32 éves a Windows 3.0

1990. május 22-én ért a fejlesztése az RTM, az a Release to Manufacturing fázisba, vagyis tekinthető a végleges változat (meg)születése napjának.

Hozzászólások

Bocsi, de nem inkább 32 éves?! ;)

Főképp, mert vagy két hete a Windows 3.1 volt 30 éves.

Amikor ez a verzió megjelent, éppen szakmunkás másodikos voltam még (1989/90 tanévben)...

"Magic Disco Rádió, ami elvarázsol!"
www.magicdiscoradio.com

mintha 90 lett volna, nem 99... 🙄

Ez volt az első "használható" Windows, a többi csak bukott kísérlet volt?

Tudom, a 3.1 (3.11) volt a legnépszerűbb, én is használtam, még filmajánlót is tudtam vele nézni QT for Windows-sal Népszabadság CD-ről :D (ki lett másolva floppy-ra :D) Volt rajta a DayLight, a Vizes nyolcas, meg valami gyorsan öregedő Robin Williams-es film ajánlója.

Egyetértek, ez volt az első valóban használható Windows, az 1.x-2.x vicc kategória voltak. A 3.0-s teljesen jó volt, az volt csak a balszerencséje, hogy nagyon gyorsan követte a 3.1, és az emberek már azt ismerték meg, azt használták. Ugyanez volt a helyzet a Win2k-val is, aminek nagyon gyorsan az XP árnyékában lehetett csak lavíroznia, úgy meg túl mély nyomot nem hagyott.

A gyorsan követte 3.1, az relatív, mert 2 évre a 3.0-ára jelent meg, de az akkoriban gyorsnak számított, mert sokkal lassabban mozogtak és változtak a dolgok, internet, stb. hiányában. Akkor sokkal több év kellett egy rendszernek, mire elterjedt, meg az emberek megismerték, megszokták. A 3.0-át egyébként nem használtam semmire, csak retróból megnyomkodtam, meg volt 1-2 nagyon régi gép, amin találkoztam vele, és csak úgy eljátszottam vele, de komolyan sose használtam.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)