Azure AKS problem - Rancher

Fórumok

a 2.5.x Ranchert hasznaltam korabban Azure-on, vele Kubernetes klasztereket keszitettunk.

Nem reg ota ezt dobja:

-------------

[ERROR] error syncing 'c-tt4xz': handler cluster-provisioner-controller: containerservice.ManagedClustersClient#CreateOrUpdate: Failure sending request: StatusCode=400 -- Original Error: Code="AgentPoolK8sVersionNotSupported" Message="Version 1.11.5 is not supported in this region. Please use [az aks get-versions] command to get the supported version list in this region. For more information, please check https://aka.ms/supported-version-list", requeuing
-------------

Es mellesleg ki sem lehet valasztani a lehetseges Kubernetes verziokat a kezdesnel.

Valszeg valtozott az Azure API, vagy mittomen.

Egy default Kubernetes verziot kuld el igy a Rancher (1.11.5), ami meg nem tamogatott. Hol van ez a Rancher konfigban, hogy mi lenne a default Kubernetes verzio? Kerestem de nem talaltam. Mert ha azt be tudnam allitani, nem kuldene valszeg hulyeseget.

Hozzászólások

MS nem supportál mindent örökké. Jönnek az újabb verzók, frissítések, stb, a régieket pedig kivezeti.

az cli-vel a fenti ajánlás szerint kérdezzed le mik a supportált verziók.

Egy default Kubernetes verziot kuld el igy a Rancher (1.11.5), ami meg nem tamogatott. Hol van ez a Rancher konfigban, hogy mi lenne a default Kubernetes verzio?

Ha tippelnem kéne, akkor a Rancher release korának megfelelő default verzió ez az 1.11.5. Ami azért lesz érdekes, mivel ha ez így van, akkor ez a Rancher verzió több éves, és kb. 100%, hogy nem támogatja a ma futó k8s verziókat, hiszen a ma támogatott legrégebbi (talán 1.19) is több évvel fiatalabb, mint a Rancher verzió.

Ergó szinte biztos, hogy a Rancher verziót is fiatalítani fog kelleni.