Programozás GUI-s segítőprogi

Fórumok

Na, ez a cím jó gagyi lett :D

Szóval a lényeg, hogy nagyon kezdő szinten szeretnék próbálkozgatni programozással. Régen Win-en, Delphivel voltak jó tapasztalataim, röviden annyi a kérdésem, hogy mi az ami legjobban hasonlít hozzá és fut Linuxon (Ubuntu Dapper) ?

Én úgy tudom, hogy Kylix olyan, mint a Delphi ... megpróbáltam feltelepíteni, nagy nehezen az összes indítási hibát leküzdöttem, de regisztrációt kér. Nem is ez a baj, hanem, hogy a regisztrációhoz a weblapon a személyes adatok mellett megkövetel 2féle azonosítókódot is, levelet meg nem küldtek... Szóval nem tudom.

Nekem más progi is jó, de Pascal kéne (az az egyetlen amit _valamennyire_ ismerek) és a GUI fontos (táblázatok kellenek, felugró ablakok, stb.)

Köszi szépen minden tippet!

Hozzászólások

Szvsz a legjobb választás neked a Lazarus. Ez egy FreePascal-ra épülő szabad Delphi szerű IDE. Telepítése a legtöbb disztróra egyszerű a bináris csomagokból. Amikor legutóbb néztem (1-2 éve) akkor még eléggé bugzott, remélem most már jó. Már akkor is Delphi 3 kompatibilis volt, szal a platformfüggetlen kóddal működő (értsd: nem nyúlkálsz WinAPI-ba) programok viszonylag kevés szívással fordultak.

HTH