12 éve váltott iPhone OS-ről iOS névre az Apple mobiltelefon operációs rendszere

Címkék

Az iOS 4 megjelenésével egy időben.

Hozzászólások

Milyen rég is volt ez...!

És az Android azóta se tudta még megközelíteni se minőségben... :(

Szvsz ez megszokás kérdése. Ha almát szoktad meg azt fogod preferálni, ha a droidot akkor azt. A két rendszer bár ugyanarra való, a logikai felépítésük miatt ha ismered az egyiket valószínűleg elveszel a másikban.

Én pl almázok elég régóta és iszonyat anyázáson voltam túl mire rájöttem hogy a hívásátirányítást droid alatt nem a beállításokban kell keresni hanem a tárcsázó háromgombos hamburgerének speciális része alatt.

Vagy hogy nincs képernyő tetejére bökésekor "fel a tetejére" effekt a böngészőben. Vagy hogy a "back" funkcionalitás tök random működik, valahol kilépteti a programot, valahol visszalép egy menüben.

Gondolom a másik oldalról hasonló értetlenségek jönnének fel az első 15 percben csak másik szemszögből.

a hívásátirányítást droid alatt nem a beállításokban kell keresni hanem a tárcsázó háromgombos hamburgerének speciális része alatt

:-D Negy gondban lennél egy butatelefonnal, asszem....  A smart(nak nevezett) telefonok is tudják az átirányítás eredeti módját. Mondjuk a menüben való kaparászás is ugyanazt csinálja, csak nem látod:

*21(vagy a más, megfelelő)*hívószám# -> hívás ;-)

Jaja, az SMS, mondjuk '97-es "találmány" a Westelnél. (a többieket nem tudom)

Az SMS a GSM alapvető szolgáltatása, eredetileg rendszerüzenetek fogadására szánták, ezért sokáig lehetett olyan készülékeket kapni, amelyek csak fogadni tudtak SMS-t, küldeni nem.

'99-ben jött az MMS, ha még tudja valaki, mi az... :-D

Valamiért többen máig rendszeresen küldenek nekem olyat, pedig még az egyébként flat rate beszédet/SMS-t tartalmazó flottás előfizetésünkön is rohadt drága per-darab költsége van, és a 2008-as évjáratú Nokia telefonom (Series 40 szoftveres) meg sem tudja jeleníteni.

Valószínűleg úgy van beállítva  a telefon, hogy ha képet/videót akarsz küldeni az sms-küldő felületen (hozzá nem értőket könnyen megzavarja, hogy most vakon a csetelő alkalmazásban írják az üzenetet, vagy az sms-küldő alkalmazásban vannak éppen), akkor ahelyett h. felhívná a figyelmedet rá hogy ezeket inkább emailben csatolmányként kellene küldened és különben is gsm hálózatos üzenetként mms-ben fog elmenni aminek horror felára van, az sms app szépen csendben elküldi mms formátumban, jó sok pénzért.

Az SMS a GSM alapvető szolgáltatása, eredetileg rendszerüzenetek fogadására szánták

Hogy alapvető szolgáltatás, az igaz. Kereskedelmi értelemben volt "találmány"... Viszont a rendszer üzenetekre nem ez volt/van. Létezik egy push üzenetszerű messaging. Nem használják a szolgáltatók, de vannak hozzá eszközök. Azért nem használatos, mert nem tárolódik a telefonokon és elveszi az összes funkcionalitást, amíg a kijelzőn van, továbbá az átvihető info is nagyon korlátoztt. Cserébe az összes gsm cert-tel rendelkező eszköz támogatja. Amolyan katasztrófa helyzetkori risztásra van félretéve. 

Nem kell fejből fújni... ;-)

https://www.telekom.hu/static-la/sw/file/Hivasatiranyitas.pdf

És még mások:

https://tesztarena.hu/ha-van-telefonod-ezt-tudnod-kell-a-legjobb-ussd-k…

 

Amúgy a jó az benne, hogy minden körülmények között, mindig ingyenes ez a forgalom (ez mondjuk a második link mögötti esetekben számíthat)

Nem hozott vele nagy változást az életemben, lévén azelőtt, és azután is sokat basztattam IOS eszközöket, először soros porton, majd miután adtam neki rendes IP címet, SSH -n, egészen addig, míg el nem kezdte boldogan villogtatni a sok kis lámpácskáját a Catalyst felirat körül.

Hmm... Nem is tudom, mikor koszoltam be ilyennel a kezem. Bakker. Már lövésem sincs, hogy hol van a hozzá való RJ45 soros kábelem. Pedig tök szerettem switcheket életre izgatni, az olyan megfogható dolog volt, az ember érezte hogy amit csinált, azzal egy kicsit jobb lett a világ. Vagy legalábbis zajosabb. :-)

Trey, te feliratkoztal valahol egy "IT history" RSS feed-re? :D