20 ezer dollár alá esett a Bitcoin árfolyama

A hétvégén sincs megállás, tovább esett a legnépszerűbb kriptoeszköz, a Bitcoin (BTC) árfolyama. Az árfolyam utoljára 2020 novemberében volt ilyen alacsonyan. A cikk írásának pillanatában 18 368 dollárba kerül egy Bitcoin. A pesszimisták szerint itt a vége, az optimisták szerint itt a jó beszálló. Ki-ki vérmérséklete és aktuális pozíciója alapján ítéli meg a jelenlegi helyzetet. Tippeljük meg mit hoz a jövő hét!

Kilő
7% (51 szavazat)
Enyhén emelkedik
9% (68 szavazat)
Oldalazás, stagnálás
16% (112 szavazat)
Enyhén esik
22% (158 szavazat)
Zuhan
24% (175 szavazat)
Itt a végeeeeeee!
21% (152 szavazat)
Összes szavazat: 716

Hozzászólások

Hálistennek épp egy globális felmelegedésnek hívott valami zajlik az utóbbi időben. Aminek egyik legfájóbb jellemzője az ilyen elbaszott szélsőséges időjárás, hogy 2 hete csütörtökön egy fél óra alatt leesett az egész nyárra esedékes csapadék fele, a következő 3 hétben meg 1 csepp eső sem fog esni.

remelem meg esik! jol lehet shortolni! :DD

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

17600 körülire benézet

sudo mount -o ro /hup.hu

Megvárom míg visszamegy 20000-re, csak akkor vásárolok be, nehogy túl sokat nyerjek rajta!

Leszarom

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Úgy tűnik, most, hogy baj van nyugaton, az emberek kezdik felfogni, hogy igazi értéke annak van ami létezik a valóságban, meg lehet enni, meglehet fogni, és nem csak a vágyaikban létezik.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Akkora baj még nincs, az IT-s olyan mint a traktorszerelő, egy termelő eszközt tat karban, de a bitcoin csak az emberek fejében képvisel értéket és csakis a hiten és vágyakon alapul, a nagybefektetők játéka, ahol szopatják a kicsiket. Valódi értéke nincs semmi, próbáljon csak meg valaki fizetni vele a piacon. Ha meg igazi baj lesz azonnal zéró lesz az értéke.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Hétvégén cseresznyét szedtünk apámnál. Több értéket láttam abban a 20 kiló leszedett cseresznyében, mint fél év msteams-es pofázásomban és exszeltöltögetésben a munkahelyen.

Igen, qrvakényelmes az árnyékos szobában ülni és nyomkodni a köcsög számítógépetgépet, meg ángilusul okoskodni 8-10 másik léhűtővel a haszontalan multis mítingekben, mint 35 fokban a tűző napon csatakosra izzadva bőrrákot kapni. De hogy értelme nincs sok, az fix.

A Brexitnek is ez lett az egyik tanulsága.

Ment a sipákolás, hogy a külföldiek elveszik a jó angol emberek munkáját.

Aztán amikor nem jöttek a román és bolgár napszámosok idénymunkában leszedni a termést, akkor ment a kapkodás, hogy hát akkor angolok, lehet jönni a földekre.

Aztán egyfelől sokkal kevesebben jelentkeztek, mint ahány ember kellett volna, másfelől aki el is jött első nap, annak a nagy része második napra már nem ment vissza, mert hát süt a nap, meleg van, megizzadnak, a hajlongásban megfájdul a háta, koszos lesz a keze...

Valójában ez egy nehéz munka, ahogy trey is írja. A küldöldi nem csinálhatja már, az angolnak büdös, így idén is, ahogy tavaly is, a termény több mint fele leszedetlenül elrohad a földeken.

Hajrá Brexit!

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Mintha lett volna erről egy cikk, hogy a konzervkukoricás francia hangzású cég karfiolszedő robotot fejleszt. Én magam sem óhajtanék mezőgazdaságban dolgozni, kivéve a robotizálást, mert ha sikerülne értelmes terménygondozó és leszedő robotokat építeni, pláne ilyen drágább és bonyolultabb növényekhez, amire csak úgy nem lehet ráengedni a kombájnt, nagy üzlet lenne mind a továbbfejlesztésük, gyártásuk, bérbeadásuk és karbantartásuk.

Más kérdés, hogy lehet ez is olyan mint az önvezetés és a fúziós erőmű, hogy még 20-30 év, de folyamatosan...

Hát most megfogtatok, minden évben le kell szüretelnem a 40 éves, rendes méretű fámat. (Nem kifejezetten romantikából, mert előtte meg kell védenem a moniliától, cseresznye légytől, később a rigóktól, seregélyektől is. Ez egy fát illető, nem kis "gondoskodás" az április-májusban, kb. június 10-el bezárólag.

De ha még ettetek finom cseresznyét, akkor azt az M7-es székesfehérvári lehajtójánál, avagy röviddel a 7-esen túl Szekszárd felé, - lévő "giga gyümölcsös" ültetvény út melletti elárusító helyén lehet kapni. Gyönyörű, szív alakú óriási bogyók, (Szerintem.., kanadai Sunburst fajta, - bár az eladólányok nem árulnak el semmit vele kapcsolatban. :)

Ha valaki még a következő pár napban arra jár, ki ne hagyja. (Ugyanott nagyon szép sárgabarack is van, - bár az ízlésemnek kicsit savanyúbb fajta.) - "Szedd magad" akció is volt most.

Komolyan és sehol, - vidéki piacokon, - még nem ettem ilyen finom és kifejezetten szép gyümölcsöt!

de ha a sok meetingen sikerul kitalalni hogy lehet szintetikusan csersznyet eloallitani, akkor a jovoben nem kell 35 fokban tuzo napon farol szedni. sot a fakat ki lehet vagni es a helyere napelemeket telepiteni, ami taplalja majd a cseresznyenyomtatot meg az oxigen eloallito gepeket...

3 bazi nagy cseresznyefám van, 4 hete még 5000 volt kilója. Leszedtem válogatva prémium cseresznyét két tálcával 18kg. Zöldséges havernak levittem, mondat 1500 re kiteszi, 750 ért átveszi. Ez matekban sehogy nem jön ki, de jó volt nézni 4óra szedéssel mit kerestem.

Azóta érik, leérett a másik két fa is, szörp és pálinka lesz a termésből, mert úgy nem kell "szépen" szedni. Mondanom sem kell 4 héten keresztül szombat, vasárnap rámegy.

sudo mount -o ro /hup.hu

Egyes elmelet (ugye az igazsagot senki nem tudja), az tortent/tortenik, hogy sok nagyjatekos (BlockFi, 3AC, Celsius)  felelotlenul beleugrott az USDT tortenetbe, ehhez anno btc fedezetre vettek fel kolcsonoket. de az osszeomlas miatt ott jokora bukot szereztek ossze. hogy fedezzek a bukot, sajat btc-juket kezdek eladni: dumpolas -> csokkeno ar. aztan az egyes kolcsonok kezdtek elerni a likvidacios szinteket, ez is egy csomo btc lokott a piacra, ami szinten arleszorito hatasu. es ez gyuruzik tovabb...

ettol fuggetlenul a btc halozat koszoni jol van :)

aztan lehet hogy mindenki panikol, mert mindjartvege!

majd az ido eldonti mi lesz vele. \o/

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

A btc olyan mint a kommunizmus. Elméletben szuper, akár jó is lehetne, de gyakorlatban nem az. Nem a technika, hanem az emberek miatt. Ahelyett, hogy az eredeti célját teljesítené be, egy államok és jegybankok szorítás nélküli fizetőeszköz lenne, ehelyett sajnos egy pénzkeresési és befektetési platform lett. Nagyon kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy a btc műveletek hány százaléka valamilyen valós dolog megvásárlása és nem haszonszerző adás-vétel.
Eretnek gondolat, de az Iszlám saríából azt a részt, hogy pénzzel nem lehet pénzt keresni (kb a tőzsde abban a percben csukna be) na azt irigylem tőlük. A sok kifogásolható dolog mellett ez például erkölcsileg és morálisan a nyugat felett áll. A véleményem szerint a nyugat összes problémájának a gyökere a pénzhez való viszonyunkban keresendő.

A btc nem fog megszűnni, mert amíg lehet ügyeskedni addig használni fogjuk. Ha meg bejön a teljes nyugati hiperinfláció, amit néhány közgazdász jósol és remélem, hogy téved, akkor meg minden pénz megy a kukába és visszajön a cserekereskedelem. Na azt nagyon jó lenne elkerülni...

Megjegyzés a retardált fórumtársaknak: a saríánk csak erről a részéről beszéltem és nem egészről ám-blokk.
 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

pénzzel nem lehet pénzt keresni

ertem, tehat ha te hitelt akarsz a hazadhoz, akkor elvarod, hogy 0% -ra adja a bank/allam, mikozben az inflacio miatt azon kvazi te nyersz?

De meg ha nincs inflacio, mert saria alatt lefejezik, aki tulkoltekezi az allamhaztartast (... errol kulon konyvet lehetne irni ...), akkor is, milyen alapon varod el, hogy a penzem, amit hosszu munkaval gyujtottem, ingyen kolcsonvedd? Es ha nem fizeted vissza, vagy csodot jelentesz, akkor mi van, ki fog nekem fizetni?

 

A vallasokkal pont ez a gond, hogy jol hangzik, amit mond, csak a valosag teljesen maskepp mukodik, es minimalis gondolkodassal te is lathatod, ha picit tovabbviszed ezt a "mi-lenne-ha" gondolatot.

 

IMHO a reszvenyek meg a tozsde az igazi problema.

Hát az Iszlám működik a valóságban, uszkve 1,5 Mrd ember bizonyítja, ráadásul eddig a nyugat minden demokrácia-exportja kudarcba fulladt oda, tehát még ereje is van.

Ha nem dolgozol meg valamiért nem kereshetsz vele pénzt. Ha kölcsönadod és más dolgozik, de azon te nem kereshetsz. Ha pénzt akarsz befektetni, vehetsz egy gyárat és ha jól megy a nyereségét elrakhatod, de a gyár adás-vétlen nem kereshetsz. Nem túl sok Iszlám tőzsde és bank van, náluk nem divat a hitelrabszolgaság sem. Nem azt mondom, hogy a rendszerük jobb, de sokkal etikusabb, hogy nem kereskedhetsz magával a pénzzel, mert az nem arra van.

Ha pénz kell a házadhoz, összedobja a család, vagy a közösség. A nyugat pont azért fog összedőlni, mert nem létező dolgokra költi a még meg nem termelt pénzt. Dolgozz és ha van elég pénzed akkor vegyél házat, nem pedig fordítva. Nekem pl. sikerült így csinálni, soha nem volt hitelem és nem a család dobta össze.

Ha félted a pénzed senki sem kényszerít, hogy kölcsön add.

De mondok még durvábbat, a magyar szentkorona tan is részben így működött. Tiltotta a kamatos kamatot és a jelzálogot, sőt az életbemaradáshoz szükséges javakat nem hajthatták be rajtad. Mégis működött majdnem ezer évig ez a pénzügyi rendszer. Ezeket nem tanítják, mert káros ha az emberek tudnak róla. Már mint a hatalomnak...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ha kölcsönadod és más dolgozik, de azon te nem kereshetsz.

Ezzel az a baj, hogy innentől minden forrásbevonásért tulajdonrésszel kell fizetni, ami azért nem mindig kívánatos. 

Egyébként nem olyan bonyolult a dolog + van ilyen bank bőven, te is nyithatsz bármikor ilyen számlákat: https://www.bankofengland.co.uk/knowledgebank/what-is-islamic-finance

Ez szabályozás, szokások kérdése. Ha pl az állam erőszakszervezete nem lenne mögötte, akkor eleve nem lehetne ilyen módon ekkora összegeket kölcsön adni. Szóval nem elvárás kérdése lenne, hanem nem lehetne megvalósítani. Szóval ez döntéseket feltételez, hogy melyik oldarra rakjuk a kényszerítő erőket.

 

Meg lehet onnan is nézni, hogy melyik hozza a több társadalmi jót, ha akinél van extra erőforrás az minnél magasabb kamattal adja tovább, vagy nem. Szerintem nem egyértelmű a dolog.

 

Szerintem simán elképzelhető egy olyan kultúra, ahol el kell költened ezeket vagy pedig értékét veszti. És ha kb megvan ami kell az életedhez, akkor a köv jó döntés az, hogy költs a közösségedra, hogy ők erebbek legyek, aki nem termel az termelő helyzetbe kerüljön, vagy magasabb szinten termelőbe stb. És így szerezni a nyereséget, hogy egy erős közösség, kultúra része valaki, nem úgy, hogy exploitolja a többieket.

 

(amúgy a zsidó kultúrában is elítélt volt a kamatra kölcsön adás régen)

Hát annak ellenére, hogy nembinárisnak mondják maguk, a gondolkodásuk meglepően az :)

Mármint a feminista, lmbtqpstb+ lényeknek :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Kezdem érteni. A játékpénz az a pénz, amit valaki talál, vagy úgy érzékeli, hogy nem járt vagy nem érdemelte ki. Ekkor az ilyen pénzzel nagyobb kockázat is vállalható.

Nekem nincs ilyen pénzem és talán emiatt is van pénzem. Ugyanis, nincs olyan pénzem amivel felelőtlenül bánnék. Aki játékpénznek hívja az kb annyit tesz a pénzzel, hogy bukásra kijelöli azt.

Nem akarom, hogy ez nagyképűen hangozzon az itt leírtak. Egyszerűen a mögöttes pszichológia érdekel, hogy egyesek miért gyarapodnak lassabban, pedig látszólag erre nincs okuk. 

"a bukasra kijeloli"-nel az ok es okozat fel van cserelve: mivel ez a penzzel jatszik, nem csinal senki vele megfontolt ~100%-os donteseket, ezert eselyes hogy buko lesz a vege, mint nem. de mivel jatekpenz, ezert nem is lesz szomoru ha tenyleg elbukja. "ezvan", es tovabblep.

ra lehet mondani hogy szerencsejatek, de az sem igaz: vannak bizonyos szempontok a dontesnel, amik azert csokkentik a bebukas eselyet.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Értem amit mondasz, de szerintem nincs felcserélve csak jósolható az eredménnyel lett megbélyegezve.
Aki  n+1 lépésben kockáztat az veszíteni fog. Ez amiatt is borítékolható, hogy nincs meghatározva végcél. Mondjuk  x év 5-ös szorzó és kiszállok. Vagy olyan, hogy duplázásnál kimentem a   felét és átrakom biztonságos dologba. 

nagyonsokan voltak akik meg az elejen vettek, es 2013-ban a 1000$-nal kiszalltak. nem panaszkodnak, mert igy is jol kerestek rajta, csakhat tobbet is tudtak volna. de ugyanigy hallani aki 1000-on szallt be, es a 20k-s ATH-nal szallt ki. ez is dontes kerdese. ezert nem lehet ramondani hogy biztos buko.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Én nem szeretem játékpénznek hívni, de nálam is van olyan (szándékosan kicsi) keret, amivel hajlandó vagyok "kísérletezni". Túl nagy bukások/nyerések nem szoktak kijönni belőle, de ha el is veszteném, megvásároltam azt az érzést, hogy ne legyen FOMO.

Igaz, a közelmúltban behúztam a kéziféket a kockázatvállalással, így ez az elkülönített pénz tovább csökkent. Mindenféle piacon egész jó beszállók lesznek majd a közeljövőben, imho nem érné meg most ugrálnom.

Credit where it's due, nem is kaszáltam akkorát, mint ő. Nekem túl sok olyan kiadásom lesz a közeljövőben (jobb ház jobb környéken, gyerekek, stb.), ami miatt relatíve likvid akarok maradni, és egy nagyobb bukást sem akarok mondjuk 15 évig kiseggelni, akkor sem, ha jól jövök ki belőle.

Értem. Már csak azt nem értem, akkor miért hívjátok befektetésnek? 

Az én életem sem a pénz körül frog. Csak a pénzemmel másként bánok. Ez nem azt jelenti, hogy reggel felkelek és keresem a pénzem és egész nap számolgatom. :) Az tény, hogy a lehetőségeket folyamatosan figyelem, de ez inkább szórakozás, egyfajta intellektuális kaland.

Na oké. Az ÁKK számlámra pár naponta ránézek, mert jóérzés látni a növekedést. Pedig itt  a jó gazda nem hizlal semmit vagy csak kicsit.

Reggel nyitottam egy long pozíciót, meglátjuk. Lassan itt az ideje felfele menni. :D

trey @ gépház

* leszarom, csak azért szavaztam, hogy ne legyen kitöltetlen szavazásom

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

ujabb gyongyszem: https://fortune.com/2023/03/10/silicon-valley-bank-ceo-greg-becker-3-6-…

lenyeg hogy ez szabalyzott piac!!!44 a ceo siman bedumpolhatja a reszvenyeit mielott a cege foldbeall :DDDDDD

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!