Samsung a52 túl gyorsan merül [Megoldva]

Fórumok

Sziasztok!

Van egy Samsung Galaxy A52 5g telóm, 1 éves. Kb 1 hónapja elkezdett gyorsan merülni. Ez annyit jelent, hogy este 11-kor leteszem 95%-os töltöttségen, és reggel 7-kor 60%. Én már kipróbáltam amit lehet. Visszaállítottam gyári alaphelyzetbe, nem raktam fel rá semmi alkalmazást, kikapcsoltam a mobil netet és a wifit, de úgy is merült ugyan így. Mivel még garanciális, elvittem Samsung szervízbe. Azt gondoltam, cserélnek benne akkut. De azt mondták, az akkunak semmi baja. Csináltak egy android újratelepítést, és ennyi.

Szerintetek, akkor éljek így vele ( még van rá 1 év telekom részlet), vagy valami ötlet van esetleg?

Hozzászólások

Nocsak, a tervezett elavulás most már 1 év lenne 2 helyett?

 

Ez akku problémának hangzik még mindig.

Ha két különböző SIM-ed van benne 2 szolgáltatótól az is lehet ok. Nekem az volt a baj mert 2 különböző hálózatban mindig frissitgetett vagy akármik.Próbáld ki csak eggyel.

Az ilyen beepitett nem letötölhetó baromságok mint AR zóna és hasonlók pedig tiltsd le a picsába,rakd altatásba.Háttérben kerregnek és meritik az aksit.

Én már kipróbáltam amit lehet.

Biztos? Kikapcsoltad éjszakára?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Éjszaka aludni szoktam. Telefont kikapcsolom, reggel ébreszt. Wake up-ot hardware-ből tudja, legalább is az enyém. Butatelefon, de ezt a funkciót várom tőle. Tudja. Most az komoly, hogy egyesek az alvásukhoz, szeretkezéseikhez, horkolásukhoz is igényelnek egy bekapcsolt, mikrofonnal, kamerával felszerelt, hálózati kapcsolattal, helymeghatározóval rendelkező kémgépet, és nekem kellene elhinnem, hogy ez a normális? Vannak, akik a nyomkövetőjüket megpróbálják levágni a bokájukról, másokat meg az érdekel, hogyan lehetne non-stop üzemeltetni, nehogy véletlenül megszűnjön a nyomkövető funkciója.

Nem vagyunk egyformák, és ez így jó. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igazán fontos eseménykor a 112-t kell hívni, nem a te számodat. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy tartasz a garázsban tűzoltó szerkocsit a jól felszerelt mentőautó és személyzetük mellett. 35 évvel ezelőtt nem volt ilyen lehetőség, és nyugodt volt az álmunk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt akartam mondani, nem kell mindig online, elérhetőnek lenni. Teljességgel felesleges. Lehet az embernek magánélete, pihenése, intimitása. Szerintem nem az a normális, ha valamiféle állandó készenlétben, szolgálatban vagyunk. Mi ez, ügyeletes alegység?

Mindegy, a magam részéről kikapcsolom a telefonomat éjszakára, meg amikor zavarna. Ez tényleg ennyire egyszerű.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért ne felejtsd el, sokunknak vannak gyermekeik, szüleik, más családtagjaink a távolban, - akiknek "zavarhatók" vagyunk bármikor.

(Én még a barátaimat vagy munkatársaimat is bátorítom mindig, hívjanak ha szükség van rám, akár hajnalban is.

Azt, hogy ne jusson eszükbe túl gyakran, a megválogatásukkal biztosítom. :)

- Végül is a mobilunk azért van, hogy elérjenek ha kellünk.

Abban igazat adok neked, Face-szerű vackokon nem kell mindig online lennie az embernek. Ott inkább a személyi függetlenséget támogatom.

Nekem is vannak ilyenek. Ha baj van, hívják a 112-t, ha engem hívnak, csak egy pánikosan rohangáló embert fognak látni, aki a helyzet megoldásának gátja. :) Amikor még nem volt mobiltelefon, akkor sem hiányzott az a feature, hogy családtag zaklasson éjjel 2-kor. Ha meghalt valaki, ráérek megtudni reggel, legalább nem álmosan leszek zaklatott, hanem kialudva. Ha leégett a ház, azt is jobb megtudni reggel. A magam részéről kikapcsolom a telefont, ha zavar. Olyan is van, hogy délig elfelejtem bekapcsolni, bár ez nem gyakori.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Maximálisan egyetértek, erre valók a hivatalos telefonszámok.
Majdnem ugyanúgy csinálom, csak én repülő módba teszem a telefont. Ne keressenek bármikor, úgysem tudok segíteni, se autóm nincs, se hozzáértésem az éjszakai vészhelyzetekhez, szóljanak annak, akinek ez a dolga.

Semmi gond a preferenciáiddal, de lehet érdemes elfogadni, hogy van olyan, akinek mások. Nekem volt szerencsém az elmúlt időszakban párszor 112-t hívni, nagyon nem bánnám, ha mikor ez történik, akkor egyébként én is elérhető legyek pl a családtagjaim számára.

Meg olyat is simán el tudok képzelni, hogy nem kell hozzá 112, de mondjuk szeretnék felkelni arra is, hogy tudom is én, nálam van a hűtőben mondjuk vmi gyerekorvosság, miközben a gyerek meg éppen nem, és igénye keletkezett rá hajnali háromkor, vagy csak simán lerobbant mondjuk valakinek a kocsija vmi éjszakás menetben.

És még azt is el tudom képzelni, hogy valaki szívesen ébred meg, ha épp részegen ráír valami haverja, vagy ilyesmi.

Aztán vannak azok, amik pl segítenek jól aludni, meg jókor felkelni, ahhoz is be kell kapcsolni.

És ha ezért egyébként a kis kukero a guglinál bele tud hallgatni a horkolásba, azt kibírja.

Az Eszközkezelő beállításokon belül az akkumulátor használat részleteit, a mélyalvásban alvásban levő programok listáját nézd át.

Wowifi nincs bekapcsolva? Nekem az szívta kegyetlenül, bár ahhoz kell wifi.

Az a baj, hogy ez bármi lehet. Keresgethet Wi-Fi és BT eszközöket, háttérben tekerhet valami szutyok app, ha más nem bug jóvoltából, illetve 1 év alatt, ha tényleg sokat merítetted és töltötted, az akku is kifinghat simán, ami megnyilvánulhat abban, hogy gyorsabban merül le, mint újkorában.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

A52s 5G-m van, bár még nincs egy éves. Bekapcsoltam az akku managementnél, hogy csak 85%-ig töltsön, és letiltottam a gyorstöltést is. Amíg ez utóbbi nem volt beállítva, úgy melegedett töltéskor, mint egy rezsó.

Továbbá a gyárilag telepített alkalmazások közül töröltem vagy letiltottam minden olyat, amire nem volt szükségem (hülye emoji-k és hasonlók, fészbúk, ilyesmik).

Megy az 5G, wifi, bt, lokáció. Másfél, két nap alatt megy le 85%-ról 20-ra.

Szerkesztve: 2022. 06. 19., v – 21:36

A Samsung telefonoknál (meg úgy általában az Androidot használó akkus eszközöknél) meg lehet nézni, hogy melyik alkalmazás mennyit használt el százalékosan az akkukapacitásból.

Beállítások --> Akkumulátor --> Használat a teljes feltöltés óta --> Koppintás a grafikonra

Köszönöm az ötleteket!

Lehet, hogy sikerült megoldanom. Van egy Realme kamera a házunkon, annak a szofrverét leszedtem, és most úgy néz ki, nem merül olyan tempóban. Még nem merem elkiabálni, tesztelem.

Szerkesztve: 2022. 06. 22., sze – 16:13

Mondjuk azt sem értem, hogy miért csinálod azt, hogy feltöltöd a telefont, majd lehúzod a töltőről este. Hagyd a töltőn éjszakára. És felejtsd el a 25 évvel ezelőtti akku használati okosságokat, amiket a buta nikkel/kadmium akkus telefonokhoz mondtak. Nem tölti folyamatosan a telefont, ha töltőre van dugva, hanem csak akkor, ha szükséges. Jobban degradálod azzal, ha reggel és este is feltöltöd, mintha éjszakára rajta hagyod.

Hamarabb merülést meg okozhat apptól kezdve sokminden. Például az is, hogy a szolgáltató változtatott a tornyain. Ahol gyengébb a mobil térerő, ott nekem is hamarabb merül sokkal. Két simmel pláne. Nálam a samu rendszeresen jelzi, hogy milyen appokat akar hibernálni, hogy ne futkossanak a háttérben. Vagy kézzel is meg lehet adni, hogy ne hagyja futni.

Köszi mindenkinek!

Most már biztos, hogy a realme kamera szoftvere (realme Link) okozta a gyors merülést. Lehet, hogy folyamatosan küldte az adatokat Kínának.:-)