Tarolt a Fidesz az időközi választásokon

Fórumok

Tarolt a Fidesz az időközi választásokon. A Gyurcsány-fasiszták és csatlósaik már Budapesten is elbuktak. 

Budapest: 3/4-es Fidesz-győzelem

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 06. 27., h – 07:21

Visszajelzése annak, hogy amit az "ellenzék" csinált eddig a választások óta (semmit), az nem a jó irány. Okos ebből tanul.

A "Je suis Gyurcsány" úgy látszik nem kell a népnek.

trey @ gépház

Karácsony:

Két egyéni önkormányzati képviselői mandátumot elveszítettek az ellenzéki pártok a mai választáson, csak Újpesten sikerült győzni, a VII. és a VIII. kerületben a Fidesz elhódította a képviselői helyet a kerületi képviselőtestületben. És még Szegeden is fölényesen nyert a fideszes jelölt.

Csalódást keltő eredmény, kár lenne tagadni, nem is szabad és nincs is mit szépíteni ezen. A budapesti körzetekben a választói részvétel két helyen még a 20 százaléknak is alatta maradt, a másik két körzetben is csak leheletnyivel volt több. Így talán nem elhamarkodott elemzés kijelenteni: az ellenzéki szavazók távolmaradásukkal büntették az ellenzéki pártokat azért a teljesítményért, amit április 3-a óta produkálnak. Megüzenték, hogy ez az április 3-a óta bemutatott „melyikünk a legnagyobb kicsi” játék nem vezet sehova. Megüzenték, hogy nem vezet sehova az az ellenzéki hozzáállás, hogy „ha a Fideszt nem tudjuk legyőzni, hát győzzük le egymást”. A választók megüzenték: ébresztő! Ideje hát felébredni és szembesülni az üzenettel, mert erre a politikai teljesítményre nem mehetnek rá a szabadság utolsó „kis körei”, az önkormányzatok, a szabad városok, a szabad kerületek. Még nem késő…

trey @ gépház

Érdekes, hogy milyen következtetést képes levonni: elvannak az "együtt vagy külön" és hasonló, technikai játszmákkal magukban, közben az elsikkad, hogy tenni is kéne valamit. Aztán ha lesz valami érdemi felmutatható akkor azt majd lehet kommunikálni a választók felé. Az a gond, hogy ezen a téren (értékelhető teljesítmény) Karácsony meglehetősen halovány: nem nagyon tud dolgokat felmutatni, még más által elérteket amihez távolról valami köze van is alig.

**

amit április 3-a óta produkálnak

Az ő szájából nem így kéne hangoznia?

amit április 3-a óta produkálunk

Ungár az okoskodó Karácsonynak:

Teljesen egyetértek Karácsony Gergellyel abban, hogy csalódást keltő eredmény született a tegnapi időközi választásokon, de két dologban azért mégiscsak vitatkoznék.

Egyrészt a főpolgármester azt állítja, hogy a választók a választások óta mutatott teljesítményért büntetik az ellenzéket. Én azért úgy látom, hogy a választások előtt mutatott teljesítményünkkel sem voltak különösebben elégedettek. Márpedig az április előtti stratégia megalkotásában elévülhetetlen érdemei voltak Karácsony Gergelynek, ezért az újabb iránymutatás előtt talán ő is több időt hagyhatott volna az „elemzői énje” felszínre törésének. De ha az állítás tartalmi részét nézzük: én nem látom, hogy a szavazók egyöntetűen azt követelik, hogy a teljes hasonulás még erősebben menjen végre az ellenzéki pártok között. Amikor volt verseny ellenzéken belül, akkor egymillióval több szavazónk volt és jóval több mandátumunk.

Én őszintén bevallom, hogy Karácsony Gergellyel szemben még nem pontosan tudom, hogy mit üzennek a választók, szerintem ehhez több időre van szükség, de bizonyos szempontból őszinte tisztelettel tudom nézni azokat a politikusokat, akik a vereségben is önigazolást látnak. Ugyanakkor azt kérem a főpolgármestertől, hogy ha ennyire biztos az álláspontjában, akkor először ezt a saját pártján próbálja keresztül vinni, mert a Párbeszéd jelentette be először, hogy külön indul az EP-választáson, hiszen versenyre szükség van az ellenzéken belül, és a Párbeszéd volt az a párt, amelyik Nyíregyházán ráindult a közös ellenzéki jelöltre.

 Bölcsészfőpolgármesterúr megszakértette!

trey @ gépház

Hont András:

"A mai termetes ellenzéki buktához annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy Dobrev Klárával sikerült volna…"

:-D

“Az ellenség keze betette a lábát”

Nézőpont: Fidesz–KDNP 55%, majd egy hatalmas szakadék után jön a DK és a Mi Hazánk

Ellenzékváltó hangulatról számolt be a kormányközeli Nézőpont Intézet. Legfrissebb közvélemény-kutatásuk szerint egy most vasárnap tartott választáson a Fidesz–KDNP 55 százalékot szerezne, az ellenzéki pártok közül pedig csak a Demokratikus Koalíció és a Mi Hazánk (6-6 százalék), illetve a Kétfarkú Kutya Párt (5 százalék) jutna be a parlamentbe.

[...]

Nincs messze a háromharmad!

trey @ gépház