A naptól árnyékot adó drón

odáig ok h. létezhet olyan drón, ami h. ha lefogy, automatikusan visszaszáll a töltőjéhez és feltölti magát, nem lehetetlen, OK

olyan is létezhet h. követ egy adott embert egy adott területen belül, ahogy az illető mozog, pl.: 10m magasságról v. vmi, OK

de vajon létezik-e olyan drón, ami tudja ezt a kettőt ÉS még lehet rá árnyékot adó vmit rakni, ami a célt teljesíti (légcsavarokat nem rontja) és árnyékot ad a kültéren dolgozó embernek a +50C fokban?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 06. 16., cs – 03:11

Simán létezhet ilyen, semmi akadálya elkészíteni, de nem hiszem hogy gazdaságosság szempontjából bármi értelme lenne. Ha a ma tipikus 4-propelleres konstrukcióról beszélünk, akkor a drónok repülési ideje az árukhoz képest viszonylag rövid, a töltési idő miatt több is kell belőlük, drága alapanyagokat igényel a súly minimalizálása miatt, ráadásul az egész konstrukció kellemetlenül zajos.

Ennél valószínűleg még egy napernyőt cipelő SPOT robot is gazdaságosabb lenne.

Sőt, legyen az árnyékoló egy napelem, akkor még töltenie sem kell!

Szerkesztve: 2022. 06. 16., cs – 06:19

50 fok? Szerintem az ilyen helyeken kell estétől hajnalig dolgozni. Gondolj bele mekkora drón kell a fejed fölé? Nem hinném, hogy biztonságos megoldás lenne ez.

A házunk előtt az utcán járkáltak az mvmnext-es orákulumok hetekig, mert gázszivárgást (metánt) érzékelt a csoda műszerük. A földgázhoz adagolt indikátorbűzt viszont nem, így nem voltak benne biztosak. Nosza 4 helyen feltúrták az aszfaltot a forgalmas úton. Jópár alkalommal jöttek este 9kor, szombat-vasárnap is, és nekiálltak aszfaltot bontani csendes lakóövezetben. Aztán 23-23:30 között félbehagyták, lebaszták a kordonokat, oszt hazahúztak, aztán másnap folytköv.

Ez egész jó ötlet, hisz nem csak árnyékot adna, hanem a propeller még mozgatja is a levegőt, ezáltal ad egy kis légáramlást ami szintén hűt.

Szerkesztve: 2022. 06. 16., cs – 07:48

Igen, létezhet, de nem létezik. A drón a következő elemekből álljon:

  • Önhordó szerkezet, egyben árnyékoló sapka (praktikusan fehér, a viselője fejméretére illeszkedő)
  • Propeller, más néven ventilátor (a sapkára szerelve, a viselője fejére/homlokára irányított légszállítással)
  • Napelem, a ventilátor áramellátására

Nem is kell felszállnia. Üzemideje korlátlan. Az ember követése automatikusan megoldott, a beépített mesterséges inteligencia segítségével. Horgászboltban kapható egyébként.

Új értelmet nyer a Privát Felhő fogalom.

trey @ gépház

Aki 50 fokban dolgozik az annyit is ér. :P

Én azért kiszámolnám, mennyibe kerül +1 melós, aki egy napernyőt tart a többi melós fölé, hátha úgy olcsóbb. :)

A geometria elveit követve egy bármilyen kicsi drón képes árnyékot adni egy tetszőleges területnek, ha elég magasan van. A napba telepített drón hamar megfagyasztja az egész galaxist. (Pontosabban az innenső felét csak)

Érdekes projekt, lesz ebből, ha felvisz magával egy napernyőt és feltámad a szél.
Egyébként használnak őrzővédő cégek telepíttet drónt ami vezetéken kapja az áramot, ezeknek persze viszonylag szűk a mozgásterük. Úgy tudom GPS is van bennük úgy tartják a pozíciót. Ha a munkásnál is van GPS akkor a dátum és idő alapján lehetne pozicionálni a drónt és folyamatosan kis költséggel fent lehetne. Már csak azt kell megoldani, hogy mivel árnyékol úgy, hogy ne legyen belőle vitorla, és ne rontsa nagyon a légcsavarok hatásfokát.   

Zeppelin drón?

De hozzátenném, hogy bármilyen árnyékolóeszközt is vinne magával (de ha önmaga egyben ez az eszköz, akkor is) a szélnek piszok ereje van, szóval meghajtásilag képesnek kell lennie ezt ellensúlyozni.

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

A mexikóiak rég feltalálták már az emberkövető árnyékvető drónt, úgy hívják, hogy sombrero de charro...

Folyékony üzemanyaggal működik, ehhez időnként be kell térni a Tequila öntődébe.