[POL] Rezsicsökkentés baloldali módra

Hozzászólások

itt mit kell nezni? orbán fentebb leanyázta azt aki spórolásra intett, azt mondta rossz és hülyeség. meg azt is hogy egy autóban többen lenni is egy rossz dolog. szerinte rendben van hogy 1 ember 1 autó. pár hete kiröhögték a környező országokat mert 19-20 fok korlátot vezettek be bizonyos helyeken. most orbánék bevezették a 18 fokot. :D ennél nyilvánvalóbban már nem tudnak hazudni szerintem. neked még most sem tűnik fel? :D ennyire nem lehetsz vakon ember. :D

Mi abban a hazugság, hogy mond valaki valamit, majd idő után másképpen látja a világot? Szerintem nem tudod mi is a hazugság. Szerintem csak simán alkalmazkodott. Mondok neked példát, hátha felfogod:

Gyerekkoromban tetszett az oviba egy kislány. Nagyon szép kislány volt. Ma kurva szarul néz ki. Most nem tetszik.

uh azért ez egy erős csúsztatás ...

~1 hónapja azt szajkózza a kormányzat meg az egész média* hogy ú a németek jól megfagynak, meg röhögik körbe őket, hogy ilyen korlátozások olyan korlátozások.

Azt paff. egyszer csak homlokára csap a kormányzat és tádám... hasonló dolgokat kezdünk el bevezetni mint a "hanyatló nyugaton" ... 

Szerinted 1 hónapja nem beszélték ezt már át réges rég ? Csak ugye a választóknak óvatosan kell adagolni, nehogy ebben is megelőzzük a "hanyatló nyugatot" :) Mert az nem mutatna jól a kormányzatnak.

Ennyire nem vagy te naiv :)

Én téged látlak naivnak. Látni akarsz valamit és ráfogod az az amit látni akarsz. 

Kevesebbet kell használni, akinek nincs rá pénze. És akinek van? Eközben több országban már nem pénz kérdése, hogy van vagy nincs. Van ahol pénz kérdése ott az állam beavatkozik.  Amit Orbán csinált azt másolja az egész nyugat.

https://novekedes.hu/elemzesek/elkezdodott-a-forradalom-75-ezer-brit-ne…

https://novekedes.hu/hirek/befagyasztja-a-lakossagi-energiaarakat-a-bri…

Oké, akkor lehet én vagyok a naív.

Kevesebbet kell használni, akinek nincs rá pénze.

^^ ez Viktortól jött? A keressen többet az nem volt benne ..

Na mind1 is, remélem te is tapsolsz és bőven kifizeted majd az esetlegesen megemelkedett költségeid, mert hát van rá pénzed. Végülis neked mindegy hogy ~100 forint volt a rezsi előző hónapban, most meg 1500.. van pénz lóvéra :) 

szóval azt mondod, hogy orbán nem volt képes előre látni 1-2 hónappal ezt a kérdést illetően holott egy ideje már azért terítéken volt a téma? azt mondod ez a helyzet, és nem pedig az hogy az utolsó pillanatban még a választások előtt behazudták hogy itt SEMMIFÉLE megszorítás nem lesz hogy MINDENKÉPPEN őket válasszák? 

mikor MZP mondta, hogy spórolni kell, és nem ilyen módon rezsit csökkenteni, akkor az nem volt jó, most hirtelen pár hónap alatt a választások utánra egyik napról a másikra Orbán Viktor EGYETÉRT A BAL OLDALLAL? :D ezt ugye te se gondolod komolyan :D

látom a hozzászólásom tartalmaz pontokat amikre kínos lenne igennel válaszolni. :) 

tudod, nem a megszorításokkal van a baj, meg a 18 fokkal, meg a fogyasztás mérséklésével, hanem, hogy előtte megígérték, hogy itt ilyen nem lesz. több 10 ezer beszopta ezt és ezért rájuk szavaztak. most elintézzük annyival, hogy "jajhát izé, meggondolta magát na! há van ilyen gecó! há nem? há dikk mán na!"

teljesen elvakult ostoba ember vagy, ha ezt nem látod

megnyugodtam, érdekes, hogy rengetegszer beszél 2030ról, meg rengetegszer mondjátok hogy egy erős kezű vezető akinek van egy kijelölt útvonala amin halad, van víziója, előre látó stb. úgy tűnik ilyen bagatel kérdésekben csak úgy hipp hopp meggondolgatja magát a kis aranyos, és szerinted ez így rendben van xDDD

egyik nap kiröhögjük a bal oldalt mert azt mondja ideje lenne spórolni mert baj lesz, utána a választás után hirtelen meggondolja magát. pont a választás után. előtte nem. :D előtte a kurva anyját annak aki azt mondja hogy spórolni kéne. :D 

full vakon vagy. :D nem értem, miért olyan nehéz beismerni, hogy átbaszták az összes embert aki rájuk szavazott, csak azért hogy rájuk szavazzanak. :D

én beismerem ha tévedek. te akkor se ismernéd be hogy orbánék hazudtak és átbaszták a szavazóikat ha ő maga beismerné. :D akkor is ilyeneket mondanál hogy "hát öööö.. izé... meggondolta magát! tudod, ez olyan mint mikor óvodában tetszik egy lány, most meg nem! teljesen ugyanaz a két dolog!" :D:D:DD

Általában Oregon kolléga adja az álnaívat és álszentet, de közben khm... bármi kijön a száján, bocs a klaviatúráján, ha a preferált politikai erőt kell védeni/dicsőíteni. Én már nem tudom komolyan venni. Miközben kétségkívül egy nagyon intelligens ember.

Demonstrálnék egy kis valódi naivságot:

Orosz propaganda vs. Ukrán igazmondás

Eközben a valóság:
Oroszországot nem igazán érdekli a nyugati világ véleménye, ha érdekelné nem támadott volna. Oroszország önmagát finanszírozza ebben a háborúban. Oroszország érvei deduktívak, megfelelnek a logika szabályainak.
Ukrajna nem tudja finanszírozni magát még békeidőben sem. Folyamatos ellátmányra van szüksége jelenleg, pénz, fegyver formájában. Az ukrán érvek alapja a pátosz és ethosz.

Háború van és ebben mindkét fél alkalmazza a háborús propagandát. Ez része a háborúnak. Ukrajna nyugat felé olyan szörnyűségeseket mutat, amelyek békeidőben is előfordulnak. Kommunikációjában alkalmazza azt az elvet mely szerint ne a tömeg szenvedését mutasd be, hanem egyedi eseteket az jobban megérinti a hallgatóságot. Ukrajnai hírekben jellemzően kimaradnak a tények, vagyis: hely,idő,személy. Náluk valakivel történik valami valahol és valamikor. Az állítólagos háborús bűnökről ezek szerint nincs jegyzőkönyv amely ezeket az információkat tartalmazza. Amikor ilyen dolgokról olvasok, akkor default kamunak tartom, amíg nem jön rá bizonyíték. Jelenleg 5 cikkből kb 4 ilyen. Megjegyzem nem én vagyok az egyetlen aki így gondolkodik. A liberálisnak mondható Reuters is számos alkalommal felkérdezte Kulebat aki ilyenkor hallgat, mintha nem is jött volna kérdés. Emiatt kimerem jelenteni, hogy a fő hazug Ukrajna ebben a háborúban. Nem vonom kétségbe Ukrajna áldozatszerepét. Válasszuk ketté a dolgokat. 

 

Orbán ezt mondta meg azt mondta. Mindig hazudik.
Már többször leírtam, hogy intelligens ember alkalmazkodik a valósághoz és a helyzetéhez, ha azt megváltoztatni nem tudja vagy nem áll szándékában. A többiek kihalnak (forrás: evolúció)
Orbán rendelkezik egy vízióval ami mentén halad. A lehetőségek változnak menet közben ő ehhez alkalmazkodik. Negyvenkilenc éves leszek hamarosan, amióta szavazni járok nem találkoztam ilyen politikussal, akinek a stratégiai gondolkodása megfeleltethető lenne bármely világcég elnökével. Orbán még ennél is annyival különb, hogy Machiavelli módszerekkel jól sakkozik a vezetőivel (Rogán, Lázár,  etc) Bár sokak azt gondolják, hogy kizárólag a párthűség a döntő nála. Ez az alap és ehhez jönnek a célok. (Ha valaki nem hűséges, akkor az nem fogja véghez vinni és szolgálni a víziódat.)  Ha Orbánnak kell egy szart átvivő ember, ahhoz az ellenségeket (Lázár) és a hülyéket (Müller Cecília, Tállai, pörköltös csepeli)  használja, majd megbuktatja őket, ha kell egy fontos helyre ember, akkor meg a hűségesek közül az elérhető legjobban képzettet választja ki (Varga, Szijjártó, etc).  Vannak olyan emberek is, akiket nehéz hova tenni, ilyen Navracsics is. Ő vele is van szándék,  de lehet Orbán szemébe inkább eszköz egy célhoz. Belső konkurenssége miatt Navracsics anno el lett távolítva, most használva van. Morálisan elítélhető Orbán azért, ahogyan az embereivel sakkozik, de kétségtelen, hogy az ország érdekeit nézi. Értem, hogy személyes érdeke, hogy hatalomban maradjon, de ez egy szükséges feltétele annak, hogy a vízióját megvalósítsa. Ha nekem kellene választanom a tulajdonomban lévő cég vezetésre egy embert, nem mernék egy Orbán félét felvenni, de ha főnököt keresnék magam főlé, akkor mindenképpen egy ilyen embert választanék. Ez a típus (erősen kolerikus) a bajban szárnyal. Ezt onnan is tudom, mert én is ilyen vagyok. Felismerem, ha valaki ilyen. Nem bírom a puhapöcsű vezetőket. Alkalmatlannak tartom őket. Minden más alternatíva ilyen. Két látszólag keményfaszú van még Gyurcsány és MZP.  Gyurcsány csak szavakban az, tettekben már nem, soha nem rendelkezett hosszú távú stratégiával vagy vízióval. Az olyan országot szeretnék kezdetű pátosz, csak marketing volt egy autó hátsó ülésén. MZP intelligens arc, de nehéz elképzelni róla, hogy alkalmas vezető, mert túl gyorsan ítél. MZP ugyanis nem tudja megkülönböztetni a sürgős és a fontos dolgokat. Ez pedig egy olyan vezetői hiba, ami a szememben alkalmatlanná teszi, hogy komoly dolgokat rábízzunk. MZP másik softskill hiányossága a csapatával és szövetségeseivel való bánásmód. Már az előválasztásnál belemart a szövetségeseibe, ezzel kést adva a kezükbe, amit használtak is a választás éjszakáján. Emiatt MZP alkalmatlan politikusnak is. Annyira akarja a hatalmat amennyire nem tudja megjátszani a barátságost. Látszik rajta, hogy PR utasításokat hajt végre/erőlteti magára pl a mosolyt. Most már olyankor is mosolyog amikor nem kéne. Ilyen az amikor mosolyogva beszél az államcsődről. Ez full hülye.

Nem vagyok Orbánista. Bármely hozzá hasonló kvalitású embert bármely pártból örömmel fogadnék a politikai színtéren. Nincs. Nem Orbánt szeretem, hanem azokat az emberi tulajdonságokat amivel Orbán vezetőként rendelkezik. Tizennyolc éves koromtól vannak vállalkozásaim. Rengeteg nagyszerű, nagy vezetővel találkoztam ez idő alatt. Szereztem annyi tapasztalatot, hogy felismerem ki alkalmas és ki nem mások vezetésére. Orbán olyan kvalitásokkal is rendelkezik, amivel én nem és talán nem is akarok soha (lehet, ha akarnék se tudnék). Engem megviselne, hogy tudom kit mire használok és meddig. Nem akarnám tudni mások halálának a napját előre. Ti akik most olvassák ezeket a sorokat, tegyétek fel magatoknak a kérdést: Ki kell rúgni egy embert a kollégák közül. Te választasz, majd indokolsz. Képes vagy rá?  Elmondom, hogy az alkalmazottak kb 99% soha nem lenne képes rá, döntésképtelenné válna egy ilyen helyzetben. Ők arra alkalmasok, hogy utólag megítéljék a főnökük cselekedetét. A jövőt viszont nem utólag csináljuk.

A ~jobboldali ember tudja, hogy valahol hasznos helye van a hierarchiában, az egysejtűek és Isten között, ill. szorosabb értelemben az emberi társadalomban. A "haladó" ember nem tud mit kezdeni ezzel, mert úgy véli, mindenki egyenlő. Annak ellenére sem tudja hová tenni, hogy a szeme előtt hierarchikusan működik a világ. Így oldja fel a jelenséget: bárki lehet bármi. Már csak az a kérdés, hogy ki akar komoly, felelős döntéseket hozó ember lenni. Az elmúlt 12+ évben a "haladóink" a felelős ember imázsa helyett az ugató kutyáét építették. Bárki lehet bármi, és ők kutyák akarnak lenni, akik a hideg nyugati kezektől várják a jutalomfalatot és buksisimogatást. Szinte érthetetlen, hogy a szabadságról ugatás közben miért nem tudnak örülni annak, hogy országként/nemzetként van valamennyi szabadságunk. Miért eltiporni való állapotot látnak ebben, és nem gazdag lehetőségeket? Miért a térdelést jelenti számukra az EU, ha egyenes gerinccel is odaállhatnak bármely nemzet gyermeke elé? Mi bajuk van ezeknek? Valószínűleg semmi. Kutyák. Ugatnak.

:)

A ~jobboldali ember tudja, hogy valahol hasznos helye van a hierarchiában, az egysejtűek és Isten között, ill. szorosabb értelemben az emberi társadalomban. A "haladó" ember nem tud mit kezdeni ezzel, mert úgy véli, mindenki egyenlő. Annak ellenére sem tudja hová tenni, hogy a szeme előtt hierarchikusan működik a világ.

 

Már az alapfelvetés maga is sarkított és hibás (egyenlőség nem a hasznosság elvén mérendő).

Már többször leírtam, hogy intelligens ember alkalmazkodik a valósághoz és a helyzetéhez, ha azt megváltoztatni nem tudja vagy nem áll szándékában.

Pár dologra ráhúzhatod ezt, de a "rendőrállamban a tanár fizetése", meg egyéb dolgok (pld https://www.szeged.hu/cikk/orban-szornyetegnek-nevezte-azokat-akik-korm…) után tisztán látszik, hogy ez is csak úgy igaz, hogy itt nem az ország érdeke a fontos, hanem a hatalom minden áron történő megszerzése és megtartása.

És minél inkább magabiztosak, minél inkább elmozdíthatatlanok és mindenhatóbbak, annál tisztábban ismered meg a valódi embert a kirakatba tett arcok mögött.

de kétségtelen, hogy az ország érdekeit nézi.

Te el tudod magyarázni, hogy miért az ország érdeke az, hogy lassan minden Orbán kontrollálhatatlan kézivezérlése alá tartozzon, átláthatatlan vagyonosodások és pökhendi, arrogáns haverok, rokonok kíséretében?

Mi abban a hazugság, hogy mond valaki valamit, majd idő után másképpen látja a világot? Szerintem nem tudod mi is a hazugság. Szerintem csak simán alkalmazkodott. 

Akkor miután rámutattál egy helyesírási hibára, elárulnád, hogy hogyan érted azt hogy Orbán máshogy látja a világot 2 hónap után? Mi ennek az indoka szerinted? Az alkalmatlansága, vagy hogy annyi minden változott, vagy az hogy eredetileg is ez volt az elgondolás, de jól tud hazudni?

Van egy sejtésem te mire gondolsz, de nem mennék bele következtetésekbe. Emellett legalább egy a három okból elég jól cáfolható. 

Hát ez elég nyakatekert dolog. Hogy nem akarta, de mégis aztán ehhez alkalmazkodik? Folyamatos önellentmondásban van a kormány és te tényleg úgy gondolod hogy a helyzet áldozatai? Szentkirályi Alexandra megvan? Nem mondanám, hogy a kedvencem Viktor, de hülyének nem tartom és a tanácsadói közt is van értelmes. Tudta ő jól, hogy olyat vállal amit nem tud.

Hát ez a hazug kategória nálam. 

Amúgy akarsz ezzel játszani, hogy megmondom előre mi az amiről most tudatosan hazudnak majd váltanak? Szinte hetente van ilyen.

Nem látom a relevanciáját az írásodnak. Nem arról beszélgetünk én mit képzelek, hanem arról, hogy te mire gondolsz. Mivel az egyértelmű, hogy az események cáfolják amit mondasz (dátum szintjén ahogy fent említettem volt)

Nem lehet, hogy csak nálad van a kényszer, hogy megnyugtasd magad, hogy jó helyre húztad az X-et?

Ott tévedsz, hogy azt hiszed egy fidesz-szektás egy politikust annak cselekedetei alapján ítél meg, pedig egyáltalán nem így van. Egy szektás szemében a vezér eredendően jó és tévedhetetlen, ezért bármit cselekszik, az csak jó lehet, még ha nem is látszik annak és ugyan emiatt változtatják a véleményüket egy témakörről, ha a vezér éppen mást mond. Amint látod teljesen fölösleges megpróbálnod önkritikát kisajtolni Oregonból, már a kérdést sem érti. Kvázi azt kéred tőle, hogy a vallása alapjait kérdőjelezze meg. Nem fog menni.

Nem azt mondtad, hogy tilos bevallani a hibát, hanem azt, hogy nem hibáznak. Nem ugyanaz a kettő. Amúgy a politikusok miért ne vallhatnák be, hogy hibás döntést hoztak? Sokkal többet ér egy gerinces, a hibákat is felvállaló ember, mint az, aki számára csak a pillanat létezik, a múltbeli döntések nem. Felelősség kérdése az egész, szerinted alapvetően akkor jó, ha a politikusok nem vonható felelősségre tetteiért, nem mondatható le, nem vonható vissza?

Amúgy a politikusok miért ne vallhatnák be

  1. mert kicsinálnák őket: ott lennének elásva.
  2. mert az ország első embereként valaki teremtett egy precedenst arra, hogy egészen végletes esetben sem kell magától eltakarodnia senkinek. Még elnézést sem kell kérnie pl a választók szándékolt megtévesztéséért. Ezzel takarózhat innentől bárki (és teszik is). Jó ez így? Nem.
    Ha az ország csúcsvezetője ezt megtehette, akkor miért ne tartaná jogosnak akárki más is ugyanezt a maga számára?

Sokkal többet ér egy gerinces, a hibákat is felvállaló ember[..]

Ez így igaz. De egy politikus elsősorban pozíciót akar kiharcolni azért, hogy megvalósíthasson valamiféle elképzelést/programot (vagy minimum beülhessen a jól fizető melegedőbe). Ha a gerincességgel semmiféle előny nem jár, a gerinctelen senkiházi pedig 10+évvel később is ugyanúgy csinálhat mindent amit korábban akkor végülis melyik éri meg nekik? A választók pedig a gerinctelen senkiházit is megszavazzák, hisz megvan ott is egy fanatikus törsközönség.

És ebből a rendkívüli formabontó ténymegállapításból mi következik? Ne rójuk fel a hibákat egyik szekta esetében sem vagy rójuk fel mindkettőnek? X mondott A-t T1 időben és X mond B-t T2 (T2 > T1) időben ahol A ellentéte B-nek: ez baj vagy nem? Ha nem, akkor miért baj nyugati politikus esetében és bocsánatos Orbán esetében?

Gyerekkoromban tetszett az oviba egy kislány. Nagyon szép kislány volt. Ma kurva szarul néz ki. Most nem tetszik.

Őőő és eltelt több mint 40 év ugye? Nem egy hónap?
Én nem Orbánt szidom. Hülyék a szavazók. Ha a führer az asztalra szarik és nemzethy pántlikát rak rá a fidesz szavazó feleszi.

Én úgy látom, hogy:

fél éve azt terjeszted minden létező fórumon, hogy tetszik egy lány, el fogod venni feleségül, az egész életedet vele fogod leélni, és 10 gyereket akarsz tőle. Ezt mondtad még pár hete is, miközben pontosan tudtad, hogy nem tetszik, nem veszed el feleségül, és gyereket sem akarsz tőle.

Most komolyan azzal védekezel, hogy Magyarország miniszterelnöke még pár hete sem látta, hogy kurva drága lesz a gáz (lesz? Már akkor is az volt), miközben velünk ellentétben ők látják a szerződést, amit kötöttek, és ma Gulyásfazék be is vallotta, amit már eddig is mindenki tudott (persze a narancsbrigád bőszen tagadta, és lehazugozott mindenkit), hogy a tőzsdei árhoz kötött, azaz egy nagy kamu volt mindvégig az olcsóbb gáz.

Sőt, ma azt is bevallotta, hogy a rezsicsökkentés is (jobban jártunk korábban a tőzsdei árral, mint ha fix áron szerződtünk volna).

Közben meg olyan mosdató videókat terjeszt a propagandaminisztérium, mely szerint a szankciók lőtték az egekbe a gázárat, és közben bőszen mutogatják, hogy a háború első hónapjában töredéke volt az ár a mostaninak. Akkor persze valamiért nem volt fontos bezsákolni, most, amikor kurva drága, szivattyúval szívják a cső ezen oldalát, hogy minél gyorsabban jöjjön.

Ne legyél már ennyire fanatikus.

Ne csináld, ez nem vall rád. Pontosan tudod, hogy ez az egész nem az EU szankciókkal kezdődött. Ezt a beszélgetést kb. egy éve a választások előtt megtettük, amikor hurráoptimizmusban ömlengett a kormányzat és belefogott az osztogatásba, holott 2021 nyarától az oroszok tudatosan elkezdték szívatni a vevőiket akik rászoknak. Hányszor történt azóta, hogy Szijjártó megmentette a magyarokat a fagyhaláltól? Az az ember folyamatosan csodákat hajt végre... úgy hogy már 2021-ben 15 évre szóló _bebiztosított_ szerződésünk volt. Ugye?
Nem számoltak azzal ami 1 éve látható? Nem számoltak az aszállyal vagy az erőművi karbantartásokkal? Ennyire hülyének nézed őket? Tényleg?

Nem tudom mit tartalmaz a szerződés csak másodlagos információkból következtetek. Több paraméter indexálva lehet benne. Ami fix az a minimum mennyiség amit átveszünk. Ezt növelgetik. 

A politikus soha nem hibázik, csak máshogyan csinálja a jót. Ettől politikus. 

Kit érdekel Orbán? Nem értelek. Komolyan. Max poénból rajongok. Ettől függetlenül értem a változást és álláspontját is. Megérteni valamit és rajongani valakiért az ugyanaz?

A FIDESZ politikájával kb 70-80%-ban egyetértek. Az ellenzékével, 10-20%.

Ettől a videótól baloldali lettem.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Informatikai portálon ezt a sok [POL] szart miért a blog-ba teszitek és nem az Offtopik-ba, vagy Flame-be?

Nem úgy volt régebben, hogy a blog kb. az offtopic offtopicja? Mármint nekem rémlik valami évekkel ezelőttről is hogy kb. a blogra lett rámondva hogy oda posztolj amit akarsz (amig persze nem törvénysértő vagy hasonló). Azt hiszem az volt a dolog logikája, hogy blogokat egyszerűbb szűrni ha nem akarod látni.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Kinek mit intézett a kormánya!

(Orbán Viktor)

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Vigyázzatok, nevergone majd jön és jól lebasz titeket, hogy megint trey politizál!

trey @ gépház

Azt gondolom, hogy túl sok lett, de mivel te már többször elmondtad, hogy a blogjában mindenki azt csinál, amit akar (amíg nem törvénysértő), ezért végképp teljesen irreleváns, hogy én mit gondolok.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Az egy idézet, ami ráadásul semmelyik politikai oldalról nem mond véleményt, csak a forint jelenlegi állapotáról. Hogy te mit látsz bele, az már rólad szól.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Az írásaidból, kommentjeidből az látszik, hogy egyre feszültebb vagy. De nem tudom, ennek mi az oka. Nem értem, miért vagy feszült.

A te szemszögödből nézve a gazdaságpolitika jó, a kormány erőteljes kézzel vezeti az országot, a vagyonod nő, Olaszországban pihened ki a fáradalmaidat, nem is kell itt lenned ebben a negatív légkörben. Mi a probléma? Miért foglalkozol egyáltalán politikával?

Na de miért érdekel téged más ember hangulata? Mindenkinek maga körül kell rendeznie a saját dolgát, egyéni boldogulás van, te mondtad. Miért zavar az, hogy Magyarországon az emberek nagy része egyre szarabb helyzetben érzi magát, mert a bőrén érzi a hatalmas inflációt, mellé a világrekord ÁFA-t, a a stratégiai ballépéseket? Ez téged miért zavar? Élj Olaszországban, vidd oda a céged, amíg EU tagok vagyunk, könnyen megteheted.

Én is látok sok siránkozó embert, de csak cinizmussal tudok rá reagálni, ugyanúgy, ahogy vezető politikusaink fő megszólalásai is a cinizmus által vezéreltek (kokik és sallerek, de sikerült? stb.). Nem tud lehangolni a dolog, csak nevetek az egészen, ami itthon megy. Ezt sikerült a társadalomnak összehoznia 12 év teljhatalommal. Tessék neki örülni, a nemzet ereje erre képes, ez a Magyar csúcsteljesítmény. 

Ott délen, mindenki rám mosolyog én is rájuk. Itt északon mindenki keresi a hibást, aki persze nem ő. 
Ott délen, ha valaki hibázik együtt mosolygunk rajta. Itt északon, ha valaki észreveszi, hogy másik hibázik, egyből felveszi a gőgös felsőbbrendű pózt és ostoroz.

Nem kicsi különbség ez. 

 

// Módosítás ellenére ez egy fontos különbség. Hozzáállás a világhoz.

Akkor ujra elarulom, hogy a 

Na de miért érdekel téged más ember hangulata?

reszt elemeztem. :) Nekem ez magatol ertetodo, de nehez elmagyarazni miert fontos. Csak masodjara elolvasva persicsb kommentjet jottem ra, hogy nem azt akarta mondani, hogy neki nem fontos. :)

De valoban "jot" lehetne beszelgetni arrol az embertipusrol, akinek nem fontos.

A deli olaszokat viszont kar barkihez hasonlitani. Azok a vilag egyik legoszintebb, legjoindulatubb de kozben legturelmetlenebb nepe, ahol a nyugodt es lusta megfontoltsag es az ideges kapkodas furcsa szimbiozisban van a tarsadalmukban. Sokan nem birjak a deli olaszokat, de en akkor is mosolyogva hagyom el a beszelgetest veluk, ha kozben haromszor egymasra orditottunk - ami sose hosszabb egy 20 masodperces orditozasnal egy kulturalt beszelgetes kozepen. :)

Valóban nem azt mondtam, hogy nekem nem fontos, hanem azt, hogy attól, hogy másnak szar a kedve, nekem miért kéne szar kedvűnek lennem? Ha az az alapelv, hogy mindenkinek a maga környezetét kell jobbá tennie, akkor miért alkalmazkodik az ember a többiek rossz hangulatához?

Nem értem Oregon írásaiban a logikát, tele van ellentmondásokkal, lehet, hogy ezért feszült.

Nem feszult, legalabbis nem feszultebb, mint a legtobb ember az ovehez hasonlo pozicioval a vilagban. Pont annyira feszult, mint barki mas, akinek a munkajan masik 20-50-100-500-1000 ember megelhetese mulik. Es ilyenbol az a jobbik eset, amelyik nem fojtja el magaban, hogy igenis erdekli, hogy masoknak szar-e a kedve.

A hup pedig az ilyen jellegu feszultseg levezetesere egy meglepoen alkalmas hely. :)

Hát azért ez nem így van, én is rendszeresen megfordulok arra, attól függ mennyi időt töltesz ott és milyen környezetben forogsz. Persze ettől nem mondom, hogy nincs igazad, hanem azt, hogy sarkítasz. Azt is érdemes vizsgálni mi okozza ezt, illetve hogy ki gerjeszti a végletekig ezt itthon. 

Lehet az itthoni a default állapot és az ottani meg a gerjesztett. Ne vessük ezt el.

12 éve járok oda rendszeresen és 5 éve évi 2-4 hónapot vagyok ott. Soha nem volt még veszekedésem senkivel. Pedig voltak olyan szituációk aminél pl itthon kiugranak a kocsiból és megtépik egymást, ott pedig egy mosoly és ment mindenki a dolgára. 

Nem tudom, hogy rendben van-e, de igazából nem is érdekel. Ritkán járok ide olvasni is, valamihez hozzászólni pedig végképp. Eddig se változott semmi, ezután sem fog érdemben, az érdeklődésemnek megfelelő tartalmakat pedig más oldalakon találom meg.

Általában megnézem a saját trackerem és könyvjelzőimet, hogy hozzászóltak-e valami számomra releváns témához és ha nem, akkor megyek tovább. Ha pedig már nem érdekel egy téma, akkor leiratkozom róla.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

A narratívátok szerint Orbán eddig is köpönyegforgató volt. Most mi az újdonság? Régóta köponyegforgatózzátok, választást nyerni jellemzően mégis csak a fajtátok által dominált helyeken tudtok. A választók nem a választási ígéretek alapján választanak, hanem a választható entitásról kialakult általános képük alapján. Megjegyzem, a választás előtt Orbánék azt "ígérték", hogy ha kormányon maradnak, a rezsicsökkentést igyekeznek fenntartani. Szerintem jót tenne a fajtádnak, ha hazugsággyár helyett valami értelmesebb dolgot üzemeltetne.

:)

A narratívátok szerint Orbán eddig is köpönyegforgató volt. Most mi az újdonság?

Nincs újdonság, csak rámutattak tényszerűen, hogy az. Nem tehetünk róla, hogy a józan gondolkodás nem feltétele a választáson való részvételnek és arról sem, hogy az ellenzéki populistáknak nincs elég megjelenésük, hogy jobban hülyítsék az embereket mint Orbán csapata.