VOLÁNBUSZ ICT üzemeltető

Fórumok

Sziasztok!

Munkát keresek. Találtam egy hírdetést:

https://www.volanbusz.hu/hu/karrier/reszletek/1725

Tudtok valami információval szolgálni? Nem ismerem a Volánt.

Hozzászólások

fizetésnapon mindig pontosan érkező, 100%-ban bejelentett jövedelem;

:D

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

már miért? nekem 10 év alatt egyszer csúszott a fizetésem 2 napot. rögtön bementem a pénzügybe, megmondtam, hogy ha még egyszer előfordul ilyen, akármennyire is szeretek itt dolgozni, de felmondok.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Nem kell ehhez állami tulajdon, az első melóhelyemen egyszer késtek pár napot (mármint mindenkinek, mert mindent vagy semmit alapon utalták a fizukat), de szóltak előre, mert valami cash-flow gubancot sikerült összehozni. A cég azóta is működik, és ahogy hallom azért rendben vannak.

Hipotetikusan kérdezem, mert sosem jött még késve a fizum, de hacsak nem hónapról hónapra élsz, szökőévente egyszer +-2 nap csúszás miért gond? Vagy miért érdekes ez? Nyilván nem arról beszélek, hogy a havi fizut rendszeresen a következő hónap végén kapod, akkor is borítékban. :)

(Illetve de, egyszer megrokkant az egyik melóhelyem számlavezető bankja, és csak másnap mentek ki az utalások, viszont ott alapból 10-e előtt szoktak utalni, így a jogszabályi határidőbe bőven belefért.)

Igen, ezzel tisztában vagyok, de ettől még nem biztos, hogy ki kell borulni rögtön. Ha valaki nagyon kiszámoltan él, ott nem hiszem, hogy a munkáltatója tudja megoldani a problémát azzal, hogy mindíg pontosan 10-én jön a zseton (ami egyébként már a legkésőbbi időpont, tehát már a hónap utolsó napján, vagy köv hónap 1. napján lehetne utalni, de azért sok helyen csak kivárják...)

Valahogy ismert ez a hozzáállás, hogy a munka legyen időbem elvégezve, de ha a Mt. lehetőséget biztosítana rá, az összes fillérbaszó munkahely (multikkal az élen) 6 hónap csúszással fizetné ki a gályázóit. Itt is tologatták a fizetési határidőt, a régieknek a munkaszerződésben még 5. volt, az újaknak már 10. írtak bele.

Hát lehet nem ugyanabban a közegben mozgunk, de Budapest IT piacban 199x óta rendszergazda/rendszermérnök/fejlesztő közegben mozogva én azt láttam, hogy pont a magyar tulajdonú cégek próbálkoztak olyannal, hogy mi lenne, ha a fizetés egy része zsebbe jönne, szintén ott voltak ki nem fizetett túlórák. Ha nem jött a megszokott időben a fizetés, mentem be a főnöknek reklamálni, következő hónaptól az enyém pontosan érkezett, a többieké nem.  Másik egy fokkal korrektebb magyar cégnél volt az ügyeskedés szoftabb implementációja: fizetés egy része rendszeresen jutalomként és nem a "törzsbér" részeként kifizetve. Amióta multiknak dolgozok (lassan 11 éve, 9 éve ugyanannál a cégnél), mindig korrektek voltak fizetés ügyében, tárgyhó utolsó munkanapján jön a zseton.

Ha nem jött a megszokott időben a fizetés, mentem be a főnöknek reklamálni, következő hónaptól az enyém pontosan érkezett, a többieké nem.

^^ Bár nem teljesen a fő témához igazodik, de kb. ugyan ezt lehet látni fizetés téren is.
Mert ugye nem mindenhol van "automatice" fizu emelés. Bizony néha oda kell menni a főnökséghez azt kérni. Max nem kapsz. Ennyi.
Volt legalább 2 kollégám aki sírt hogy úú hát de kevés a pénz.. mondtam nekik menjetek oda a főnökséghez és tessék elbeszélgetni velük. Ennyi a titka.

Néma gyereknek ugye... veri a f.sz.át... 

Én saját részről mindig is "oda tudtam menni a főnökség elé" és el tudtam velük beszélgetni. A végén még ők látták be, hogy oké ez valós story és megadták amit kértem.

btw az utóbbi eset a nagyon "új generációból" jött, akik kb még a céges budira se mernek elmenni sz.rni már elnézést.. mert valamit elkapnak ott.. pedig amúgy jó szakemberek lennének, csak nem igazán tudnak kiállni saját magukért... meg félnek ... paráznak .. mitől ? Egy kérdéstől? Ha nem kérdez a főnök nyilván minek emelgessen fizetést, ha nem jön szóba. Indokolja meg valaki miért is kér több pénzt, ha sikerül akkor megkapja, ha nem sikerül akkor "vár", vagy tovább áll. Ennyi. Viszonylag kevés olyan eset lehet ahol ha valaki normálisan több fizetést kért, vagy emelést, akkor egyből kirúgják .. de fixme..

Kissé azt érzem hogy két véglet van a mostani munkaerő piacon, az agresszív verzió aki "adjál pénzt vagy elmegyek" + a másik véglet "jaj nem merek odamenni mert mi lesz ha..." ..... brr

na bocs, kicsit off volt.
 

Jellemzően az van, hogy akikről hallottm, ott a fizetéseket pontosan fizetik, akik pedig valamilyen módon cégesen partnerek, azok meg a számlákat fizetik néha a megérkezést követő 1-2 órán belül. Ha minden hónap 10-én kapod a fizut, akkor is 30 nap van kettő között.

Egyébként azért annyit vegyél figyelembe, hogy a piszkoselnyomó munkáltató sokszor 30-60 napra kapja meg a pénzét, illetve az elöző havi bértömegre eső bevételt még egyáltalán nem biztos, hogy neki kifizették 10.-éig. Természetesen a cég sem élhet egyik a napról másik, ott bajok vannak, nem kicsik...

Az utolsó mondatodban van a lényeg! Dolgoztam a pályám elején olyan cégnél, ahol egyszer beütött a szar keményen, de mi ebből dolgozók semmit nem vettünk észre a fizu mindig időben érkezett, nem volt a főnökség részéről siránkozás, csak az év végi közös vacsorán volt egy 2 mondatos összefoglaló az évről, ahol megemlítették ezt.

Sajnos volt olyanhoz is szerencsém, ahol minden hónapban az volt a mondás, hogy azért nincs pénz mert áfát kell fizetni...

Na ahol ez a duma, onnan amint lehet le kell lépni. Az áfát ugyanis neki is kifizetik, arra még ifjúkoromban azt mondta valaki, hogy arra úgy kell tekinteni, hogy az a cég számára nincs is, jön és megy befizetésre. A mélyentisztelt partnerektől pedig be kell szedni a pénzt, akár előre, a körbetartozást nem szabad hagyni.

nekem pontosan be van osztva, hogy utalás után melyik számlára kerül mi. kellemetlen tudna lenni, ha a kölcsöntörlesztős alszámlán nem lenne annyi, amit kellene automatikusan utalni. persze, akkor a megtakarításiból át tudnék utalni, de miért kellene nekem ezzel törődnöm.

a másik: egyszer elcsúsznak, nem szólok. legközelebb is csúsznak, akkor se. utána már hónapokat csúsznak, végül egyáltalán nem fizetnek ki. én inkább korábban meghúzom a vonalat, csak a miheztartás végett.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Igazán pozitív gondolatok, hogy ha nem szólsz azonnal, akkor máris rögtön le fognak húzni, sőt nem fizetnek. Azért a munkáltató sejti, hogy ha csúszik, akkor lépni fog a jóember onnan, nem érdekekük csúszni, pláne nem mostanában. A másik dolog, hogy olyan munkaügyi pert "nyerhetnek" egy ilyen huncutsággal, hogy csak úgy zörög.

a másik: egyszer elcsúsznak, nem szólok. legközelebb is csúsznak, akkor se. utána már hónapokat csúsznak, végül egyáltalán nem fizetnek ki. én inkább korábban meghúzom a vonalat, csak a miheztartás végett.

Visszatérve az előző posztomhoz, szerintem ez "aktuális".

- Miért nem szólsz ?

- Miért nem kérdezel ?

- Ennyire mind1 az egész ???

- Néma gyereknek anyja veri ?

- Vagy ekkora nagy a "büszkeség" faktor? hogy csakazértseszólok merháténvagyokakirály ?

....

Esetleg a feladatkörökökkel kapcsolatban is van infótok? Esetleg a poziciót érintő bérsávról?

"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) /* (c) written by W. Shakespeare. */

Parragi József lesz tippre a főnököd, főleg ELIN-t, Trafik-ot, esetleg HKIR-t kell üzemeltetned.

az elin a pénztári rendszer, valamelyest lekezeli a buszon lévő gépeket is talán még, a trafik menetrend és ügyvitel (számlázás pénzügy stb), a HKIR az a Helyközi közlekedési Információs Rendszer, főleg utastájekoztatással és értékesítéssel foglalkozik, többek közt én specifikáltam anno.

érdemes megnézni, mik a HKIR komponensei, ha valahol van fenn ábra, na, azokat kell majd üzemeltetned :) az elin meg a trafik fenn lesz a T-Sys honlapjain.

a bérsáv remélem már nem sz.r, de a Volán alapvetően közpénzből él, nem feltétlenül versenyképes egy svájci bankkal.

Közbe megnéztem, ez főleg Eger de Szeged is (ezen két csapatnak sose volt köze egymáshoz, ezért fura), a routerek meg switchek értelemszerűen elsősorban a pesten futó szoftverekkel tartják a kapcsolatot,

a buszok jellegükből adódóan nem teljesen online-ok, állomáson syncelnek, (ennél több állomás van azért)

a bérletpénztárak azok a NAV miatt (is) online-ok, nyilván kell nekik net, jobb esetben egy PC alapú cucc, de láttam én még 2-3 éve is autozak-ot pénztárban, az z80

a menetrendtervezők alapvetően kollaboratívan dolgoznak, talán már otthonról is, de simán püfölhetnek 5-en egy DB-t egyszerre,

van egy rakás irodista ezeken a helyeken (HR, pénzügy, üzemeltetési osztályvezető meg hasonlók) akik nyilván kérnek a gépeiknek netet,

A mindenki számára nyilvánvaló állomások mellett vannak garázsok amikben zárt hálózatban is futhat szervízszoftver pl.

tipikusan windowsos, sql alapú szoftver a legtöbb cucc.

nagyjából ez jut eszembe, hogy néz ki egy tipikus Volán IT, anélkül hogy olyat kikotyognék amit nem tudsz összeszedni a netről.

Inkább kitöröltem. Csak a véleményt hagyom itt:

Szóval ha közmunka helyett, állami bérezés mellett kell a sok kreatív kihívás, meg a tapasztalatszerzés (mit hogy ne csináljunk majd a jövőben), akkor jó munkahely lehet a Volán. Az alapján, amennyit én megtudtam róla az elmúlt 20 évben.

A képen jobbról második srác ment el a cégtől? Már megyek is a csajokhoz dolgozni. 

Állásinterjú a Volánbusznál :)

- Ön késett!
 -Na és?
- Fel van véve!

Én 2017-ben hagytam ott a volánt, és ezt is csináltam amit itt hirdetnek. Amíg a volánok voltak, alapvetően (a lehetőségekhez képest) rendben mentek a dolgok, és még szakmai színvonal is volt ahhoz képest hogy állami vállalat volt. (Cisco-, és SAP tanfolyamok, oktatások stb). Amikor elkezdődött a KK és Volánbusz összeborulás, akkor egy kalap sz@r lett az egész, és azóta sem változott semmi a régi kollégák elmondása szerint.