A kommentelés története

Hozzászólások

Igényes, vicces és jó videóik vannak.

Gondolom vannak benne megosztó álláspontok, ahol a készítők nem igazán foglalnak állást, csak bemutatják, hogyan tudnak gyűlölködni egyiket vagy másikat helyesnek tartók. Szerencsére a közbeszédben ez azért nem annyira van így, de a kommentek szintjén tényleg sok ilyenbe bele lehet futni.

Ilyenek pl. Android vs. iPhone, BMW (német) vs. japán autó, hagyjuk a gyereket sírni vs. ne hagyjuk.

Aztán vannak olyanok is, ahol erősen érződik a készítők preferenciája, mit tartanak jónak.

Ilyen a Semmelweis rész is. Ez már eleve el van ferdítve, mert Semmelweist kellett volna egy kis névtelen, rangtalan orvosként ábrázolni, a hentes helyett meg elismert, neves, tudós professzor kellett volna legyen. Szóval itt a tudomány vs. hiedelmek lettek beállítva a tudomány vs. hivatalos, alkalmazott orvoslással szemben.

A másik az orvos vs. beteg találkozások. Itt a hozzáértő, tanult ember találkozik a laikus, tudatlannal. Sajnos valóban sok ilyen eset van! A készítők sugalmazása szerint a fordítottja nem igazán, pedig a Semmelweis-es példa is ezt mutatta (volna, ha jól csinálják ;-). A hozzáértő, tanult ember tökéletesen végzi a tanult mesterségét, de sajnos a tudomány már rég túlhaladott a dolgon. illetve amikor már tanulta, akkor sem volt tudományosan nagyon megtámogatva.

Számomra a legnagyobb mondanivalója, tanulsága a videónak az, hogy jó volna, ha az eltérő álláspontokat is meg lehetne beszélni, nem kellene táborokba, oldalakra helyezni magunkat, főként nem emiatt háborúzni, veszekedni, megsértődni.