OBS Desktop streamelése másik pc-re, mobilra

Fórumok

OBS-sel szeretném streamelni egy windows desktopját hanggal képpel. 
Stream szervert nem szeretnék közbeiktatni, két gép között lenne egyébként is használva lan-on belül. 

Ezek az OBS beállításai: https://i.imgur.com/ps4Ha8H.png

VLC-vel valamiért mégsem éri el a streamet. A Windows tűzfalat teljesen kikapcsoltam, így az biztosan nem blokkolja. Mi hiányzik? 

Hozzászólások

Ahogy nézem ez unicast udp, azaz a megadott IP-re és portra tolja kifele. Tehát neked nem a windows hoz kellene csatlakozni, hanem az adott IP-jün gépen csak fogadni VLC-vel. pl.:

cvlc udp://@:9000/ 

Fedora 38, Thinkpad x280

Értem, hogy nem szeretnéd, de sokkal praktikusabb lenne, ha pl. Docker-ben egy nginx-el csinálnál egy stream proxy-t, és arra tetszőleges számú klienssel mindenféle trükközés nélkül tudnál csatlakozni. Esetleg ha az ehhez szükséges 10 soros konfigon túllépsz, akkor rögzíteni vagy más felbontásra átkódoltatni sem sokkal több munka.

Itt egy megvalósítás, szerintem (ha van Docker), akkor 1 perc elindítani (akár az OBS-t futtató gépen...)

Elvileg nem kell ehhez szerver, mennie kéne anélkül is. Látszólag jól próbálja, egyedül az gyanús, hogy a VLC-ben nem UDP-t adott meg, meg a packet size tűnik feleslegesnek. Esetleg valami jogosultsági probléma, hogy nem fér hozzá a 9000-es porthoz.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Jó, végül is nem baj, de én a legegyszerűbb megoldás híve vagyok, ha az nem  megy, azt könnyebb debugolni is, kisebb komplexitás, kevesebb köztes réteg. Persze van, amikor a streamszerver is indokolt lehet, pl. ha valaki nyilvános sztreamet tol ki, amit többen is követnek, ha ezt YouTube-ra, Twitch-re vagy valami dedikált saját külső szerverre küldi ki, akkor annak a kapcsolatát és erőforrását tépázzák kívülről, nem a saját gépét. Docker, ha saját gépen fut, akkor ezt az előnyt nem nyújtja. Ezt a monaservert nem ismerem.

Igazából nem kéne ehhez se VLC, se OBS. Az OBS amúgy is csak egy frontend ffmpeg-hez (plusz pár extra filter, plugin, stb.), így ha nincs igény extra effektezésre, mixelésre, stb., simán CLI-ből ffmpeg-et felparaméterezve is lehet streamet beállítani, a vételi oldalon meg VLC sem kell, a nálánál jóval kisebb erőforrást használó mpv is megfelelő lehet (sőt, néha az ffplay is, bár az mpv nagyobb kontrollt ad a lejátszás felett, meg többféle protokollt tud kezelni).

Igaz ez ma már majdnem az összes médiaprogramra igaz, akár lejátszó (mpv, foobar2000, deadbeef, stb.), akár konvertáló (pl. Handbrake), akár streamelő, mindegyik ffmpeg-et használ ma már, amelyik kivételesen nem azt, az meg gstreamert (pl. Clementine, Strawberry, Pragha Music Player, Banshee, Kaffeine, Parol, Rythmbox, Totem), vagy ezek frontendjének a frontendjét (pl. az SMPlayer az mpv-t, ami meg az ffmpeg-et). Így ki lehet hagyni a middle-man-t, köztes sallangot, és mindjárt az ffmpeg-re rámenni. Jó, ffmpeg-nél kicsit pain in the ass kikísérletezni az összes szükséges parancssori kapcsolót, elég sokat kell néha próbálgatni és man-t nyálazni hozzá, de csak egy adott feladatra egyszer kell megcsinálni, onnantól scriptként el lehet rakni, és fájlnévvel porttal felparaméterezve lehet is indítani. Az néha külön szopás, hogy ffmpeg-nél még az se mindegy, hogy az adott kapcsolók milyen sorrendben vannak, mert máshogy értelmezi a bemeneti és a kimeneti fájl előtti kapcsolókat, meg lehet vele keveredni elég durván, mire az ember megszokja. Tény, hogy nem minden embernek van meg hozzá az idegrendszere, nekik van kitalálva a Handbrake, OBS, stb..

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Köszönöm a linket. De most nekem minél egyszerűbb megoldás kell, minimális laggal. Mivel csak két gép közé kell bőven megfelel a fenti megoldás. Közbeiktatott szerverrel biztosan nem lenne kisebb a késleltetés. 
Ha egyszer szükség lesz egy - több streamelésre akkor jól fog jönni.