Linux rendszergazdát keres az Auchan! (x)

Címkék

Az ismert francia tulajdonú kiskereskedelmi multinacionális vállalat hazai központja Linux alapú kiszolgálóinak üzemeltetéséhez keres agilis szakembert. A munkaerőpiaci változásokat követő versenyképes bérezés, home office lehetőség, cafetéria, vásárlási kedvezmény! További részletek az alábbi linken találhatók »

Hozzászólások

Kinek mi, én 2020. Március 16. óta az iroda közelében sem jártam és nem is hiányzik :)

Szerencsére a vezetőség is úgy látja hogy nem kell erőltetni, teljesen opcionális a dolog. Ha akarsz bemész, ha akarsz tolod otthonról, rád van bízva. Meló legyen elvégezve és kész, más nem számít.

Neee. Még bentről is küldik a szemetet, ne engedjék őket ki.

Ma is jött email, megint gov.hu-s megint belső ipről, gondolom megint nem lesz belőle kibervédelmi püttypürüty.

Legalább egy kimenő tárgyszűrőt beállítani a "A postafiókja megtelt" tárgyra ha már másra nincs kompetencia, amíg végigmegy a "cégen".

targy szuresnek semmi ertelme, mindig valami sajat cimmel probalgatjak eloszor, nalam eleg eros a tartalomszures, van hogy 10-15 probalkozas is mire sikerul ugy atfogalmazzak a levelet hogy atjut rajta, de aztan a rate limit 25-nel ugyis megallitja...

az userekkel meg nem lehet mit kezdeni, hulyek mindenhol vannak. tartottunk oktatast is, kb 600 fobol eljott ugy 20, abbol is 15 a telefonjat nyomkodta vegig...  es eleg cegenkent 1 idiota is aki mindenre rakattint meg mindenhova beirja a jelszavat

Igen nincs értelme, de amikor ugyanazzal a tárggyal halásztak egy hónapja elgondolkodtató.  Mint az is, hogy két nap múlva még mindig ugyanarról a belső IP-ről jön email, az ember úgy gondolná, hogy a gyorsreagálású kibervédelemnek nem kell két nap az "elhárításhoz". A user részével egyetértek, itt is szeretik megadogatni a jelszót...

Akkor van értelme egyáltalán ilyen előadásokat szervezni, ha cég  ki tudja kényszeríteni h. a dolgozó kötelezően részt is vegyen rajta. Aki nem megy el rá, azt lehet HR-el fenyegetni. Az előadáson figyelést meg azzal, hogy tesztet töltet ki a dolgozóval a végén. Aki megbukik a teszten, azt ismételt előadás végigülésre és újratesztelésre kötelezni. 5-6 ilyen alkalom után már ragad az emberekre valami. Amúgy sajátmagam is zsigerből gyűlölöm.

Phishing tesztet csinálni pár havonta. Gennyesebb cégvezetők bónuszfizetés, vagy karácsonyi cégesbuli elé időzítve, adott témához kapcsolódó tartalommal (pl. lépj be ezen az oldalon a felhasználóddal és jelszavaddal ASAP, különben nem kapod meg az éves bónuszt stb.).

[Caution: This email originated outside Sheldon ISD. DO NOT click links, provide credentials or open attachments unless you validate the sender and know the content is safe.]

CAUTION: This email originated from outside of the organization. DO NOT click links, provide credentials or open attachments unless you validate the sender and know the content is safe.

Pedig a felhős "védelem" még szól is, hogy nem kellene megnyitni... Mondjuk az egy másik kérdés, hogy a felhős spam check után egyáltalán miért él célba a levél ;) 

Az állam/közigazgatásban X évente kötelező (lenne) az ibtv értelmében, amúgy lehet hr-el fenyegetőzni de kb már tök felesleges, kiszámítható az életpálya de legalább meleg van ;) phishing tesztet meg csinálnak a "partnerek" élesben, ma például egy református suli , sikeres volt . ;)