Garmin: "Mi az akkuidőt hónapokban mérjük. Nem órákban."

A Garmin reagált az Apple hétközepi Apple Watch Ultra bejelentésére, utalva annak akkuidejére. A Garmin tweetjében a Enduro2 okosórájára utalt, ami GPS módban napelemes töltéssel akár 150 órát, míg okosóra üzemmódban napelemes töltéssel akár 46 napot is képes működni. Részletek itt.

Hozzászólások

Kiváncsi leszek mennyivel csökken az Enduro2 eladások száma a következő üzleti évben, most hogy akik valójban sosem használták ki, hogy 150 órát trekkeljenek töltés nélkül inkább vesznek egy olcsó Apple órát.

Desktop: MacOS | Server: CentOS

Más a célpiac. A hardcore usereket nem fogja elszívni, a nem hardcore / koca usereknek meg eddig is ott volt az Apple Watch. Az Ultra a wannabe userek kezén lesz, akik mutatni akarják, hogy mennyire extrémek, de tulajdonképpen az exremitásuk kimerül abban, hogy kanapéról extrémsportokat néznek a TV-ben.

trey @ gépház

Garmin tudatosan túl van árazva kiváló hardweres támogatással és szervizzel. A szoftveres oldalon már nem mondható el ugyanez. Ezen jelentősen próbálnak idei évtől változtatni, valami eredménye már látszik. (hogy mire gondolok,  saját példa: a készülék wifi/dhcp-n hardcode-olva használt publikus DNS kiszolgálókat, azaz nem fogadta el a kiküldött DNS-t ezért nem működött olyan helyen ahol ezeket nem lehet használni. A problémát jeleztem. A Garmin support reakciója "és akkor mi van?")

De ennek ellenére mondom, hogy aki megengedheti magának, és vett ilyet (főleg Fenix vagy Tactix vagy Enduro) nem célpiaca a Ultra-nak. Sok közülük mind a két kezén hord órát, és oda sem biztos, hogy az Ultra-t veszik meg. 
Ennek nem az az elsődleges oka, hogy 150 órát tud vele trekkelni, hanem az egész szolgáltatás csomag amit tud adni és emellett elbír 15 nap fölött működni (akkor is ha 75 órát "trekkelsz" mellette) 

Hülyék ezek a Garminnál. Ekkora aksit berakni egy órába... Hát hogy fogja rákényszeríteni a vásárlóit az akku degradációval, hogy 2 évente új készüléket vegyen?

Visszatettem az Apple Watchot a fiokba egy ev hasznalat utan es visszavettem napi hasznalatra az edzo orat ami egy Garmin 935. Amit naponta kell tolteni az nekem nem ora, hanem csuklotelefon. 

De, órákban mérik.

(A jó fordítás nehézségei. :)

Hol kesik evone, hogy elmagyarazza mar vegre erthetoen, hogy a kisebb akkuido az valojaban JOBB, direkt innovalta igy az apple, es aki ezt nem erti, annak okoszisztema!!!!!

Hogyne lenne jobb? Mivel gyakrabban kell tölteni, így kialakul egy rutin, készül az ember rá és így mindig fel lesz töltve az akksi.

Míg azoknál, amelyikek hosszabb ideig bírják, pont akkor fog lemerülni extra töltési lehetőség nélkül, amikor a legnagyobb szükség volna rá. A hosszabb akku idő elkényelmesít, ezáltal könnyebben elfelejti az ember feltölteni, mert "há' úgyis bírja"!

Cserébe leszakítja a karod olyan nehéz.

Ja. Persze. Nézzük. Súly és okosóra (normál használat) üzemidő.

Nem ezek vannak fókuszban:

Apple Watch 8:  42g-55g (18 óra)

Garmin Venu 2: 49g  (11nap)

Garmin Venu 2s: 38.1g (10nap)

 

Amiről itt beszélnek, amit kompetítornak állítanak be, de ugye a fentiek is bőven verik akár fele súllyal:

Apple Watch Ultra: 61.3g (36 óra)

Garmin Enduro 2: 70g (34 nap)

Garmin Fenix 7x: 89g (28 nap)

Garmin Fenix 7: 73g  (18 nap)

 

Valóban leszakítja :) 

Tavaly vettem komolyabb sportorat. Polar Vantage V2 52g gramm. A Fenixek is ott voltak és simán megérzed a csuklodon azt a pár grammot. A méterol nem is szólva. Napi viseletben már kényelmetlen. Természetesen ez egyéni dolog a haverom imádja a Fenixet. Ha kibír teljes monitorozással másfél napot akkor az bőven megteszi. Emiatt kar bele plusz dolgokat pakolni. 

A Polar régi versenyző, de amit mondasz nem érthető. A Fenix az egy általános felhasználású erős igénybevételt is tűrő multisport óra. (titánötvözet, zafír). Amiről te beszélsz az inkább egy Garmin Forerunner (pl 945 ami szintén 50g).

Fel kellene ismerni mire szánnak valamit. Pont erről esett szó. Te a "Cserébe" kifejezést mondtad, de pl a Forerunner 945 ugyanolyan nehéz mint amit te említettél de nem kell töltened naponta, akkor sem, ha csinálsz egy komolyabb edzést. (Venu 2s pl könnyebb, kb 3/4 súly kb hasonló tudással, de nem komolyabb edzésekhez). A fizika a fizika.

Azaz nem arról van szó, hogy valami fel van áldozva és ezért lenne jóval súlyosabb, hanem másra van kitalálva amivel összehasonlítottad, de a Garmin hasonló órája pont olyan súlyú mint amit te említettél, de az üzemidőben mégis jóval jobb.

Nem arrol van szo, hogy nem bir el meg plusz par gramot.
Sokkal inkabb arrol, hogy a sportorak evtizedekig lepkefing sulyuak voltak.

Csak szimplan zavaro, ha nehez, semmi tobb, foleg pl egy maraton felkeszulesnel, mert ott azert eleg aktivak a karjaid.

Egyebkent annyi a titka, hogy nem kell femtokos es zafir uveggel szerelt orat venni sport celra.