Solana Saga - 1000 dolláros, Web3-ra fókuszáló "zászlóshajó" okostelefon

Minden manapság divatos kifejezést - Web3, kripto, blockchain stb. - felvonultat a publikus blockchain vállalat, a Solana az új mobiltelefonja és platformja kapcsán. Az androidos készülék valamikor a jövő év első negyedévében érkezhet és természetesen "flagship" lesz.

     

Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 06. 24., p – 10:02

Világmegváltó újdonság, óriási siker, ambiciózus, de naiv projekt vagy csak egy újabb szélhámosság?

Ki fog derülni ...

Akinek van ideje végignézni az másfél órás videót, majd foglalja össze, hogy mi van benne. tl;dw

trey @ gépház

Nekunk, mint endusernek ez miert lesz jo?

Szerkesztve: 2022. 06. 24., p – 13:53

Totál bukás lesz. Részemről értelmezhetetlen egy androidos készülék 300$ ár felett.
🔥 Az android köztudottan a a szegények telefonja :DDD 🔥Mit akarnak ezek iphone árban adni? 

Mondjuk lehet olyan hardver, ami nem jon ki 300USD-bol; a legprofibb kamera, a legerosebb snapdragon, a legdurvabb 120hz-es OLED kijelzo, ...

Es ha korrekten akarod osszerakni az egeszet, nem vietnami rabszolgakkal, meg esetleg nemi profitot is akarsz, akkor a csucsmobilra a 4-500USD realis.

500USD felett egyetertek, onnantol mar a reszvenyesek osztalekat fizeted meg, nem a telefont.

Szerkesztve: 2022. 06. 24., p – 17:43

Részemről a valóban okos szoftveres fejlesztéseket hiányolom nagyon alacsony belépő tudásküszöbbel.

Szólhatna, ha egy hentes boltba megyek, hogy mennyi a várható várakozási idő teteje. Ehhez figyelembe vehetné az időpontot, időjárást, geo lokációt stb és gyűjthetné egy felhőbe. Nézhetné, hogy hova szoktak az emberek menni (gyalog vagy mással) és hol szoktak várni mikor és mennyit. A várakozás hosszát lehetne elemezni és detektálni, hogy mi számít várakozásnak. És a pontokra okos stat és AI algókat tanítani központilag.

Vagy kiválasztom előre a célt és jelezne, hogy mikor optimálisabb elindulnom otthonról, hogy kevesebb időt veszítsek. Ez lehetne tömegközlekedéshez is.

Jelezhetne az autóban, ha egy olyan csomópont felé haladunk, amelynél többször van általában vészfékezés és előre jelezhetné, hogy például veszélyesebb útszakasz várható. Matematikailag számolhatná a javasolt sebességet, amely nem túl alacsony és nem túl magas.

Hangvezérelt információ tárolás, melyhez időnként bemondok egy adott témában pár értéket, melyből legközelebb még az esemény előtt visszamond egy okos elemzési eredményt.

Meg egyéb. Ez a terület izgalmasabb számomra. Mi tudja segíteni a mindennapjainkat.

Biztos van már több ilyen szoftver, de néha a használhatóságukon is lehet fejleszteni, hogy még nagyobb réteg, még könnyebben, még nagyobb praktikumot elérve tudja használni.

Ugye, nem fejlesztő vagy? Hogy viszed be a "x y hentesboltba fogok menni" inputot? Folymatosan GPS-t használsz, gyalog is?

A közlekedés ok, arra jelezhet előre pl waze már valamennyit tud ebből. Az optimális megközelítési sebesség szinte biztos, hogy "suboptimális"

lesz, olyan értelemben, hogy biztosan jóval kisebb sebességet fog ajánlani... Ez csak abban az esetben működne, ha a közlekedés

minden (MINDEN!) résztvevőjét megfigyelehetővé tennénk a szoftver által (Minden óvodást, kisiskolást, babakocsit toló anyukát, járókeretes nyugdíjast, kerekesszékest).

Nem szeretnék ilyen jövőt, hogy őszinte legyek...

Inkább kiszűrném azokat a közlekedésből akik nem uralják a járművüket... Sajnos nem kevesen közlekednek így...

Az annyival kell előre látnom, amennyivel megyek, az nagyon sokaknak nem megy.

Nem szeretnék ilyen jövőt, hogy őszinte legyek...

Ha valamit is számít: Én se. 

Jobban örülnék, ha olyan okosórába tolnák a pénzt, ami tényleg "okos", és amellett, hogy van benne GSM/4G, még az üzemideje is legalább 48 óra. Ja, és nem platformfüggő, azaz nem csak Android vagy iOS telefonnal párosítva lehet használni.