért nem tudja azokat forgalmazni, bár ő állítólag nagyon akarná, csak hát itt a körülmények...Igen kedves mulit, akkor viszont kicsengeted a bírságot minden nap amikor ugyan állítólagosan  nagyon akarsz de mégsem teszel eleget a kötelezettségednek! Csak mert mi ilyen szabályt hoztunk! Ha nem tetszik elhúzhatod a beled innen! Kedves @andrej_ ne félj! Nem fogja elhúzni! Nem lehet a kapitalista gecibe akkorát rúgni, h az önérzete felülkerekedjen a remélt haszna utáni sóvárgásán. Lásd pl. Ryanair-es nyomorulttal is feltörölték már a padlót, azt a bohóc még mindig itt parolázik! 

Bőven van annyi hasznuk h annak a terhére benyeljék ennek a pár terméknek az esetleges veszteséges forgalmazását! Csak érvényesíteni kell az érdekeinket! Felőlem aztán beépitheti a forgalmazott gagyi barkácsgépek árába a kieső bevételét, azok megvétele számomra nem szükséges, szemben az alapvető élelmiszerekkel! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Senki se lelkendezik, ez megint valami érdekes látnoki képesség. Munka van, biztos nem egy szanatórium egyik sem. Ugyanakkor azt látom, hogy sok éve nemnagyon cserélődik a brigád a közeli ilyesmikben. Ebből arra következtetek, hogy pánikszerűen azért nem lépegetnek le a népek ezektől.

A repülős csóka egy külön esettanulmány, ráadásul teljesem kontraproduktív volt a hisztériája.

Személyes tapasztalat, h pl. Lidlben nincs kristálycukor, UHT 2,8% tej. Soha. Már hónapok óta. Olvasom, h már szabtak ki bírságokat emiatt Aldira, Lildre, Tescóra. 

Hát tuti nem azért nincs, mert mind "felvásárolják". Csak egy saját tapasztalat, nálunk a falu egy szem kisboltjában nincs limit. Nemrég megkérdeztem, hogy mi lenne ha felvásárolnám az összes cukrot ami a boltban van (nem eszem cukrot, csak kíváncsi voltam)? Annyi volt a válasz, legyek kedves inkább előre szólni, hogy mennyi kell és akkor annyit hoznak nekem. Egész más amikor mindenki ismer mindenkit.

Most az egyik szomszéd szólt, hogy ad búzát és őröljem le magamnak. Termelői áron nekem is odaadja, mint amennyiért nagy tételben megveszik tőle. A minősége pedig köszönőviszonyban sincs a gagyi titka hulladékhoz képest. Házi malmom már van, kukorica, árpa, búza meg ott a fészerben, megosztozunk rajta a csirkékkel.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Lassan az lesz - mint a háború alatt is volt -, h a városi népség [le]vonatozik vidékre használati cikket cserélni élelmiszerre. Sőt már most is van, h nyugdíjasok inkább vonatoznak Szobra a piacra mert annyival olcsóbb, mint a Bp-i piacok. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Személyes tapasztalat, h pl. Lidlben nincs kristálycukor, UHT 2,8% tej. Soha. Már hónapok óta.

Lidl-t választani tudni kell, nálunk mindig van, nem is nagyon szoktam mást venni. Kristálycukorról mondjuk fogalmam sincs, mert azt nem használunk semmihez.

Na most a geci multik úgy gondolják h ők a törvényen felül állnak.

Ha holnap hoznának egy törvényt, hogy minden huppernek egy óra alatt kell lefutnia a maratont, akkor neked menne? Vagy te is egy "törvényen felül álló geci" lennél?

> Ha holnap hoznának egy törvényt,

Jó bazdmeg, úgy látszik Tőled nem várható objektív megnyilvánulás mert a kapitalizmus az istened! De akkor azon kéne elgondolkodnod, h a csaló multik versenyelőnyre tesznek szert azokkal szemben akik megfelelnek a jogszabályoknak és forgalmazzák úgy is a hatósági áras termékeket h [esetleg] nincs rajta hasznuk. Na most akkor ezek a vállalkozások talán okkal és joggal követelhetik meg, h a csaló versenytársaikkal is tartassa be az állam a szabályokat! Gondolom ezt még az is képes belátni akinek a szemgödrében dollárjelek vannak! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Reignite Freedom’s mission is to implement global, unified, and strategic pushback against the globalist agenda

Legjobbat a legjobbaktól :) Az ember azon gondolkodik milyen csalódott politikai ambíciókkal teli személyiség lehet ezek mögött :)

A kommunizmus gazdasági alapja a termelő eszközök köztulajdonba vétele (magyarul elkommunizálása) volt. Ha helyi kisvállalkozó termékét veszed azzal a céllal, hogy a termelő eszközeit fenn tudja tartani, az pont ennek az ellenkezője.

A globális ellenállás sajnos szükségszerű, mivel az ellenségeink is globálisan működnek, globális összefogás nélkül lehetetlen legyőzni őket. Ugye ha csak egy országban csinálnak valamit ellene, akkor azt az országot szépen lebombázzák és kész. Ilyen volt például Líbia, amit névleg azért kellett lebombázni, mert a vezetője állítólag megdugta a testőreit. Nyilván ezért nem fognak lebombázni egy országot, valami más oka volt. Többek között útban volt a globalistáknak, mert nem engedte át a népét a hatalmuknak. Kicsiben tehát nem lehet győzni, csak összefogva.

Azonban ez a kezdeményezés globális ugyan, de nem jelent globális hatalom-koncentrációt, hiszen éppen arról szól, hogy a helyi hatalmat erősítsük a globális ellen. Pontosan a kommunizmus ellentéte minden szempontból.

3. lépés:

https://globalwalkout.com/reignite-msn/

A globális kilépés harmadik lépése az összes mainstream médiáról való leiratkozás. Törölje az alkalmazásokat telefonjáról, laptopjáról és táblagépéről, és szüntesse meg az összes közösségi média és YouTube-csatorna követését. Próbálja elkerülni a mainstream médiát legalább egy hétig, még akkor is, ha a főcím érdekfeszítő.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Tevedes. Ismerni kell, hogy mit hazudik az ellenseged. Es hogy hany embernek hazudja azt. Anelkul nagyon torz vilagkeped lesz.

A mobilappokat sose tettem fel, de a weben legalabb a cimeiket elolvasom, es atfutok 1-2 cikket. Ettol meg elhinnem semmit nem kell, de gondolkodnom, hogy miert nem (feltetlenul) hiszem el mar muszaj - ami jo. Mert sokmilliard ember azt hiszi igazsagnak.

Tudod, a szekták úgy indulnak, hogy jön el önjelölt messiás, aki azt mondja magáról, hogy csakis az a helyes út, amit ő mutat...

Ez igaz, de az említett oldalon ki a messiás és mi a kizárólagos út? Én nem találom.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

önjelölt messiás, aki azt mondja magáról, hogy csakis az a helyes út, amit ő mutat.

Se a kizárólagosságot, se a messiást nem találom továbbra sem. Az nálam ilyesmi: https://taltos.eoldal.hu/ ne ez egy idióta.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Én már-már attól tartok, hogy a hupról is walkoutolnak az érintett olvtársak, és akkor tényleg nem tudom, hogy honnan lesz itt szakmai (unixos/számítógépes/programozós/etc) tartalom.

Ez továbbra sem tűnik többnek egy tematikus merch-et áruló cégnél  :/

Vagy már csináltak valamit?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Próbálkoznak a lehetetlennel, megállítani a nyugat összeomlását :)

Én még adok nekik egy kis időt, a pólókból kötve hiszem, hogy gazdagok lesznek :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.