[Megoldódott] Kinek van mrt eszköze a közelben?

Innen: https://hup.hu/node/178056

Lényeg: Xiaomi Redmi Note 9 MiLocked állapotban van. A telót Németben vették, a hozzá tartozó account telefonszáma megszűnt. Az egyetlen megoldásnak az tűnik, ha a legfrissebb mrt dongle segítségével "visszaállítja" valaki gyári állapotba.

Kérdés: Egerben, illetve a közelében kinek van ilyen eszköze, aki vállalná az Mi Account Lock eltávolítását / alaphelyzetbe állítást.

Mivel nem egészen legal a dolog nem tudom maradhat-e, illetve ez okból inkább privátban írjatok kérlek.

Köszönöm!

Hozzászólások

Lopott téglát szeretnél újra flashelni, az megvan? :D

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Nem. Mert személyesen ismerem az embert, akinek segíteni szeretnék. A telefont az anyukája vette Németországban amikor ott dolgozott. Azóta itthon van és a német sim nem elérhető. A telefon nem lopott a tulaj pedig megtehetné, hogy új telefont vesz, akár kettőt is, de nem akarja kikukázni a jó telefont. A story mindössze ennyi.

Vagy ha már úgyis kimegy Németországba szervizelni (tippre nincs Mi service center kishazánkban) megpróbálhatja visszaaszerezni a sim számát. ;)

Amúgy MTK-s hulladéknak tűnik. Én megnézném az https://github.com/bkerler/mtkclient -tel , hogy mit lát belőle,mert az MTK-s hulladékoknál gyakran előfordul, hogy elfelejtik lezárni (security by oem manufacturing :))

Azt semmiképp se. :) Nálam is járt már kolléga Xiaomi telefonja (mondjuk arra pont nem emlékszem milyen), mindenféle mrt nélkül sikerült leszedni róla a fiókot.

Ott a felesége extelefonja volt amit megörökölt volna a gyerek, csak hát előtte nyomtak rajta egy resetet , hogy anyu cucca ne maradjon rajta. Természetesen anyu azt se tudta, hogy van rajta beállítva Mi fiók :P 

Volt ipad is, elhajtották az apple storeból , hogy no paper , no service. Nem tudta, se az apple id-t se a hozzá tartozó jelszót (azaz mindkettőt csak tippelte :)), annak annyi mákja volt, hogy sikerült előcsalni rajta egy gmail fiókot, ami mint kiderült az apple id recovery fiókja volt, természetesen ahoz se tudta a jelszót, de a gmail fiókhoz be volt állítva valami freemail-es recovery fiók annak tudta. Szóval ja, nem minden esetben lopott készüléket akarnak felnyitni, van amikor szimplán analfabéták. :P

Van amúgy egy ilyen EncroChatel szerelt BQ Aquaris X2, brand new én vettem róla le a fóliát, kétlem , hogy a BQ újra flashelné nekem pedig még a doboza is megvan, nem lopott! Amióta az Europol lekapcsolta a mögötte lévő hálózatot nem megy túl a setupon (egyszer majdnem sikerült), hol lehet reklamálni? ;)