Program feltevése Samsumg Android (10) tabletre

Fórumok

Üdv!

 

Van egy nagyon pici python-os programom, ami minimális grafikus felülettel rendelkezik (tk).

 

Soha nem foglalkoztam tablettel / androiddal, de kérdésem lenne, hogy ezt az egyszerű programot fel lehet valahogy varázsolni erre a tabletre?

 

Jelenleg virtualenvből indítom, de könnyen készíthetek neki telepíthető .deb csomagot.

 

Jelenleg ezek a csomagok vannak a virtualenvhez telepítve:

playsound

scipy

illetve rendszerszinten python3-tk

 

.

 

Hogyan tudnám ezt felrakni az adott tabletre úgy, hogy indítható legyen? Mi kell hozzá? Debian rendszeren, vagy ubuntun fejlesztettem.

 

Köszi.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 06. 28., k – 12:06

Vagy raksz rá Android helyett Linuxot, vagy valami emulátorban futtatod. 

Samsung telókhoz mintha lett volna valami gyári/félig gyári lehetőség Linuxos userland telepítésére, de mintha el is kaszálták volna azóta.

Szerkesztve: 2022. 06. 29., sze – 12:21

en nagyon regen egy olyan leiras alapjan csinaltam, ahol letre kellett hozni egy fajlt pc-n, megformazni es felcsatolni, debootstrapelni kellett a felcsatolt fajlban arm alapon ugy hogy a second stage-t ne csinalja meg, utana a fajlt lecsatolni, feltenni memoriakartyara, a memoriakartyat beletenni a tabletbe, tableten felcsatolni, chrootolni ra, majd ott inditani X-et. talan valamikor a tableten inditani second stage-t de ez nem biztos. vagy qemuval kellett a second staget meg pc-n

neked aztan fura humorod van...

Szerkesztve: 2022. 08. 08., h – 18:55

Van esetleg debian alapú tablet, amire tényleg nem nagy művészet felrakni egy magam által írt debian csomagot, aminek a python függősége valahogy így néz ki?:

 

requests

playsound

sounddevice

scipy
 

, bár ebből a requests emlékeim szerint nincs is használva, és a sounddevice is csak leftover-nek tűnik most, a többi meg systemwide is telepíthető, szóval nem kell ehhez virtualenv, ha az egyszerűsíti a problémát.

 

Az adott tablet csak erre az egy programra lenne használva.

 

*** No meg van 1-2 TK-s csomag systemwide telepítve.