Visszajöhet az akkumulátor százalékos kijelzése a status bar-on (egyes) iPhone készülékekre

Címkék

Az iPhone X-szel (a notch miatt) tűn(hetet)t el és azóta az iOS felhasználók egyik leginkább visszakapni kívánt funkciója az akkumulátor állapotának százalékos kijelzése a status bar-on. Most, az iOS 16 Beta 5-tel az Apple visszahozta a feature-t, de nem minden iPhone készülékre. Az alábbi iPhone készülékeken érhető el a béta kiadásban:

  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone XS Max
  • iPhone XS
  • iPhone X

Nem érhető el ezeken a készülékeken:

  • iPhone 13 mini
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 11
  • iPhone XR

A kisebb készülékeken valószínűleg helyszűke miatt nem érhető el ez a beállítás. A végleges kiadásig a helyzet változhat.

Részletek itt.

Hozzászólások

Amikor egy szar tervezés (notch) miatt az Apple kényszerből kivezet egy funkciót, majd ahelyett, hogy rendesen megoldaná (kibaszná a notch-ot) kompromisszumokkal visszahozza.

trey @ gépház

Örülök, hogy megint lesz forradalom. :)

Nagyon büszke vagyok én is rájuk, ha ilyen félelmetes ütemben újítanak, lehet sikerül 10 év múlva újra feltalálni a vastagított betűtípusok támogatását is. Azt már meg sem említem, hogy ezt az aksis százalékkijelzést már az őskor óta tudja minden androidos teló, még a legszutyokabb noname kínai példányok is.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Majd csak nézd meg, behoznak valami fantasztikus új lebutítós koncepciót, amivel kivezetik, mert nem elég elegáns az Apple dizájnereknek, és majd évek múlva újra feltalálják. Attól függetlenül, hogy most létezik.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

kibírja az egész napot,

vs

max szól ha 20%-on van ha túl sokat használom és akkor feltöltöm. mi olyan nagy kaland ezen?

Most akkor kibírja vagy mégse? Ja mégse, mert az Alma az egy vallás hogy a pártpreferencia is.

Régen 5-7 napig is elmentek a telefonok, persze ahhoz azt kellene megérteni hogy a magyart nyelv szabályai szerint a telefon =  az az eszköz,  amivel A felhívja B-t. Ez a feladata, semmi más.

Minden más csak feleseleges kolonc feature. Ha internetezni akarsz, vigyél magaddal egy 14"-os üzleti laptopot, azon legalább rendesen látni is valamit.

Régen 5-7 napig is elmentek a telefonok

Az semmi, otthon van egy mérlegem, az egy évet is kibír! De miért releváns ez?

a magyart nyelv szabályai szerint a telefon =  az az eszköz,  amivel A felhívja B-t

Akkor a magyart nyelvben például nem lehetett telefonnak hívni azt a készüléket, ami, ha nem vetted fel a kagylót, engedte A-nak, hogy üzenetet hagyjon B-nek?

Ha internetezni akarsz, vigyél magaddal egy 14"-os üzleti laptopot

Be is baszna, ha állnék a metrón, és elővenném a 14"-os üzleti laptopot, hogy lecsekkoljam gyorsan a vonatmenetrendet.

és még az apple userek az ostobák b+ 

segitek: általában az év nagy részében kibírja a napot, de nyilván vannak olyan napok ahol nem. ez utóbbiból van a kevesebb. gondolom nálad ilyesmi elő se fordul soha. mindig minden eszközöd minden alkalommal pontosan ugyanott es ugyanúgy hasznalod, így számodra az én példám feldolgozása es elfogadása a képtelenség kategória.

Szerkesztve: 2022. 08. 09., k – 14:10

kizárt hogy használjam, nem vagyok kíváncsi rá, hogy hány % pontosan az aksim. teljesen jó volt eddig, hogy ha tudni akartam akkor lehúztam a control centert. akinek ennyi kényelmetlenséget okozott az egy balfasz, de most már legalább itt a lehetőség és aki akarja bekapcsolja.

iOS 16-ban lesz eloszor olyan lock screen widget, amivel tenyleg egybol latod, de addigra erkezik a cikkben emlitett kenyelmesebb megoldas is. A tobbi widgethez unlock is kell, evone fentebbi modszerehez legalabb nem kell unlock sem, az unlock nelkul is egy 0.2 sec-es swipe down then up. :)

ez a hír mindenhol bedobta a kézigránát az állóvízbe :'D

Nem tudom , több innovációt képes vagyok-e még a mai napon befogadni.

izgalmas új kiadás, micsoda technikai újításoknak nézünk elébe MUHAHA XD

sudo mount -o ro /hup.hu

Követni sem lehet ezt az őrült fejlődést.
Holnap jön a Type-C?

Ebből is látszik, hogy az iOS 1000x jobb platform az Androidnál.

Így van, itt legalább figyelnek a részletekre. Most jött el az ideje. Kiszámolták, hogy melyik méreten/felbontáson mutat jól, és azok a készülékek megkapják. Mondjuk én a pro készülékeknél húztam volna meg a határt, ott biztos van elég pixel ės dpi a tökéletes font rajzolathoz.

(/s)

Így legyen ötösöm a lottón, rácsaptál mint tyúk a takonyra, pedig csak vicceltem :) Egyébként tök érdektelen az egész, újabb vihar a biliben, pláne, hogy ízlés szerint ki- vagy be lehet kapcsolni

Ennél pl sokkal érthetetlenebb, hogy a Lockscreen music player-ről eltávolították a hangerő szabályozó csúszkát (és ez nem opcionális), sem a kicsi, sem a fullscreen nézetben nincs. Régebben ilyen volt, most meg kb ilyen lesz.

Idézeteket posztolgatok neked a netről.

Egyébként tök érdektelen az egész, újabb vihar a biliben,

Az hát! Nyugodj meg ... Ha engem kérdezel, szerintem sem gáz az a dagadt kuki formájú izé oda bezsúfolva a szar gagyi notch miatt, aminek a kitalálója szerintem börtönt érdemelne a közízlés ellen elkövetett erőszak miatt.

trey @ gépház

akárhogy nézem, onepluson se látom, hogy sokkal nagyobb lenne az akkumulátor ikonja. nézd, ez amúgy olyan, hogy odanézek, és teljesen jól látszik, hogy mire lehet számítani jelenleg is. te meg baromságokat beszélsz ezzel kapcsolatban jelen esetben meg az összes nyavajgó is. :) 

Az kényelmetlenebb. Nem akarom mindig kézbe venni a polcon fekvő (vagy valamilyen tartóba állított/fektetett) telefont és a hangerő gombokkal baszkódni. Eddig csak hozzá kellett érni és húzni a csúszkát a kijelzőn. Szarjanak sünt, komolyan, nem értem egy ilyen 100 éve meglévő funkciót miért kell kivenni. Még a kis méretnél talán megértem, de a fullscreen lejátszóból is kivették a hangerő csúszkát. 

Nyilván nem ezen dől össze a világ, de alapvetően előre megyünk, nem hátra, igaz? Ha valami jó, akkor annak miért veszünk el az eddigi  funkcionalitásból? Ennyi erővel mondhatnád azt is, hogy unlockold a telefont aztán állítsd a music appban a hangerőt: azt is meg lehetne szokni persze, csak eddig egyszerűbb volt. 

 

"ezért akarják a swipe down nélkül is látni az iOS userek az akkutöltöttséget a status bar-on"

Mondom vihar a biliben :) Eddig is látszódott az akkutöltöttség, csak grafikusan. Százalékosan nem volt odaírva, de ezt lehetett pótolni más módon, pl widgettel. A hangerő amit írtam kicsit más kérdés, az nem csak információ, hanem egy gyakran használt funkció, amit most máshogy -szerintem kényelmetlenebbül- lehet állítgatni. De amúgy egyetértek, nem baj ha van rá opció (már a % kijelzésre), illetve ne vegyünk már el jól működő meglévő opciókat/funkciókat.

"Autókban sem dugjuk el az üzemanyagszint/töltöttség kijelzést a felhasználó elől, nem?"

Hát ha az eldugás a % kijelzés hiányát jelenti (mit az iOS esetén), akkor de :D
Szerintem az autódban sincs kiírva százalékokkal a digitális műszerfalon (az enyémben sincs), hogy hány %-ig van a tank: elegendő a grafikus infó. Nincs semmi gyakorlati jelentősége, hogy a "kb félig" az igazából 48 vagy 51%. 

szükség != lehetőség

Amúgy nem tudom miért akarsz mindenáron vitatkozni, mondtam, hogy engem nem zavar, sőt támogatom, hogy legyen ilyen opció. Viszont hogy szükséges, vagy fontos, azt vitatom.

Most ránéztem a telefonra, azt látom, hogy még majdnem tele van. Tuti kibírja a nap végéig. Tökmindegy, hogy ez perpillanat 85 vagy 91%-ot jelent. De megnéztem: 88%. Hasznos ez az infó, kezdek vele valamit, változtat bármin is? Nem. 

Neked a telefonodon mi az a use case, ahol fontos látnod a kör mellett állandóan, hogy pl nem félig van, hanem 49%-on. Vagy nem kb negyedig, hanem igazából 28%-on? Van amikor ezért -a pontos % ismerete miatt- csinálsz vagy nem csinálsz valamit a telefonnal vagy valamit máshogy csinálsz? 

Az autós szálat sem bontogattad tovább sajnos: ha már felhoztad, ott hogy tudsz élni anélkül, hogy az üzemanyag szinted pontosan %-ban is ki lenne írva? Hogyhogy megelégszel a grafikus körülbelüli értékkel? (Az audinál nem reklamálsz? :D) Ez szerintem tökugyanaz: ismered az adott eszközt és tudod mire számíthatsz. Elég tudni, hogy pl kb félig van, tehát még simán el tudsz menni 350 Km-t / vagy -teleon esetén- még simán kibírja a nap végéig. A többit meg úgyis intézi a telefon. Kritikus szintnél szól, bekapcsolja az akku kímélő módot, stb.

Sealioning

Apple felhasználók ezrei követelnek vissza egy funkciót, olyan hangerővel, hogy még az Apple is meghallja. Erre, magyar fanboi: nem tudom ez minek.

OK, semminek. Eleve nem lenne téma, ha nem lenne létjogosultsága. De, erőlködjetek még.

szükség != lehetőség

Megkérdezed öreganyámat, az azt mondja, hogy mobiltelefonra sincs szükség. Na, akkor mi van? Releváns akkor az álláspontja? Vagy az övé? 

trey @ gépház

Kifarol = megelégeli, hogy 20 válaszon keresztül megy az értetlenkedés és otthagyja a picsába az egészet, fanboyokkal nem vitatkozik. Az internet tele van vele, hogy az iOS userek sírnak érte, az Apple nem győzi kompromisszumukkal visszalapátolni, fanboy szerint nem kell, minek ez. Oké.

Továbbiakban a fenti sealioning (trollkodási technika) link, ami pont rád illik.

trey @ gépház

Végre. Felcsillant a remény hogy a slide a to unlock reinnoválását karácsonyra beidőzítik, persze ha addig lefolynak a meetingek, meg Shitty megtalálja az ájklódba a 6 évvel ezelőtti bloatfostengerbe a fícsör forráskódját. Így lesz értelme ios verziót váltani, meg telefonszámozást +300 dolcsiért.

Kíváncsi vagyok, mikor vezetik ki a telefonálás képességét. Páran lehet hogy zúgolódni fognak, de a többség nem a feature-ok, hanem a márkanév miatt vesz iPhone-t. Aztán mikor pár év múlva ismét bevezetik, akkor aztán nagyot fognak szakítani! :))

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Az a durva, hogy viccelsz, de roaming poziban pl. az USA-ban, ahol 2G nincs, 3G-t most lőtték le, csak LTE és 5G van - EU-s/global lokális mobillal - VoLTE meg nem megy, mert roaming, konkrétan nem tudsz telefonálni (sem hívni, sem fogadni). Az egyenlőség jegyében ez legalább mindkét platformot érinti. Szóval jó az LTE, meg 5G, de azért nincs még kész…

Valamely szolgaltatoknal nem is volt GSM, csak CDMA. Ez nem jelenti azt, hogy azota feltetlen kikapcsoltak a meglevo szolgaltatok GSM-jet, plane felrevezeto ilyen kontextusban a GSM-et hivni 2G-nek.

A 3G-t meg azert kapcsoljak ki, amiert mindenhol mashol: zabalja az aramot a tobbihez kepest. Szerver- es kliensoldalon is.

igen azt tudom hogy a 2 nagy usa szolgaltatobol az egyik GSM a masik CDMA. de ez mar legalabb 20 eve igy van, es par eve mikor utoljara usa-ban voltam meg tudtam telefonalni siman. nyilvan az EU-s gsm providerek a GSM-es USA providerrel roamingolnak.

a 3G-t lekapcsolhatjak az mindig is opcionalis dolog volt, de a 2G-t azert durva lenne. pl. az SMS mindig azon megy, mind1 van-e 4G/5G

Lehet, hogy csak az én szolgáltatóm, persze. De VoLTE-t még nem láttam működni roaming poziban, pedig elég sokat utazom (EE és Telekom, amiket használok). Nyilván GSM területen ez nem para, mert van 2G, de CDMA területen simán nem tudsz telefonálni, ha nincs 3G, szóval az USA-ban és Japánban simán szívás ez. És azt továbbra is tartom, hogy az LTE és az 5G egy rossz vicc, amíg ez nincs megoldva úgy, mint 3G esetén. (De ellentétben hajbi-val szerintem jó a fejlődés.)

A kisebb készülékeken valószínűleg helyszűke miatt nem érhető el ez a beállítás.

nekem most is kiirja (iphone 7)

Szerkesztve: 2022. 08. 29., h – 01:11

de a többség nem a feature-ok, hanem a márkanév miatt vesz iPhone-t.

evone lenne a többség?

Lamborginit se azért vesznek hogy elmenjenek a piacra 25 kiló krumpliért.