Regisztált fiókok

HUP web:                       18 833

HUP Twitter:                    1 358

HUP Facebook:                 1 517

HUP Reddit:                          65

HUP Hírlevél:                      405

HUP Feedburner:                189

Hozzászólások

Ennyire nem kell a lóvé. Technikai érdekességet akartam belecsempészni. De lássátok kivel van dolgotok, itt egy adat ingyen, azaz grátisz!

Az elmúlt 1 hónapban 1253 regisztrált olvasónak volt aktivitása (tehát minimum bejelentkezett) a HUP-on

Ez sok vagy kevés?

trey @ gépház

Tegyük hozzá, hogy a passzív olvasók száma ennek sokszorosa. Illetve, ha feltételezzük, hogy nem minden Twitter/FB olvasó regisztrált, akkor azok is hozzájönnek. 

Ráadásul nyár van, nyaralás stb. A választások előtt lehetett a peak, akkor ez a szám is magasabb volt.

Én elégedett vagyok!

trey @ gépház

A keveset nem olyan értelemben írtam, hogy szégyellni kellene, hanem hogy asszimetrikus a tartalomgenerálás, szerintem kb. egy Pareto-eloszlást mutatna, ha megnéznénk. Ettől még az olvasottság lehet jó.

Közepesen jó példa: Facebookon pl. ~mindenki fossa a posztokat és a kommenteket, Twitteren már egész jelentős azok száma, akik csak követnek másokat, esetleg lájkolgatnak, TikTokon pedig a userek elenyésző része generálja a tartalom nagy részét.

Ja, hogy a téma alatt a script megírását értetted...
Egyébként megoldható lenne, mert csak végig kell iterálni az összes https://hup.hu/user/[uid]/activity linken és a legfelső táblázatsorból kiszedni, mikor volt utoljára aktív. Ez persze nem 100%-os találat, mert ha arról a témáról leiratkozott, amiben utoljára volt aktív, akkor az cumi.
Én kértem, hogy legyen egy olyan page is, ahol az összes téma fel van sorolva, amihez a júzer hozzászólt, nevergone meg meg is ígérte, hogy lesz, de eddig nem lett belőle semmi.

en aktivan leiratkozok a temakrol, mert hozzaszolok 1x max 2x, de utana erdemi eszmecsere ugyse folyik, viszont idot b@szok el, hogy csekkoljam.

En amolyan odaszologatos tipus vagyok, es utana ottrohadjon meg. Aki akar kezd valamit vele, aki nem az nem. Viszont 3 hozzaszolas utan mar ertelmetlen flame az egesz.

 

Szoval errol a topikrol is leiratkozok par nap mulva.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

pedig lehetne. Hogyha van egy hozzaszolas feed, mint itt a "friss hozzaszolasok" doboz, akkor abbol lehetne epitkezni.

csak nem tudom, hogy tenyleg minden benne van, vagy csak 5 percenkent kiszedi az utolso 10 hozzaszolast...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Tök jó, hogy semmit nem olvasol el, amit belinkelek neked... Megmondtam, hogy nem fogok sem vakon, sem feleslegesen dolgozni, időt elbaszni a drupál taknyolásával, hogy aztán még ha el is fogadják a patchjeiemet, akkor majd ti röhögve közöljétek, hogy itt akkor sem lesz beolvasztva, mert brokkolikrémtúrótortabevonómassza. Inkább kinyithatnátok végre a szájbatekert forrást, lehetne commitolni, aztán a tesztszerveren tesztelni, majd ha minden OK, élesbe pusholni.

De hát ott a forrás a drupal.org-on, a HUP javarészt onnan származó kódot használ. Viszont azt sem várhatod el, hogy csak úgy mindenki kódja belekerüljön. Szerintem indíts egy projektet ott, mutasd meg, hogy mit tudsz. Mások is átnézik a kódjaidat, hátha többet tudsz a „drupál taknyolásánál”.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

javarészt

Your daily interface mismatch supplement has been delivered...

azt sem várhatod el

Ön abbahagyta már a felesége verését? Nem vártam el semmit. Nem is írtam ilyet.

mindenki kódja belekerüljön

Pláne nem ezt. Nem is írtam ilyet.

csak úgy

Pláne nem így. Nem is írtam ilyet.

Tudod mi vicces? Az, hogy kb. egy kommenttel előbb írtam le, hogy hogy lehetne ezt, ahol szó nem volt azokról, amiket te most megpróbáltál belemagyarázni, de te azért megpróbáltad belemagyarázni, hogy én "elvárom", hogy "csak úgy", "mindenki kódja belekerüljön". Congratulations.

Szerintem indíts egy projektet ott

Kifizeted? Te sem ingyen csináltad. A szabadidőmet nem basznám el a drupál felesleges taknyolásával.

mutasd meg, hogy mit tudsz

Én már nem egyszer megmutattam. Check my blog. Vagy söpörd le, mint tetted a múltkor is. Egyszerűbb, mint helyrepofozni a hupot.

Egyrészt nekem nem kell helyrepofozni semmit, mert semmi ilyen vállalásom nincs. Viszont nem is nyígok rendszeresen, veled ellentétben. Viszont megértem, ha senki nem fog tapsikolni olyan kódnak, ami alapjaiban nem illeszkedik a Drupal fejlesztésébe vagy működésébe.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Egyrészt nekem nem kell helyrepofozni semmit, mert semmi ilyen vállalásom nincs.

Lehet, hogy már nincs. De volt. Mégsem pofoztad helyre.

Viszont nem is nyígok rendszeresen, veled ellentétben.

Neked minden jogos panasz csak nyígás, tök mindegy ki mondja.

Viszont megértem, ha senki nem fog tapsikolni olyan kódnak, ami alapjaiban nem illeszkedik a Drupal fejlesztésébe vagy működésébe.

Aha, csak ezzel az az apró, icipici probléma jön itt képbe, hogy amikor én drupálos megoldással jöttem neked vissza egyenesen a Drupal Team-től, te akkor is csak elhajtottál a devnullba, hogy te ezzel nem akarsz foglalkozni. Lavabo manus meas...

Egyrészt számodra nincs helyrepofozva, másnak meg így van helyrepofozva. Vagy sehogy sincs.

A számláló gond pedig tudtommal meg lett oldva, csak máshogy. Plusz az sem a te megoldásod, csak hivatkoztál másokéra.

 

Szerintem ez itt parttalan vita, ha valami nem tetszik a HUP-on, akkor keresd meg, hol és hogyan kapcsolódhatsz a fejlesztésébe. Viszont ebben nem én vagyok a kapcsolat.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

számodra

Nem csak.

A számláló gond pedig tudtommal meg lett oldva, csak máshogy.

Irreleváns. A lényeg, hogy a drupálos megoldást sem fogadtad el, leráztad magadról.

Plusz az sem a te megoldásod, csak hivatkoztál másokéra.

Én már nem tudom eldönteni, hogy ezt te direkt csinálod, vagy tényleg csak ennyire futja. Az előbb is képes voltál úgy szavakat a számba adni, hogy explicit le volt írva minden a kommentben, meg most is. Hol írtam, hogy az az én megoldásom? Azt írtam, hogy "drupálos megoldással jöttem neked vissza egyenesen a Drupal Team-től"; szó szerint le volt írva, honnan jött a megoldás.

ha valami nem tetszik a HUP-on, akkor keresd meg

Nem te fogod megszabni, hogy mit és miért tegyek.

hol és hogyan kapcsolódhatsz a fejlesztésébe

Sehogy? Ja, de, küldjek be patchet. A Drupal Team-nek. Ha ők be is olvasztják, itt akkor sem lesz beolvasztva. Mondjuk nem is baj, mert valószínűleg úgy sem működne az itteni házi tákolások okozta eltérések miatt. Vakon dolgozni jó, mondtam már? A szomorú, hogy már akkor leírtam, hogy mit lehetne csinálni és hiába értettek vele egyet kurwa sokan, süket fülekre talált.

Viszont ebben nem én vagyok a kapcsolat.

Akkor minek szóltál egyáltalán hozzá? Egyébként a téma itt nem az volt, hogy hogyan lehetne beszállni az internetbe a fejlesztésbe, hanem, hogy volt tőled egy ígéret, hogy lesz plusz egy fül, ahol minden topicja látszani fog a júzernek, a leiratkozástól függetlenül, de nem lett belőle semmi. Ebben mégis ki lenne az illetékes?

Nem te fogod megszabni, hogy mit és miért tegyek.

Szerencsére ez rám is igaz.

Annak pedig, hogy az általad kért fül nem készült el, számtalan oka lehet. Pl. akár elfeledkezhettem róla. Vagy mások azt kérték, hogy ne legyen. Esetleg a projekt megbízói nem járultak hozzá az elkészüléséhez.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Nem te fogod megszabni, hogy mit és miért tegyek.

Szerencsére ez rám is igaz.

Tényleg nem tudom eldönteni, hogy te ezt tényleg direkt csinálod, hogy lépten nyomon belemagyarázol abba, amit mondok, hogy szavakat adsz a számba, vagy te ezeket el is hiszed. Én sehol nem szabtam meg neked semmit sem. Semmit sem.

Annak pedig, hogy az általad kért fül nem készült el, számtalan oka lehet. Pl. akár elfeledkezhettem róla. Vagy mások azt kérték, hogy ne legyen. Esetleg a projekt megbízói nem járultak hozzá az elkészüléséhez.

Ez igaz. És? Én csak azt állítottam, hogy meg lett ígérve, de nem lett megcsinálva. Ennyit és nem többet. Ezt hol cáfolod azzal, hogy miért nem készült el? Egyébként egyszerűbb lett volna már a legelején azt mondani, hogy "bocs, elfelejtettem", vagy azt, hogy "trey nem engedte megcsinálni". Ehelyett mit csináltál? Megpróbáltad kiforgatni, amit mondtam, szavakat adtál a számba, utasítgattál (marhaságokra!), toltad rám a felelősséget, hol velem akartad megcsináltatni, hol inkompetens hülyének próbáltál beállítani, elvitattad a panaszhoz - és a tények leírásához! - való jogomat...tükör persze nincs otthon, gondolom.

Ez mellett egy csomó mást is csináltál, de ez mindegy. Ami viszont már nem mindegy, hogy egyrészt te ígérted meg ezt a funkciót, nem én, másrészt meg te kaptál fizetést a portál migrálásáért és a funkciók fejlesztéséért, nem én. És ami a legkevésbé sem mindegy, hogy nekem esélyem sincs arra, hogy megcsinálhassam (AKA loop).

Igen, én ígértem meg, de mint látod, végül mégsem készült (vagy készülhetett) el. Azért viszont sose kaptam semmit, hogy mindenki igényét megpróbáljam teljesíteni. Voltak olyan plusz igények, amelyek végül elkészültek pluszban, de ezeket felesleges számonkérni.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

mindenki igényét megpróbáljam teljesíteni.

számonkérni

Már megint olyanokat adsz a számba, amit sosem mondtam. Sose mondtam, hogy mindenki igényét teljesítened kéne. Számon se kértem bármit. Annyit mondtam, hogy megígérted, de nem lett belőle semmi. És ezt se neked írtam, hanem khiralynak, a statisztikagenerálás kapcsán.

Statisztikát? Én poszt-kigyűjtő szkriptet csináltam, ami mellékesen azt is összeszedegeti, hogy az egyes posztokra mennyi +1 érkezett és csinál belőle egy toplistát, hogy melyik júzertől mennyi +1 jött. De ez aggregáció, nem statisztika.

Statisztikát csak a BGAFC-hez csináltam.