Hol lakik Náray Tamás Barcelona mellett?

Lehet nem vagyok egyedül azzal, de engem is érdekel, ha valaki elvándorol, majd vicces módon rendszeresen haza haknizik azzal mennyire jó elmenni Magyarországról. Azt gondolom ezen emberekről, hogy önmagukat próbálják meggyőzni erről. Na meg ezen emberek valamiért csak Magyarországon világhírűek. Náray is felkeltette anno az érdeklődésemet és az interjú háttere alapján akkor belőttem a helyszínt. Miért is került ez most terítékre? Egyik barátommal beszéltünk arról a cikkről, amely szerint egyre több gazdag magyar vesz külföldön ingatlant a Balaton helyett. Szerinte nem olcsóbb külföld, majd olyan helyekkel próbálta összehasonlítani a szeretett Balatonját, amelyek annál egy nagyságrenddel különb helyek.

Na nézzük Náray-t. Mit is jelent az a Barcelona melletti élet?

Mit jelent a mellett?
5 falut és 45 km-t.  Kb Bp-Kápolnásnyék távolság.

Pontosan ebben a tömbbe lakik Naray Tamás:
https://www.google.com/maps/@41.2204414,1.7509677,332m/data=!3m1!1e3 

Mennyibe is kerül itt egy ingatlan?
A kínálat zöme 5-600 ezer euró között van és nagyobbak, mint 150 nm.

https://www.idealista.com/en/areas/venta-viviendas/con-precio-desde_400…

Ha megnézzük, hogy Náray hol tud fürdeni legközelebb a tengerben, akkor vagy gyalogol 3 km-t vagy kocsiba ül és vezet 5 km-t. Mindezt úgy, hogy az ablaka alatt ott a Baleár tenger.

Hozzászólások

"azzal mennyire jó elmenni"

Miért, mennyire jó elmenni Nárayval?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Valakinek jó.

Sokszor azt látom, hogy aki kimegy, olyan kompromisszumokat is bevállal, amit itthon nem. (Értsd jól, nem azokról beszélek, akik állásajánlattal a kezükben, jól fizető melóra mennek ki, céges segítséggel akár.) Határozott előny, hogy Rákosborzasztó londoni megfelelőjében nincsenek ott azok az emberek, akiknek itthon meg akarsz felelni. Itt kipengeted a nagy pénzeket egy újépítésű albérletre, hogy legyen hova meghívni a rokonokat, ismerősöket házibulira a 10 négyzetméteres nappaliba, kint elég a munkásszálló. 

Az én lelkemet megölné, de ha valaki bírja (és okos), ezzel az igénytelenséggel megalapozhatja mondjuk egy itthoni vállalkozás tőkeigényét. Ha bírja, de nem okos, akkor megalapozhatja a félig befejezetlen házat és a két lízingelt BMW-t. :)

Nekem a fiatal korom egy csekély része kb 5 év bár nem lakhatási szinten, de ennél nagyobb lemondásokkal járt. 

A típusról akiről írsz, még azt látni, hogy egy iphone és egy hét Spanyolországgal megvigasztalja annyira magát, amit már itthon el tud adni sikernek a saját köreiben.

Szerkesztve: 2022. 06. 26., v – 17:32

Mivel megtehetik, meg is teszik. - (Furcsa, hogy itthon is bármit megtehetnének, sokunk hétköznapi valósságával éppen úgy nem találkoznának...) - Kint meg, azért nem találkoznak a kintivel, mert ott "hétköznapi pitiánereknek" számítanak a sok anyanyelvi gazdag között. (A helyi kultúra igazán az "ősi" gyökerekkel rendelkező anyanyelvűek számára tud átadni értékeket.)

(A Disney-félék pedig had nem számítsanak "anyaföldi" kultúrának... Bár sok "világpolgár" számára kiköltözve marad az egyedüli fogyasztható szellemi táplálék.)

A persze, ha egy jól fizető munka visz ki valakit, és van anyanyelvi szintű nyelvtudása, - még akkor is rendesen korlátos lesz az élete. (Persze mindenre lehet önáltató önigazolást keresni.)

Persze ez mindenkinek saját döntése kell legyen. - Áldozatok mindig lesznek kimenve és itthon maradva is.

Engem meglepett a lakhely-választása. Itthon felszámolt és eladott mindent, de tényleg mindent. Azt gondoltam jóval extravagánsabb helyre megy, mind négyzetméterben, mind lokációban.  Nem látom azt az előnyt, mint amit sugároz.  Megjegyzem nem ugyanaz ez szitu, mint amikor valaki vesz egy második otthont és ott faszkodik évente pár hónapot, mint ő, aki elvág/feléget mindent és kimegy.

Kultúra vagy marketing szolgáltatások terén dolgozva, nagyon komoly és belterjes közösségek uralják a megrendelések világát. Főleg a számottevő pénzt érőket, leginkább a regnáló hatalom által "kiosztott" munkákat illetően, mert ott lehet rendesen számlázni. Ha ezek az emberek hozzászoknak a több százmilliós, vagy milliárdos megrendelésekhez, nincs már kedvük kiszolgálni a politika mentes világ 2 nagyságrenddel mindenképpen kisebb "igényeit". Valóban ilyenkor jöhet a durca és távozás. (Mert annyira meg van győződve róla, hogy "értékteremtés" okán neki az járna. - De a valóság az, hogy a "mi mennyi", az a maffiózás szabályainak megfelelően és nem a piaci megmérettetés során értékelődik.)

Ott lakik a szomszédja mellett! ;-)

biztos kellene, de nem ismerem az illetőt. rákeresem, így se mond sokkal többet. lakjon, ahol szeretne!

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Rendes Magyar a Balaton körül vesz. Esetleg Marbellán.