Tiszta óraszíj

Áh, tiszta az a szíj, nem kell azzal csinálni semmit... vagy mégis?

Ultrahangos mosó -> 5 perc -> eredmény a második képen, a lap alja felé.
A ganaj egy része a kosárban, más részei már a vízbe aprítva ill. abban feloldódva. Pfejj.

Hozzászólások

Ha víz helyett egy kis alkoholt teszel bele, akkor még jobb lesz az eredmény. A trutymó nagy része zsír és hámsejtek.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Legközelebb megnézhetnéd, hogy egy szappanos kefélés után mennyivel kevesebb dzsuva kerül a kádba.

$ grep -c egy$ word.list
100

Azt tudom, tizenéve még hasonlóan csináltam. Nemrég viszont vettem egy ultramosót, azóta ezzel kenem.
Erről a szíjról nem gondoltam volna, hogy ennyi turha van benne, a többi szerényebben volt koszos. Nem vágom miért, de nem is érdekes, most patika (mármint mechanikai értelemben).

Ui a pillangózárat nagyon nehéz a hagyományos módon rendesen kitakarítani. Főleg a zárnál.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

ősszel én is beadom wdl üzletébe.

nincs aláírásom

normálisak, mielőtt órát vettem sokszor bejárkáltam megnézni, próbálni egy csomót, covid előtt még adtak prospektusokat (Andrássyn mindegyik bolt, Tag, Rolex, Bretiling, Hublot, Omega). kétszer voltam órát igazíttatni, mondtam melyik oldalról vegyen ki szemet, de mondta hogy az nem lesz kényelmes inkább a másik oldalról. vételkor mondták, hogy évente egyszer az ultrahang ingyenes, nyár végén érdemes bevinni. az mondjuk bosszantó, hogy az első alkalommal oldalról összekarcolta a csavart meg a környékét (ez a plázában volt, vagy béna az ember vagy nincs normális csavarhúzó), de azóta raktam rá sokkal nagyobb karcot (kurva alumínium laptop :p), amúgy meg közellátó szemüveg kell hozzá hogy lásd vagy ha nem szólok észre se veszed.

régebben egy keskeny hosszú üzletben voltak és látszott hogy unatkoznak mert egyszerre hárman ugranak rád hogy miben segítsenek. az új üzlet frankó és sok márkát meg lehet nézni, érdemes bemenni, pl mióta van Tudor meg most már Chopard, bár nem hasonlítottam össze a bécsi árakkal. fémszíjat vétel előtt nem igazítják a kezedre, ellenben GS butikban ezt is megtették. nyilván van amiről a védőfóliákat nem veszik le, mondjuk egy arany-acél Cartier. alkudni nemigen szeretnek, pl IWC no way.

nincs aláírásom

Én is ezt szoktam. Évente egyszer beviszem a Petite Geneve-be (Rolex) az Andrássy-n, 20 perc alatt megtisztítják az ultrahangosban, addig iszom egy teát, sütit, megnézem az új release-eket és rendelek egy új órát :D

trey @ gépház

pár hete voltam bent, 42-es YM akartam megnézni Oysterflexet kipróbálni. 42-es nem volt, de azt mondta a a kínai lány két hét múlva lesz, mindjárt írok is mi a helyzet. no persze csak azt akarom megtudni, hogy biztos nagy-e és akkor kizárhatom, véletlenül sem azért mert nincs rá pénzem :) képen a fekete-sárga jól néz ki, de videókon halovány és akkor már a monokróm jobban bejön. azt feldobhatja a Falcon Eye, de próbáltam egy Day-Date 40-et YG Onyx és az Onyx nem volt nagy szám. viszont érezhetően nehéz a full arany, de az volt a benyomás hogy el bírnám cipelni, úgy hirtelen nem tűnt elviselhetetlennek. egy egész napos teszt kellene, utána lehet azt mondanám hogy nem kell. a 40-es YM RG az nem nehéz, az Oysterflex állíthatósága fasza, de kicsit hülyén néz ki ahogy eláll mint egy karperec (erre gondolok).

azt is kérdeztem van-e valami tulajdonságbeli különbség YG, WG, RG között pl van-e előnye WG-nek hogy nem karcolódik annyira mint a sárga, de nem tudta megmondani. azon túl hogy a redet utálom és a sárga tetszik, a harmadikhoz meg: minek vegyek egy nehezebb, puhább, könnyebben karcolódó fémet ami úgy néz ki mint az acél. hacsak amiatt nem, hogy (általában) a nem fekete dial nem jár acélhoz, csak sima fekete (pl kék GMT), nekem meg fekete számlapos óra nem kell, kivéve Explorer I, az tetszett a 39-es, a 36 már nem (ez itt nem jött át a népnek :)), bár egy kék sunburst inkább bejönne.

néztem a mint green DJ-t, elég jó a szín, de meglepően durva a sunburst. ez én órámon sokkal finomabb, nem látszanak külön sugárirányú vonalak. viszont ennek köszönhetően a rolexen erősebb a sunburst effekt, messzebbről is látszik. ez 41-es smooth bezel volt és azzal se néz ki rosszul, de a fluted az igazi. abból is fluted motif számlapos marha jól játszik több színben, kíváncsi lennék, hogy ami neked van sima kék, ahhoz képest ez világosabb vagy sötétebb-e, de nagyon bejön, kéne, azzal megvettek. kíváncsi lennék a zöldre, kronoviktor azt írta lesz az is 36-os (tavaly még úgy voltam vele hogy kicsi, de most meg azt mondom az jobban áll mint a nagyobb), de a rolex oldalán meg nincs (és katalógusukban sincs). talán jövőre.

múltkor írta valaki, hogy tetszik neki "a" Cellini, gondoltam magamban melyik, de most már csak egy van belőle. pár éve volt 3-4 modell, barna, fekete, kék, fehér, kismásodperces (https://www.rolex.com/about-rolex-watches/2013-2019.html), holdfázisos. no nem véletlen sztem hogy kivezették. meg egypár színes OP-t is kivezettek csendben, kár hogy nincs egy archív oldaluk, ahol ezek össze lennének szedve.

nincs aláírásom

Az acél 40-es Submariner, az acél-fehérarany, kék számlapos, fluted, jubilee DateJust 41 és a rootbeer (acél-rosé gold) GMT Master II mellé akarok egy Daytona-t, ha már F1-buzi vagyok. Full fehéraranyra és full rosé gold-ra vagyok feliratozva. Meg egy zöld számlapos Day-date van még tervben:

https://drive.google.com/file/d/1ehjIL2JgUBlpby_HmbU5KoYaIOgJjzOT/view?…

Daytona-ra 4 hónaptól másfél évet mondtak nekem, úgy, hogy 3 órát vettem már tőlük.

Aranyat a bőröd színéhez kell nézni. Nekem a sárga arany kurván nem áll jól, a rosé igen. De, lehet, hogy fehérarany lesz, mert az nem annyira flashy, a parasztok úgyse értenek hozzá, azt hiszik acél. Csak az ismeri fel, aki érti, tudja, hogy azzal a számlappal Daytona csak fehéraranyban van :D

trey @ gépház

Azért ez a GMTM 2 durva, a chrono-n már bőven 10 miska felett jár aminek fizimiskája is van. Az a nemmindegy..

Amúgy csak gondolatkísérlet: ha el akarod adni, reális áron (tehát nem szarért-hugyért) mennyi idő alatt menne el? Azért kísérletezgetek, mert a kollégák fűznek egy ideje, hogy vegyünk befektetésnek egy-kettőt.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

az acél-fehérarany, kék számlapos, fluted, jubilee DateJust 41

azt én nem hívom arany acélnak, csak a lünetta az. csak azt amelyiken a bracelet is az. természetesen ez semmit nem von le belőle, sőt szememben pozitív, hogy nem karcosodnak annyira a középső szemek.

Daytona az ilyen, bár az ember azt gondolná, hogy amiben van arany annyival drágább, hogy könnyebb hozzájutni.
Érdekes mód nekem a Daytona nem jön be (amik a képen vannak megy egyik se gyere be, kék számlapos GMT-re rámennék, de Jubiléevel  :) ), főleg ha fém a lünetta. A másik ami nagy hülyeség a koronazáras pusher, nem akarnám tekergetni egyszer se, vaze, anélkül nem megy víz alatt? Omegák tudják.

Kerámia, világoskék oké, de azt meg tudjuk mi. Bár a barna se tetszik benne. A sima fehér, fekete kerémia lünetta (116500LN) az oké, de megmondom őszintén, inkább vennék egy El Primerot. Omega 300M chrono és Planet Ocean is tetszik, de bazi vastagok, bazi nehezek (pont ebben jobb a Daytona), úgyhogy a chronot elvetettem úgy ahogy van.

>Aranyat a bőröd színéhez kell nézni.

na ezt még nem hallottam :) igaz nem is foglalkoztatott, nem nyújtózkodok addig.

írt a leány, (és tudjuk, hogy teljesen tisztában vele hogy én wannabe rolexes vagyok, de ugye sose lehet tudni. amikor mondtam, hogy meg akarom venni a céges kocsit és csakis azért nincs most pénzem rolexre, akkor kérdezte milyen cégem van :) )

Greetings from Petite Geneve Petrovic!

Thank you for your kind email. Hope you and your family are doing well.

At the moment we have one exhibition-only Yacht-Master 42 with Oysterflex if you wished to try on. As for the latest mint green fluted dial, we have not received any yet.

Omegához is be lehetne nézni, Júli végére ígérték a zöld 300M-et kíváncsi vagyok a színre élőben, videók alapján elég diszkrét, inkább fekete és fakó zöld, sztem egy Hulk zöld jobb szín.

nincs aláírásom

A Daytona egy ikon ...:) Muszáj egynek lennie a gyűjteményben.

GMT-re rámennék, de Jubiléevel

Batgirl a szlengben. Az a baj vele, hogy a GMT nehéz a jubilee-hez. A jubilee tökéletes a DJ vonalhoz, mert maga az óra sokkal könnyebb. A GMT-hez szerintem muszáj az oyster bracelet.

na ezt még nem hallottam :) igaz nem is foglalkoztatott, nem nyújtózkodok addig.

Pedig így van. Én is rácsodálkoztam, amikor élőben végigpróbáltam a kínálatot.

írt a leány,

Ja, hát írogatni szeretnek. :D Egy GMT Pepsi-re 3 éve várok, helyette vettem meg a Rootbeer-t, nem bántam meg. 

A Daytona-ra kíváncsi vagyok mikor lesz belőle valami ... Egy biztos, ha venni szeretnél, be kell hozzájuk járni személyesen. Akkor esélyes. Ki kell velük alakítani egy jó kapcsolatot. Egyébként, megnézik kinek adnak el. Egyrészt a brand miatt, másrészt a pénzmosás miatt. Arra készülj, hogy pénzmosás ellenes nyilatkozatot ki fognak töltetni veled (én töltöttem), illetve készpénzt nem nagyon szeretik. Utalás vagy kártya. Szerintem a drogdealereket és a többi ügyeskedőt nem látják szívesen. :D

trey @ gépház

Batgirl a szlengben.

nem nem, én nem a standardban gondolkodom, kék számlapost Jubiléevel. butikban simán cserélik neked arra, csak rá kell fizetni vagy pluszban meg kell venni és az Oystert eladod vagy elteszed.

Az a baj vele, hogy a GMT nehéz a jubilee-hez. A jubilee tökéletes a DJ vonalhoz, mert maga az óra sokkal könnyebb. A GMT-hez szerintem muszáj az oyster bracelet.

hát ezt nem tudom, hogy lenne-e ilyen különbség amikor mindkét szíjjal kihozták. az tény, hogy kék számlapos meg még nehezebb :)

titkon reméltem hogy a sárga 42-es YM lesz, de a Falcon's Eye számlapos volt. hm, well, nem ugrik le a kezemről, hordható simán, nem túl nagy, nem tudom a 41-es DJ-ről miért gondolom ezt mégis. Nem is túl nehéz és ezen jobban áll az Oysterflex mint a 40-esen, mondjuk a 40-es az egy jobb méret. ja és a Falcon's Eye az alig látszik és nem is túl szép, nem éri meg a plusz pénzt. rákérdeztem, hogy szerinte a bőrszínhez mi passzolna, azt mondta white vagy red, de up to you.

készpénzt nem nagyon szeretik. Utalás vagy kártya.

GS butikban meg kp vagy utalás, úgy látszik a terminál sokat kér :)
nekem is probléma ennyi kp-t előszedni, a kártya a legtisztább.
nem mosok pénzt, mindig kipakolok a zsebekből ;)

nincs aláírásom

nem nem, én nem a standardban gondolkodom, kék számlapost Jubiléevel.

Nem értem, hogy mit akarsz itt mondani. Kék számlapos GMT Master II jubilee-vel? Én nem tudok olyanról :)

hát ezt nem tudom, hogy lenne-e ilyen különbség amikor mindkét szíjjal kihozták.

Mivel viszont nekem mindkettő van, látom és érzem a különbséget. 

trey @ gépház

Kék számlapos GMT Master II jubilee-vel?

igen. az hogy a honlapon vagy a katalógusban nincs ilyen, attól még ha én azzal akarom a butik megoldja, ahogy írtam: csere vagy plusz egy bracelet. bár az nem biztos hogy szerencsés ahol a két fém találkozik és ahogy nézem arany jubilee nincs, kérem itt a piaci rés :).

nincs aláírásom

Hát én ilyenről nem tudok, nekem egy meteor számlapos Daytona-ra azt mondták nem is létezik, hiába van a promó anyagokban, a katalógusban. Nem tudtam, hogy ilyen legózásba belemennek.

csere vagy plusz egy bracelet.

Ezt nem hiszem. Ha veszel egy másik bracelet-et, a régit le kell adni. Azért, hogy szürkepiaci legózást megnehezítsék. Én is gondolkodtam, hogy rendelek a Daytona-t Oysterflex-szel + teli arany bracelettel. Nem lehet. Ez volt a válasz.

trey @ gépház

Óraszíjakon kívül mit pucolsz még vele?

$ grep -c egy$ word.list
100

-További óraszíjakat :)
-Apró mechanikus szarságokat.
-A családom ékszereit.
-Kisebb méretű (max d120mm) elektronikus paneleket.

Ui tegnap a kollégámnak megengedtem, hogy bedobja az IQOS kupakjait. Ezek olyanok lettek, mint új korukban, most elüt a színük magától a használt eszközétől is.
^^ szóval már műanyag kokszos vackokat is :D

Vortex Rikers NC114-85EKLS

bocsi hogy elvittük rolex buzulásba, mennyibe kerül egy ilyen mosó?

nincs aláírásom

Nincs vele bajom, szívesen olvasom - bár Omega vagy Zenith modelleknek jobban örülnék :)

Bemész az Aldiba és utánad vágják akcióban egy tizesért. Sok mindenre jó. Igazából nem egy komoly cucc, de otthonra pont megfelel. A következő lépcső 50e körüli. Szóval aprópénzért jó buli az is.

Vortex Rikers NC114-85EKLS