DKJ

Akartam ma venni az ÁKK-nál 8M-ért DKJ-t olyat,  ami egy éven belül lejár. Végig pörgettem minden lejárati dátumot és nem volt ekkora mennyiség eladó egyik sorozatból sem.  Végül MÁK-ot vettem, ami idén lejár. 

Még mindig túl nagy a likviditás Magyarországon. Jöjjenek már meg az első rezsiszámlák! :) Annyit tudni kell, hogy az ÁKK idén nem tervez devizában kötvénykibocsátást. 

Hozzászólások

Mi meg a házat 3 hete nem tudjuk eladni :(

> Annyit tudni kell, hogy az ÁKK idén nem tervez devizában kötvénykibocsátást. 

 

A ceged mar euroban fizeti a jarulekokat?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Lehet látni valahol előre, hogy melyik DKJ-ból mennyi van, vagy csak akkor derül ki, ha végigpróbálgatom és nem sikerül a tranzakció?

sosem próbáltam, gyűlölök telefonálni, internet wisdom csak.

de el tudom képzelni, hogy a MÁK-ot hívod, hisz ahogy lent írod, ezek másodpiaci vételek. dunno. ha megpróbálod és leíros az eredményét, megköszönöm, de nem hiszem, hogy valaha telefonálnék bárkinek is :\

Huuh ez fontos infó nekem is, mert hetek óta ugyanevvel szopok, hogy az OTP direkten keresztül képtelen vagyok 3 hónapos DKJ-t venni. Már terveztem felhivni az OTP help desket és elküldeni őket a picsába, hogy megint milyen szar. 

Próbálta valaki kedd vagy csütörtök reggel nem sokkal 9 óra után megpróbálni a vásárlást? Úgy tudom hogy ezeket a papirokat az ÁKK minden kedden és csütörtökön értékesíti és lehet hogy csak az  gond hogy gyorsan elkapkodják.

Annyit tudni kell, hogy az ÁKK idén nem tervez devizában kötvénykibocsátást. 

Tavaly sem terveztek (a 2020 végén kiadott 2021-es tervben nem volt), aztán mégis lett szeptemberben 4.25 milliárd USD és 1 milliárd EUR kötvénykibocsátás.

Szerintem nem mindegy. Az üzenete miatt sem és amiatt sem, nehogy kivárásra vagy más stratégiára késztesse a szereplőket.

Én spec magasabb hozamokra számítok a jelenleginél, emiatt csak rövid távú kötvényt veszek. Azt látom ezzel nem vagyok egyedül, ez a piaci magatartás pedig további nyomást gyakorol a kibocsátóra.

En azon gondolkodom, hogy a regieket felbontsam es ujrakossem inflaciokovetore. Majd lesz egy szabad fel napom atragom es atszamolom.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem gondolom hogy jó poén a rezsiszámla... Nem hinném hogy ez feltöri azokat a malacperselyeket ahonnan ezek vásárolva vannak most. Azok akkor kerülnek majd sorra, ha majd nem költ annyit a belső kereslet.