Windows 10 Realtek Gigabit Ethernet - nincs hálózat

Sziasztok!

A minap két w10-es gépen is abba futottam bele, hogy a júzer jelezte, hogy egyik pillanatról a másikra elment az internet. A gépek DHCP-n kaptak ip-t. Megnéztem, a w10 azt írta azonosítatlan hálózat. Az ipconfig kiírta az ip-t az átjártót, szóval látszólag rendben volt, de a pingelni sem tudott. Automatikus javítás, kártya letiltása, driver törlés nem segített. Teljes leállítás (shutdown /s), áramtalanítás szintén nem.
Az első gépnél már-már hw hibára gyanakodtam, amikor gondoltam elindítok még egy live linuxot...talán több infót kapok. Nos a systemrescue volt kéznél, elindult és azon volt net. Vakartam a fejem. Reboot és láss csodát a w10-en is ment ismét. Ekkor szóltak, hogy egy másik gépen sincs net, ott megismételtem a fentieket és ott is segítettek.
Ez mi a fene lehet, illetve mennyire kell számítani hasonlóra a jövőben...

 

Köszi

Hozzászólások

Driver frissítés után volt ilyen Windows hibám, és akkor se szólt a disznó, hogy restart kéne.

( •̀ᴗ•́)╭∩╮

"speciel a blockchain igenis hogy jó megoldás, ezért nagy erőkkel keressük hozzá a problémát"

"A picsat, az internet a porno es a macskas kepek tarolorandszere! : HJ"

A /s opció csak simán leállítja szerintem, de a fastboot-ra nincs hatással. Szerintem a fastboot kavarhatott be.

Hm.. lehetne, de (bár számomra logikusnak tűnt, hogy ha azt mondom hogy állj le teljesen, akkor nem akarok semmilyen visszatöltést) attól, hogy elstartolt egy live linux, mennyiben lenne ez hatással a fastboot-ra ha arra a teljes leállítás sincs rá hatással?

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Olvass utána, mit művel a fast startup windows-on bekapcsolasa. A shutdown nem lesz "teljes", félig-meddig hibernálás-szerű dolgot csinál. Ilyenkor ha másik OS-t pl. linuxot indítasz el, az nem fogja látni az összes hardvert. Illetve ha hardvert cserélsz 2 shutdown között, az is megbolondítja. A restart viszont megkerüli a fast startup-ot, így a restart után nem történnek ilyen furcsaságok.

Hasonlót tapasztaltam korábban én is, a Windows által telepített Realtek driver bizonyos időközönként ezt csinálta egyes gépeken. A Realtek oldaláról szedett driverrel viszont hosszú ideje nincs ilyen probléma.

A problémát amúgy megoldja a gép teljes áramtalanítása is (valami a hálózati vezérlőben ragad be, a sima kikapcsolás ezt nem oldja meg, hiszen a wol miatt a hálózati vezérlő folyamatosan áramot kap).

Szedd le a windowsos realtek drivert és az alaplap gyártó oldaláról szedd le a legutolsót. 

 

Windowsupdate driverfrissítését kapcsold ki.