!!HÁBORÚ!! #3

Fórumok

A háború még sajnos nem ért véget, de a türelmem a betöltési idő miatt elfogyott, szóval új topikot nyitok.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 05. 10., k – 18:28

naponta friss felvételek borzalmas angolsággal kommentálva: intel slava z (telegram://intelslava)

Szerkesztve: 2022. 05. 10., k – 21:15

A magyar kisebbségi jogokról:

- az országban 400.000 német él

- a szomszéd város német többségű

- adakozásból építettek egy templomot

- a templomban kizárólag magyar feliratok vannak

Kérdezem a papot, hogy miért? Keresztények vagyunk, kit zavar, ha a németek németül beszélnek és írnak, akár kétnyelvű is lehetne, nem?

Annyit mondott, hogy a második világháború és a kitelepítések óta a helyi németek meggondolják, hogy hol és mikor használják a nyelvüket.

A történelmi félelem nagyon erős.

A másik szálat ha megfigyeled, arról vitatkoznak, hogy az Ukránok helyesen jártak-e el, hogy kizárólag alsóban tanulhatnak a gyermeket az anyanyelvükön.

Meg arról is, hogy Magyarországon sem jobb a helyzet.

 

Magyarországon jobb a helyzet, de a németeknél van visszafogottság a világháború óta.

A téma a háború. Ennek a háborúnak több orosz belpolitikai oka van, illetve az orosz érdekszféra védelme. Teljesen jogtalan, más részről provokálatlan akció. Ezt elég könnyű belátni, elfogadni nehezebb, hisz mindenki a saját kis buborékjából próbálja az egészet nézni és a belpolitika erre (is) rátelepedett.

Miért van az, hogy mégis nemzetiségi kérdést kevernek ide? Azért mert minden háborút meg kell indokolni (mindenkinek máshogy). Vannak olyan kisebbségek a legtöbb országban akikkel a társadalom nagyobb része nehezen jön ki. Ez vagy a kulturális különbségek, vagy az értékrend, vagy a múltbéli sérelmek miatt történik. Minél nagyobb a kisebbség aránya, a konfliktus annál erősebb. Azt hiszem mindenki képes lehet megérteni a fórum közösségéből, hogy ilyenkor egy "nemzetiségek jogainak védelme" háborút (aka különleges hadművelet) indítani kívülről nem kedvez az adott kisebbségnek. Nincs olyan ország ahol ne lennének kisebbségek.

Megélni a saját nemzetiségi tudatodat nem szükséges, hogy megafonnal hirdesd a különbségeket. Az, hogy van lehetőség nemzetiségi nyelvű képzésre szerintem sokad rangú kérdés. Ha kikerülsz a közösségedből így is úgy is a többség nyelvét kell értened és beszélned, mégpedig választékosan. Emellett többlet értéket fog képviselni, ha te tudsz még egy nyelvet (akár jobban). Ennek tanítása történhet otthon, az iskolában fakultatívan, stb. 

Ez az egyik hamis érv amivel ezt a háborút "igazolni" akarják. Hazánkban ez úgy néz ki, hogy ahogy a politika polarizált, ebben is polarizálódik a vélemény. 

A nemzetiségi kérdés ott dől el, hogy van e ellentét és mekkora a nemzetiség népessége. Ha valami senkit nem zavar/érdekel azt nem kell "védeni", mert senki nem akarja "elvenni". Ez a német nyelv érzékenység (főleg magyarázata ami visszautal 50-70+ évvel ezelőttre kicsit erőltetett és sántít)

A kisebbségi kérdés közrejátszott a háború kirobbanásában.

Más kisebbségeknek parlamentje van (katalán, skót,...), az oroszok meg a saját nyelvükön sem beszélhettek.

Úgy gondolták, megoldják alternatív eszközökkel a problémát.

 

Kazahsztánt miért nem támadja meg Putyin? Mert nincs kisebbségellenes magatartásuk, pedig ott is elég sok orosz van.

Ez most komoly? Leírod a véleményed. Ez még OK is lenne. Megfér.  Az is igaz azonban hogy totálisan figyelmen kívül hagyja amit írtam, így alkalmatlan bármiféle vitára. A baj igazából utána jön mikor felhozod a példát: Kazahsztán. Legalább annyit tegyél meg mielőtt leírod, hogy tudod mi történik Kazahsztánban.  

Ezeket az "érveket" soroljuk a vélemény kategóriába jó? Még mindig nem fogod, hogy arról írtam, hogy azt nem kell védeni amit senkit nem érdekel/zavar.  Valótlan példákkal és belső politikai támogatással (látszatával) indokolsz egy háborút egy olyan téma mentén ami nem indoka hanem hamis magyarázata az inváziónak. Az volt a kérdésem mi köze a kisebbségi kérdésnek általában a háborúhoz és specifikusan annak amit fent írtál a  magyarországi kisebbségekről. Holott az első válaszomban kifejtettem, egy külső támadás az ami az ott lévő kisebbségnek a legrosszabbat tehet. 

Meghallgattál már oroszokat? Mi a véleményük Zelenszkijről?

 

Feltűnt, hogy az Ilovajszki állomáson a kétnyelvű feliratokból leverték az ukránt?

Feltűnt, hogy kidobják az ukrán zászlót a kukába és oroszt raknak helyette?

Feltűnt, hogy leverik az ukrán szigonyos címereket és már el is készült sok helyen Novorussia címere?

Feltűnt, hogy az ukrán helységnévtáblákat oroszra cserélik?

Feltűnt, hogy hrivnya helyett rubelben fizetnek a megszállt területeken és orosz személyi igazolványt osztanak?

 

Szerinted mi a tökömről szól a történet, ha nem a nemzetiségi konfliktusról?

Ja, Putyin unatkozik és hadat üzent Ukrajnának. Holnap Mongóliát fogja megszállni, ez nála már csak ilyen mánia. Rohadtul nem érdekli, hogy van-e orosz kisebbség, vagy nincs.

 

Tök véletlen, hogy Ukrajna déli részén, Dél-Oszétiában orosz többség volt.  Meg a Transznyisztriai konfliktus sem az orosz kisebbségről szólt, teljesen véletlen, hogy oroszok élnek arrafelé.

Rohadt nincs köze egyik háborúnak sem az orosz kisebbséghez, ha eszkimók élnének ott, őket is leigázná Putyin. Gratulálok eme bölcsességhez.

szerintem Putyin jól képzett és tehetséges politikus (melynek egyik fő jellemzője: ügyes manipulátor)

 - meglevő és nagyon is létező problémára épít, ami kapcsán a keletkező feszültséget az általa megadott irányba kifuttatva próbálja levezetni: így (ki)hasznosítva saját céljai elérésére

 - segítségére van törekvéseiben ill. a manipulálandó népesség meggyőzésében a létező probléma (és hozzá kapcsolódó meg nem nevezett továbbiak) lekicsinylése, eltagadása az ukránok és az őket támogatók csoportjának többsége részéről

**

-Szerintem- azért most indított háborút mert úgy mérte fel/tájékoztatták per pillanat olyan a helyzete, hogy -még- megteheti: ahogy telik az idő szűkültek volna amúgy is a lehetőségei.

Teljesen jogtalan, más részről provokálatlan akció.

Pont ugyanolyan jogtalan, mint a kubai válság. Az agresszor JFK jogtalanul akadályozta, hogy Kuba,  egy szuverén ország eldöntse, melyik szövetségi rendszerhez akar tartozni.

És természetesen ennek semmi köze, hogy előtte Törökországba telepítettek hasonló rakétákat.

Pont ugyanolyan jogtalan, mint a kubai válság. Az agresszor JFK jogtalanul akadályozta, hogy Kuba,  egy szuverén ország eldöntse, melyik szövetségi rendszerhez akar tartozni.

khmm, nem volna baj, ha olvasnál történelmet. nekem mindegy milyen nyelven orosz/angol/magyar de úgy látom fontos lenne. 

Henry Kissinger a davosi wef fórumon  azt szorgalmazta, hogy Ukrajna engedje át a területei egy részét Oroszországnak a háború befejezése érdekében. 

Töprengések két aggastyán davosi felszólalásáról és a nem létező Soros-tervről.

https://mandiner.hu/cikk/20220530_bayer_zsolt_velemeny

Tényleg a fórum motor miért nem tud normálisan nagyobb témákat kezelni? Néhány száz hozzászólás után iszonyat belassul. Vicc hogy mindig új topicot kell nyitogatni.

Ukrajna kérdése érdekes. Maga az ország szart sem ér sem katonailag sem gazdaságilag.

NATO nélkül az oroszok egy héten belül végigmennének rajta.

 

Jelenleg Oroszország proxy háborút folytat a NATO-val, az ukránok pedig ebben az ágyútöltelékek.

Oroszország gazdasági teljesítménye nem összemérhető a NATO országokkal, tehát pénzük jóval kevesebb van háborúra, mint az ukránoknak.

Mindenképp kérdéses, hogy a NATO képes-e annyi fegyvert eljuttatni az ukrán ágyútöltelékeknek, hogy legyőzzék az oroszokat.

Kína szerepe kérdéses, mert Kína az elhúzódó háborúban érdekelt, hogy az oroszok és a NATO legyalulja egymást, mielőtt megszállják Tajvant.

 

Amennyiben nincs más kiút és a NATO-nak sikerül úgy felfegyverezni Ukrajnát, hogy elérjék az orosz határt, akkor megkaphatják az atombombát.

 

Ennek persze szerintem kicsi a valószínűsége:

- az USA-ban a lakosság 43% szerint szarni kellene Ukrajnára, 41% tartja fontosnak Ukrajna megvédését. Kérdés, hogy meddig önti az USA a pénzt az ukránoknak?

- az EU esetén szintén előjöhet a probléma, hogy elegük lesz az embargóból és szarni fognak az egészre.

- további probléma lehet, ha az oroszok szétlövik az infrastruktúrát, ami lehetetlenné teszi a fegyverszállításokat

- kérdés, hogy ha a saras időszak elmúlik Ukrajnában (március-június), nekiindulnak-e úgy rendesen az oroszok? A II. világháborúban sem sok dolog történt a saras időszakban.

Ukrajna kérdése érdekes. Maga az ország szart sem ér sem katonailag sem gazdaságilag.

NATO nélkül az oroszok egy héten belül végigmennének rajta.

Figyelemre méltó mondatok... Csak egy gondolatkísérlet - vajon milyen állításokat kapunk, ha az országnevet a következők valamelyikével helyettesítjük: Észtország, Lettország, Litvánia, Románia, Szlovákia, Magyarország, Bulgária, sötöbö.

Hogy érvelnél, ha történetesen a föntiek valamelyikét akarnák megrendszabályozni az oroszok?

Harkiv hivatalosan elesett, újra a "nácik" kezén van.

Látható, hogy az oroszok kissé belassultak. Megpróbálják a területeket, amire szükségük van megszerezni és utána beállnak védekező pozícióba.

Gondolom természetes határokat is keresnek. Mindig a támadónak nehezebb.

 

Letettek Harkov megszállásáról, mert nem jutottak egy tapodtat sem előre. Donbass felszabadítása sem lesz egyszerű. Olyan védelmi vonal húzódik ott, amit nehéz lesz átütni.

A háború első hetében sem jutottak át a Donbass-i vonalon. Azt mondják olyan erődítményrendszer van ott, mint ami Észak és Dél-Korea között van.

 

Popászna elfoglalása 2.5 hónapig tartott. Ez a legerősebb területe Ukrajnának.

a hohol vitézeknek megtiltotta a parancsnokság, hogy nyilvánosan kritizálják a következők minőségét: ameriaki m-113 apc-k, javelin at-rendszerek, brit aa-rendszerek, csek dana tarackok

Na de mit szólnak ehhez a témához a hup ukrajnai olvasói? (Kárpátalján, vagy azon kívül) :) (csak vannak páran, meg gondolom jobban látják a dolgokat, mint mi...)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egy ukrán kollégám van. Ő már csak látogatóba járt haza a szülőkhöz, akik márciusban kiköltöztek Németországba. Most unokázhatnak egész nap. Egyszer próbáltam megtudni a véleményét, amit az Putyin-Orbán haverságra tekintettel, inkább nem fejtett ki. Csak annyit mondott, hogy inkább a Nyugat mint a ruszkik. Aki meg mást állít, nézze meg milyen a ruszkik uralma alatt élni...

személy szerint nem, de van egy ismerősöm aki mindenfele szervez utakat: és mielőtt ügyfeleknek megnyitja értelemszerűen páran lejárják személyesen. Legutóbb azzal jöttek vissza, hogy katasztrófatúrizmust lehetne max folytatni; az meg van így is több mint elég, pár év még kell hozzá, hogy jóérzésű ember túristáskodni a környékre menjen.

Szerkesztve: 2022. 05. 17., k – 00:02

Úgy tűnik bevált Putyin tűzijátéka. Legalább 300 katona adta fel magát el az Azovstalban.

Nem tudom, hogy fake-e a videó, de ha igaz, akkor én is fehérzászlóznék ezerrel.

Durva látni is, ahogy hullik az égből az "áldás":

https://youtu.be/d9cUMH3hVPo?t=21

 

Magyar cikk:

https://168.hu/kulfold/video-foszforbombakkal-szorjak-az-oroszok-azovsz…

A cikkbe ágyazott agytágító videóból kiderül, hogy a foszforos cucc alapvető tulajdonsága a füstölés. A mariupoli felvételen szelektíven keletkezik füst. Logikus tehát a cikk címe: "Videó: foszforbombákkal szórják az oroszok Azovsztált".

A videó az ostromlott Mariupolban készült, ahol az ukrán ellenállás még megmaradt erői továbbra is kitartanak az Azovsztal acélgyár bunkereiben. A felvétel szerint rakétaeső zúdult az óriási üzem területére, miközben még mindig tart a bent rekedt civilek evakuálása. Egyelőre független források nem erősítették meg, hogy  valóban foszforbombát vetettek volna be.

Emlékeim szerint az azovosok a hó eleji civil-evakuálás után azt mondták, hogy nincs lent több civil, szóval nem tudom, hogyan tarthat az evakuálásuk, hiszen a cikkben szereplő videó (pontosabban a foszforosnak mondott rész) elvileg vasárnapi. A töltetek a cikkhez mellékelt információs videó információi alapján nem foszforosak. Érdekes.

:)

Nem véletlenül vonult ki az orosz hadsereg Harkov környékéről. Elhúzódó háborúra állnak át.

A harcok intenzitása csökken, elsősorban tűzérséggel harcolnak, lásd Azovstal. Az utcai harcokat minimalizálják.

 

Ukrajnában a lakosságnak már nincs üzemanyag. A harckocsikba gondolom még jut. Kérdés, hogy meddig.

Ha elfogy az üzemanyag, mit fognak az oroszok csinálni?

 

https://index.hu/kulfold/2022/05/17/elfogytak-az-ukran-uzemanyag-tartal…

a szám jelenleg 959, ebből ~80 sebesült

 

kevesen gondolnak barátsággal az ukrán vezetésre és sleppjére, többen megígérték pl arestovychnak, hogy ha egyszer majd talán élve hazajutnak, péppéverik

 

upd: 1800+ van kint, néhány száz élő még lent

Én elképzelhetőnek tartom, hogy lent is maradnak és védik a katakombarendszert. Pláne ha titkos dolgok is folytak ott.

 

Valószínűleg 100 ember is képes komoly védelmet nyújtani, viszont nem kell 1800 főt élelmezni. Elengedték a felesleget, a maradék meg idétlen időkig kitarthat.

Ez egy sejtés, ami akár igaz is lehet. Miért védett 2000 katona egy szarrá lőtt acélgyárat? Miben reménykedtek? Miért nem adták fel magukat azonnal? Miért nem jött ki mindenki még most sem?

 

Ahogy fogy az élelem, úgy engedik el az embereket. Először a civileket, utána a katonák egy részét, hogy ne zabáljanak.

 

Láthatóan nem egy dohos pincét védenek.

 

https://southfront.org/a-secret-nato-bioweapon-laboratory-in-the-underg…

"Ez egy sejtés, ami akár igaz is lehet."

Hát ez egy elég lófasz érv :) A régi szép időkben, az ilyen mondatokba legalább egy alibista "szerintem"-et be szoktak tolni az emberek... az se ér sokat, de legalább próbálkozott...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Zelenszkij szerint jövőre az Eurovíziót Mariupolban fogják tartani.

Szerintem az én konteóm hihetőbb, mint Zelenszkijé.

Nálam nagyobb konteósok is előfordulnak Ukrajnában.

 

https://magyarnemzet.hu/kulfold/2022/05/zelenszkij-mariupolban-rendezne…

Csütörtökön késő este Szvjatoszlav Palamar, az üzemet védő Azov ezred helyettes vezetője egy 18 másodperces videót tett közzé, amelyben azt mondta, hogy ő és más parancsnokok még mindig bent vannak. Egy bizonyos művelet folyik, amelynek részleteit nem fogom nyilvánosságra hozni

– mondta.

 

https://index.hu/kulfold/2022/05/20/haboru-oroszorszag-ukrajna-vlagyimi…

 

Tudjuk, éppen felmosnak, CIF-fel vakargatják a padlót, hogy amikor az oroszok megérkeznek, láthassák, hogy mennyire rendes emberek ezek az ukránok. Még ki is takarítanak maguk után,

úgy mennek el.

ebben én nem hiszek

8 évig ment a kolomoyskyi-féle azog-larping, hogy mi vagyunk a legkeményebb hohol viztézek, muszkavért fogunk inni mindjárt, aztán amikor bejött a muszka a városba, lementek a föld alá "védeni mariupolt", mert az már melegebb helyzet, mint terrorizálni/ágyuzni az orosz kisebbséget

Szerkesztve: 2022. 05. 17., k – 17:31

Egy kis szanalmas.hu:

A litván külügyminiszer szerint Ukrajnának el kellene zárnia a Magyarország felé tartó gázvezetéket, hogy elfogadjuk az uniós szankciós csomagot.

https://oroszhirek.hu/borrell-nincs-megegyezes-az-ujabb-oroszellenes-sz…

 

Maximálisan beleillene az eddigi szankciós csomagokba a litván javaslat.

 

Ukrajnából ugye már nem veszünk orosz gázt és úgy tűnik, ezután sem fogunk. Ahogy tranzit díjat sem fogunk nekik fizetni.

Ukrajnán kívül szankcionálnának valakit a magyar gázcsap elzárásával?

Ilyen emberek keménykednének az Unióban, aztán meg csodálkoznak, amikor kétpofára röhög rajtuk mindenki.

Arról van szó, hogy akik döntéshozatali helyzetben vannak, olyan hülyék, mint a seggem.

 

Azzal indokolja Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter a javaslatát, hogy:

“HA LEÁLLÍTJÁK A SZÁLLÍTÁST, A PROBLÉMA MEGOLDÓDIK”

 

Nincs képben azzal, hogy a gáz Magyarország felé Szerbián át jön. Ilyen emberek szavazzák meg az Uniós szankciós csomagokat.

Putyin meg ül és röhög. Aztán eladja az olajat és gázt dupla áron, komplett idióta barmok.

Arról van szó, hogy akik döntéshozatali helyzetben vannak, olyan hülyék, mint a seggem.

Tipikus lúzerség, hogy fel sem merül benned az, hogy esetleg neked nincs igazad, és nem az a hülye akinek más a véleménye. Minden nyomorult saját kudarcaiért mást hibáztat, pl. a főnökét, vagy a litván külügyminisztert.

Gáz nélkül lehet élni, igaz nem túl kényelmesen, de meg lehet szokni. Orosz golyóval a puha testedben annál nehézkesebb. És azokat a golyókat most te veszed meg a ruszkiknak, míg földgázzal nehezen nyernének csatákat!

A ruszkik rendelkeznek a világ atomtölteinek 45%-val, és azzal fenygetnek 10s alatt használni tudják. Te meg azért aggódsz, hogy drága lesz a gáz. Minek is parázol?

Ajánlom figyelmedbe. Ukrajna jelentős (30+% körüli) gáz importra szorul: papíron nem, de a molekula számrazását tekintve elsősorban orosz importból származó gázt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_gas_in_Ukraine#:~:text=According%…). 

https://www.politico.eu/article/ukraine-fires-a-warning-shot-in-russia-…

Inkább kimaradunk a buliból és az olcsóbb gázt vesszük.

Ugye nem gondolod hogy ki tudsz maradni a buliból!? Ez olyan Beszaró Janó szomszéd szindróma: amikor megjelenik az utcába 3-4 lóvári legény, mindenki behúzódik a lemezkerités mögötti területére, és azon imátkozik, hogy nehogy valakinek eszébe jusson, pont hozzá beugrani. Persze minden házon végigmennek, és kirámolják, de te abban bízol, hogy most talán hozzád nem...

Ha villan az atom, nem fog megállni Záhonynál!

jelezhetnéd valahogy a kommentek elején, hogy éppen melyik babut beszélteted:

amelyik szerint a kozákhitler nato országokat akar bekebelezni

vagy amelyik szerint ezeket inkább szétatomozza

vagy amelyik szerint a muszkák üzemanyag nélküli papírtankokat tolnak valahol az ukrán határon

> Ez olyan Beszaró Janó szomszéd szindróma

 

Nem, bátran kijelentjük Európának, hogy Ukrajna velünk szemben végig ellenséges magatartást tanúsított, ezért tőlünk ne várjanak tőlünk semmilyen segítséget.

Beszaró Janó a többi NATO ország, akinek a szankciók tönkrevágják a gazdaságukat és ők ezt csendben végignézik.

Az ukránok komplett hülyék, nem bátrak. Minél jobban pattognak, annál kisebb az országuk.

 

Zelenszkij azzal vádolja Macront, hogy engedményeket tenne Oroszországnak:

https://www.portfolio.hu/global/20220515/zelenszkij-azzal-vadolja-macro…

 

Ki a fene ez a Zelenszkij, hogy kiosztja Macront? Teljesen úgy viselkedik, mintha ő lenne az Unió feje, pedig csak egy lepukkant 3. világbeli ország miniszterelnökéről beszélünk.

"Minél jobban pattognak, annál kisebb az országuk."

Elleneben ha megadnák magukat, akkor rögtön eltünne (és szépen lassan az ukránok is), úgyhogy közben az oroszok sem gyengülnének, cserébe viszont látnák hogy a területfoglalgatós játékuk működik.

Ez úgy kb Putyinnak lenne jó. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Durva, biztonsági garanciákat akar Ukrajna. 

Na, nézd meg, mikortól lehetett tudni, hogy Oroszország támadni fog. (úgy igazából 2014-től, de ha a mostani konkrét háborút nézzük, akkor se feb. 24. jött a meglepetés). Mikor is kezdett erre a támadásra készülődni Putyin? 23.-án? :)

(lazán kapcsolódik : https://hup.hu/comment/2740574 , nem öregedett túl jól ott pár hozzászólás :) )

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

> Ez olyan Beszaró Janó szomszéd szindróma

"Shaming language", olyankor szokás alkalmazni, amikor valami önveszélyes dologra próbálnak rábírni egy másik embert. Tisztességes vitában előnyökről, hátrányokról, érdekekről beszélünk, nem pedig sértegetjük a másikat abban a reményben hogy begőzöl.

Gáz nélkül lehet élni, igaz nem túl kényelmesen, de meg lehet szokni. Orosz golyóval a puha testedben annál nehézkesebb.

Nekem úgy tűnik, a valóság hosszú ideje pont az ellenkezője annak, amit írtál, vagyis hogy jön orosz gáz, és nem jön orosz golyó. Szerencsére folyamatosan a nyakunkon az amcsi bakancs talpa, így nem lehet okunk panaszra.

:)

Szerencsénkre a nyugatiak már akkor is annyira megbízható szövetségeseink voltak, mint most.

Azt hol hallottad, hogy szövettséget kötöttek volna 1990 előtt!? Én még azt tanultam, hogy az ellenség a nyugat volt, és valójában az oroszok voltak a nácik szövettségesei, csak aztán valami elromlott a Molotov–Ribbentrop paktumban, és Sztálin népe ellenünk fordult. :)

"Gáz nélkül lehet élni, igaz nem túl kényelmesen, de meg lehet szokni. Orosz golyóval a puha testedben annál nehézkesebb. És azokat a golyókat most te veszed meg a ruszkiknak, míg földgázzal nehezen nyernének csatákat!"

Az oroszok már nem adnak gázt a lengyeleknek és a bolgároknak. Az oroszok leállították a jamal gázvezetéket, mert Putyin is elkezdett szankciózni: a lengyel gázcéget és a német volt gázprom cégeket.

Ha valóban az lenne amit írsz, hogy az orosz gázból vesszik a golyókat az oroszok, akkor miért lett saját maga ellensége Putyin, hogy szankciózni kezdett és csökkentette a gázexportját?

A híreket olvasva, hogy milyen remekül működnek a szankciók:

- az oroszok energia hordozókból duplázták a bevételüket
- a rubel árfolyama erősebb lett, mint a háború indítása előtt
- az orosz nemzeti bank a szankciók bevezetése után emelt kamaton már csökkentett
- masszív kereskedelmi többlete lett az oroszoknak
- ázsia felé növekedett export/import
- a gázprom féle rubel átváltás nem sérti a szankciókat
 

A szankciók milyen remekül fognak működni: az orosz olajexport 20% vezetékes, 80% tanker hajókkal történik. A gázból származó bevételük csak egynegyed, háromnegyed olajból származik. Az orosz olajra kivetetett EU-s szankciók hatására 185 USD/hordóra emelkedő világpiaci árat várnak az elemzők.

Ha a gázból és olajból nem venne az EU semmit, akkor bár buknák a gázbevétel nagy részét, viszont az olajon a nyereségük (még akkor is ha olcsóbban adják mint $185) kompenzálná ezt, ha másnak el tudják adni. A hírek szerint kína és india növelte az orosz olaj importját.

Arról nincs hír, hogy kína és india csatlakozna az EU szankciókhoz, de arról sem, hogy olajkitermelők (pl.: OPEC) növelné termelését, hogy a világpiacról eltüntetni szándékozott orosz olaj helyett vásárolhatnának tőlük.

"Te meg azért aggódsz, hogy drága lesz a gáz. Minek is parázol?" --- "míg földgázzal nehezen nyernének csatákat!" 

Naivitás.., a földgázért pillanatok alatt más is fizet, lazán, akár direkt a fegyvergyártáshoz szükséges eszközökkel is. De még a nyugat is orosz gázt vesz, legföljebb közvetve, egyszerűen azért, mert nincsen máshol elegendő mennyiség kiszolgálni a nyugati igényeket. (Még ő is, persze ezt nem veri Amerika nagydobra.)

Itt Te parázol, és gondolod azt, - a nagyon "okos", uniós szájkaratét átvéve, - hogy értelmetlen szankciókkal, meg olaj, gáz "nem vásárlással", + fegyverszállításokkal meg lehet állítani az oroszokat. - Hát nem! - (Éppen pont az atom miatt nem jó módszer.)

- Tűzet nem lehet olajjal oltani! (A globális világfelfogás ott nem működik, ahol az alapok sincsenek meg. És Ázsia ezen része mentes ettől.)

Fel kéne már fogni végre! A keleti népek, az oroszok másként gondolkodnak. Már az ukrán "testvérnép" elmúlt 3 hónapban tanúsított viselkedéséből is lejöhetne ez a "valami". (Mert az orosz kb. ugyanaz..,) - Minél jobban beszorítják őket, annál inkább harcolni fognak és a végén aratni fog, - akár Európában is mindenütt(!) - a halál.

Most még csak lokálisan teszi, és még egyáltalán nincsenek az oroszok beszorítva!

Más videók is vannak. Ha nézed a bucsai mészárlás felvételeit, van ott rajta egy biciklis holttest.

Ez a holttest előbb keletkezett, mint a többi, van róla videó és az oroszok titkosítatlan beszélgetését is rögzítették.

 

A videón látszik, ahogy tolta a biciklijét, az orosz harckocsizó észlelte és jelentette, hogy agyonlőtte. Erről van videófelvétel.

 

Mindenféle katonai tapasztalatok nélkül odaküldtek harckocsizókat, akik egymás után haltak meg, Zelenszkij közben Molotov koktélokra biztatott, kiosztott egy csomó gépfegyvert.

A katonáknak fogalmuk sem volt, hogy ki a civil és ki nem az.

A kiskatona ellenséges területen ül a harckocsiban, megjelenik előtte egy nyugdíjaskorú biciklista, nem tudja hová tenni és megöli. Fegyver nem volt nála, semmit sem csinált, csak tolta a biciklit.

willy 06.06

Arra pedig a túlzás is gyenge szó, hogy Oroszország a "nyugattal" harcolna

Te:

hogy az azért lehetséges, hogy háború idején a bajkeverő idiótákat és akadályozó játékosokat sem veszik olyan könnyen ez EU-ban, mint egyébként.

 

Bérkommentelgetés előtt egyeztessétek az álláspontotokat, mert ez így nagyon gáz.

>>a bajkeverő idióták

 

  • augusztus 10-től nem importálható orosz szén az Oroszország ellen az ukrajnai háború miatt (lengyel kezdeményezésre) elrendelt uniós szankció miatt
  • Lengyelország, amely villamosenergia-termelésének mintegy 70 százalékát szénből állítja elő, az otthonok fűtése alapjaiban függ a tüzelőanyagtól.
  • „Ma krónikus szénhiányunk van” – mondta hétfőn a lengyel miniszterelnök
  • hatósági ársapka bevezetése a korlátozott mennyiségben elérhető szénre

 

váratlan és megmagyarázhatatlan szénhiány jött a semmiből

"Az orosz miniszterelnök-helyettes hozzátette, hogy kétségkívül a légvédelmi rendszerek területén Oroszország a legfejlettebb ország, így az ő termékeik iránt van a legnagyobb kereslet a világpiacon."

Ez egyébként egy érdekes aspektus, hogy vajon igaz-e? Valóban az övéké a legfejlettebb rendszer? Olyat mindenesetre hallottam - meg nem erősített forrásokból - hogy az oroszok valóban uralják a légteret Ukrajnában.

 

A műhold ellenes lézer-fegyverekre visszatérve: mi volna egy ilyen műhold háborúnak a forgatókönyve szerintetek? Gondolom a megfigyelő, kommunikációs és navigációs (GPS, stb) műholdakat szedegetnék le vele. Ha valóban tönkre tudnák ezeket tenni az oroszok, akkor mi maradna működőképes a NATO rendszereiből? Képes lenne a NATO vagy az USA kizárólag földi kommunikációs hálózatokra építve a Föld másik felén katonai hadműveletekre? (Gondoljunk például Taiwanra, aminek ez esetleges kínai inváziójáról is beszélnek sok helyen.)

Például a légvédelmi rendszerek építenek a műholdakra?

Képes volna a NATO visszavágni, és hasonlóan elintézni az orosz műholdakat?

 

Az atomrakéták célba tudnának érni műholdas navigáció nélkül, ha arra kerülne sor, hogy azokat is bevetnék?

 

Nagyon érdekes kérdések ezek.

Nagyon érdekes kérdések ezek.

Főleg, hogy az oroszoknak az is kihívás, hogy a határuktól 500 km-re húzódó frontra stabil utánpótlást biztosítsanak. Az oroszok sikeresen leírták magukat hagyományos haderő szempontjából. Az atom arzenál miatt tényezők, mondjuk az is több mint elég egy kretén kezében... 

Szerk: most nézem a térképeken, 100-500 km közötti távolságra  van a front az orosz határtól... Még jobb teljesítmény!

Bezzeg a nyugati polgárok a magukénak érzik, hiszen még arra az lemondásra is képesek, hogy mosás helyett szellőztessék a ruháikat. És követelik, hogy a vezetőik giga hiteleket vegyenek fel, amit majd nekik kell fizetniük, egy olyan ország támogatására, akikhez amúgy semmi közük.

Loszart fogadsz te el, nem ellenvelemenyt. :)

Az a propaganda amit te akent definialsz. Az, hogy barmi, ami szerinted nem az, propaganda lenne, az senkinek eszebe se jusson.

A gond csak ott kezdodik, hogy a tarsadalom 90%-a pont ugyanigy gondolkodik propaganda vs nempropaganda temakorben, ahogy te.

Neked is feltűnt hogy a cseh hatóságok eljárása elfogadhatatlanul rasszista,  a legsötétebb náci időket idézi, kollektíven megbélyegzi a roma közösséget?

Ha Magyarországon valamelyik nem PC  oldal közli egy  bűnöző származását, a hvg fórumon örjöngsz a felháborító rasszizmus miatt, itt miért támogatod?

Valamit megint benéztél :)

Belinkelt egy cikket minden kommentár nélkül arról, hogy mi történik Csehországban az oda menekült magyar állampolgárokkal.

A többi csak a fejedben történt meg. (bár az érdekelne, hogy a hvg fórum honnan jött, nincs kedved leírni? (tekintve hogy eddig azt se tudtam, hogy olyan van :))

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Láthatólag diszlexiás vagy, ezért beidézem a cikk pár mondatát, hogy megérthesd az  elfogadhatatlan, masszívan rasszista eljárást.

"Csehország szigorít az ukrajnai menekültek befogadásának szabályain, hogy kiszűrjék az esetleges visszaéléseket"

"Prágában a vasúti főpályaudvaron hetek óta nehéz körülmények között továbbra is több száz ukrán menekült, részben magyar útlevéllel is rendelkező kárpátaljai roma vesztegel."

Tehát a rasszista cseh hatóságok etnikai alapon tesznek különbséget emberek csoportjai között, akik menekültek, ami sérti az összes létező emberjogi szerződést.

Eközben a TASZ felháborodik, ha egy bűnöző etnikai hovatartozását közli valamelyik magyar média. Pedig a prágai pályaudvaron nem is bűnözők vannak. Jogvédők, EU, segíts!

Csak megjátszod az értetlent, nem vagy te annyira buta hogy ne vedd észre a kettős mércét.

A cikkeik alatti diszkusz komment lehetőségre gondoltam. Persze csak ott, ahol nem tiltják le, természetesen a demokrácia és szólásszabadság jegyében.

Amúgy sokan írták máshol, hogy már akkora ott a cenzúra, hogy minden kommentet törölnek, ami nem 150%-ban az ő narratívájukat tolja.

Ennél tutibb üzlet nincs, kiprovokálsz egy háborút másoknál és eladod nekik a fegyvereid...

Egyébként a nyugat mikor adott bármit ingyen bárkinek, csak úgy jó szándékból? A profit istene nem engedi.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az hagyjan. Azt akarjak, hogy az EU tagallamok hitelbol segitsek a tovabbi ukran fegyverkezest. Ezenfelul hitel lenne a 75%-a az orosz olaj miatt kieso penzeket potlo tamogatasnak is. Magyar viszonylatban az elmult par evet tekintve ez azt is jelentheti, hogy ez mi magyar penzbol csak torleszetenenk, es meg se kapnank, mert nem ugy lopna belole orszagunk vezetese, ahogy az EU-ban szokas. Couldn't make that one up.

Nézem az orosz hírforrásokat is. Folyamatosan zsákmányolnak fegyvereket az ukránoktól és muníciót is hozzá. Természetesen hasznosítják is a túloldalon.

Csak remélem, hogy az ukránok tényleg ennyire bénák és nem direkt tolják az oroszoknak az európai pénzen vett fegyvereket.

 

Nem ez lenne a világtörténelemben az első eset, hogy amerikai fegyverek tömegesen valahogy az ellenség kezében landolnak.

A táliboktól kezdve az iszlám államon át mindegyikhez jutott több, kevesebb.

:)

 

https://index.hu/kulfold/2015/06/01/isis_moszul_irak/

Ha így lenne már rég elesett volna az ország.

Gondoljátok, hogy Oroszország közvetlenül vagy közvetetten nem fizettetné ki a háború árát Ukrajnával (amennyiben megnyeri)?

Jobb befektetésnek tűnik a saját védelmemre költeni, mint rabszolgaságban tengődni.

India esetén az USA más megoldást választott, egy onnan származó csóka mesélte nekem.

Az USA ingyen szállította a fegyvert Pakisztánnak.

India pedig jobban tette, ha pénzért beszerezte a fegyvereket, mert Pakisztánnál senki sem tudhatta...

Egy biztos két lehetőség van az oroszok előtt:

- belebuknak az egész szarba, amit kavartak

- időt húzzák nem foglalnak el nagyobb területeket, a meglévők megtartására koncentrálnak - akár évekig - majd hadászatilag megerősödve visszatérnek a témához..

Ez egy nagyon jó éles hadgyakorlat a III. VH előtt...

For Whites Only meeting room!

Onnan kivonultak. Nagyobb fronton vonultak fel az oroszok, mint a Barbarossa hadműveletnél a harmadik birodalom. Teljesen idióták voltak. Gondolom nem számítottak a NATO ukrán fegyverszállítmányaira sem.

 

Az, hogy szűkítik a frontot logikus. De az ukrán győzelem messze van.

Az orosz hadvezetés és vezetés dilettáns. Az orosz hadsereg mítosza kipukadt. Nem látom ezzel együtt sem, hogyan tudnának győzni az ukránok. 

Konzerválódó, nagyon sokáig elhúzódó langyos konfliktusra számítok. Mint Hegyi-karabah, vagy Kasmir. A nyugatnak jó, mert elégeti ott Oroszország a forrásai jelentős részét, saját maga garantálja saját maga gyengeségét. Kína meg majd jól bevásárol. 

Szerkesztve: 2022. 05. 20., p – 13:56

Kibújt a szög a zsákból, a két harcoló hadsereg parancsnoka egyeztetni kezdett, Mark Milley az amerikai vezérkari főnökök felhívta Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnököt. Gondolom annyira jól megy nekik...

https://www.origo.hu/nagyvilag/20220519-varatlan-fordulat-az-amerikai-e…

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Már Svájcban is pedzegetik a NATO-hoz csatlakozás lehetőségét.

Szerkesztve: 2022. 05. 20., p – 21:49

Az Azovstalból eltűntek az ukránok, összesen 2439 ukrán fegyveres adta meg magát.

https://www.dw.com/en/ukraine-russia-claims-full-control-of-mariupol-st…

 

Állítólag az Azov parancsnok speciálisan felfegyverzett autóval távozott, nehogy a lakosság meggyógykezelje.

Ugyi oroszok lakják 90%-ban Mariupolt.

https://westobserver.com/news/europe/the-commander-of-azov-was-taken-ou…

Szerkesztve: 2022. 05. 22., v – 08:45

Újabb ukrán győzelmi jelentés az indextől:

Megsemmisítettek egy hidat az oroszok Szeverodonyecknél

https://index.hu/kulfold/2022/05/21/haboru-oroszorszag-ukrajna-putyin-z…

Az oroszok az utóbbi időben arra törekedtek, hogy bekerítsék Szeverodonyecket. Elképzelhető, hogy most vissza kellett vonulniuk, és ezért semmisítették meg ismét a hidat.

 

Röviden: az elmúlt hetekben a front Szeverodonyeck, Rubizsnye, Liszicsanszk városoknál volt.

Liszicsanszkot egy folyó választja el Szeverodonyecktől, ezen a hídon tolták az ukránoknak a muníciót. A folyón túli terület zömében orosz irányítás alatt van, a folyón inneni pedig ukránon, kivéve Szeverodonyecket, ez a város a folyón túl van ukrán ellenőrzéssel.

A híd felrobbantásával az oroszok Szeverodonyecket elvágták az ukrán utánpótlásvonaltól, az orosz újságokban már arról cikkeznek, hogy a 2000 ukrán katona halhat meg, ha nem vonulnak vissza, napok kérdése és megszűnik a lehetőség az ukránoknak Szeverodonyeck elhagyására.

 

Egy körbekerítési hadműveletet látunk, ahol az ukránok nem állnak kimondottan jól. Hogy hogyan sikerült az indexnek ebből menekülő oroszokat kihozni, nem tudom.

https://liveuamap.com/

Nem kicsit élvezed te ezt a közvetítést, és egyértelműen ruszkikkal szimpatizálsz. Pedig ez nem csapatjáték, hanem egy háború ahol akár hogy is nézzük az ukránok most közvetetten Európát is védik. Mi lehet az a súlyos mentális deficit az agyatokban, ami miatt saját biztonságotok megsemmisítése mellett kardoskodtok!? Putyin bácsi nem fogja megsimogatni kobatodat, ha valami csoda folytán sikerülne lehetetlen vállalása, mevesen legyőzni a világ reálisabb felét!?

Szerkesztve: 2022. 05. 22., v – 22:33

Újabb brit katona fordult vissza és nyilatkozott az ukrán helyzetről:

https://inews.co.uk/news/british-fighter-ukraine-reality-war-with-russi…

vagy esetleg magyarul:

https://oroszhirek.hu/ujabb-kulfoldi-harcos-nyilatkozott-az-ukran-korul…

 

Kb. azt mondja, hogy harcolni mentek és nem meghalni. A hírszerzést hiányolták.

Gondolom olyan helyzetekbe vitték bele őket, hogy fogalmuk sem volt, merre van az ellenség. Aztán ha a szomszéd bokorból megjelenik egy orosz tank és lő, akkor meghalnak.

Ez a fickó amint látta, hogy katonatársai szelfizgetnek, azonnal dobbantott a kiképzőközpontból, tehát úgy tűnik jólképzett katona volt. Ő nem halt meg a rakétatámadásban.

 

A szlávoknál az emberélet kevésbé fontos, viszont az idegenlégiósok ezt nemigazán méltányolják. Wali is hasonló okokból dezertált.

Többet vártak annál, minthogy itt a gépfegyver és menj a ruszkik ellen.

Hát, a háború nem habostorta...

Nemrég olvastam egy interjút egy Donbaszban harcoló katonával, azt mondta kb 50-50% aki külföldről jött harcolni és marad/hazamegy. Leginkább két dolog miatt mennek el, vagy fizikailag nem bírják, vagy valami fura romantikus elképzeléseik voltak, amik aztán (érthető okokból) nem jöttek be.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Elvileg azért mert nincs megfelelő NCO mennyiség és talán szint sem.
Illetve akik vannak azok gyenge képességűek, képzetlenek, továbbá nincs meg az autonómiájuk se (lehet h pont az előbbi okok miatt). 
Ezért aztán vagy béna kacsák a szakasz szintű egységek vagy a szükségesnél magasabb rangú ember van ott aki szintén a hierarchiában mer csak mozogni taktikai szinten is. Oszt így járnak.

Gábriel Ákos

Szerkesztve: 2022. 05. 23., h – 10:47

Katonailag szerintetek mi értelme volt az Azovstal "védelmének"?

Hatalmas acéltermelés volt, kétséges, hogy újraindítható-e, Ukrajna GDP-jének 10%-át adta.

 

Az oroszok körbezárták Mariupolt, nyugodtan feladhatták volna a védők magukat puskaropogás és a gyár porrá zúzása nélkül.

Sosem volt esélyük az ukránoknak, miért érte meg az acélgyártást lenullázni?

És nem érzed furának, hogy villámgyorsan kirabolnak egy területet, amit meg akarnak, és saját bevallásuk szerint meg is tudnak tartani? :)

A másik dolog meg, hogy a katonák meg teljesen alap dolgokat lopkodnak, pl. konzerveket küldenek haza... Ez úgy eléggé belövi az otthoni helyzetet.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Putyin 10-20 millió forint közötti összeget fizet minden katonának. Ezek kimennek a frontra és esetleg meghalnak.

Te kimennél 20 milió forintért lövöldözni úgy, hogy talán nem térsz vissza?

Szerintem nem érdemes a konzerven csodálkozni.

A legtöbbjüknél azért van otthon a családnak ennivalója, és nem kell alap élelmiszereket lopkodnia egy másik országban, hogy azt hazaküldje :)

Meg még a törökökről se gondolnám, hogy WC-kagylókat lopnak egy hadjáraton, annyira végtelenül szar a helyzet otthon... szó szerint :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A módszeres kifosztás szerintem inkább olyan lépés mint a nők megerőszakolása: a lakosság célzott demoralizálása, valamint az elszabadult "most mindent megtehetek" érzület kivetülése. A hadvezetés által sem triviálisan felügyelhető,kordában tartható cselekményekről van szó.

és nem kell alap élelmiszereket lopkodnia 

Azt lopják ami mozdítható.

Szerinted az miért jelentene felmentést/mentegetést, hogy nevén nevez más elkövetőt is? Attól még a bűntény ugyanolyan megítélés alá esik. Pont ezt kéne felfogni, hogy nem attól undorító dolog megerőszakolni valakit, hogy ki követi el, hanem maga a cselekmény. Vagy a fosztogatással is ugyanez: nem lesz attól kevésbé gáz dolog, hogy mások is csinálják.

Mondjuk ha nekiállunk erkölcsrendészt játszani akkor tessék azonos mértékben felelősségre vonni az összes fosztogatót, háborús bűnöst stb.

Nekem úgy tűnik, hajlamosak sokan fekete-fehéren a mesék szintjére egyszerűsíteni a valóságot: a jók és a gonoszok harcává. És ez még csak nem is kizárólag a megfelelően orientált korosztály: akik Szupercsapat (A-team), J.A.G stb.-n nőttek fel :).

Ez minden, amivel mentegetni próbálod az orosz katonákat?

Mentegeti a halál.

tompítanod

Akkor a te megfogalmazásoddal miért jelentene tompítást? :)

**

Én úgy látom, hogy kettős mércét alkalmazol. Nem kérdőjelezem meg azt, hogy amit az orosz katonák csinálnak az alávaló. Ettől még -szerintem- ugyanúgy alávaló ha mások teszik ezt.

A 2 vh-ban az amerikai katonák is tömegesen erőszakolták meg a francia (!) nőket

Hiteles forrást léci! Olyat hallottam, hogy németeknek kémkedő kurtizánok "rámentek" katonákra, egyrészt információ szerzés céljából, másrészt abban a reményben hogy megúszhatják a kémkedés miatti vádakat, de hogy szövettséges katonák szervezetten követtek el erőszakot civilek ellen, olyat nem. Gondolom volt egyedi eset, és azt felelősségre is vonták, ha lebukott, de nem szervezetten csinálták ezt. Márcsak sem, mert a katonák körül mindíg legyeskedtek könnyűvérű nők is.

A fajtádra jellemzően érdemi információt nem tudsz adni, de hamis információkat kitalálni és trollkodni bármikor képes vagy. Még az is kiderül hamarosan, hogy a Katyńi vérengzést is az amerikaiak követték el, csak a fehérlelkű ruszkikra fogták rá.

hogyne orosz propaganda :). (az egy másik történet, hogy szélsőbalos ideológia áramlik az usa sok egyeteméről)

[..]The sociologist J. Robert Lilly of Northern Kentucky University[..]

[..]American historian of France and chair of the Department of French at Yale University[..]

**

[..]“The standard story had been that the Soviets were the rapists, the Americans were the fraternizers, and the British were the gentlemen,” said Atina Grossmann, the author of “Jews, Germans and Allies: Close Encounters in Occupied Germany.”[..]

https://www.nytimes.com/2013/05/21/books/rape-by-american-soldiers-in-w…

részletekért

https://www.amazon.com/What-Soldiers-Do-American-France/dp/0226923118

A fajtád lemondhatna már az erőltetett belemagyarázás szokásáról. Az elmúlt tizenkét évben sem vitt előre, sem titeket, sem az országot és a benne élő közösséget. Érdekes lenne tudni, hogy azért vagytok degeneráltak, mert ezt kaptátok parancsba, vagy azért, mert nem érkezett parancs, hogy ne legyetek azok.

:)

 ellopott dollármilliárdokat visszaadták a nyugatiak az oroszoknak

A hatályos magyar jog szerint lopást az követ el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa. A bankszámlák, vagyonelemek zárolása nem a lopás kategória. 

Tovább futtatva a fajtád gondolatmenetére a nyugatiak zároltak orosz vagyonelemeket, amire az oroszok egy 3. féltől jogosan lopnak el (nem zárolnak, és őrzik, hanemszámolatlanul elszállítják és eladják) stratégiai fontosságú alapanyagokat...

Na most gyere bolond, te bolsevik troll magyarázd el, hogy a fajtád miért is gondolja lopásnak a devizatartalékok zárolását lopásnak?

A hatályos magyar jog szerint

A "hatályos magyar jog" mennyire releváns pl. az USA-ban? Már ott is Orbán diktál?

A bankszámlák, vagyonelemek zárolása nem a lopás kategória.

Alapos ok hiányában az.

a nyugatiak zároltak orosz vagyonelemeket, amire az oroszok egy 3. féltől

A zárolás papíron a 2. féllel kapcsolatos nézeteltérésre volt válasz. Legalább úgy hazudj, hogy értelme is legyen. Főleg, ha az enyémnek akarod beállítani. ;)

bolond, te bolsevik troll

Kedves tőled, hogy keversz az apáddal, de szerintem nem kellene.

:)

A "hatályos magyar jog" mennyire releváns pl. az USA-ban?

Nos abban nem vagyok biztos, hogy magyar vagy, ezért a személyi hatály nem de a területi hatály vonatkozik rád. Szóval a lopás fogalma itt a hup-on a a "hatályos magyar jog" szerint értelmezendő és nem az (neked hazai) oroszországi jogrendszer alapján. Tudom nagyon szeretnéd, ha nem így lenne, de most ezt ozstották neked.

Alapos ok hiányában az.

A magyar nyelvet ismerők tisztában vannak vele a zárolni nem azonos az ellopni szavak jelentésével. Ellopni azt jelenti, hogy elvétel után sajátjaként rendelkezik vele. De mivel egyszerű számlapénzről van szó, ezért az ott van a bankszámlákon, és ott is marad amíg a szervert rakétatalálat nem éri. Tudod a számlapénz csak bitek sorozata.

A zárolás papíron a 2. féllel kapcsolatos nézeteltérésre volt válasz.

Várj akkor értelmezem: Egy szép napon gondolsz egyet és annektálod a szomszéd kertjét, mire a szomszéd elmegy a végrehajtóhoz aki zárolja a bankszámládon lévő pénzed. Ekkor te gondolsz egyet és bemész a szomszédhoz és kirámolod a zsebeit is, mert egy 3. személy a ti konfliktusotok okán zárolta a tartalékaidat. Nem gondolod ez valójában 2 bűncselekmény, és nem a végrehajtó követ el lopást?

Kedves tőled

Engedd már el a buzis stílust!

abban nem vagyok biztos, hogy magyar vagy

A bizonytalanság a sorsodból fakadhat.

a személyi hatály nem de a területi hatály vonatkozik rád

Én nem loptam el sem az oroszoktól, sem mástól a vagyonát.

Szóval a lopás fogalma itt a hup-on a a "hatályos magyar jog" szerint értelmezendő

Anyádpicsája.

és nem az (neked hazai) oroszországi jogrendszer alapján

Apádpicsája.

Tudom nagyon szeretnéd, ha nem így lenne, de most ezt ozstották neked.

Anyádpicsája.

A magyar nyelvet ismerők tisztában vannak vele a zárolni nem azonos az ellopni szavak jelentésével.

Miért nem ismered a magyar nyelvet?

Ellopni azt jelenti, hogy elvétel után sajátjaként rendelkezik vele.

Ez azt jelenti, hogy ha valaki a megbízásodból ellop egy kiflit a boltból, akkor nem lopja el, hiszen nem rendelkezik vele sajátjaként...

De mivel egyszerű számlapénzről van szó, ezért az ott van a bankszámlákon, és ott is marad amíg a szervert rakétatalálat nem éri.

Gondolom, a visszaadáskor kamatot is adnak majd, meg bánatpénzt.

értelmezem

Erősen kétlem.

Egy szép napon gondolsz egyet és annektálod a szomszéd kertjét, mire a szomszéd elmegy a végrehajtóhoz aki zárolja a bankszámládon lévő pénzed.

Szar példának tűnik, de tovább olvasom.

Ekkor te gondolsz egyet és bemész a szomszédhoz és kirámolod a zsebeit is, mert egy 3. személy a ti konfliktusotok okán zárolta a tartalékaidat.

A szomszéd hadat üzent nekem, vagy csak picsogja, hogy háború van?

Nem gondolod ez valójában 2 bűncselekmény, és nem a végrehajtó követ el lopást?

Nem, mivel a példád szar.

:)

Gondolom, a visszaadáskor kamatot is adnak majd

Kamat: pénznek időértéke. De mivel a "senkinek" áll rendelkezésre ez a pénz, ézért a "senki" fogja a kamatokat fizetni utána.

meg bánatpénzt.

Bánatpénzt majd az kapja, aki megnyeri a háborút. De az ennél jóval több lesz. Mert a ruszkik már elégették hadseregük jelentős részét.

> Mert a ruszkik már elégették hadseregük jelentős részét.

 

Emlékszel még március 22.-ére? A Portfolio főcíme akkor ez volt:

Az oroszok már csak 3 napig bírják lőszerrel és élelemmel Ukrajna szerint

 

https://www.portfolio.hu/global/20220322/az-oroszok-mar-csak-3-napig-bi…

Szerkesztve: 2022. 05. 23., h – 12:24

Tatjana levele Chomskyhoz: https://voxukraine.org/en/open-letter-to-noam-chomsky-and-other-like-mi…

Mielőtt valaki ezt is szó szerint venné, mert nincs jobb dolga, nem Tatjana írta. 

In addition, we disagree with the notion that sovereign nations shouldn’t be making alliances based on the will of their people because of disputed verbal promises made by James Baker and George H.W. Bush to Gorbachev.

:)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Népszava brillírozás:
 Ukrajna győzhet, de jelentős területeket veszít

https://nepszava.hu/3157668_ukrajna-haboru-oroszorszag-konferencia

 

A győzelem valószínű, de lehet hogy kell némi jóvátételt is fizetni, Putyin lesz a miniszterelnök, az orosz lesz a hivatalos nyelv, meg esetleg vörös zászlójuk lesz sarlóval és kalapáccsal.

Kisebb problémák lehetnek, de a győzelem az biztosra vehető.

Szerkesztve: 2022. 05. 24., k – 08:32

törökország elérkezettnek látja az időt, hogy egy speciális katonai akció keretében szíriában és irakban a határaitól számított 30 km-es sávban kurdmentesítsen (folytatva a 2019-ben megkezdett speciális műveleteket)

Szerkesztve: 2022. 05. 26., cs – 14:01

a lengyelek még várhatnak pár örökkévalóságot, amíg a remélt leopardok megjönnek (nem) a leharcolt és lepasszolt szovjet tankok helyett

>a németek minden ukrajnába küldött tank helyett újat ígérnek a lengyeleknek
>a lengyelek átadják minden tankjukat
>?
>a németek egyetlen tank helyett sem adnak újat
>reee germany le bad
>hülyék vagytok? nekünk is csak 50 van!

Szerkesztve: 2022. 05. 26., cs – 17:37

Értekes cikk: a NATO nem szállít nyugati fegyvereket Ukrajnának, nehogy eszkalálódjon a konfliktus Moszkvával.

https://www.portfolio.hu/global/20220525/megallapodtak-a-nato-tagallamo…

 

Marad a régi szovjet technológia. Kihátrál a NATO a buliból és a saját seggét kezdi félteni?

Esetleg azt gondolják, hogy a modern technika nekik kell, mert ha Ukrajna elesik, akkor nekik kell egymást megvédeni?

A haderőreform elmaradt és ha a jó cuccokat Ukrajnában szétverik, akkor mi marad ha az oroszok jönnek?

 

A németek azért nem szállítanak modern Leopárdokat a lengyeleknek, mert nekik sincs és le kellene gyártani.

Voltak olyan pletykák is, hogy amit kapnak az ukránok, annak egy jelentős része azonnal a feketepiacra kerül. Ha a legmodernebb cuccokat odaadnák nekik, akkor az pillanatok alatt eljutna mindenkihez, aki le akarja másolni esetleg.

Na meg az oroszokhoz is simán eljuthat bármi, és ők is információhoz jutnának általa. Mármint annyira könnyen nem, mert ahhoz előbb a frontra kellene szállítani anélkül, hogy lerakétáznák az oroszok, LOL.

Keménykedik, de azért olyan jól nem muzsikál jelenleg Oroszország, hogy nekiugorjon a NATO-nak.

Eddig azért nem foglalták el Ukrajnát, mert friss levegőt szerettek volna szívni Donbaszban. Most, hogy már unatkoznak a katonák, jelezték, hogy menni is kellene ám előre.

:)

Tényleg ezt csinálják, aláaknázzák a földjüket, hogy lelassítsák az oroszokat.

Néztem videót, ahogy az orosz tüzérség rápirít az ukránokra, kocsiba ugranak és fejvesztve hajtanak. A tanya szélén a kocsi felrobban, mert a saját aknájukra mentek.

 

- ez tűzérségi háború, ahol ukrán van, ott orosz nincs, vagy ahol orosz van, ott ukrán nincs

- távolról lövöldözik egymást, a kalasnyikovnak kb. semmi értelme nincs

- nem rakhatták le az aknát, amire ráhajtottak az oroszok, mert nincsenek fizikailag ott, sokkal távolabbról lövöldöznek

 

Csak telegram alól:

https://t.me/intelslava/29433

Ilyen téren én inkább hiszek a tűzszerészeknek (és azok nem csak ukránok), mint random videókból levezetett elméleteknek.

Illetve elég fura lenne, ha az ukránok nem tudnák, hogy hol aknázták alá saját magukat.

Meg hogy kerülnek oda orosz aknák? (konkrétan a POM-3-al öltek ukránokat, azt meg pár éve kezdték gyártani az oroszok)

(én sem azt mondom, hogy ez alól nincs kivétel, de az ukránok aknázzák alá saját magukat narratíva így faszság)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Háát, ez csak elmélet :) A Zoroszok mindig tudták mit kell aknásítani. A rendszerváltás és kivonulás után voltam sorkatona. A kiképzés egy része egy visszakapott orosz kiképzőtéren történt ahol nem mehettünk csak a kijelölt helyekre,mert az aknátlanítás még nem fejeződött be. Ha igaz volt az akkori mese, akkor az érkezésünkig 70 tonna aknát hatástalanítottak egy év alatt a területen. Hogy ott mit akartak védeni...?

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Szerintem is. Valószínűleg Ctrl+C, Ctrl+V-re gondolhatott a cikkíró, ami arrafelé az élet minden területén elterjedt fejlesztési módszer.

Lehet, hogy még a chip feliratát is lemásolták buzgalmukban. Egy átnevezés költséggel járhat.

Nem kimondottan politikai podcast, de kicsit mélyebben belemegy a belarusz történelembe, nyelvbe, van szó arról is mi közük van az oroszokhoz, ilyesmi: https://azeletmegminden.hu/048-barasz-peter-podcast/ 
Elég fura stílusa van a fickónak, nem egyszerű végighallgatni :) , cserébe mondott olyan dolgokat, melyekről nem tudtam...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2022. 05. 30., h – 13:54

Szerintetek az oroszok kivégzik az Azovstal védőit?

Oroszországban nincs halálbüntetés, de a DPR-nél van és ők fognak ítéletet hozni.

 

Az idegenlégiósokat valószínűleg igen, de úgy tűnik, hogy a többieket terroristaként kezelik, nem hadifogolyként és akár életfogytiglant is kaphatnak.

Nem csoda, hogy nem adták meg magukat.

 

https://t.me/intelslava/30347

Nem értetted meg a lényeget, pedig a cikk finoman vázolta a jövődet:

Még tovább súlyosbodhat az energiaválság, ha kiesik az orosz olaj, és véget érnek a fennmaradó Covid-korlátozások.

 

Otthon fogsz majd rettegni a COVID-22-től és akkor bőven elég lesz a jelenleg megtermelt olaj.

Az új Gonzalo Lirát a zseniális előadásmódja miatt érdemes meghallgatni. Arról szól, hogy mi várható a közeljövőben, kevésbé a háborúról.

2022.05.30 The Crazy Policies Are Going To Get (A Lot) Worse : https://www.youtube.com/watch?v=HgJMdK0KlwQ 14:31

Jobban szeretem magam eldönteni, hogy mi objektív és mi nem.

Gyurcsány Feri úgy hülye, ahogy van, de kimennék tüntetni, ha elkezdenék cenzúrázni.

 

A szólásszabadság az, hogy minden vadbarom kifejtheti a véleményét.

Korlátozni kizárólag akkor lehet a szólásszabadságot, ha valamilyen bűncselekmény elkövetésére buzdít.

 

Pusztán az, hogy hajrá oroszok még nem meríti ki a bűncselekményt.

Nem tudom, te hol élsz, mert nálunk nem lőnek az oroszok a kertben.

Nincs háború.

 

Be kellene vezetni a proletár diktatúrát, csak mert Szíriában lövöldöznek?

Mi köze Portugáliának Ukrajnához? Portugáliában háború van? És Németországban?

 

Nincs háború, ezért minden ehhez hasonló rendelet fasisztoid.

Nincs háború, ezért minden ehhez hasonló rendelet fasisztoid.

Ne viccelj már, minden szinten szankcionálják a CCCP-t, zárolták a számlákat, lefoglalták a vagyonelemeket. Mi ez ha nem hadüzenet? Ők meg atomháborúval fenyegetőznek.

Szerkesztve: 2022. 06. 02., cs – 10:34

az amerikaiak tervezik/ígérik a következő elég komoly eszközök eladását az ukrán hadseregnek:

  • 4db, akár 2 hellfire-t hordozni tudó mq-1c drón
  • szintén 4db, m142 himars mobil rakétarendszer (32-70km hatótávolság azokkal a rakétatípusokkal, amit kapnak hozzá)

Zelenszkij képes lehetetlen küldetésekre.

 

Kiev lost 30 drones, 14 aircraft and 3 ships in a ‘senseless PR action’ to retake island, the Russian military says

https://www.rt.com/russia/555268-snake-island-pr-military/

 

Aztán néha nem sikerül a lehetetlen küldetés és 30 Bayraktar drón, 10 helikopter, 4 repülőgép a tenger fenekén landol 50 hullával.

A Kígyó-sziget orosz kézen maradt, de Zelenszkij egy csomó lájkot kaphatott, hogy legalább megpróbálta.

A dezinformáció háborús fegyvernem. Mindkét fél előszeretettel él vele.

 

Megtámadták a Kígyó-szigetet az ukránok és lemészárolták az orosz katonákat

https://www.origo.hu/nagyvilag/20220504-az-ukranok-megtamadtak-a-kigyos…

 

Ez ugyanaz a topik ukrán oldalról.

Egyes ukránfelszopók mintha kicsit idegesebbek lennének a szokásosnál, ezért a komfortjuk növelése érdekében belinkelem ezt.

:)

Tényleg egyre viccesebb, ahogy minden, oroszokra kicsit negatív dolognak is érezhető komment után rögtön jön valaki, aki képtelen érdemben reagálni, és benyög valami full random dolgot, csak hogy kicsit próbáljon legalább a fejében kompenzálni :D

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Amúgy se nyugdíjas állás: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Deaths_of_Russian_generals_time… , volt egy-két erős év, illetve én orosz generálisként nem nagyon mernék közlekedési ezközbe ülni, vagy fegyverek közelébe menni :) 

(de azért van ott egy "died of old age" is :) )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A szankciók gyakorlati hatása: 

Egy német bemegy egy bárba, és sört rendel. A csapos azt mondja neki:

- 100 euró.

A német megdöbben:

- Miii ? 100 euró? Tegnap csak 10 volt!

- Hát ma 100.

- De minek 100, a fenébe?!

- Most elmagyarázom. 10 euró egy sör. 10 további - Ukrajna megsegítésére. 20 - segítségnyújtás olyan európai országoknak, amelyek szankciókat vezettek be, és nem tagjai az EU-nak. További 10 - az Egyesült Királyság segítése az Oroszország elleni szankciók sikeres végrehajtásában. További 10-et a balkáni országokba küldenek kemenceszén vásárlásához. Nos, a maradék 40 euró - az EU gáztámogatására és a szankciók fenntartását segítő alapra.

A német némán elővett egy százeurós bankjegyet, és átnyújtotta a csaposnak. A pultos elvette a pénzt, betette a pénztárba, de 10 eurót visszaadott.

A német össze van zavarodva

- Várj, 100-at mondtál - 100-at adtam. Miért adsz vissza 10 eurót?

- Nincs sör …

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Egy magyar bemegy egy bárba, és sört rendel. A csapos azt mondja neki:

- 7000 Ft.

A magyar megdöbben:

- Miii ? 7000 Ft? Tegnap csak 500 volt!

- Hát ma 7000.

- De minek 7000, a fenébe?!

- Most elmagyarázom. 500 Ft egy sör. 1500 további az előállítás során keletkezett áramszámla...

- Dehát a rezsicsökkentés!

- Ó, az a gyárakra nem vonatkozik, meg a lakossági árakat is ki kell fizetni valakinek. Aztán további 1500 Ft a megemelkedett üzemanyagköltségekre, tudja a szállítás költségei...

- Dehát a hatósági benzin ár! Az olcsó orosz olaj!

- Ó, hát az a teherszállításra nem vonatkozik, meg a lakossági árakat is ki kell fizetni valakinek. Aztán van további 1000 Ft, a különadóra...

- Dehát az az extraprofit, azt a cégnek kell fizetni!

- Ó,  azt a cég a vásárlókra terheli, nem gondolta talán, hogy a részvényesek beérik kevesebbel? Aztán van még 1500 Ft a kiesett EU támogatások helyett, valamiből épülnie kell a kisvasutaknak és stadionoknak is, 1000 Ft meg a választások előtti pénzosztás finanszírozására.

- Dehát a gazdasági növekedés!

- Ó, hát tudja, addig nyújtózkodj amíg a takaród ér.

- Dehát nyugaton van ekkora infláció! Németországban 10x árak vannak!

- Ó, hát nem hallotta? Nálunk  meg 14x árak vannak.

A magyar némán, lesütött fejjel a zsebébe nyúl, kotorászik benne, majd halkan

- Köszönöm, nem kérek sört. Nincs rá pénzem ...

Douglas MacGregor nyugalmazott amerikai ezredes a HIMARS-rendszer Ukrajnába történő szállításának esetleges következményeit elemezte egy Fox News-interjúban, Tucker Carlson esti műsorában.

Douglas McGregor: “Először is, ez az elnök által említett rendkívül mobil rakétatüzérségi rendszer valójában nagyon jó, nagy tűzerőt jelent. A probléma az, hogy mindössze négy rendszert küldünk, melyek egyenként hat rakétát képesek kilőni. Azonkívül nem tudom, hogyan fogják (az ukránok) észlelni a célokat. Milyen szintű megfigyelésük van, milyen radarok. Talán teljesen tőlünk függenek az űrből történő megfigyelés segítségével. De azt hiszem, tekintettel arra a körülményre, hogy ez mindössze négy indítóállás, és nem 50, az oroszok valószínűleg lazítani tudnak majd. Nem nehéz arra a következtetésre jutnunk, hogy ez mindössze a Biden-adminisztráció kísérlete hogy “arcát mentse”. Valójában nem akarják beismerni, hogy ez a háború már régen elveszett. Ez nem más, mint mentőövet dobni egy fuldoklónak a tengerparton, aki egy 100 méter magas szökőár elől menekül”.
 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

> Július, augusztus környékén az ukránok képesek lesznek offenzívát indítani a megszált területeken, addig gerillaharcra rendezkednek be.

 

Akkor már Bruce Willis és Mel Gibson is velük fog harcolni, Moszkvát is porig fogják rombolni. Hullani fognak a ruszkik, mint a legyek.

:)

Az Ukrán Nemzeti Gárda az "átengedett" területeken aktív partizán háborút folytat, ami teljesen nem semmísiti meg az orosz erőket, nem találják az ellenszerét az oroszok az ilyen gerilla harcmodornak. Itt egy utánpótlást szállító teherautójukat repítik levegőbe, amit a fronton lévők már hiába várnak.

A konvojokkal sem jártak jobban, mert mindenki emlékszik még a 65km-es vonulásra...

Megjegyzem az izraeliken kívűl sokaknak nincs tapasztalatuk gerilla hadviselésben.

Valszeg a telex újságírói még nem láttak háborút.

Egy mesterlövész bemér egy célpontot, lő, majd elhúz a ..csába. Ahány orosz felvételt láttam, lőttek egyet és szaladtak. Mindig. Ez a protokoll része. Az lenne a fura, ha nem lőnének vissza az ukránok.

Az izraeli vaskupola rendszer ezért is érdekes számomra, mert nincs rajta gázpedál. Lerakod, azt ott van. Palesztin parittyások ellen megvéd, a ruszkik ellen nem biztos.

Én arra keresem a választ, hogy mire gondolhatott az az orosz hadvezér, aki csernobili erőmű elleni támadásra adta ki a parancsot? Mit gondolt, hogy a megrongált létesítményt nem kell helyreállítani? Meg hogy jó ötlet e beásniuk magukat a sugárszennyezett talajba? Senki nem használja az agyát a Kremlben?

A konteó arról cseveg, hogy Csernobil plutóniummal is működött, ami atomfegyver előállítására alkalmas.

Putyin elfoglalja Csernobilt és viszi a fűtőelemeket,  amitől megnő a sugárzás a környéken.

Viszont Ukrajnánál nincs többé plutónium.

Bár ez csak konteó.

Itt egy videó, hogy hogyan lövöldöz az orosz tűzérség.

https://www.youtube.com/watch?v=2qaHNioLWp8

 

A videó alapján 8:52-kor adják le az első lövést, 10:21-kor már pakolnak, 12:22-kor meg elzavarják a sajtóst a 3.14-csába, mert indulnak.

Az első lövés után 3 perc 30 másodperc múlva már dobbantanak. Nem várják meg, hogy visszalőjenek.

Biden: nem kizárt, hogy Ukrajnának végül le kell mondania területekről

Miért kéne lemondania? Putyler minden szempontott elhibázott háborójú egységbe tömörítette az ukránokat, és demilitalizálja Oroszországot.

Ukrajna a végletekig hergelte Oroszországot

Putyler IQ nélküli ösztönlény?

Attól jól be is kell kulantani. Európa egyik legcsóróbb országát is hogy bedarálták! Az oroszok nemhogy az Atlanti óceánig nem tudnak elmenni, de Harkivig se.... Orosz army mítosza...  Kac kac.  Hogy be lehetnek szarva. Mikor már azon megy az agyalás hogy hogy ne röhögjön az egész világ Putyinon,  meg az orosz birodalmon, nehogy az a kretén rátenyereljen a piros gombra szégyenében... 

Azért az megvan, hogy nem Ukrajnával háborúzik Oroszország, hanem a nyugattal? Átjutottak azok a hírek a homályon előtted, hogy a németek nem igazán tudnak nehéz fegyvereket adni, mert elfogytak náluk, az amúgy is szánalmas készletükből? A belgák megpróbálták odaadni a már eladott cuccaikat, de nem sikerült? Meg az amcsik kezdenek kéziféket húzni a Javelin szállítással, mert az is elfogyóban van és nem tudják megfelelő tempóban pótolni?
Az ellenség lebecsülése messze földön híres bölcsesség.
Le kéne állni amíg lehet. Aki eddig lebecsülte az Oroszokat mind ráfázott. Vagy ki kéne békülni velük, vagy kurva gyorsan erődrendszert építeni a határon és maximális tempóban fegyverkezni.
Szerintem az Oroszok kivéreztetése az Ukránoknál nagyon nem fog sikerülni.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Jelenleg nem lehet leállni. Az ukránok megállás nélkül bombázzák Donyecket. Hatósugaron kívül kellene lennie az ukránoknak.

Az orosz haderőnek vissza kell foglalnia Donbasszt mielőtt tárgyalni kezdene. Donyeck határváros jelenleg, bombázzák, ráadásul Putyin el is ismerte hivatalosan Donyeck és Luganszk határait. Erről a két területről szerintem Putyin nem tárgyal.

Donbassz nehézségét az adja, hogy 8 éven át az ukránok erődrendszert építettek. Avdiivkát az Azovstalhoz hasonlóan ki akarják éheztetni. A határon van és 100 napja ellenáll az oroszoknak. Nagyon durva védelmi rendszerek vannak arra.

És kihagytad az ultramodern nyugati fegyvereket. Nem értem ezeket a két hét alatt elfoglalják, visszaverik, legyőzik, kiűzik szövegeket akár pró akár kontra. Az amcsik 10 évig küzdöttek Afganisztánban papucsos AK-s tálibok ellen és kiszívtak. Most meg majd jól elverik az Oroszokat ráadásul nem is a saját seregükkel, hanem a gyorstalpalós berángatott Ukrán civilekkel. Ja, mellesleg az Oroszok is kiszívtak a táliboktól.
El fognak ezek még bíbelődni egymással még jó darabig. Szívni viszont mindenki fog, mi is.
Sebaj jöhet majd a Great Reset.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem rendelkezel azzal a készéggel, hogy el tudd dönteni mi az ostobaság. Az viszont nem lep meg, hogy rémülgetős fajta vagy, gondolom az elsők közt térdelnél le egy orosz katonának. Szerencsére eleget közöltél magadból, hogy ha ilyesminek lesz realitása, téged már hamarabb begyűjtenek a kollaboránsokkal.

Te hitted el, hogy a hozzászólásoddal át tudod verni az embereket. Javaslom, olvasd el a témába vágó szerződéseket, illetve a harmadik aláíró felek viselkedését helyezd a valóság kontextusába.

Hogyan térdelhetnék le elsőnek, mikor a hozzád hasonló "haladók" folyamatosan térdelnek?

Ha az irracionális, elmeroggyant fajtád hatalom közelébe kerül, akkor tényleg lesz félnivalóm, annak ellenére, hogy nem mondtam vagy írtam sem nyilvánosan, sem privátban olyasmit, amiben a hozzád hasonló degeneráltakon kívül bárki az oroszok (vagy Magyarországtól eltérő bármely ország) iránt való elköteleződést vagy erős szimpátiát láthatna.

:)

Dehogy kérdeztél úgy.

Dehogynem. A probléma abban lehet, hogy azóta sem lettél okosabb. Mentségedre legyen: én is csak egy kicsivel.

Azt meg hagyjuk is, hogy a szádból szar és sperma elegye ömlik...

Nyeld csak, nyeld csak.

Egyébként ezt a HUP-on tartott "progresszív" érzékenyítő tréningeiteken tanultam. Kilvadi és tompos tanpercei különösen nagy hatást gyakoroltak a verbális kultúrámra.

:)

Bárhogy erölködsz, egy értelmezhetetlen kérdésed volt. Ahelyet hogy pontosítanál, mit is akarsz megtudni, okádod ide a semmit, de azt legalább sokat. A te világodban biztos minden oké, nincs is ezzel baj. Itt nem arról van szó én mit nyelek, te nyeled a dolgokat és észre sem veszed, hogy miközben okádod a semmit, fröcsög ki belőled ez is. Téged nem zavar ez, hát nyomjad akkor, legyen ennyi örömöd az életedben.

Nem rólam van szó, hanem rólad.

Valamit félreértettél.

Úgy tűnik nem csak potenciális orosz kollaboráns, hanem valami elferdült perverz is vagy...

Nem vagyok orosz kollaboráns, és mivel nem tartozom a "haladó" fajtád közé, így ebben a formában a második reményed is kihúzható. Persze a ti szemszögetekből az az ember, aki nem szopja kritika nélkül a nyugati faszt és a ~normalitást képviseli, az orosz kollaboráns, aki még elferdült perverz is. Szerencsére a gyűlöletetek a választáson egy ideje rendre leszerepel. Ebben az a nagy móka, hogy a degenerált almod kölykei ahhoz is hülyék, hogy a Fidesz által nem túl magasra tett lécet megugorják.

Nem csak bolond, de még gusztustalan is.

Pocsék az ízlésed. Javaslom, iratkozz fel néhány érzékenyítő-tréningre.

:)

  1. Nem reményemről van szó, hanem következtetésről a megnyilvánulásaid alapján.
  2. Senki nem szop semmilyen faszt, produktumodat tekintve rajtad kivül. Ráadásul nem csak átvitt értelemben szopod a faszt (orosz kollaboráns létedre vajon  mit? költői), hanem az jön le, hogy szó szerint is gerjedsz az ilyesmire. Mondjuk, ha nő vagy akkor nincs azzal semmi baj, bár akkor sem kellene ilyen nyilvánosan tudtára adni itt mindenkinek, mert ez nem az a fórum. Ha meg férfi vagy, akkor (főleg hogy ennyire propagálod ezirányú érdeklődésedet) azt gondolom gusztustalan vagy. Maradjon ez meg hálószoba titkodnak, vagy az erre kihegyezett fórumokon próbálkozz ezzel. Szerintem. Ha ettől pocsék az izlésem szerinted, az tőled egyáltalán nem érdekel, mondhatnám azt is, hogy a te véleményed ebben a témában leszarom, te buzeráns orosz kollaboráns gyökér ;)
  3. Engedd meg nekem, hogy veled szemben Putyint, meg az általa felépített orosz államot egy ráknak tartsam a világ testén. Pedig az orosz embereket (a személyes ismeretségemen keresztül) tök jó fejnek gondolom, többet érdemelnének egy ilyen szartól.
  4. Fidesz léc nem tudom, hogy jön ide. Valami baj van a fejedben (nem igazán meglepő), segítek, ez a topic az ukrajnai háborúról szól.

Mondom, hogy valamit félreértettél.

Jogos a kiigazításod: senkik szopják a nyugati faszt.

Szeretem a faszom, de ennek nincs köze a szálhoz. Abban te vagy a főfasz.

Köszönöm a hízelgést.

Mindent megengedek neked.

A "segítséged" kb. annyit ér, mint random helyeken sót szórni az óceánba.

:)

Az ukránok vannak idegenben az Ukrajnának nevezett terület nagy részén.

Lehet csűrni a szavakat, de az ukránoknak volt idejük kiépíteni állásaikat az elmúlt 32 évben, megszervezni logisztikájukat, míg a Novoszibirszkből oda küldött orosz baka nulla helyismerettel, azt sem tudja merre meneküljön amikor visszalőnek.

Összeállíthatsz szójátékokat, de az nem segíti ruszki honfitársaidat.

A német hírszerzés azzal számol, hogy az oroszok augusztus végéig elfoglalják Donbasszt.

Szlovjanszk, Liszicsanszk, Szeverodonyeck, Kramatorszk 100.000 főnél nagyobb városok (mint Kecskemét), Bakhmut meg 75.000 körüli.

Ezek nagyobb városok, a 280.000-es Herszonnal is elszüttyögtek jóideig, lassan halandnak, nagy veszteségekkel. 

 

Kérdés, hogy Putyin folytatja-e tovább Odessza és Mikolaiv irányába, vagy megáll és védelemre rendezkedik.

Annyira nem remekel az orosz hadsereg, hogy még 2 Mariupolnyi méretű várossal elbánjon.

Az megvan hogy ez baromság? Vagy legalább tudni kéne mi mit követett :D Az ellenség lebecsülése pont az oroszoknál ment élesben, vagy már ki emlékszik a 3 nap alatt levillámháborúzzuk őket minden irányból dicső és fényes startégiára? :D Az elmebeteget nem becsülik le, annyira, hogy azon gondolkoznak, hogy kéne csinálni, hogy az agresszor Putyin ne legyen totál porig alázva, mert az a hülye még atomot vet be. A kretén. Az is megvan, hogy az oroszokat senki nem támadta meg, hogy senki nem is akarta, vagy akarja? Azon csodálkozok, hogy Putyin még nem mondta, hogy a nyugat csippeket akar az oroszkba lőni, annyi faszságot összehordtak már :D Az oroszok kivéreztetik magukat ahogy kell, hála Putyinnak vagy 20 évvel vetették vissza magukat. Oroszország jelnleg nem több, mint egy 3. világbeli pusztulat, atombombával felszerelve. Nézted a kereskedelmi mérlegüket? Ásványi anyagokat adnak el a világnak és gépeket, gyógyszereket, IT cuccokat vesznek. Wow! Mint egy afrikai ország. Az arab országok jövőt építenek az olaj milliárdokból, Putyin meg elégeti Ukrajnában. Zseniális lángelme. Szegény oroszok, várhatnak megint évtizedeket, mire lesz reményük egy jobb életre.

Nem tudom, ez így nem jó több szempontból sem. Zelenszkij olyan amilyen, totális háborút indítani kamu indokkal egy egészen más műfaj. Egyébként Orbán is pl. keményen odamondogat, stb. Ha ezt megunva pl. akárki, megtámadna minket akkor Orbán is elmebeteg lenne, mert kiprovokálta? Vagy elmebeteg lenne, mert megszervezné az ország védelmét, nem pedig azonnal kapitulálna? Gondolom nem így gondolod te sem. Európa meg nem magát szankcionálja, hanem az oroszokat és csatlósait. Nyilván okoz kárt ez Európának is, lévén aktív gazdasági kapcsolatban álltak eddig, de nézz meg gazdasági adatokat az Eu-ban, meg az oroszoknál is. Plusz, valahol itt jön elő a gerinc, hogy tudva hogy nekünk is fájni fog, de odaállunk, mert ezt nem lehet megtenni, ez nem elfogadható. 

Európa meg nem magát szankcionálja, hanem az oroszokat és csatlósait

 

Biztos vagy ebben?

Fűtsenek kevesebbet, járjanak biciklivel és mosás helyett szellőztessék ki inkább a ruhákat - javasolta az európaiaknak Frans Timmermans, a zöld átállásért felelős bizottsági alelnök az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának ülésén.

https://www.hetek.hu/cikkek/online/timmermans-azt-tanacsolja-futsunk-ke…

Te nem érzed jobban magad ha büdös vagy? Pedig ez a titka annak, hogy táguljon a környékedről mindenki: 'bérelt' saját tömegközlekedési eszközeid lehetnek így, csak arra kell figyelni hogy a sofőr be ne szédüljön  / ájuljon. A nyári időszak beköszöntével úgyis fontos szempont, hogy ne ragadjon hozzád senki egy tömött metró(pótló),busz,villamos,vonat stb-n.

Ha jól csinálod az autópályán is lehúzódnak előled olyan aurád lesz :).

A belgák megpróbálták odaadni a már eladott cuccaikat, de nem sikerült

Én úgy tudom, ezeket a fegyvereket megvették az ukránok attól a cégtől, amelyiknek a belga hadsereg olcsón elherdálta őket. Szóval a fegyverek elvileg eljutnak az ukránokhoz, csak a belga vezetés nem tud velük pózolni.

:)

Én még itt tartok: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20220604_belgium_megsem_szallit_ukraj…

Persze lehet, hogy a segélyből megvették őket az ukránok, mert ukrán ipar és pénz már hinném, hogy túl sok lenne. Ha meg ezen is kereskednek nyugati cégek, példát mutat, hogy mennyire a "jó" oldal a miénk.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Tényleg nem személyeskedés? Most magad győzködöd? Kösz, nem érdekelnek a baráti jótanácsaid.

Neked és az elvtársaidnak minden orosz propaganda ami nem a hivatalos amcsi nézőpont. Budapesti szerződés? Szerinted minden faék egyszerű mi? Röhejes a primitív érv nélküli demagóg dumád. Tudod ki jut eszembe rólad? Kuncze cinikus gennyzsák Gábor.

Ha már utánanézés, te meg nézz utána az ukrán 1991-es kárpátaljai népszavazásnak! Segítek: A KÁRPÁTALJAI MAGYAR KISEBBSÉG AUTONÓMIA TÖREKVÉSEI

Ja az nem számít ugye?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ez most nem illett egy magadfajta szakrális emberhez. A linked meg tényleg nem releváns itt, mert nem a kárpátaljai magyar kisebbség támadt rá egy szomszédos országra. (Sőt, talán el sem hiszed, de az a sokadik eset volt, hogy a ruszkik megtámadtak egy szomszédos országot. Pl.)

Oroszország az ukrán katona/civil önkéntes kezében lévő nyugati technológiával megtámogatva hitelekkel és Oroszországot(és orosz embereket, művészeket, sportolókat) sújtó embargóval harcol..

Valamint:

- NATO/US. Army hírszerzési és harcászati támogatással

- NATO által, NATO ország területén kiképzett ukrán katonákkal

Hogy milyen katonaruhában van az mellékes..

 

Ezt csak, mint tényként kívántam közölni, ezzel nem nyilvánítok rokonszenvet,  se nem támogatom a háborút.

For Whites Only meeting room!

Senki nem vonta kétségbe, hogy az Oroszország által megtámadott Ukrajna nyugati segítséget kap. Arra pedig a túlzás is gyenge szó, hogy Oroszország a "nyugattal" harcolna. Oroszország Ukrajnával háborúzik, megpróbál Ukrajnából területet kiszakítani. Az ukrán védekezést segítik az EU-ból illetve kap segítséget UK és US valamint a jelenleg nem EU tag de európai államoktól. Mivel ez ezen államok jól felfogott érdeke.  Minden más erőlködés és felesleges csűrcsavarás. 

Minden más erőlködés és felesleges csűrcsavarás. 

a tények azok nem erőlködés, csűrcsavarás.

Proxy háborúba keveredett Oroszország - kurvára nem gondolta Putyin, ha amikor megtámadta Ukrajnát, hogy magára rántja egész nyugat régi és már egyre újabb fegyverkészletét..

De ha már benne van, akkor nincs megállás...

For Whites Only meeting room!

nem értem a kérdést. Nem derült ki - köztudomású.

Ukrajna minden kormánya megkenhető volt és eladták amit lehetett.

Másként fogalmazva nagyon sok befektetőnek vannak ott érdekeltségei - gondolom, amikor CCCP szét esett sokan szétnéztek milyen üzletet lehet csinálni.

Régi fegyvereket megvenni eladni Afrikában vagy az araboknak lásd: Fegyvernepper film.

USA atomerőművekbe 25 éven keresztül vitték a dúsított uránt.

Nem igazán voltak, akkor törvények, környezetvédelem - termőföld hazai kézben tartása stb. Hazai vállalkozókkal se kellet versenyezni.

Ami Ukrajnában van és most igazán felértékelődött: termőföld (jó éghajlat, kellő csapadék) és nyersanyag. Adottságokhoz képest messze jobb élet színvonalat érhettek volna el  az első 20 évükben, de egy hatalmon lévő vezető se tartotta fontosnak...

többek közt, azért volt az elégedetlenség.

még egy érdekes cikk: https://pestisracok.hu/katonai-kotvenyekkel-huz-hasznot-a-veres-ukrajnai-harcokbol-soros-szovetsegese/

For Whites Only meeting room!

igen, Ukrajna 6,5 x nagyobb területe és lakossága 4,5 több - ezek háború előtti adatok.

1991 óta függetlenek - 20 évet úgy értettem, hogy 2010-re 20 év "tudatos" ország építéssel egész jó állhatnának - de nem történt meg és jöttek felkelések - amit hol saját maguk akartak, hol a CIA ösztökélt jelentős 5 milliárd dollárral - ami egy része valahová elfolyt..

A jelenlegi háborúnak bármi legyen a vége - 30-50 évet visszadobta őket..

és abban reménykednek , hogy majd EU állja cekket - USA -tól nem várnak sokat, mert oda tartoznak - vagyis csak vinnének..

EU nem fogja állni..

Holland és Dán parlament sose szavazná meg..

For Whites Only meeting room!

háború két állam között, akik az ellenségeskedésben közvetlenül nem résztvevő felek felbujtására év/vagy nevükben, ill. támogatásukkal cselekszenek

Ha el is fogadom azt, hogy az ukránok a nyugat/usa/soros/illuminátus/gyíkemberek felbujtására és/vagy nevükben, ill. támogatásukkal cselekszenek (nem fogadom el, mert a támogatás az orosz agresszió után érkezett), akkor elmondanád, hogy az oroszok melyik közvetlenül nem résztvevő fél felbujtására és/vagy nevében, ill. támogatásával cselekszik?

Várj, akkor most mit csinálnak ott az oroszok. Ha jól értem a narratívát, akkor az első pár napban az oroszok mindent is "lerakétáztak" majd az ukránok puszta kézzel elverték őket a következő 1 hónapban, majd kaptak fegyvereket? Többet mint amennyit "lerakétáztak" az oroszok?

Értem, hogy szeretnéd megvédeni amit mondtál, de ráfogni erre a háborúra, hogy a "nyugat" találta ki a legnagyobb kamu az egész sztoriban amit most terjesztenek. Erre a vonatra nem kellene felülni, de legalábbis az érdekszférák és a lehetséges kimenetek tekintetében el kellene gondolkodni mégis milyen előnyökkel kecsegtet ez a "nyugat" számára. 

Szerkesztve: 2022. 06. 05., v – 09:56

"Az USA nyomására Ukrajna a végletekig hergelte Oroszországot,"

Hogy úgy ott volt.

Áldozathibáztatás mesterfokon :)

(egyébként az áldozathibáztatás pszichológiája elég érdekes dolog, lehet hogy egy külön topicot is megérdemelne... természetesen tudományos szemmel :))

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Áldozathibáztatás mesterfokon :)

Megkérdezném a logika nagymesterét, hogyan következik a hergelésből az áldozat hibáztatás?

Ez egy ok, nem pedig hibáztatás, de ettől még az oroszok támadtak ez tény. Az is tény, hogy nem ok nélkül tették és a Putyin egy hülye szintű indoklás válaszra sem méltó. A "tudományos szem" elvileg objektív, ami nálad a nullához közelít alulról, ócska propaganda szinten nyomod. Azt kéne felfogni, hogy ez nem a jó és a rossz harca, hanem a rossz és a másik rossz ugrott össze egy proxy háborúban. Nekünk csak egy kávét kéne kérni, ha megtehetnék, de mivel gyarmat vagyunk, igen nehéz lesz kimaradni.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Russian hackers hacked Oll.tv (rinat akhmetov sport-film-sorozat csatornája) during 2022 FIFA World Cup qualifier Ukraine vs. Wales

egy ideig az afu tegnapi, donyeck polgári épületeit ért rakétatámadásának (bm-21) eredményét mutatták, erről értesülve a kommentátor őrjöngött

Ami mozdítható azt viszik. ebből a szempontból ugyanúgy viselkednek mint a "felszabadítás"-kor. :) Lehet, hogy a nekik beadott szöveg is ugyanaz. Örülhetsz, hogy nem úgy szállásolják el magukat nálad, hogy közben ott laksz. Jó esetben annyit változhatott a helyzet, hogy azóta megismerték az angol wc-t.

Ilyen amikor egy igazi szakember elemez:

https://youtu.be/5GEwajKWocE

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Azért itt-ott téved a magyar elemző.

Arról beszél, hogy az ukránok sosem vonják vissza a haderejüket, akkor sem, ha bekerítik őket, így hatalmas emberveszteségeik vannak.

 

Bár Zelenszkij egy idióta, de ahová berakják az oroszok a lábukat, onnan ki nem teszik őket.

Amelyik várost az orosz elfoglalja, az az övé lesz, visszaadni nem fogja.

Ebből a szempontból katonailag igaza van Zelenszkijnek, hogy az utolsó ukránig tartja a városokat.

Ezzel lassítja az orosz előrenyomulást és tartja a frontot, hogy minél kisebb legyen a veszteség.

 

Mást nem tehet, csak sajnos ukránok tízezrei halnak meg miatta. Nincs visszavonulás. Abban reménykedik, hogy az oroszok előbb-utóbb kifulladnak a hatalmas veszteségektől.

Szerkesztve: 2022. 06. 07., k – 20:27

Kilőtték Wagner-csoport egyik leghírhedtebb zsoldosát, Vlagyimir Andonov 44 éves, burját származású, „Vaha” és „hóhér” beceneveken ismert orosz zsoldost. Ő az aki aki a Donbászban hadifoglyokat gyilkolt meg. Egy szemétládával kevesebb él. Nem képességei alapján volt hírhedt, sokkal inkább szemétsége miatt. Nagyon szeretett fegyvertelen embereket gyilkolászni már Szíriában is.

https://twitter.com/ilsignoredibaux/status/1534183346909106177

A hirt az orosz Moszkovszkij Komszomoletsz lap írta meg.

Ő az aki aki a Donbászban hadifoglyokat gyilkolt meg.

Ilyen háborús bűnösből: (lefegyverzett, megkötözött embereket lelőtt) akad az ukrán térfélen is (ezekről is van videós bizonyíték).

Ezekből minél kevesebb van annál jobb. Sajnos mivel a jelenleg folyó háború egyik célja a másik veszteségeinek maximalizálása ill. a hátország demoralizálása (mind2 irányban) ezért ezek a kegyetlenkedések is folyamatosak; sőt adott körülmények között kifejezetten bátorítják rá a vezetők is őket.

Mi nem volt igaz, amit Amberről állítottak? (azt azt hiszem olvastam, és mintha csak 3-4 konkrét dolgot cáfoltak volna róla)

A legtöbb kritika eddig a Lakmuszról kimerült abban, hogy:
- a 444-hez van köze
- a Soros fizeti 
- támadják a kormányt/fideszt, ami nem jó dolog

a maradék pár meg ilyen fél mondatokba próbált belekötni, melyek nem voltak szerinte elég pontosan megfogalmazva.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nekem ez lett a kedvencem az egesz depp ugybol:

https://www.youtube.com/watch?v=qFrD4sPEEgU

 

Amugy erdemes a birosagi kozvetiteseket megnezni (masfel oras anyagok altalaban vagy a napi live-ot ami 7-8 ora) amolyan podcastkent.

Tok erdekes hatterinformaciok vannak benne.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Tomcat hülyét csinált belőlük.

Jelenleg az ukrán-orosz konfliktusról videókat posztol és néha baromságokat is mond.

A Lakmusztól megkereste egy csaj, aki mielőtt tényellenőrző főszerkesztő lett mosogatásból élt és felszólította, hogy javítsa tévedéseit, mert ha nem, akkor jaj lesz.

Mindenféle ukrán factchecker oldalt linkelt, ami Tomcat szerint annyira hiteles, mintha a Waffen SS tábori rabbiját idézte volna.

https://odysee.com/@Tomketisztan:0/ukrajna5-1:8

Legutolsó előadását így zárta:

"... elfogyott az anyag, amiről pofázni akartam, ... akik nem szeretnek nézni, de hivatalból kénytelenek, azok most valószínűleg örülnek, el lehet kezdeni kopogni a jelentéseket,  és remélem, hogy meg leszek tényellenőrizve a jövőben is..."

"Tomcat hülyét csinált belőlük."

Megnéztem a videót, tömören:
- Tomcat szerint a Lakmusz szar
- igen, Tomcat tévedett azokban a dolgokban, amiben kijavították, de ez nem fontos :)
- de amúgy is miért nem factcheckelnek mást, amit Tomcat szeretne
- meg úgy általában durcizik...

Amúgy meg ahogy a mondás tartja: ha nem akarod, hogy fact-checkeljenek, akkor fact-checkeld magad :)

(a tényellenőrzés se túl pörgős szó rá :( )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Komolyan, mint a kommunizmus alatt. Embereket azért fizetnek, hogy max 100.000-es hallgatóságú oldalakat tényellenőrizzenek.

Igazából ki a faxot érdekel, hogy Tomcat miről dumál?

Szánalmas az egész és ezért pénzt is kapnak.

A videóból kiderül ám, hogy még Jóska bácsi fészbúk posztját is tényellenőrzik.

"Komolyan, meg fogom még élni, hogy a kocsmában egy sör mellett, ittasan is majd felszólítanak a tényellenőrök, ha éppen baromságot beszélek."

Azért azt te is tudod, hogy ez faszság...

Aki meg elér egy láthatóan nagy csoport embert a médiájával, annak nagyobb a felelőssége is. És nyugodtan be lehet szólni neki, ha faszságokat beszél... 

Szerintem a tényellenőrzéssel nincs baj, sokan megsértődnek rajta, de hát ez ezzel jár. Ha legközelebb jobban oda fognak figyelni, hogy mit adnak ki a kezeik közül, csak nyertünk vele.

Szerintem pl. jöjjön még sok ilyen oldal, bármelyik oldalról... 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem "fizeti" őket senki, csak felvállalnak egy missziót, hogy az interneten terjedő kamut valamilyen szinten ellensúlyozzák. Ahogy a példa mutatja Tomcat kamut szórt, leoltották, besértődött. Ez van. 

Az pedig, hogy a lehetőségét biztosítja valaki annak, hogy korrekt (alátámasztott, és ahogy a felhozott példád is mutatja igazolt és igaz) cáfolatok keletkezzenek az fontos. Főleg egy olyan társadalomban ahol a 10-ből 7 ember támogatja az "extraprofit adót" mert elhiszi, hogy azt nem ő fogja fizetni. 

Tomcat kicsinyes, sosem bírta elviselni a kritikát, és mindent túlreagál, amiben benne van, hogy nem ő a legügyesebb, legokosabb, legjobban informált... (lásd az eddigi életműve)

(sokkal viccesebb volt 10+ (inkább 15+) éve, mikor hozzá hasonlóan egyszerű emberekkel vitatkozott oda-vissza (a vitatkozott erős szó, de disselték egymást értelmetlen dolgokkal, az egésznek volt ilyen ovis hangulata) , így, hogy egyre erősebbek a buborékok, már ez sincs :( )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Azt kellene már végre felfogni - ukránosoknak és oroszosoknak is - hogy amit kapunk az háborús propaganda. A valóság egyenes bemutatása lényegében senkinek nem érdeke. Lehet hogy vannak hiteles források, de sosem fogjuk megtudni melyik az.

Jelenleg inkább Oroszország partizánakciójáról van szó a NATO ellen.

A hidegháború valóban elkezdődött, de még a harcoló felek nem tisztázottak.

 

Kína, India, Brazília kivár (BRICS). Probléma akkor lesz, ha ezek egy oldalra rendeződnek a NATO ellen.

Végül is csak olyan 3 milliárdan vannak. Amúgy a GDP meg teljesen torz képed ad, hiszen többek között a a szolgáktatásokat is beleszámolja, ezért lehet Olaszország egy szinten Oroszországgal úgy, hpgy az olaszoknak szinte semmilyen iparuk sincs. A pizza az nem ipar.  Csak az új hozzáadott érték számít.

Úgy értettem, az oroszokhoz képest. Ez csak egy cikk arról, mekkora hazugság a GDP-vel mért gazdasági teljesítmény.

A szolgáltatóipar már régóta +60%-át teszi ki a "gazdaságnak".

https://azuzlet.hu/a-mosoly-orszaga-sztarszerepben-a-szolgaltato-ipar/

Democracy Institute Poll:

In fact more Americans believe that it would be better for them for Biden to be removed (56 percent) than Putin (43 percent).

Worryingly, 16 percent of those polled would like to see Putin in the White House as their President.  XD

Zelenszkij igazságbeszéde:

 

A koronavírus-járványhoz hasonlította az Ukrajnában zajló orosz inváziót Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a külföldről kapott fegyvereket és az oroszokkal szemben bevezetett szankciókat a betegséget kordában tartó vakcinákkal tudta megfeleltetni.

 

Ezt bizony én is észrevettem, hogy az orosz szankciók a vakcinák hatásfokával vetekszenek.

 

https://index.hu/kulfold/2022/06/09/haboru-orosz-ukran-konfliktus-orosz…

Nem volt rosszabb az a többi vakcinánál. Folyamatosan mutálódó vírusok ellen ugye a vakcinák szart sem érnek.

 

Ráadásul a hatékonysága is ismert volt neki.

https://hup.hu/comment/2697481#comment-2697481

 

Nem gondolnám, hogy olyan nagyon kilógott volna a sorból. Talán kevesebb mellékhatása volt, de azért ez is okozott halált rendesen.

Mintha változna az amerikai kommunikáció, nem?

Az amerikaiak szerint az ukránok direkt félrevezetik őket, hogy több fegyvert kapjanak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szinte napi frissítéseket közöl az orosz invázióról a közösségi médiában, virális videóbejegyzések mutatják be a nyugati fegyverek hatékonyságát az ukrán erők kezében, a Pentagon pedig rendszeresen tart tájékoztatót a háború fejleményeiről − írja a The New York Times.

[...]

Amerikai tisztségviselők szerint Ukrajna az erő képét akarja mutatni mind a nyilvánosságnak, mind pedig közeli partnereinek. A kormány nem akar olyan információkat megosztani, amelyek a harci morál gyengülésére utalhatnak, vagy azt a benyomást keltik, hogy esetleg nem nyerhetik meg a háborút. Lényegében az ukrán tisztviselők nem akarnak olyan információkat közölni, amelyek a fegyveráramlás lassítására ösztönözhetik az Egyesült Államokat és annak nyugati partnereit.

 

Joe Biden: Ilyen még nem történt a második világháború óta

Joe Biden amerikai elnök azt állítása szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „nem akart hallani” arról, amikor az amerikai hírszerzés a háború előtt információkat szerzett Oroszország megszállási terveiről − írta meg a The Independent.

Joe Biden úgy fogalmazott, hogy

ilyen még soha nem történt a második világháború óta. Tudom, hogy sokan azt gondolták, túlzok, amikor közöltem ezeket az információkat. De mi már akkor tudtunk arról, hogy Putyin seregei átlépik a határt. Semmi kétségünk nem volt róla. És Zelenszkij nem akarta meghallgatni ezeket a jelentéseket. 

trey @ gépház

Amerikai tisztségviselők szerint Ukrajna az erő képét akarja mutatni mind a nyilvánosságnak, mind pedig közeli partnereinek.

Ba+! Véglegesen megsemmisítetted a bullshitdetektorom! Mégis mit kéne mutatni ha lőnek rájuk saját országukban? Nem visszalőni, hanem elszaladni!?

Sajnos az emberi jogok semmibe vétele háborúhoz vezet.

Ukrajna lakosságának 20%-a orosz, ezt tiszteletben kellett volna tartani, nem sikerült.

Több orosz lakott ott, mint ahány cigány lakik itthon. Magyarországon azért nincs gond, mert a roma kisebbséget több-kevesebb sikerrel integráljuk. 54% dolgozik, ami kimagasló adat Európában.

A magyar-roma kapcsolat a megpróbáljuk elviselni egymást kategória. Ezt kellett volna Ukrajnában is elérni. Ennyi elég lett volna.

Valahol olvastam, ha egy országban 15-20% -ot elér egy kissebség és erős az identitás tudatuk, akkor már külön társadalmat alkotnak, lásd:

- Svédország Malmö

ÉS ahol adott a 20% -- ott az identitás tudatot rombolják:

- Erdély

- Kárpátalja

- Felvidék

- Vajdaság

For Whites Only meeting room!

azovi angol :DD

nem attól vonatkoznak valakire a genfi egyezmények, hogy azt vallja magáról, hogy itt és itt "szolgál", illetve a függetlenobjektív lügenpresse a szíriai nato/török-ellenes zsoldosságot, illetve a dpr-i populáció aknázását "idősotthoni áplónak" fordítja, vagy van-e folyamatban lévő állampogársági kérelme

kozákgundi tragédiája, hogy - amint el is mesélte - azonnal menekülni próbált, amint az oroszok átlépték a határt, csak a hoholok nem engedték

Sikerült nemmegfogni a lényeget, és saját magad vélt igazsága felé forgatni. Azt az eljárást amit az angolok kaptak, vagy amit a Navalnij és amit Raman Prataszevics kapott, azt azért az emeberi jogokkal összeférhetőnek nevezni Kim Dzsong Unos csúsztatás.

Aha, itt felénk is vannak orosz menekültek, akik Ukrajnából inkább ide jöttek... 

Megvoltak a problémáik Ukrajnában, de úgy tűnik Oroszország sokaknak még szarabb alternatíva, szóval bőven nem ennyire egyértelmű az az Oroszország felszabadítja az oroszokat narratíva...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

tüneményes, ahogy azonnal oroszokat találsz a hoholok között, amint az a hasbarádhoz szükséges

>>szarabb alternatíva

menj el mariupolba, és érdeklődd meg mennyire hiányoznak nekik a kifüstölt (bocsánat, a lügenpresse szerint evakuált) kisvakondok

A világ II. legerősebb hadseregét, és a világ jelenleg élő "legnagyobb" katonai és gazdasági stratégáját (Putyler) megállítani csak kevesen tudják, de az ukránok megállították. Akkor most ez valahol egy katonai siker.

Amikor 1452 július 4 és 21 között Szilágyi Mihály vezetésével Nándorfehérvárnál a horvátok (na jó ők valójában magyarok) tartották II Mehmed csapatait, az is hőstettként vonult be a történelem könyvekbe. Nem?

A hősiesség és a hülyeség között van némi különbség. Az ukránok leálltak egy szomszédos atomhatalommal szívózni és az fejbebaxta őket. Persze mi is elcsesztük Mohácsnál, hogy Habsburg uralkodót választottunk, amit a törökök nem díjaztak túlzottan.

Ukrajna is "atomhatalom" volt, egészen addig amíg meg nem egyeztek ruszkikkal az USA, GB-vel, Kínával és a Franciaországgal taerületi integritásukról. A nagy helyzet úriembernek a legjobb szándékkal sem nevezhető Putyin felrúgta ezt a megállapodást, a másik 4 meg aszisztált hozzá, így az ukránoknak minden joguk meg van ahoz, hogy német, cseh, lengyel, holland segítséggel megvédje területét, és ha úgy gondolja vissza építse nukleáris arzenálját. Ukrajnát csúnyán átverték, a 4 ország közül senki nem védte meg, mondhatni azt hogy ruszkik, USA, GB, Kína, Franciaország írásban adott igérete szart sem ér, és jobban jártak volna az ukránok, ha megtartják fegyvereiket.

Telex: Fact-check: Ukrajna még ha akarna, akkor sem tudna atomfegyvereket gyártani

Csak a magam nevében tudok nyilatkozni, az a probléma az írásaiddal, hogy azokkal nem lehet vitatkozni, mert az írásokat amit ide írsz az érzelmek vezetik. Ezért csak próbálom néha felhívni a figyelmed a logikai hibákra amiket látok benne.  Egyének érzéseivel nem lehet vitatkozni, majd változnak. Ez van, sajnálom ha a natív igazság neked lehangolóan egyszerű.

mert az írásokat amit ide írsz az érzelmek vezetik

én és az érzelem -- ez új.

Magamat pragmatikus embernek gondolom - vagyis érzelmileg nem hat meg a háború sem.

Ez olyan, amikor a cigányasszony fogpiszkálóval szurkálta a gyerekét, hogy sírjon már egy kis segély miatt a tanácsházán. (Ez tényleírás, semmi uszítás nincs benne ez egy megtörtént eset és nem harmad kézből hallottam).

Itt jelen esetben a Zelenszkij a cigányasszony és orosz katonák a fogpiszkálók - a szegény ukrán nép meg sír - menekül vagy aki marad meghal.

For Whites Only meeting room!

én és az érzelem -- ez új.

Látod már itt bekormányoztad magad a helyre ahonnan nincs tovább. Nem rólad az írásaidról volt szó. 

Magamat pragmatikus embernek gondolom - vagyis érzelmileg nem hat meg a háború sem.

A szépségiparban tömegével vannak olyanok akik szépnek gondolják magukat, a politikusok között meg olyanok akik meggyőzőnek. Ez nem változtat sokat azon mások mit gondolnak róluk, de legalább segít nekik.

  amikor a cigányasszony 

Ez egy érzelemmentes pragmatikus példa? 

Ilyen véleményt nem csak itt hallhattál:

2017-ben volt egy előadás USA-ban, egy egyetemen  professzor valami ilyesmit mondott:

" aki a medve mellett fekszik, annak olyan politikát kell követnie - kényszerűségből és ez az érdeke - hogy véletlen se feküdjön rá a medve"

Ez az amerikai professzor biztosan nem vádolható meg az "orosz csicska" státusszal..

For Whites Only meeting room!

Sorra foglalják le az orosz oligarchák szuperjachtjait.

https://vitorlazasmagazin.hu/luxusjacht/sorra-foglaljak-le-az-orosz-oli…

Megadnád ennek a jogszabályi hátterét? De harmonizáljon ám az eu-s joggal, különben jön a cikkelyezés.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=celex%3A32015L0849

Egyébként pont ezért nem "elveszik az emberek magántulajdonát" mint ahogy a kérdésedben szerepelt, hanem lefoglalják, ezért rossz a válaszod a saját kérdésedre.

Akik viszont tényleg elvesznek tulajdont, azok pl. az orosz katonák az ukrán emberektől.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem túl meglepő módon az EU-ban az EU-s törvények mindenkire vonatkoznak, még az oroszokra is :)

Egyébként ez csak az EU-s direktíva, mert a jogharmonizációra voltál kiváncsi, de az államoknak vannak erre hivatkozó saját törvényeik, ha érdekel pontosabban, ott keress.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egyébként pont ezért nem "elveszik az emberek magántulajdonát" mint ahogy a kérdésedben szerepelt, hanem lefoglalják

Folyamatosan emlegetik, hogy a lefoglalás helyett felhasználják;értékesítsék és a befolyt összeget random célokra fordítsák.

Pont úgy ahogyan az afgán nemzeti bank "megmentett" javait "nemes célra" (szept. 11 károsultjai meg hasonlók; legalábbis elméletileg a szöveg szerint) fordították.

"Folyamatosan emlegetik, hogy a lefoglalás helyett felhasználják;értékesítsék és a befolyt összeget random célokra fordítsák."

Igen, de ez jogilag nem egyszerű folyamat, pont a fentebb említett törvények miatt. Emlegetni ettől függetlenül szabadon lehet már most is.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

hol veszik el újabban az emberek magántulajdonát?

Az Aeroflott 700db-os Airbus és Boeing tipusú repülőgép flottálja nyugati lízingcégek tulajdonában van, amit az oroszok elloptak. A Renault, Festo, BOSCH, Tyssen-Krup, McDonalds, oroszországban lévő gyárait/vagyonelemeit az oroszok elvették. Az Azovsztal vasművet az oroszok elvették. 1,5 millió tonna gabonát loptak el eddig az oroszok az ukránoktól.

Csodásak ezek a cikkek. Itt van pl ez:

A nyugati partnereink a rendelkezésre álló eszközök körülbelül tíz százalékát adták nekünk.

Honnan tudja egy ukrán, hogy mennyi fegyvere van a nyugatnak pontosan?
Minek a 10%-ár adták át, a teljes fegyverzet?
Mi az hogy rendelkezésre álló?
Akkor most Oroszország valójában kivel harcol?

És ez csak egy mondat volt...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Úgy tűnik Ukrajna kezd kissé unalmassá válni a NATO-nak.

A világbéke érdekében azt javasolják az ukránoknak, hogy önként mondjanak le területekről.

https://russia.postsen.com/news/40524/NATO-admitted-territorial-losses-…

 

Pár hónap és megéljük, hogy a NATO Ukrajnát fogja okolni az elhúzódó háború miatt. Azért nincs gáz és olaj, mert Ukrajna nem tesz semmit a békéért...

Úgy tűnik Ukrajna kezd kissé unalmassá válni a NATO-nak.

He? Nagyon nem unatkozhatnak, mert éppen egy baromarcú ex-KGB kapuzárási pánikjában atomháborúval fenygetőzik.

A világbéke érdekében azt javasolják az ukránoknak, hogy önként mondjanak le területekről.

A békért a szovjetek tudnának igazán tenni, ha szépen visszavonulnának a szuverén ország területéről.

Zelenszkij álomvilágban él.

Azt gondolja, hogy hú világháború lesz, amivel megpróbálják megállítani az oroszokat és a sok európai nemzet majd életét áldozza Ukrajnáért.

Slava Ukraini, dicsőség az ukrán hősöknek!

 

Igazából fel kellene világosítani őt, hogy jobb lenne dumálni az oroszokkal, mert nemhogy világháború nem lesz, de már a szankciókat is folyamatosan fúrják. Kurvára senkit sem érdekel, hogy mi lesz Ukrajnával.

Ha ezt képes lenne felfogni, lehet, hogy messzebbre jutott volna és nem lenne az országa 1/6-a orosz megszállás alatt.

Szerkesztve: 2022. 06. 15., sze – 19:08

Amugy van egy heti sakkfeladvany:

A szakadar teruletek egy resze Donyecki Nepkoztarsasag es Luhanszki Nepkoztarsasag. De ilyen orszag az ENSZ es a nyugat szerint nincs. Meg ugy senki szerint sincs Oroszorszagot, Feherorszagot, meg a ket szakadar koztarsasagot kiveve.

Vannak haborus bunok. Peldaul a hadifoglyok kivegzese. De mi tortenik, ha jogi ertelemben ez egy olyan teruleten tortenik, ami az ENSZ es az osszes nyugati orszag szerint Ukrajna terulete? De legalabbis nem orosz teruleten tortenik. Hanem egy olyan orszag birosaga hozza meg az iteletet, ami lehet par ev mulva letezni sem fog, de "nem Oroszorszag volt", azaz "nem Oroszorszag hadserege" kovette el utolag nezve majd a haborus bunoket, hanem az a Donyecki vagy Luhanszki Nepkoztarsasag, ami addigra lehet, hogy jogilag nem letezo fogalom, es minden hivatalos papir szerint az amugyis epp Ukrajna terulete volt?

Ha tul sok hadifogoly van a teruletukon, es elkezdik oket kivegezgetni, felmerul a kerdes:

Melyik a fontosabb?

- Ujabb n (10-100-1000-10000) hadifogoly kivegzese lehessen jogilag buntetheto?
- ENSZ/"nyugati orszagok" altal tovabbra sem elismerni a szakadar nepkoztarsasagokat a teruleteikkel egyutt, akar azon az aron is, hogy jogilag igy konnyebben megusszak a haborus bunoket?

Mekkora "n" szam eseten valasztana a "nyugat" az elsot? Hogy derulne ki, hogy "mostmar inkabb tenyleg azt valasztja"? Szerintetek honnantol lenne ez a logikusabb lepes? Egyelore 2 brit-ukran kettos allampolgar nem volt eleg ahhoz, hogy felmeruljon ez a dilemma.

Direkt az ENSZ es a nyugat jogszabalyainak szemszogebol kerdeztem. Amik szerint meg Lunhanszki Nepkoztarsasag nincs. Sem Donyecki Nepkoztarsasag. Sem ezeknek terulete, azaz a bun ukran teruleten tortent jogilag. Haboru viszont van. Haborus bun is van, csak lehet hogy jogi ertelemben (eletben maradt) elkoveto, es felelos orszag nem lesz bizonyos bunokert.

Es nem lenne peldatlan, hogy egy nyugaton kivuli nagyhatalom azt is elismertetne, hogy haboru sem volt (lasd meg: Egy Kina politika, miszerint Tibet Kinahoz tartozasa megkerdojelezhetetlen hivatalosan a nyugati vezetok altal)

Ha Szerjózsát besorozták az autószerelő műhelyből és lefegyverezte a DNR, LNR, azért nem osztanak halált.

Bírósági tárgyalás van.

Mindenről van felvétel. Felrobbantottak egy hidat, amelyen épp orosz katonák vonultak és meghaltak. Tudják név szerint, hogy melyik ukrán brigád tette.

Gondolom felmerül, hogy miért nem a katonai konvoly előtt robbantottak, vagy miért nem utána. Ilyen egy bírósági tárgyalás. Azért, mert besorozták, nem fog halálbüntetést kapni.

Nem azert, mert hadifogoly.

De csak haborus bunnel (amire ez az egyik pelda) tudnanak "peldat statualni", hogy hogy kezelik oket a "jogilag senki foldjen". Az alapvetes ez az erdekes dilemma, hogy mikortol erdemes Nyugaton elismerni DPR/LPR-t, valamint azt, hogy az nem ukran terulet.

Egyebkent maga a halalos itelet mar megtortent. De nekem is vannak ketelyeim afelol, hogy a kivegzes megtortenik-e. De azon se lepodnek meg, ha az elso esetekben meg is tortenik.

Az okfejtés maga nem valid, hiszen az ENSZ bázisa az, hogy Ukrajna területén történik a visszaélés és ott követik el a háborús bűnöket. A logika ott bicsaklik meg, hogy hiába hívja magát XYZ-nek a terület, attól hogy az nem kerül elismerésre aminek a nevében "ítélkeznek" nem teszi senki földjévé a területet, és nem teszi valóssá az ítélkezőt. Ukrajna azokat a saját területének tekinti ahogy az ENSZ is, és egy nem létező joghatóság nevében eljáró terrorista csoportként lesz minősítve. De mivel a történelmet mindig a győztesek határozzák meg, ez akkor lesz igazán kérdés, ha valamikor ezek a részek csatlakoznak "önként" Oroszországhoz vagy az oroszok kivonulnak(minimális esély)

Nem tudom mire gondolsz mivel erősítem meg, mert a jövőbeni tényeknek nincs hatása a jelenre. Az meg hogy ki lesz a győztes még nem dőlt el. Az meg hogy nem lesz ilyen ország amiket említettél az majdnem 100%. Hogy Oroszország területének mikor fogja az ENSZ elismerni egy orosz győzelem esetén meg abszolút nem kérdés addigra azok a perek amiről te beszélsz már rég lezajlanak ha lesznek. (IMHO)

Igy tunt 1939-ben is. Aztan eljott egyszer az 1945 is, amikor kiderult, hogy mi a kulonbseg a rezervatum es a koncentracios tabor kozott.

Mint a jogban majdnem minden tanuvallomasban, itt is azok voltak a legfelelosebbek mindenert, akiket mar nem lehetett buntetni, mert mar meghaltak. Olyanert is, amirol a valosagban lehet nem is tudtak. Es a nemzetkozi jog ertelmeben egy ujabb csavar, ha az orszag se fog letezni, amelynek az amugyis halott vezerkara a haborus bunok elkoveteset parancsba adta.

Ez nagyon igaz. Herszon és Zaporizzsje Oroszországhoz fog csatlakozni. A népköztársaságok bár 2014-ben létrejöttek, de ezek orosz szatellit államok. Bármi történik a háború végén, a DNR és LNR meg fognak szűnni. Vagy Ukrajna lesz, vagy Oroszország.

Érdekes, hogy a kivégzések elkerülése végett Angliának ilyen népköztársaságokat kellene elismernie, hogy tárgyalhasson velük.

Vagy ha mar megtortenik az elso amugy haborus bunos kivegzes (pl. a ket brit-ukran allampolgar katona), akkor a kovetkezo DPR/LPR iteletnel (tegyuk fel akkor epp pl. amerikai es francia katonak ellen) eleg elonyos fogolycsereket tudnak majd kialkudni.

Egyebkent azt sem zarnam ki teljesen, hogy DPR es LPR valami furcsa tortenetsorozat kovetkezmenyekent papiron 100 ev mulva (is(?)) letezni fog, mert nem erdemes Oroszorszaghoz csatolni papiron majd az akkori allas szerint.

Alapvetően az sem biztos, hogy Oroszország megmarad jelenlegi formájában. Meglátásom szerint ez a háború nem Ukrajnának vagy a NATO-nak szól, az Oroszország belső feszültségeinek levezetése és helyzetének stabilizálása a cél. Az ilyen méretű és soknemzetiségű, sokféle vallású és kultúrájú országokat mint Kína, India, Oroszország csak kíméletlen erőszakkal lehet összetartani.

Alabecsulod az autokraciak/diktaturak "onjavitasi" sebesseget. Es ezt megfuszerezed wishful thinkinggel.

En mar nem birom kovetni, hogy Putyinnak epp hanyfajta rakja van, mikozben Parkinson kortol remegve orditozik, hogy 2 honapja kifogyott az orosz tankokbol a benzin.

Lehet hogy még Kijev felé tartó 80 km.-es konvoj is ott van, csak a nyugat tagadja :)

Egyébként előbb-utóbb szét fog esni Oroszország (hacsak nem lesznek valami nagyon durva változások), de azért ezért lehet jópár emberöltő is (főleg, hogy az az oroszoknál rövidebb :) ), nem kell, hogy minket egyáltalán még érintsen...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Elobb-utobb minden birodalomnak vege lett. Es vege lesz. Oroszorszag, USA es az EU sem kivetel. Kina (jelenlegi formaja) sem.

Remelem egy nap lesz olyan ertelmes az emberiseg, hogy nem oriasallamokban gondolkodik, es meg idoben alulrol szervezodve elintezi azt, aki igen. De ez utopia. Azon kevesek utopiaja, akik tenyleg tanulnak a tortenelembol.

Ez valami uj modszer ra, amit EU formajaban latunk eloszor.

Az oriasallamok hagyomanyos kialakulasi modja: az erosebb kutya baszott es erejet felhasznalva a vesztestol elkobzott penzbol atirta a tortenelemkonyvet. A legtobb oriasallam leginkabb birodalom volt, ahol egy vezeto terjeszkedni akart, netan a gazdasagba is beepult a haboruk alatt lopando javak hatekony felhasznalasa.

Az EU abban mas, hogy ok mondjak meg, hogy mit nem akarnak mar "birodalmuk reszekent", raadasul mediamanipulacioval hoditottak, nem hadsereggel, es az elobbi tulzott sikeressege a sajat vezetesuket is tudja zavarni. Viszont a vegeredmenye az lesz, mint egy birodalomnak: lesz majd egy olyan faszfej vezetese, amit mar nem lehet levaltani es ami okot ad szetbomlani. De ezzel a jelenseggel ebben a formaban az emberiseg most fog eloszor talalkozni.

Es ezt megfuszerezed wishful thinkinggel.

Nekünk volt lehetőségünk megélni a Szovjet blokk szétesését, Németország újraegyesítését, pedig senki sem gondolta volna, hogy ez valaha bekövetkezik. Semmiféle wishful thinking nincs, elég sokat jártam Kínában melózni, de szinte éreztem a bőrömön egész ottartozkodásom alatt azt hogy milyen kontrol alatt tartanak. Egy átlag kínainak számunkra elképzelhetetlen módon van korlátozva a szabadsága. Olyan ott nem létezik, hogy fogod magad és elutazol csak úgy egy szomszédos városba. Mindent kérvényezni kell. Napi 24 órában mindíg tudták hogy hol vagyok. Bejelentés nélkül elmentem munkaidőn kívűl a  szállodából egy helyi étterembe, és pár perc múlva felhívtak, hogy mégis hogyan képzelem ezt az önállóságot?

Ez a Kinas tapasztalatod mikor volt?

Mert mar par eve is nagyon maskepp kezeltek azokat, akik nem Kinaban szulettek, nekik meg a vpn-t is elnezik.

Persze jott 2020 eleje, ahol hirtelen tenyleg normalis lett, hogy nem mesz at a szomszed varosba, de az megint mas.

>  sokféle vallású és kultúrájú országokat mint Kína, India, Oroszország csak kíméletlen erőszakkal lehet összetartani.

 

A történelmi Magyarország és a Monarchia felbomlásával Közép-Európa nagyhatalma megszűnt.

Helyette irreleváns bolhafing államok keletkeztek, amelyek beleszólása a világpolitikába körülbelül 0%-on van.

 

Közép-Európa népei ügyesek voltak, mert az egymás iránt érzett gyűlöletük kiütötte őket a világtörténelemből.

Ha nem próbáltunk volna magyart, vagy németet csinálni a kisebbségekből, simán élhető állam maradhatott volna a Monarchia.

Mindenesetre az utódállamok lelkesen folytatják a Monarchia baromságait a saját szemétdombjukon.

Az az egesz ugy kezdodott, hogy 1848 elott/kornyeken az osztrakok ellenunk forditottak a szlavokat, akik amugy bekeben eltek a teruletunkon. (Oszd meg es uralkodj). Aztan ugy folytatodott, hogy ezek a szlavok egymasra is talaltak okot haragudni az utana kovetkezo bo 150 evben.

Most EU neven probaljuk meg azt, ami a Romai Birodalomnak sikerult eloszor, de nem utoljara. Kesobb a frankoknak, aztan rovid ideig a Magyar Kiralysagnak, de a Habsburgokon es Napoleonon at sokmindenkinek sikerult egy rovid ideig: Europat egy nagy birodalomkent osszefogni.

Aztan mindig tortenik valami, amit a peremteruleteken nem tartanak igazsagosnak. Europaban rovidebb ideig tartanak a birodalmi elkepzelesek, mert valamivel tobb szabadsagkulturank van, mint pl. Azsianak. Az EU is addig mukodokepes, amig nem akar mindenbe is beleszolni. Remelem ha osszebb is omlik, legalabb mint kereskedelmi es munkavallaloi unio megmarad letezni.

> Az az egesz ugy kezdodott, hogy 1848 elott/kornyeken az osztrakok ellenunk forditottak a szlavokat, akik amugy bekeben eltek a teruletunkon.

A horvátok például nem a "területünkön" éltek, hanem Horvátországban, és mérsékelten örültek, amikor megtudták, hogy az államnyelv a latin helyett a magyar lett.

Horvátország nem volt Magyarország része, hanem perszonálúnióban áltunk a magyar Szent Korona államai voltunk. Ukrajna ellenben egy állam volt, függetlensége óta az ukrán az államnyelv, más kérdés hogy elég elterjedt volt az orosz, még a politikában és a kúltúrában is. Az ukrán nyelvtörvény nem kiváltó oka volt az orosz-ukrán konfliktusnak, hanem következménye. 

Helsinkiben 5%-os svéd kisebbség él.

Utazom a vonaton: a hangosbemondó mondja: Pasila (finn), Böle (svéd).

A hangosbemondó az 5%-os svéd kisebbség miatt svédül is dumál. Na és? Meghallgatom és leszarom.

 

Ez kultúrális fok, a nemzetek 90%-a képtelen idáig eljutni, megmarad az ukránok szintjén, hogy a Szpasziba az rossz, Gyákujú kell helyette.

https://index.hu/kulfold/2022/04/15/ukrajna-oroszorszag-haboru-borogyan…

És Ukrajnában mi a tökömért nem hivatalos államnyelv az orosz, amikor 20%-os orosz kisebbség él ott?

Mert nacionalisták és elnyomják a kisebbségeket?

 

Azért rossz a hasonlat, mert a finnek nem kisebbséggyűlölők ellentétben az ukránokkal.

A finneket épp nem szőnyegbombázzák a svédek, mert ki akar háborúzni, ha nem muszáj.

 

Mindent megkapnak a svédek, amit akarnak háború nélkül is. A finn és a svéd nem szeretik egymást, de elviselik. Ennyi elég.

A lappokat sem láttam robbantgatni arrafelé. Sőt, tök jól érzik magukat Finnországban, eszük ágában sem lenne lapp népköztársaságot alapítani.

Tudod, intelligens emberek...

Nem érezték szükségességét, hogy államnyelv legyen, gondolom mert az ukrán meg az orosz rokonnyelvek, szerintem meg is értik egymást amúgy. Meg a konfliktus előttig gyakorlatilag oroszul beszéltek az emberek, a politikusok, a tv-ben. Nem csak délen, de középen is, talán nyugaton, tudod Halicsban beszéltek kimondottan ukránul. Aztán az orosz agresszióra megerősödött az ukrán nacionalizmus, ami realizálódott az ukrán előtérbe nyomásában, a nyelvtörvényben, az oroszgyűlöletben. Tudod, ok-okozat. Szerinted mi lehet a reakció, ha az addigi testvér szomszéd elkezd területeket elnépszavazni, meg elzöldkatonázni az országodból? Nem bonyolult. Előtérbe jön a nacionalizmus meg a gyűlölet. Az hogy az ukránok most jellemzően nacionalisták, oroszgyűlölők az az orosz beavatkozásnak köszönhető. Ok-okozat. Ennek issza levét a többi kisebbség is, köztük a magyarral.

Ukrajnát nem véletlenül rohanták le. Tudod, ok, okozat. Nem arról van szó, hogy Putyin elgurította a dobókockát és pont Ukrajnára esett, hogy meg kell szállni.

Nagyon sokat tettek az ukránok azért, hogy úgy járjanak, ahogy.

Pont ezért tapsol 70%-ban az orosz közvélemény az invázióra.

Valószínűleg ha nem tiltották volna be a magyar nyelvhasználatot, akkor nem bojkottáltuk volna a NATO és EU csatlakozást sem.

Ha NATO tagok lettek volna, nem rohanta volna le őket Putyin.

Nekik jobban tetszett a fasizmus, ezért azt kapták, amit megérdemeltek.

 

Minden országnak nekirontottak, folyamatosan szemétkedtek és csodálkoznak a végeredményen. Nem kellenek senkinek a fasiszta szélsőségesek.

Azért némi határt kellene húzni az valóság és a képzelet között.

> Valószínűleg ha nem tiltották volna be a magyar nyelvhasználatot, akkor nem bojkottáltuk volna a NATO és EU csatlakozást sem.

Ez valószínűleg így van.

> Ha NATO tagok lettek volna, nem rohanta volna le őket Putyin.

Ez is.

> Nekik jobban tetszett a fasizmus, ezért azt kapták, amit megérdemeltek.

Ez viszont hőzöngés.

> Minden országnak nekirontottak.

Ezt a ruszkik csinálták, történelmük során kb. minden szomszédos ország ellen folytattak területhódító háborút.

Ukrajna egy megosztott ország. Az egyikfele az Európai Unió felé húzott, a másikfele Oroszországhoz.

2014-ben visszamondta a miniszterelnök az uniós csatlakozást, erre alakult ki az Euromaidan.

Önkényes hatalomátvétel történt, választás nélül kerültek emberek kormányzati pozícióba, aminek hatására az ukrán állammal szembeni bizalom megrendült és Donyeck és Luhanszk kiszakadtak az országból. Fegyverrel akarták a szakadár népköztársaságokat megregulázni, ezért háborút indítottak.

Amint Ukrajna csatlakozni próbált az Unióhoz, az oroszországi feketetengeri bázisok veszélybe kerültek, ezért Putyin megszállta a Krímet.

 

Az egész konfliktus okozója a teljes realitásvesztés Ukrajnában. Nem képesek szembesülni a valósággal. 2014-2022-ig hordták a fegyvert Donbaszba, hogy majd visszafoglalják, aminek hatására Oroszország lerohanta őket és mégtöbb területet vesztettek. Erőből tolják a politikát, fenyegetik a szomszédaikat, hogy elzárják az olajat, másokat azért aláznak, mert nem szállítják időben a fegyvereket. Nem kérnek, hanem követelnek.

 

Fogalmuk sincs, hogy ők kicsodák, illúziókat kergetnek és az ország egyre kilátástalanabb helyzetbe kormányozza magát. Több Uniós ország is feltételként nevezte meg a háború végét a csatlakozáshoz. Képtelenek szembesülni azzal, hogy a 2014-es Euromaidan elhibázott volt és demokratikusan, tárgyalásos úton kellett volna rendezni az orosz kisebbséggel.

 

Továbbra is erőből tolják a politikát, amíg egytől egyig a föld alá nem kerülnek. Átgázol rajtuk Oroszország, miközben még 2014-ben tárgyalásos úton mindent elintézhettek volna.

A Szovjetúnió szétesésével létrejöttek a független utódállamok. Oroszország volt a legjelentősebb, de Jelcin vezetésével szörnyen gyenge volt. Valamennyi szovjet utódállam szenvedett gazdaságilag, egy trianon szerű sokkot éltek át. Az addigi gazdasági egység széthullott, termelő láncok, iparágak különböző elemei kerültek más-más országba. Ez egyrészt össze is kötötte az utódállamokat, másrészt jelentős gazdasági problémákat okozott. 

Az utódállamok jelentősen kisebbek Oroszországtól, gyengébbek, az oroszok utáni legnagyobb Ukrajna, de népességre az is kevesebb mint harmada Oroszországnak, gazdaságilag is bőven alulmúlta. Emiatt néhány utódállam próbált a semleges zónában evickélni, a szükségszerű orosz gazdasági kapcsolatot ellensúlyozni nyugati politikai kapcsolattokkal és egyre erősebb gazdasági kapcsolatokkal.

GUAM csoportnak hívták ezeket, Grúzia, Ukrajna, Armenia (Örményország), Moldova. Közeledtek az EU-hoz, USA-hoz, de természetesen meg volt az orosz kapcsolat, azzal nagyon nem is tudtak mit kezdeni a gazdasági összefonódás meg a közelség miatt. A nyugatnak a GUAM államok jelentették az új puffer zónát, távolabb került tőlük, egyben közelebb az oroszokhoz ez a  zóna. Jó volt ez tehát a Nyugatnak, a GUAM államoknak, akik tartottak a hozzájuk képest túl nagy oroszoktól és így a senki földjén lavíroztak ahogy tudtak, nem volt jó az oroszoknak, akik sajátjuknak gondolták a régiót, de Jelcin alatt gyenge volt az érdekérvényesítés. Arra elég volt, hogy a GUAM államok túl messzire sodródását megakadályozzák, de magukhoz közelebb húzni sem tudták őket. Kihasználták az etnikai feszültségeket, így lett Grúziában Dél-Oszétia, Abbházia, Moldovában a Dnyeszteren túli Köztársaság, az örményeknek meg a Hegyi-Karabah, ami ugyan Azernajdzsánban volt, de az örmények orosz támogatást kaptak a megtartására, vagy legalábbis a helyzet jegelésére.

Amúgy a GUAM államok társadalmai is megosztott volt, egymást váltották a nyugat és orosz párti kormányok, de akármelyik is volt, túlzásba nem vitte, a belpolitikai helyzet miatt nem is tudta közelebb vinni az országot nyugathoz vagy az oroszokhoz, de a semleges skálán belül hol erre hol arra húzott inkább az ország. 

Putyin hatalomrajutásával Oroszország erősödni kezdett, megindult az orosz játszma a GUAM országokért. Szűkült a semleges skálán a mozgástér. Ahol megpróbáltak kitörni nem félt már agresszíóval fellépni, mint pl Grúzia, ahol Szakasvili megpróbálta rendezni a szakadár területek sorsát katonai erővel, mellette erős nyugati orientációba kezdett. Kudarc lett a vége, katonai és politikai egyaránt, Szakasvili meg is bukott, azonban az ország nem került orosz befolyás alá, a senki földjén van az ország azóta is a nyugat és az orosz között lavírozva. 

Ukrajnában az éppen hatalmon lévő oroszbarát Janukovics 2013. novemberében egyértelműen Oroszország felé mozdította a senki földjéről az országot, valamint felmondta az EU társulási szerződést. Emiatt indultak a tüntetések. Ezt amúgy politikailag megpróbálták megoldani miután nem sikerült elfojtani a kormányerőknek a tüntetést. A kiterjesztett elnöki hatalmat visszaállították a korábbi jogkörökre, valamint 2014-re előrehozott választásokat terveztek. Nem volt elég a tüntetőknek, tovább folytatták a tüntetéseket, majd a parlament bizalmatlansági szavazással eltávolította Janukovicsot, aki Oroszországba menekült, azóta is ott van. Az ügyvivő elnök Turcsinov lett a 2014. júniusi választásokig, ahol Porosenko nyert.

A választásokig persze történt egy két lényeges dolog. Eleve a majdan tüntetés Janukovics és orosz ellenes volt, hiszen az orosz orientáció miatt indult. Ennek hatására, meg aztán az oroszbarát kormány bukása miatt, oroszpárti tüntetések is indultak Donyeck, Luganszk, Harkiv, Odessza és Krímben. Gyakorlatilag polgárháborús helyzet alakult ki. Janukovics elbukása után 2014. márciusa körül a krímet gyakorlatilag annektálta Putyin. Erre az addigi eleve oroszellenes tüntetések még oroszellenesebbek lettek, előtérbe kerültek az ukrán nacionalisták. Odesszában az oroszpárti tüntetőkre rágyújtottak egy épületet amiben épp szervezkedtek, csomó halott volt, de aztán ott vége is lett az oroszpárti szervezkedésnek. Donyeck meg Luhanszk még oroszbarátabb lett, fegyveres ellenállás alakult ki az ukránok ellen, de Harkiv-ban elhalt az oroszpárti tüntetés különösebb agresszió nélkül. Donyeck és Luganszk Népköztársaságokat alakított megindult a fegyveres összetűzés. Az ukránok elkezdték őket felszámolni nagyon kicsi területre nyomták őket össze és már majdnem teljesen elvágták őket az orosz határtól, ahonnan érkezett az orosz support. Ez már Porosenko alatt történt. A társadalom teljes nacionalizmusban és orosz ellenességben égett. 

Ezután orosz katonai vezetőkkel, orosz szabadnapos kiránduló katonákkal indult egy ellentámadás, ami miatt összeomlott az ukrán hadsereg a Dombaszban, folyamatos hátrálásba kezdett, még Mariopult is körbezárták a szakadár-orosz erők és nyomultak előre a Krím felé a tengerparton. Az ukrán hadsereg azonban rendezte sorait, az előrenyomuló ék visszavonult és kialakult az állóháború a Dombaszban. Az ukránok erődítettek, mint az állat, de támadni már nem nagyon mertek és nem is bírtak, mert már nem csak a szakadárok voltak ott, hanem az oroszokkal is számolni kellett. Így volt ez 2022-ig.

A véleményem szerint a jelenlegi helyzet kiindulópontja Janukovics volt, aki Oroszország felé indította volna meg Ukrajnát a semleges senki földjéről, azonban nem volt meg a döntő társadalmi támogatottság. Meg Putyin politikai hozzá nem értése, türelmetlensége. Amúgy ha olvasol geopolitikai elemzéseket, könyveket, ezzel a konfliktussal  számolt kb minden hozzáértő (kedvencem: A civilizációk összecsapása és a világrend átalakulása - Samuel P. Huntington)

Janukovicsot a parlament buktatta meg bizalmatlansági szavazással, utána ügyvivő elnök volt, majd választásokon nyert Porosenko, jogilag törvényes kormánya volt végig Ukrajnának. Természetesen az egész eredménye hogy az ukrán társadalom erősen nacionalista és oroszellenes lett. Nem is látom, hogy a közeljövőben hogy lesz ebből megbékélés. 

Másik véleményem, hogy az egész hosszútávon Kínának jó. Oroszország meggyengül és eltávolodik a nyugattól, alkalmas lesz a kínai befolyás alá vonásra. Kíváncsi vagyok lesz-e Putyin után elég erős orosz vezető, aki ez ellen tud és akar is tenni. Újra kétpólusú világ felé megyünk, csak most Kína lesz a másik oldalon, aki sokkal komolyabb játékos mint a Szovjetúnió volt. Szerintem.

Másik véleményem, hogy az egész hosszútávon Kínának jó.

Oroszország és Kína határa 4200 kilométeren keresztül húzódik. Nyugati–keleti irányban az Amur folyó jelenti a határt, amely Habarovszk város térségében egy határozott déli kanyart vesz, és egészen a legnagyobb keleti parti orosz város vonaláig, Vlagyivosztokig húzódik, sőt egy picivel tovább is. Ez a határ ma a világ hatodik legnagyobb nemzetközi határa.

6 millió orosz néz szembe 90 millió kínaival. Moszkva egy kontinensnyi messzeségre van innen, miközben Vlagyivosztok és Peking távolsága alig több mint 1300 kilométer. Az orosz főváros nagyon messze, a kínai viszont meglehetősen közel van.

És bár Kína lakossága alig növekszik – sőt, egyes források szerint már csökken is –, Oroszország népességfogyása azonban tartósan magas. Szerintem a jövő kiolvasható: Szibéria nem megtartható.

Szerintem Kína inkább maga alá gyűri egész Oroszországot közép vagy hosszú távon. Felvásárolja az ásványkincseket (jelentős részét már ő veszi meg most is), bevásárolja magát a kitermelést végző cégekbe, megszerzi a még meglévő haditechnikát (ezen már lehet túl is vannak), eladja ott a saját ipari termékeit (orosz ismerős mondja, hogy annyiban veszik egyelőre észre a nyugati szankciót, hogy eltűntek a nyugati termékek és helyettük kínai van, gyógyszertárat mondta példának).

Emellé egy gyenge vezető az ország élére és kész is a kínai szatelit ország. Kb. Putyin személye választja el ettől az oroszokat már most is, köszönhetően a saját elhibázott külpolitikájának. Nem irígylem Putyin utódját.

Mindig a mar elhunyt halott lancszem otlete es parancsa volt. Ami ha egy DPR/LPR lancszem, akkor jogilag Oroszorszag emiatt kollektiven nem buntetheto.

Tegyuk fel: W raveszi X-et, Y-t es Z-t, hogy raboljanak ki egy bankot. W otlete az egesz, o szervez mindent. Z elkovet par masik dolgot utkozben, amirol mind a negyen tudjak, hogy nem lehet majd tudni ki volt. X elhuny az akcio kozben, es ezt mindharman tudjak. Es mindharman "tudjak, hogy mindharman tudjak". Mit fog vallani az eletben maradt W, Y es Z? Kinek az otlete volt a rablas? Ki kovette el a vallomasuk szerint a Z altal elkovetett tetteket?

Nemrég olvastam egy szinte tökéletes megoldást: Az EU elcseréli Ukrajnát Magyarországgal (így Ukrajna helyett Magyarország lesz az oroszoké, az ukránok meg az EU-ba jönnek), így mindenki jól jár, az EU is, Ukrajna is, Oroszország is meg Magyarország is ... :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

>> jól jár, az EU is

haha, majdnem elhittem, itt esett le a poén!

 

közben grúziában:

>be Georgia
>Survive several Russian incursions so far (this seems to be a prerequisite to EU membership these days, we’re happy to oblige)
>Have a GDP per capita 1,5 times higher that Oinkraine
>Have a long standing EU application
>Fulfil most of civil and judiciary requirement for joining
>Have a functioning low level of corruption economy, which does not require a second Marshall plan for rebuilding

Hehe, no membership applicant status for you, Georgia, you’re not the current thing, sorry. Slava Oinkraine!

Ha az ukranok maradekat (ertsd: Nyugat-Ukrajnat) felvenne az EU, a legtobb rendszerkritikus dologban 10-20 ev mulva ugy szavazna es vetozna, ahogy mi (ertsd: ahogy tavalyig a lengyelek).

Jogilag erre az egyetlen jarhato ut jelenleg az, hogy ha a keletet elengedik, a nyugati reszt meg ideiglenesen emergency jelleggel Lengyelorszaghoz csatoljak. Ukranok maskepp nem lesznek EU tagok, csak ha pl. egy tuzszunet alatt megszavazza a nyugatabbi vedheto fele, hogy oket holnaptol lehet Lengyelorszagnak hivni. (Ra egy honapra meg Polraine-nek csehszlovak mintara. Aztan meg mikor mar az EU es a NATO is befejezte a lengyel atnevezes es teruletszerzes papirmunkajat, ujra kettevalhat az orszag cseh es szlovak mintara)

Szerintem meg ez szabalyozatlan es "Mindent szabad, amit nem tilos".

De nem lennek meglepve, ha volna "teruletbovitesre" kulon rendelkezes az alapito okiratban. Azesetben termeszetesen nincs igazam.

De a "mindent szabad amit nem tilos" elve alapjan ha erre nincs kulon szabaly, ez nem egy "vetozhato valami".

Ez egy érdekes sztori, Tomcat is elemzi. A média leadja, hogy az ukránok visszaverték a folyón átkelni próbáló oroszokat, mutatják a képeket a rengeteg kilőtt harckocsival.

- távoli képeket mutatnak, drónról

- viszont a halottakat összeszedték és eltemették, tehát volt alkalmas idő, hogy közeli képeket készítsenek

Tomcat szerint az oroszok nyertek, de nem reklámozzák, mert hatalmas veszteségek árán.

Ez a cikk is ezt igazolja: ukrán gerillák felrobbantják az orosz pontonhidat. Ha nem az oroszok nyertek volna, nem lenne ott pontonhíd.

Szerkesztve: 2022. 06. 19., v – 20:18

Csodálatos újságíróink: Visszavehetik a háború elején elfoglalt várost az ukránok?

https://index.hu/kulfold/2022/06/19/haboru-ukrajna-oroszorszag-ukran-or…

 

Melitopolról cikkeznek, hogy az ukrán hadsereg 10km-t nyomult előre és megközelítette a várost.

 

Nézzük meg a frontvonalat:

https://liveuamap.com/hu

 

Ha derékszögben megpróbálom az orosz fronthoz legközelebb eső várost megtalálni, akkor ez nemes egyszerűséggel Vasylivka, ami pontosan 70km-re van kocsiúton Melitopoltól. Az ukrán haderő azért még tud hova közelíteni Melitopol irányában. Melitopoltól 70-80km-re van a front.

Ezeket az épületes hülyeségeket vajon honnan veszik a kedves újságírók? Egyáltalán, miért nem néznek utána annak, amit leírnak, mielőtt cikkeznének?

Nem, mert az ukránok készítik. Három, négy napot is késhet, mire bevallanak valamit. Már régen tudtuk egy csomó falu elestét, mire ők is rögzítették. A térkép szerkesztője kapcsolatot tart fenn az ukrán hadsereggel és akkor jelenik meg frissítés, ha ők jóváhagyják.

Felesleges a mundér becsületét védeni. Ha az oroszok nem tudnak 70km-t előremenni 3 nap alatt, azt az ukránok sem tudják megtenni. Vagy legalábbis 7/24-ben erről szólnának a hírek, ha mégis.

Én meg azt nem értem, hogy ha az index leközli, hogy Zelenszkij Moszkvát ostromolja, miért kezeled készpénznek?

Komplett hülyeséget írtak. Ukrán csapatok még a csoda M777-tel sem képesek ellőni Melitopol felé, olyan rohadt messze van az ukrán fronttól.

Nem holnap fogják Melitopolt visszaszerezni.

Veszel egy forrást, amit hitelesnek tartasz, az alapján ellenőrzöd az információt. Igazából az újságíró felelőssége lett volna ezt megtenni, hogy elkerülje, hogy közröhejjé váljon.

Mondjuk sokmindent elárul a hazai viszonyokról, hogy 8 megyei lap leközölte a sbfgjgkhgfdesss-t.

Szeverodonyecknek vége, kizárólag az Azot vegyiüzemben vannak még ukránok ahonnan menekülni sem tudnak sehová. Se előre, se hátra, pont mint az Azovstal esetén.

Ha délről Liszicsanszk utánpótlásvonalát is elvágják, annak is vége lesz.

Kecskemét a magyaroknak nem fontos, csak azért tartják, hogy az oroszokat lefoglalják.

Viszont visszafoglalták Galgamácsát, Tápiószecsőt és Pusztaszabolcsot is a hős honvédőink.

 

Nagyon úgy tűnik számomra, hogy az ukránok 100.000-es városokat veszítenek és kizárólag falvakat foglalnak vissza. Ezeket egy komolyabb orosz támadásnál el is vesztik.

Áh szerintem ő is Twitter vagy FB huszár. 

Számodra talán idegen, de így megy ez azoknál, akiknek nincs tartótisztjük.

A közvetlen felettese Trump, annak meg a felettese Putyin.

Javaslom, egyszer próbáld ki.

Egy nyuggernek van ideje figyelni a sajtót, nekem megteszi a péntek hajnali Kossuth mantra is.

Egy okból mindenképpen jók ezek a háborús topikok: a HUP-on még sosem láttam ennyire befosva a "haladókat". Azt hiszem, nem lebecsülendő teljesítmény, hogy felismerték, a jelenlegi események az amerikai fasz elhivatottabb szopását követeli meg tőlük. És csinálják. Még pár hónap, és nem csak a nedvet nyelik igyekezetükben, hanem a farkat is. A szememben ők egyfajta hősök. Az ő szemükben én geci vagyok – de náluk ez foglalkozási ártalom.

:)

Pár napja tényleg azt mondta az ukrán védelmi miniszter, hogy reméli, hogy kevesebb, mint százezer ukrán halt meg a február 24. óta tartó harcokban? A százezerből mennyi lehet a katona (és az ágyútöltelék)? 90+ ezer? Átlagban havi 25 ezer az sok lenne, kevés, vagy hogyan érdemes értelmezni? Vagy kamu az egész, és tudatosan dezinformál az ukrán ipse, miközben tízezer ukrán sem halt meg, de aki igen, azok nagy része is azért, mert cigizett a hullazsákban, amikor halottat játszott?

:)

""azok nagy része is azért, mert cigizett a hullazsákban, amikor halottat játszott?"
Te beszoptad azt a kamuhírt? :D :D :D
"

Egyébként valóban volt egy ilyen videó. Még a teherautón rendezgették a fekete hullazsákokat, közben az egyik "halott" még cigerettázott.

Az más kérdés, hogy hol ki és miért készítette.

Hogy meg legyen ez is: 

Csapást mértek az ukrán fegyveres erők Csornomornaftohaz gázfúrótornyaira – közölte Szergej Akszjonov krími vezető hétfőn a Telegramon.

Az oroszok dettó ugyanezt csinálják. Szétlőttek egy csomó ukrán olajfinomítót. Azok sem katonai objektumok, viszont az olajat a hadsereg felhasználja.

A vasút sem katonai objektum, de csapatszállításra alkalmas lehet.

A hadsereg ellehetetlenítése miatt rengeteg polgári létesítményt szétlőnek.

ez gáz fúrótorony - nem tudtam, hogy gázzal megy a tank.

1-1 ben nem tudom kötni a háborúhoz.

A vasútat értem stb..

 

Értem én lőnek mindenre, ami mozog - vagy egy helyben áll, mint egy fúrótorony

For Whites Only meeting room!

Sosem art ismerni a kontextust itelkezes elott. Pl. amikor eltalaltak egy kijevi iskolat meg egy kijevi bevasarlokozpontot, ment a hoborges. Es par napra ra kiderult, hogy az az iskola meg az a bevasarlokozpont tenyleg fegyverraktar is volt.

Azt a "humanitarius mediacsapdat" viszont az ukranokbol se nezem ki, hogy korhazat hasznalnanak fegyverraktarnak, szoval az oroszok se artatlanok. :)

Tomcat elmondja egyébként, sajnos meghalnak civilek egy háborúban, mert rossz helyre megy a lövedék.

De: az oroszok nem fognak Iszkandert indítani, hogy Mari néni tehenét a mezőn felrobbantsák és ne tudjon tejet adni.

 

Egész egyszerűen nincs pénze Oroszországnak arra, hogy a tehenekre Iszkanderrel lövöldözzön. Ha mégis megdögölne 3 tehén az Iszkander miatt, az célt tévesztett lövedék miatt van, nem azért, mert Putyin 

úgy akarta. Civil létesítményekre az ég világon semmi értelme lövöldözni. Attól nem lesz jobb Oroszországnak, ha Szerjózsa tyúkólja felrobban és megdögölnek a csirkék.

:)

Ezt nem gondoltam volna:

 

A „Rating” nevű szociológiai csoport 2022. június 18–19-én elvégzett országos felmérése alapján a megkérdezettek 75 százaléka úgy véli, hogy Ukrajnában a dolgok jó irányba haladnak. A kutatásban részt vevők 13 százaléka pesszimista, 12 százalék pedig nem akart válaszolni arra a kérdésre, ki fogja nyerni a háborút.

 

https://index.hu/kulfold/2022/06/21/haboru-oroszorszag-ukrajna-orosz-uk…

Szerkesztve: 2022. 06. 23., cs – 22:49

Hát ez sem egy fősodratú vélemény:

"Ukrajna elvesztette ezt a háborút" – állítja az ezredes. – „Ez most már annyira nyilvánvalóvá válik, hogy még a háború leglelkesebb támogatói sem tudnak mást mondani Londonban, Berlinben vagy Washingtonban. Feltételezem, ennek ellenére megpróbálják, de az az igazság, hogy a háborúnak vége.
...
“Mikor lesz ennek vége? Sokan vannak, akik nem akarják, hogy véget érjen, és ez nagyon veszélyes. Mert egyre nagyobb a veszélye annak, hogy a regionális konfliktus más országokra is kiterjed, és minket is érint majd" - figyelmeztetett a katonai szakértő. Hozzátette: sokak szerint éppen ez a cél. “Ha abbahagyjuk az ukrán kormány finanszírozását, minden összeomlik. Zelenszkij elrepülne Miamiba, ahol villája van, és elkerülné a felelősséget azért, ami történik " - mondta McGregor. – “De mi továbbra is több százmillió dollárt küldünk Ukrajnának”.
...
“Gyanítom, hogy Biden olyan, mint egy gomba. Sötét helyen tartják, és szarral etetik. Susan Rice, Sullivan, Blinken, ők azok az oligarchák, akik irányítják a demokratákat és ezt a show-t. Ezek egy vonaton robognak a semmi felé, és egyre több szenet dobnak a kemencébe, de csak megduplázzák kudarcaikat, habár úgy vélik, hogy ha sokáig kitartanak, valahogy nyerhetnek. Közben tönkreteszik a NATO-t, szétszakítják Európát" - véli McGregor.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Érezhetően gyorsult az orosz előrenyomulás.

Szerintem az utóbbi 2 hétben duplára nőtt, de azért elég alacsony szintről indultak.

Napokon belül elesik Szeverodonyeck és Liszicsanszk. Ukrán kézen Donbasz nagyvárosaiból Szlovjanszk és Kramatorszk marad.

De olyan túlzottan gyorsan még nem mennek.

Szerkesztve: 2022. 06. 24., p – 06:38

Megadták magukat az ukránok Liszicsanszk és Szeverdonyeck közelében

https://index.hu/kulfold/2022/06/24/haboru-ukrajna-oroszorszag-volodimi…

 

Mindenképpen érdekes fejlemény, mert idáig a tömeges megadás nem volt jellemző, Mariupolban utcáról utcára jártak és harcoltak az Azovstalig.

Az oroszok körbezárták mindkét várost, pont mint Mariupol esetén, viszont úgy tűnik értelmetlen harcba már nem keverednek az ukránok.

A körbezárt két város 200 ezer fő, Mariupol fele.

A kecske bíborszivet érdemel.

For Whites Only meeting room!

Órákon belül 100millió dollár értékben kötvényt kéne Oroszországnak kifizetnie, amit technikailag nem fog tudni. Oroszország utoljára a bolsevik hatalomátvétel után, 1918-ban vált fizetésképtelenné, akkor a kommunisták hivatalosan is megtagadták a cári rezsim által felvett hitelek visszafizetését. Jelen helyzetben ez szimbolikus, de jól mutatja, hogy a szankciókkal a sok trükközés ellenére sem tud Putyin mit kezdeni.

Russia Is Hours Away From Its First Foreign Default in a Century - Bloomberg

Vicces dolog ez - levágom a saját kezem, hogy az adósomtól ne tudjam átvenni a lét.

Putyin legalább elegánsan "trükközik", a nyugat viszont ostobán. No de kell az a 3. világháború.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Putyin legalább elegánsan "trükközik", a nyugat viszont ostobán.

Nem túl elegáns amit Ukrajnában csinálnak. Inkább nevezném az orosz-CCCP közös történelem legostobább hadműveletének. A világ majdnem legerősebb hadseregét egy kis regionális haderő megakasztja... Ezt a hadműveletet a történelemkönyvekben elrettentő példaként fogják emlegetni.

A világ majdnem legerősebb hadseregét 

Ennyit is érnek ezek a listák... Papíron erősnek tűnt az orosz hadsereg, a valóságban meg a szomszédjában nem képes egy inváziót végrehajtani. Atom nélkül már nem jegyeznék az oroszokat sehol...

+1 az egész ukrán háborút, katonai, hírszerzési, tervezési, kivitelezési, logisztikai szempontból elrenttentő példaként fogják oktatni. Kb. ami hibát el lehet követni, azt mindet el is követték.

Na igen. A us army az usától tizenezer km-re felszámolt és megszállt egy államot, majd 20 év alatt sem volt képes ezentúl elérni politikailag semmit, mint ahogy maradt a partizán tevékenység is. 

Ezzel szemben az orosz army a szomszedjában szenved. Hol van meg a győzelem utáni politikai átalakítás, meg a partizán tevékenység kezelése? 

Bár lehet abban meg az oroszok lennének hatékonyabbak. Kérdés eljutnak-e odáig egyáltalán, mert a céljaikat hónapról hónapra faragták eddig lejjebb és lejjebb. 

Politikailag szerintem óriási bukta nekik, kb most lökték el végleg maguktól Ukrajnát. Eddig megosztott volt a társadalom hol orosz párti hol nyugat parti kormányuk volt, egy ideig nem lesz orosz párti valószínűleg... Főleg hogy az orosz részeket, orosz párti területeket leválasszak Ukrajnából, már ezzel is gyengítik saját pozíciójukat Ukrajnában. 

Ha igazi furmányos lett volna Putyin, ajándékozott volna Ukrajnának vagy 10 millió fős orosz területet, aztan meg a következő választásokon behúzott volna egy stabil orosz párti kormányt és szep lassan gazdasági meg kulturális kötelékek erősítésével behúzta volna egész Ukrajnát szövetségesnek :) ez mondjuk 20 év alatt meg lehetett volna csinálni :) LOL

Nyugatszopóként eddig is haragudtatok mindenkire, aki nem térdel veletek, szóval semmi új nincs abban, hogy a nyugatszopó ukránokban ellenszenvet váltott ki Oroszország. Kíváncsian várom, hogy a maradék Ukrajna milyen programokat fog hirdetni annak érdekében, hogy az elmenekült vagy az orosz oldalon maradt ukránok jelentős számban maradék Ukrajnába menjenek lakni (gyk. szavazni, termelni, adót fizetni). Kíváncsi vagyok, az ukrán kölcsönök mekkora hányada nem lesz elengedve, és a maradék Ukrajna lakossága kire lesz dühös miatta. Kíváncsi vagyok, mi lesz, ha az ukrán emberek egyszer viszonylag őszintén összerakják magukban az elmúlt évtizedekben lejátszódott eseménysorozatot.

:)

13 millió ukrán dobbantott az otthonából, könnyen lehet, hogy fele sem fog hazamenni.

Az 52 milliós Ukrajna 30 év alatt simán 30 millióssá fog zsugorodni. Persze nem a politikusok felelősek mindezért.

A Mikulás bácsi miatt alakult így.

Ez tényleg nem sikerült elegánsra, mert helytelenül mérte fel, hogy nyugaton a reálpolitikát teljesen felváltotta a LMBTQPI...XYZ jóemberkedés. Viszont a Krím annektálása határozottan elegáns volt.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Nem tudom mire gondolsz a "szemben álltak" kifejezéssel. Mert az egyik válasz, hogy bárhol. A másik válasz, hogy az utóbbi "pár" évben nem igazán van olyan háború ahol a gyalogság kirohan és egymást öli. Ez pedig nem azért van, mert gerillaháború van, hanem mert a harcászati stratégia más. Általánosan. Gerilla/partizán harc akkor lehet amikor egy hadsereg formálisan elfoglal egy területet és a fennhatóság ellen rejtett módon küzd az ellenfél kis létszámú csapatokkal rajtaütés szerűen.  

Szerkesztve: 2022. 06. 26., v – 22:34

Az M777 is kudarcot vall? A Bayraktar drónok ugye bebuktak Ukrajnában.

Az oroszok szerint a 108 Ukrajnának szállított tarackból 34 működőképes. Állítólag nem váltak be, mert túl sokáig tart a javításuk.

https://t.me/intelslava/32006

 

Kérdés, hogy igaz-e, vagy csak a szokásos dezinformáció orosz részről. Pár hónap múlva majd kiderül. Azért előbb-utóbb eljut a valóság hozzánk is.

Az oroszok szerint a 108 Ukrajnának szállított tarackból 34 működőképes.

Meg is válaszoltad:

Kérdés, hogy igaz-e, vagy csak a szokásos dezinformáció orosz részről.

 

Azért előbb-utóbb eljut a valóság hozzánk is.

Majd csak az amit a győztesek kommunikálni akarnak...

Utánpótlás nélkül előbb-utóbb kialakul egy olyan helyzet, amikor az eleve kevésnek ítélt eszközből egyre kevesebb lesz bevethető, mert megsemmisült, az ellenséghez került vagy javítás alatt áll. Lehet tudni, a nyugati fegyverekhez mennyi pótalkatrészt kaptak az ukránok? A legutolsó, ami eljutott hozzám: állítólag a szenátusi döntésekkel kapcsolatos dokumentumokban nincs szó pótalkatrészekről és hasonlókról. A csehek vállalták, hogy az orosz tankok mellett nyugati eszközöket is javítanak? Lengyelek esetleg?

:)

"Kijevi csirke" (Geo)politika a mai Ukrajnában

Egy érdekes előzmény írás azoknak, akik hozzám hasonlóan nem értették, hogy miért spanoskodnak a lengyelek az ukránokkal ennyire most, miközben kajak fasírtban voltak. Mi ez a nagy barátság ...

(spoiler: érdek)

trey @ gépház

Már kimutattak összefüggést a villanypóznák és a szívinfarktus között is.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Majdnem olyan okos hozzászólás volt mint a tevéjé. Nálad is van a bölcsek kövéből egy darab, de ezt most nem sikerült megérteni.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Covid az érdekes volt: erősen szembe is megy egymással a két nézőpont: amit az oroszok befele kommunikálnak (a kormány az állampolgárai felé = jó az oltás), és amit az oroszok az európai álhírgyáraik által kommunikálnak felénk (= nem jó az oltás).

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Pedig a legelejen pont a balosabb liberalisabb ismeroseimmel tudtam ertelmesen beszelgetni arrol, hogy milyen rossz es karos irany a lockdown. Vegre valamiben egyetertettunk. Aztan megerkezett a velemenyimport a californiai demokratak tollabol, a sok leforditott CNN-es meg Guardianes altudomany. Nagyjabol ebben az idoben fordult meg egy reszuk, szerencsere nem mind. Es ezidotajt fordultak meg a fideszes "de jo a vasarlasi idosav" ismerosok is az akkori republikanusokra jellemzo "the cure shouldn't be worse than the disease" narrativara. A maszknal mar nagyon erzodott, hogy mi menten van velemeny alapjan ketteosztva a tarsadalom globalisan. Az oltas kerdese itthon egy furcsa kivetel volt, de Toroczkay ott atvette a "jobbos duhongo" iranyitasat.

Újabb lesújtó vélemény az USA és EU-ról egy amerikai ezredes és volt szenátus tagtól.

Részletek:

a háborút az ukránok már elvesztették, maximum „még nem tudnak róla”, a Nyugat pedig hivatalosan nem hajlandó elfogadni a vereséget, Európát gazdasági válságba taszítja, a „nagyérdeműt” pedig hoaxokkal, hazugságokkal „szórakoztatja”, így a média képes elhitetni az emberekkel (már akivel), hogy az oroszok gyengék, az ukránok pedig jó helyzetben vannak.

az oroszok ellen hozott korlátozások nem működnek, a Biden-adminisztráció ígérete – miszerint tönkreteszik a rubelt – nemhogy nem jött be, de az orosz fizetőeszköz erősebb, mint valaha.

Bidenék basáskodását végső soron Európa szenvedi meg a legjobban, miközben az ukrán vezetés vágóhídra küldi a saját embereit egy mostanra már értelmetlen harcban.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Hurrá, újra van főellensége a NATO-nak!

Jens Stoltenberg, NATO-főtitkár a döntést ismertető sajtótájékoztatóján elmondta: a dokumentumban Oroszországot "a legjelentősebb és közvetlen fenyegetésnek" minősítették a szövetséges országok biztonsága, a béke és az euroatlanti térség stabilitása szempontjából.(MTI)

És utána olvassuk el Chomsky 3-ik parancsolatát:

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

Ne fürgyé le!

Így véded a klímát és az ukránokat is...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2022. 06. 29., sze – 19:15

Ez szép. Kurdok meg palesztinok továbbra is mehetnek a levesbe, holott nem nagyon van különbség az ukránok helyzete és az övéjük között.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ezt elmagyarázhatná valaki.

A rubelért olajat biznisz akkorát szólt, hogy a rubel lett a világ legjobban teljesítő valutája.

Jó az az oroszoknak, ha rohadt erős pénzt a nyakukba zúdítanak?

- ha sok a hitelük, sosem inflálódik el, sőt defláció esetén "devizahitelként" fog viselkedni.

- ha defláció lesz, kirúgnak egy csomó embert és olcsóbbért visszafoglalkoztatják

- a nyugdíjat nem lehet csökkenteni, viszont brutálisan elszállhat az értéke a defláció miatt

Nagyon veszélyes a defláció, én nem kísérleteznék vele.

Szerkesztve: 2022. 07. 03., v – 15:05

A magyarok 15% békepártinak tartja Putyint, míg 42% háborúpártinak tartja Sorost. A rekorder Biden őt 56% tartja háborúpártinak. :)

Összességében a válaszadók egyharmada nem volt meggyőződve arról, hogy a háborút elindító ország vezetője háborúpárti. 

Index - Külföld - Felmérés: a magyarok 15 százaléka szerint Vlagyimir Putyin békepárti

Valahol igaza van Dúró Dórának, értelmi szinthez kéne kötni a szavazati jogot. Lehetne pl. a beugró kérdés a szavazólapon: Putyint háborúpártinak tartja e? Ha nemmel válaszol, vagy nem válaszol, akkor érvénytelen lehetne a szavazata...

Már a kérdés is ostoba. A politikusok "érdekpártiak", a háború meg egy érdekérvényesítő eszköz. Aki képes rá az használja is, ha az érdeke úgy kívánja és a közelmúlt történelmében az amcsik vezetik ezt a mezőnyt.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ukrajna mindent megpróbált, hogy eltakarítsa a Fehérorosz elnököt.

https://www.reuters.com/article/us-belarus-election-ukraine-idUSKBN25O0…

Lukasenka így hálálta meg Putyin segítségét. A hülye idióta ukránok szarban voltak és segítség-kérés helyett osztották az észt, szankcióztak, fenyegettek.

Lukasenka maradt, Putyin előtt meg megnyílt a lehetőség hogy Beloruszon keresztül támadjon. Az ukrán kormányt rengeteg szomszédja utálja.

Lengyelországnak az a szerencséje, hogy NATO tag. Belorusz csak fenyeget, hogy az oroszok keze oda is elér, ha kell, de támadni szerintem nem fog.

Ha azt veszed a felforgatási próbálkozás a lengyel határra importált menekültekkel akár a háború egyik előjátékaként is felfogható ..

Lukasenka nehéz helyzetben van mivel egyik részről próbálna önálló döntési jogkörrel rendelkező diktátor maradni, viszont  a hatalma megtartásához orosz segítséget kellett kérnie.

eddig a tények. Innentől a feltételezés:

szerintem ha csak Putyinon múlik már korábban bevetették volna a fehéroroszokat. Gondolom mostanában jött el az a helyzet hogy baráti javaslat helyett formális utasítás érkezett moszkvából...

A körülményeket tekintve pedig érthető is:

1. hatalmas területet tartanak megszállva, minden elfoglalt régió védelmére csapatokat kell hátrahagyni, így helyből az előrehaladással olvad a támadó létszám

2. ez egy nagy számú áldozattal járó háború, a támadók is gyorsan fogynak ez látszik a szíriai zsoldosok alkalmazásából és a jelentkezési kritériumok fellazításából is.

Luhansk gyakorlatilag megvan nekik, kérdés hogy mi az amit Putyin befele és kifele is győzelemként el tud adni és ez a politikai célokon és a terület foglaláson túl a gyakorlati célokkal milyen viszonyban áll.

A szankciók működnek. Hát a német precizitás csődöt mondott:

„Sokkal súlyosabb válságban vagyunk, mint azt a legtöbben gondolják” – mondta Kerstan a Hamburger Abendblattnak adott külön interjúban vasárnap. Arra buzdította az embereket, hogy rövidebb ideig zuhanyozzanak, kerüljék a kádfürdőket, és szereljenek be modern termosztátokat és víztakarékos zuhanyfejekkel ellátott zuhanyrózsákat.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ha Putyin nő lenne (Boris Johnsson)...

Szóval ha a nejem férfi lenne, kevesebbet fürdene, ritkán mosogatna, jó lenne neki a koszos ruha, nem zavarná, ha büdös van, nem sütne, elég lenne áram pusztán a számítógépbe, a többi helyen sötét is maradhat...

Nem tudom felmerült-e a tudós urakban a gazdaságtalan nőnemű egyedek fokozatos cseréje férfiakra.

:)

Lassan jöhet a kötelező oltás mellé kötelező körülmetélés is, mert ha már úgy sem mosakszunk megelőzésnek az is jó lesz :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ezeket igy mi értelme linkelni?

"Age-restricted adult content. This content might not be appropriate for people under 18 years old. To view this media, you’ll need to log in to Twitter. Learn more"

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Futva menekülnek a ruszkik a M142 HIMARS elöl. https://youtu.be/HWPvxIZ536o

Volt egy gyenge propaganda próbálkozás hogy kilőttek 2 HIMARS sorozatvetőt, de ezt természtesen cáfolták is, és azóta is ezeke elöl a kilőtt rakétavetőktől rettegnek.

Mivel ezek egyszerre mozognak, ezért vagy kilövik mind a 4-et vagy semennyit. Kilőnek 3 tucat rakétát, 3 tucat célpontra aztán már tovább is állnak. Ezek ellen az 1975-ben szolgálatba állított BM-27 Uragan van a ruszkiknak.

A video tanulsága szerint mind a 4 épségben van, és folyamatosan tüzel. És igen nem kényelmes abban a tudatban élni, hogy nem 1 hanem 24 rakéta jön másodperceken belül.

Megjegyzem a következő 4db is úton van. :)

>> Mivel ezek egyszerre mozognak, [..] aztán már tovább is állnak

igen 24/7, az unlimited ammoval (m30) pedig malackák futnak utánuk

>> Ezek ellen

nem ezek ellen, hanem ezzel szemben

>> az 1975-ben szolgálatba állított BM-27 Uragan van a ruszkiknak.

illetve hát nem, hanem mondjuk a tornado (9a52-4) (nem 4 db)

>>A video tanulsága szerint mind a 4 épségben van, és folyamatosan tüzel.

igen, videók tanilsága szerint kyiyif szelleme is életben van, és e.t. az égen biciklizik

>>Megjegyzem a következő 4db is úton van

wow. akkor most már duplán gamechanger lesz

MCC Geopolitikai Kutatóműhelyének Oroszország-kutatója: 

Oroszország háborút nyer, de húsz év nagyhatalmi ambícióit veszítheti el

Link

Szerkesztve: 2022. 07. 09., szo – 08:48

Oroszok építik az optikai képalkotó rendszereket használó műholdakat zavaró földi lézer bázist, amely nem csak zavarni tudja, hanem maradandó károkat is tud okozni a szenzorokban.

https://www.thespacereview.com/article/4416/1

Ha egy-két amerikai katonai műhold érzékelője tönkre megy, akkor nem csak a ruszkikat nem tudják megfigyelni, hanem az arab terroristákat se..

For Whites Only meeting room!

Azokra az arab tenoristákra gondolsz, akiket a CIA képez ki? Minek akarnák az űrből nézegetni őket, hogy végrehajtják-e a parancsot?

Ami viszont pozitív, hogy a FEMA fáborokból menekülő Covid terroristákat sem fogják tudni követni. Hacsak nem az 5G radarokkal, azok helyi telepítésűek.

akkor általánosítok:

- nem fog tudni máshol se képeket csinálni, se katonai célpontról, se árvízről  vagy mezőgazdasági területekről..

Csak egy drága vasdarab lesz az égen, lehet hogy majd kifejlesztenek egy sapkával felszereltet, ami meg tudja védeni a szenzorokat, csak oroszok felett rácsukják - igaz nem tudnak képeket csinálni, de védve lesznek..

For Whites Only meeting room!

Ez alapján nincs fogalmad róla mi az a személyeskedés. Senkivel sem személyeskedtem, ez a képződmény egy publikus figura, youtube videókat gyárt, emellett politikus volt. Emellett itt kérdeztem, hogy ő volt e, lusta voltam megnézni nem volt meg 100%-ra. De nem kell válaszolnod ez a segg volt az. Most meg "ülök és mesélek" összefüggéstelen jóslatokat mantrázok hátha bejön műsort játszik. 

A szar meséd valósággá válhat, mégpedig akkor, amikor a világ a mostaninál szarabb hellyé változik. Szerintem kb. senki nem gondolja rólatok, hogy nem egy szar világ kialakítása a célotok. Ti a szart látjátok szépnek. Remélem, a többség ellenáll a mocskotoknak, ameddig csak tud.

:)

Minden perspektíva kérdése ahogy azt tudjuk. Nem igazán zaklat fel, hogy te mit gondolsz szarnak vagy jónak. A ti szó gondolom itt olyan embereket jelöl aki nem úgy gondolkodik ahogy te. Az viszont örömmel tölt el, hogy úgy látod a többség része vagy valamiben, mivel így ez azt sugallja, hogy ezt el tudod fogadni ha majd egyszer előfordul olyan, hogy valóban a többség által favorizált dologgal értesz egyet. 

A 10 eurós benzinárat először Lira Gonzalotól olvastam. Szerinte le fog állni az orosz olaj és gázszállítás teljesen Európába.

 

Értelmes emberek tudják, hogy ez sajnos reális veszély, a hülyék meg mindenütt konteót sejtenek.

Szerkesztve: 2022. 07. 14., cs – 23:48

Az ukránok támadásra készülnek. 

Háromszor szólította már fel Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes a megszállt Herszon és Zaporizzsja megyék ukrán polgárait, hogy hagyják el a megszállt városaikat, akár annak árán is, ha csak a 2014-ben illegálisan Oroszországhoz csatolt Krímbe tudnának távozni,

az orosz katonablogger-szcéna népszerű szereplője, Ribar szerint az elsődleges problémája a tüzérségüknek nem is a tűzvezetés-célmeghatározás, hanem az elképesztően körülményes parancsnoki lánc. Mivel az orosz seregben a kisebb alakulatoknak lényegében semmilyen önállóságuk nincsen, Ribar szerint órák, olykor napok telnek el aközött, amíg megérkezik a parancs egy célpont támadására.

Az ukránok készülnek valamire (444.hu)

Hát ha ez photoshop akkor én már nem bizom semmiben, mert lehet a járókelők is nanorobotok által eljátszott deepfake szekvenciák. Elképzelhető, de nem túl valószinű. Hint: https://en.wikipedia.org/wiki/Rachel_Levine https://en.wikipedia.org/wiki/Sam_Brinton

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Érdemes erőt venni magunkon és végigolvasni. Csak hogy képben legyünk, hogy hol állunk. Nagyon rossz élmény, de az ember nem dughatja a homokba a fejét, amikor a józan ész száműzéséről van szó.

Nekem fájdalmas volt, amikor a Wikipédia oldal azzal zsonglőrködik, hogy próbálja betartani a "they/them" névmásokat. Az embernek lerobban a feje, hogy akkor ezt itt valakivel együtt csinálta, vagy egyszemélyben hatökör? Meg írják, hogy "házas". Hogy lehet valaki házas, akinél az sem egyértelmű, hogy férfi vagy nő-e? Nem lehet. Képtelenség. Az 1984-ben megírták, hogy a nyelv lesz a józan ész elleni támadás egyik eszköze, és lám tényleg így lett. Aki elkövette ezt a cikket, az is bűnrészes a civilizáció összeomlásában. Ez így ebben a formában teljes képtelenség, hogy még sokáig húzza, csak az a kérdés, hogy mikor omlik össze. És mennél előbb annál jobb lesz nekünk. Aki ezt támogatja az a józan ész és ezen keresztül az emberiség árulója.

Ez mind szép és jó, csak semmi köze a témához, ez egy izzadságszagú terelési kísérlet, de annak is nagyon gyenge.

Próbáld újra.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Neked a nyelvújításról miért a buzik jutnak eszedbe?

Egy kis photoshop extra https://www.origo.hu/nagyvilag/20220716-ez-a-paros-kepviselte-az-egyesu…

Ezt meg küldöm szeretettel https://youtu.be/sujSTntcfG0

:)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Látom még mindig nem érted: ebben a hírben nem az a hír, hogy ez a két lény aberrált, hanem az hogy:

 * Az aberrált megjelenésük ellenére az USA-ban magas rangú emberek. Nem az a baj, ha otthon a négy fal között ilyenek, hanem hogy a hivatalban ilyenek.

 * Nem volna baj ha vannak ilyen fura emberek, ha a hülyeségüket nem erőltetnék rá a többségre. De ráerőltetik, a Wikipédia cikk is a "they/them" névmást használja amikor a kopaszabb példányról ír. Tehát a dilinyósok dilije szabály lett. Konkrétan USA-ban már talán börtönbüntetést is kaphatsz, ha nem a megfelelő névmással szólitasz meg egy ilyet. Elképesztő méreteket öltött az intézményesített hülyeség.

 * Ha egymás közt dilinyósok zárt ajtók mögött az nem zavar. De ha egy ilyennek a kezébe helyezik az atomenergiát, az már félelmetes.

Kaleta: Azt már párszor elmondtam, hogy számomra a számítógépes bizonyíték nem bizonyíték, mert gyerekjáték bemártás céljával létrehozni, és a politikában simán el tudom képzelni, hogy csinálnak ilyet.

Szájer ha valóban ott volt a homoszexuális bárban a Covid lezárás alatt, akkor amiatt én nem tartom bűnösnek, mert a Covid lezárás egy marhaság, homoszexuális bárba pedig joga van menni. Viszont helyesnek tartom, hogy a politikai szerepéről lemondott, mert nem várnánk homoszexuális bárlátogatást egy konzervatív politikustól.

Ezek a botrányok messze nem összemérhetőek azzal, hogy transszexuális az USA négycsillagos admirálisa, aki ráadásul gyerekorvos is. Komolyan, közelébe mernéd engedni a gyerekedet? Ezt most láttam először itt: https://en.wikipedia.org/wiki/Rachel_Levine "Rachel Leland Levine (/ləˈviːn/; born October 28, 1957)[1] is an American pediatrician and a four-star admiral in the United States Public Health Service Commissioned Corps." És még egyszer mondom, nem őt ítélem el, mert ő csak egy beteg ember. Hanem az összes többit, aki hagyta, hogy egy ennyire beteg ember ennyire magas rangot kaphasson. Életveszélyes, ha ilyen emberek irányíthatnak, aki nem beszámítható, az ne legyen vezető.

számítógépes bizonyíték nem bizonyíték

Az hogyan fér össze konzervatív értékrendeddel, hogy egy jogerősen elitélt pedofil bűnözőt mentegetsz? Az egész római katólikus  egyház rendszere abberált, az emberi természettel nem összeegyeztethető, mindenféle személyiség torzulást okozó, és szexuális ragadozókat és bűnelkövetőket kinevelő rendszer. A középkori kolostorok kertjei tele vannak meggyilkolt csecsemők csontvázaival, és az Egyházat súlyosan nyomasztják a gyermekbántalmazások, tömeges szexuális bűncselekmények folyamatosan újratermelődése.

Szájer ha valóban ott volt a homoszexuális bárban a Covid lezárás alatt, akkor amiatt én nem tartom bűnösnek

Tényleg a jogszabály megsértése nem bűn, ha te nem tartod annak. És a kábitószer a táskában, külön történet.

Viszont helyesnek tartom, hogy a politikai szerepéről lemondott

Nem lemondott, hanem menekült a következmények elől az ereszcsatornán is, és a politikai életben is. Évtizedeken át élte kettős életét, addig nem okozott neki lelki problémát a nyilvános szereplés, és a konzervatív értékrenddel ellentétes életvitel. Amikor kiborult a bili, akkor nyagon gyorsan edugták a nyilvánosság elöl, a szokásos handabandával: "Józsi elfáradt, kösszönünk neki mindent, de visszavonul..."

És még egyszer mondom, nem őt ítélem el, mert ő csak egy beteg ember.

Mi az a jogalap, ami alapján betegnek nyilvánitasz bárkit is? Van szakirányú képzettséged?

Életveszélyes, ha ilyen emberek irányíthatnak, aki nem beszámítható, az ne legyen vezető.

Nem ez az életveszélyes, hanem az állszentség amit hirdettek, hogy amit a szőnyeg alá söpörtök az nem létezik. Amit Szájer és jópár rejtőzködő leszbikus és homoszexuális a FIDESZ-ben csinál, és amivel zsarolható. És ez a hazug képmutatóságotok, ami miatt nem vagytok képesek tisztán gondolkodni, és mint most is rárepültök egy jelentéktelen témára, mint légy a szarra, és onnantól fogva elhomályosodik a tisztánlátásotok. Megsúgom neked, ez egy időzített manipuláció az origo részéről, mert el akarják terelni a közbeszédet, az éppen aktuális megszorításokról, ami az elhibázott gazdaságpolitikának a következménye.

Mi az a jogalap, ami alapján betegnek nyilvánitasz bárkit is? Van szakirányú képzettséged?

Te milyen jogalapon választasz a választáson, van ilyen szakirányú képzettséged?
Te milyen jogalapon írsz véleményt bármiről, van ilyen szakirányú képzettséged?
Te milyen jogalapon mondsz véleményt egy autóról, ha nem tudsz autót építeni?

Szánalmas és demagóg. Ennél azért egy kicsivel többet vártunk volna tőled.

Megsúgom neked, ez egy időzített manipuláció az origo részéről,

Megsúgom neked, akiket ostorozol azok tudják, hogy a média a valódi hatom manipuláló eszköze, az egész média cakk und pack, te viszont ezt nem látod, mer egy kissé féloldalasra sikerült a gondolkozásod. És még csak észre sem veszed.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Látom bedurciztál kiscsibe. Az lett volna az elegáns, ha valamit relevánsat tolsz ide be, a létező és valós problémákra, pl. hogy az egyház 1000 éve gyártja a pedofil, homoszexuális, és csecsemőgyilkos papokat.

Meg hogy mi sem vagyunk különbek a Deákné vásznánál, mert nálunk egy rejtőzködő képmutató homoszexuális, aki rendkívűl zsarolható, felelős beosztásban tolta 30 évig kormánykörökben, miközben az állambiztonság szűrőjén nem akadt fenn. Csakúgy mint Kaleta sem. Mindkettőt a külföldi szolgálatok buktaták meg, és sohasem a hazaiak! Kérdés még hány zsarolható, és valóban meg is zsarolt, ellenséges szervezeteknek dolgozó felelős vezetőnk dolgozik Magyarország ellen? Gyanítom nem kevés.

Ezek a valódi kérdések amire csak pislogsz, és bevágod a durcit. Legyen az az USA problémája, hogy náluk kik vannak vezető beosztásban, de nálunk is rendet kéne rakni, és kibaszni a kettős ügynököket az államigazgatásból, mert a szovjetek most jelenleg itthon vannak az Orbán kormányában.

Velem szemben ez a stílus nem fog működni, ahhoz ez kevés :)

Kezdjük előröl, amiről ez a szál szól: Mi a véleményed a PC nyelvújításról?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Kezdjük előröl

Azt csak magadban, mert enegem nem érdekel senki más, csak a saját problémám. Az nevezetesen Szájer, Kaleta, Borkai, és még sok a magyar adminisztrációban most is ott ülő, korrumpálható, zsarolható díszpinty. Az meg hogy USA-ról vagy CCCP-ről mi a véleményed, pont leszarom.

Szajer melegkent beiratta az alkotmanyba, hogy "az anya no az apa ferfi". Kirohoghetjuk az ereszcsatornan, de ot legalabb nem lehetett egy he/him/his nevmassal ugy kiakasztani, hogy panaszlevelet irjon, sot, tett azellen, hogy mas LGBTQ szemelyek igy tegyenek, es csak nekik tetszo kovetkezmenyekkel jarjanak az ilyen ugyeik.

De nem lep meg, hogy meg se nezted mire reagaltal es milyen topikba hoztad be Szajert fogalmatlanul.

Szajer melegkent beiratta az alkotmanyba, hogy "az anya no az apa ferfi". 

Szobrot Szájer Józsinak! Csatornán menekülőt! Mi a faszért kell az evidencákat beleírni az alkotmányba?

De nem lep meg, hogy meg se nezted mire reagaltal 

Mire is? Egy 3th party ország 2 állampolgárát iderángattátok, mint veszélyes, idióták akik nem képesek ellátni a rájuk bízott feladatokat. Melyik országban volt a legmagasabb a COVID halálozási arány? Ott ahol egy elmebeteg az EÜ-ért felelős miniszter, aki s ezrint a 10 parancsolat betartása mindent gyógyit, és aki főmunkaidőben csontokkal legózik.

Bulgaria? Bosznia?

De leginkabb neked miert kell ilyen arrogansan hazudni? Nem nalunk volt a legnagyobb, es ha valaki erre ramutat, hogy bizony neked baromira nem volt igazad, elkezded eltologatni a golvonalat es meg nagyobbra nyitod a hazug pofadat.

Allt valamikor ugy, hogy Hu vezette a halalozasi listat. De utana hamar leeloztek tobben:

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Ezt a listat a csehek, az amerikaiak es a bolgarok is vezettek mar.

Ja, csak azert allitod, hogy meg vannak hamisitva, hogy igaz maradjon a minden forras szerint hazug allitasod.

Esetleg nem lenne gerincesebb elismerni, hogy tevedtel?

A tobbi "mi ligankbeli" orszagnal is felmerted hogy milyen adatokat osztottak meg es hogy volt-e ra esely, hogy azok "meg voltak hamisitiva"?

Hamisitani csak egyetlen iranyban lehet? (Jelen esetben: letagadna a tovabbi halottakat egy Top 5-os orszag a 200-bol, es csak es kizarolag ez az egy orszag hamisithat?)

Lehet, de ugyanígy az is lehet, hogy nem mindenhol ugyanaz számított bele a statisztikába. Nálunk ők COVID-halottak:

14 Férfi 92 Allergiás asthma, stroke, pacemaker
13 86 TBC,LC,PE,HT,DM,diab. polyneuropathia,MVT,

Máshol is ilyen bőkezűen húzták a strigulákat a COVID mellé, pl. a 92 éves elhunyt után, stroke-kal? Nem költői kérdés.

Máshol is ilyen bőkezűen húzták a strigulákat a COVID mellé, pl. a 92 éves elhunyt után, stroke-kal?

Öhöm. Akinél kimuatatták a COVID vírus jelenlétét (márpedig máshol nagyságrendekkel többet etszteltek mint nálunk) az COVID halottnak számít. Ugye nekünk Ausztria a laboratorium, azzal nézzük már össze az adatokat!

Halottak száma: Nálunk 46736 fő, Ausztriában 18971 fő...

A gyökéroka az eltérésnek: Ausztriában senki nem akart ráolvasással, imádkozással, tízparancsollattal gyógyítani, inkább működtették az egészségügyet és bezárták a kibaszott templomokat is!

Van még kifogás?

Én örülök, hogy az ügyeletes balfaszok nem zárták be a templomokat.

Mostanra eljutottunk odáig, hogy Fauci is elismerte, hogy rábasztak az ótásokkal.

 

https://euroweeklynews.com/2022/07/14/the-covid-vaccine-does-not-protec…

 

Szóval jöttek a tudományos virológus urak a tömjénnel és énekelték, hogy

"Ó, szent vakcina segíts meg minket!

Ments meg minket a gonosz oltástagadóktól, akik kételkednek a hatalmadban, Ó szent vakcina."

Mondjuk tbh ez eléggé kiragadottnak tűnik. A teljes interjú szövegében nagyjából továbbra is azt hangoztatja, hogy a szövődmények ellen kell a vakcina. (Ami persze én még emlékszem, hogy az induló állapotokhoz képest eléggé nonszensz főleg a magyar média kommunikációjához képest - kormánymédia 444 mindent beleértve, ami tényleg kb. ezt a szent vakcina dolgot nyomatta.)

Csak azért szólok hozzá, mert azért ez eléggé messze van attól, hogy "Fauci is elismerte, hogy rábasztak az ótásokkal".

Vádolni sem igazán lehet a source alapján, a fox news közölte a teljes szöveget:

DR. FAUCI: One of the things that's clear from the data [is] that even though vaccines - because of the high degree of transmissibility of this virus - don't protect overly well, as it were, against infection, they protect quite well against severe disease leading to hospitalization and death. And I believe that's the reason, Neil, why at my age, being vaccinated and boosted, even though it didn't protect me against infection, I feel confident that it made a major role in protecting me from progressing to severe disease. And that's very likely why I had a relatively mild course. So my message to people who seem confused because people who are vaccinated get infected - the answer is if you weren't vaccinated, the likelihood [is] you would have had [a] more severe course than you did have when you were vaccinated. 

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

3 millió embert azzal az ürüggyel rekesztettek ki, hogy fertőzik a többieket.

X ezer tanárt és egészségügyist azzal az indokkal rúgtak ki, hogy megfertőzi a diákokat, vagy a betegeket.

Ezek után Fauci előállt azzal, hogy az oltottak is fertőznek. Csak számomra nonszensz az egész, más nem érzi?

 

Arról ne is beszéljük, hogy hol fertőz jobban a nép: a templomban, vagy a Tescoban?

Ha az egyiket bezárják, a másikat miért nem? Van valami logika benne, vagy csak ész nélküli döntések sorozata?

A látszat intézkedések durva emberi jogi sértések voltak.

Én látszat intézkedésként felakasztottam volna Müller Cecíliát, hátha a következő tisztifőorvos majd jobban dolgozik, kevesebb halottal.

Lassan fel kellene fogni, hogy nem tehetsz meg akármit járványidőszakban, csak mert épp jó ötletnek tűnik és 6 millió vakcinamániás egyetért veled!

"Öhöm. Akinél kimuatatták a COVID vírus jelenlétét (márpedig máshol nagyságrendekkel többet etszteltek mint nálunk) az COVID halottnak számít."

Nem mindenhol. Az elején a szlovákoknak nagyon gyönyörű számai voltak, mert ők csak a tüdőgyulladásos COVID fertőzötteket számították be, akinél semmi más okot nem tudtak felmutatni. Máshol meg csak az számítottt COVID elhunytnak aki a fertőzést követő 30 napban halálozott el, pl.: 45 napon elhunyt lélegeztetőgépes már nem.

Van erre létező és hosszú évek óta használt protokoll, amely a töblet halálozás statisztikai elemzése alapján állapítja meg bámilyen pandémiás elhunytak számát. Egyetlen hátránya van, hogy lezárt évek után lehet csak elemezni. Ez túl lassú volt a napi adatok elvárásának, ezért a pontatlanabb (ki mikor mi alapján) összesített elhunytakat használták a COVID járvány alatt.

"Melyik országban volt a legmagasabb a COVID halálozási arány?"

Euromomo* szerint valahol a németek és osztrákok között 2020-ban, 2021 sokkal rosszabb év lett, mert a németeket és franciákat megelőzve a hollandok mögött.

* Pandémiás halálozást elemzik, de nem minden EU-s országra vannak adatok, pl.: csehek és szlovákok nincsenek benne másrészt nem EU tagokról is vannak adatok, pl. az ukránokról.

Valahogy sejtettük, hogy értelmes hozzászólásod nem lesz :) Arra tippelek, hogy nem voltál katona, de azért megnézném a fejed amikor egy szoknyás buzi ad parancsot :D

Mellesleg a PC nyelvújítás a téma.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem gondolom, hogy a taktikai tudás pl. nemfüggő lenne...

(egyébként a katonaság és a homoszexualitás is egy érdemes téme, kezdve attól, hogy hogyan működnek a zárt férfi-közösségek odáig, hogy hány magát heteronak gondoló férfi képes élvezkedni az egyenruhában menetelő fiatal fiúk látványán, és vonzódik azokhoz a fallikus szimbólumokhoz, melyekkel tele van a hadsereg)

Amúgy ez a vicc volt az, amire céloztam:
 

Szergej Szergejevics, a nagy szovjet-orosz filozofus ul a karosszekeben
es gondolkozik:
- Nietsche, az igen! Micsoda brillians elme, micsoda gondolkodo! De ha jobban
  belegondolunk, szegeny narcisztikus volt!
Gondolkozik tovabb:
- Vannak jobbak is, peldaul Kant! Az igen, az valoban brillians elme! Haj, 
  szegeny Kant, neki is megvan a hibaja, hiszen impotens volt!
Ot perc mulva kifakad:
- Ki erti ezt? En meg itt ulok egy hatalmas merev fasszal, es nincs egy epkezlab
  otletem sem!

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

próbálja betartani a "they/them" névmásokat

Barátom, ezen pörögni elég nagy botorság. A they-t mindig is használta az angol, ha a cselekvő alanyáról nem tudjuk hogy férfi vagy nő nemű, vagy nem akarjuk meghatározni. Ebben semmi újdonság nincs nyelvtanilag.

https://hszi.bme.hu/page/980/

Ami közös ezekben az eseményekben, hogy megváltoztatják a világról, önmagunkról alkotott képünket...

Az első szakasz, a tagadás ...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Látszik, hogy beragadtál az elavult sztereotípiákba. Ők genderfluidok, majd eldöntik mik az adott szituációban. Mindenki az ami csak akar lenni, a biológia elavult és szánalmas. Én személy szerint örülök, hogy a nyugat katonai vezetői ilyenek.

Legalább gyors lesz a vég és keveset fogunk szenvedni...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Erről ez jutott eszembe :D

Három nagyhatalom, három toborzóvideó

Top hozzászólás :D

The Chinese ad makes me want to join the Chinese army.

The Russian ad makes me want to join the Russian army.

The USA ad makes me want to join the Chinese or the Russian army.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

két éve sincs, hogy az ország háborút indított egy határos, de facto független állam ellen, mely hadműveleteket akkor az ENSZ és több nyugati hatalom is elítélt

Hehe, ebből van egy "Assad must go!" mém templét is. Legutóbb ilyen nagyon sok kockás változatot láttam belőle, hogy hányan buktak már meg, akik Assadot el akarták küldeni :-) Itt csak egy fószer van, de lehet gyűjteni egy rakással: https://knowyourmeme.com/memes/assad-must-go

Az van, hogy ezek a "nyugati politikusok" elrugaszkodtak a valóságtól, nem értik többé a világot. Ahol egy transz ember négy csillagos admirális lehet, ott a valóságnak már régen reszeltek. A nyugati kormányok pedig az USA vazallusai, tehát náluk is reszeltek a valóságnak. Maradt a bohóc-show, amivel egy darabig ellavíroznak, de végül mind bele fog állni a földbe.

Kadirov csecsen vezér és lángelme, rájött, hogy valójában a transzkatona egy csodafegyver:

Képzelj el egy csatateret, ahol egy ilyen feldíszített lény rohan rád, Louis Vuitton hátizsákkal ... te pedig becsukod a szemed és vakon rálősz, mert nem tudod nézni!

Speciális képességük a vakítás :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Készülünk az "orosz télre", újabb szankciós hírek.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

És még mi vagyunk összeesküvés elmélet hívők :D

Komolyan, erre gyógyszert kéne szedned, vagy beállnod valami szektába, mert a gyűlölet ki fog csinálni.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Mindenki rasszista, csak van olyan aki azt hazudja, hogy nem, vagy szimplán nem érti a szó jelentését. Szerintem kevered a sovinizmussal.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ez most komoly? Tényleg egy propagandacikkel jössz? Ráadásul a origói magasságokban szárnyaló bulvár 444-ről...

Vedd elő a józan eszed és gondold át a számokat. Hány kilométer a front, mennyi eszközt használnak, mennyi katona harcol, stb. és utána tedd mellé a 4 (talán már 8) db himars-t. Valahogy, a 60.000 nyugati páncéltörő rakéta sem tüntette el az orosz páncélosokat, itt meg 4/8 darab fegyverről beszélünk! Csodafegyver volt a byraktar drón is, utána meg a betelepített s-400-asok miatt már lassan felszállni sem tudnak, már ha van még egyáltalán és nem lőtték le mind.

A csodafegyverek Adolfnak sem jöttek be, ha van némi esélye az ukránoknak az egészen más. A videóból kiderül mi az, bár igazán az sem, mert az oroszok még nem mozgósítottak.

Megnézted a videókat?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A kyivindependent.com mint független haditechnikai elemző forrás? Nagyjából, annyira mint a 444.

Próbálj gondolkodni. Front hossza / himars darabszám. Tedd hozzá még az orosz rakétatüzérség méretét. Utána dönts el magad, mekkora hatása lehet 4 darab tüzérségi eszköznek. Ez egy szakasz méret, még egy századnak is kevés, ha lesz 8, meg a német 3 db mars ii akkor sem jön ki még egy századnyi méret sem.

Megnézted a haditechnikai elemző videókat?

Ott átfogó képet kapsz a mennyiségekről. Az oroszok gyenge pontja a gyalogság mérete. Egyszerűen túl kevés, ezzel lehetne kezdeni valamit.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A youtuber is csak egy youtuber ugyan úgy mint a többi. Nála hitelesebb bármely szerkesztőség a jóval nagyobb erőforrásaival. Egy oknyomozó újságíró, számos kolléga segítséggel és szerkesztőségi informátorok hálózatával, évekig hoz össze egy-egy cikket. Erre nem képes egy kezdő youtuber!

Megnézted a videókat? Utána tedd mellé a 444 cikket és dönts magad a minőségről.

Egy dolog azért érdekelne, hogy hoznak össze évek alatt egy cikket, a fronton levő informátoraikkal  :)  úgy hogy a himars-ok pár hete vannak ott?  :D

Érdekes dolgokban hiszel...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Mi alapján fogadod el hiteles informáiónak egy nevesincs youtuber által mondottakat? Azért mert retardáltan mondja a véleményét kvázi Orbán idegesítő stílusában, még ez is csak a netről összeollózott silány fércmunka.

Egy komoly nevű szerkesztőség, jóval méretesebb emberi erőforrással, nagyobb sikerrel ellenőrzi az információk hitelességét, és jut komoly szakmai támogatáshoz mint ez a kezdő youtuber.

hint: Megfigyelted hogy Szíjjártó Pepe is copy-zza Orbán tenyérbemászó, idegesítő beszéd stílusát!? Úgy néz ki, hogy sok egykori komcsi hallgatóságnak bejön ez a rákosi-kádári iskolából továbbfejlesztett szónoklati stílus.

Hát én azt hittem a himars többet tud. Egy sorozat telitalálat csak meglyuggatja a hidat, nem pedig lerombolja, ez elég gyengus a hype-hoz képest, amivel illetik. Viszont igen közel vannak a találatok, igen pontos és kicsi a szórása, de a célzás nem volt elég jó, mert a hídromboláshoz a hídfőket szokás bombázni.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nézd meg, hogy melyik ez az Antonov híd.

Az ukránoknál nem vitték túlzásba a hídépítést, ez az egyetlen híd, ami Herszont összeköti a Krímmel.

A Dnyeper meg Duna méretű folyó, nem kis lószar patak, amit átugrasz.

Ponton hidakon azért át lehet menni, de mindenképp súlyos csapás.

Elvileg az oroszok azt mondták, hogy az S-400 megvéd a HIMARS ellen.

Két opció lehetséges:

- vagy igen, de az S-400-asokkal Mása tyúkólját védték

- vagy mégsem

 

Mondjuk kinézem az oroszokból, hogy a Herszoni hidat nem védték. A ruszkik nem a precizitásukról híresek. Ha a jövőben nem lesz ilyen csapás a hídon, akkor mégiscsak van légvédelem.

Ha pedig lerombolják, akkor nincs.

Hát egy híd rendes bombázása valami ilyesmi: https://www.wikiwand.com/en/Liberty_Bridge,_Novi_Sad

A himars egy pontos katyusa amiből az oroszoknak lehet vagy 1000+ darab, nem pedig 4. Szvsz erősen túl van értékelve, még az ukránok is azt mondták, hogy 50 db alatt kb semmi jelentősége nincs. Ebben úgy vélem kivétlesen nem hazudtak.

A bayraktar drónok is csodafegyvernek lettek kikiáltva, aztán az oroszok alkalmazkodtak és most se hírük se hamvuk. Ez is olyan lesz. Az egész hadviselés lényege a gyors reakció, bár az oroszoknál inkább a lassú a szokásos, de most mint ha valahogy változtak volna ebben. Egész hamar váltanak taktikát, magukhoz képest.

Sokkal érdekesebb a himars propaganda hírekben, hogy honnan vannak a hírszerzési információi az ukránoknak. Erős a gyanú, hogy az amcsik az összes elérhető technikájukat bevetik az oroszok ellen. Nem csodálkoznék, ha lenne apró-betűs hír, hogy eltűnt néhány amcsi műhold. Kíváncsi leszek, az oroszok meg merik-e támadni a felderítő holdakat.
A Moszkva cirkáló elvesztését is egy Poseidon számlájára írják a szakértők. Szerintük nem volt bekapcsolva az önvédelmi rendszer, hogy a Poseidon ne tudja elemezni, arra meg nem gondoltak, hogy az ukránok odadurrantanak egy-két rakétával.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

ez egy éles hadgyakorlat usa fegyverek és orosz hadsereg közt a nagyobb háború előtt - ez a háború kitolódott 25-50 évet, mert túl sokba van ez a játék az oroszoknak..

a fő kérdés kína, india melyik oldalon fog harcolni vagy marad passzív ?

For Whites Only meeting room!

Az oroszok most rosszkor kezdtek. A II. világháború alatt mire az oroszok beléptek, Európa már nullára radírozta magát.

Kína gondolom kiértékel, ellenőriz, hogy a ruszkik mit rontanak el és amikor kifárad mindkét oldal, akkor megindulhatnak.

 

A ruszkik is a járvány után indultak, amikor Európa és az USA kompletten kiütötte magát a "bölcs" orvosainak köszönhetően.

A nyugat a saját oltatlan polgária üldözésével volt elfoglalva, ideális állapot volt a ruszkiknak az invázió megindítására.

 

A gáz elzárásával meg kikapcsolhatják Európát. A kérdés, hogy Európa talál előbb alternatív gázt, vagy Oroszország alternatív vevőt a gázra.

Amennyiben Oroszország a gyorsabb, Európa gazdasága összedőlhet.

Oroszország fizikailag nem tudja a nyugat-orosz gázmezőkről eljuttatni a gázt Ázsiába.

De kétségtelen, hogy a kirajzolódó európai gázválságnak nagyon súlyos következményei lehetnek az EU gazdaságára és politikai stabilitására.

Az előrejelzések szerint az EU két éven belül képes lesz gyakorlatilag teljesen függetlenedni az orosz gáztól.

Kinek fogja tudni Oroszország eladni a nyugati gázt ennyi időn belül?

Lemaradt fentről: szerintem ez a "gáz-NATO" nem fog működni, az európai országok nem fogják a saját fogyasztásukat visszavenni, annak érdekében, hogy máshol jobb legyen. Eleve fizikailag képtelenség a gázt korlátozni, tehát csak az árakkal lehet játszani.

A megállapításodhoz pár gondolat:

- A török drónból több típus van..

- a fejletteb kommunikációs rendszert pedig egy kínai cég fogja szállítani.

és miből gondoltad, hogy 1-1 -ben azt akarják oroszok legyártani, amit az ukránok kaptak ?

For Whites Only meeting room!

Putyin nemrég alkudozott egy oroszországi Bayraktar-gyárról Erdogannal...

A kettő nem zárja ki egymást. Attól, hogy nem háborúeldöntő csodafegyver, attól még egy használható jó eszköz, csak éppen nem annyira mint a hype megy körülötte. A tankokat is eltemették már párszor, mégis alap eszköz a fronton, a páncélelhárítás ellenére, amit megjegyzendő, kb a tankok megjelenése óta létezik. Mondhatnám profánul, hogy a katonákra is szükség van, pedig elég könnyű lelőni őket...

A drónok most harcolnak először nagyjából egyenlő körülmények között, ahol az ellenfelének is van komoly légelhárítása. Úgy gondolom az összes szakértő ott van, mind két oldalon és ezerrel elemeznek. Most át kell dolgozni a harceljárásokat, mert a lassú, nem jól manőverező drónok agyaggalambok a légvédelemnek. Vagy mehetnek a fű alá, ahol irányítási gondok lesznek, vagy nagy számban kell bevetni őket, ahhoz meg olcsó változat kell. Ha olcsóbb lesz, mint a légvédelmi rakéta, az komoly fejtörést okozhat majd. Én úgy látom a legtöbb borsot a nagyon pici, akár "bolti" drónok törik a másik orra alá. Már Szíriában is bemutatkoztak, az orosz tüzérség elképesztően pontos lett és döntő eszköz. Nem véletlen a „szíriai mészáros” bevetése. Az meg, hogy ugyan olyan fegyver van mindkét félnél, ebben a háborúban nem éppen meglepő.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nyilván, de én úgy vettem, hogy azzal most sincs gond, kárt elég nagyot tudnak okozni. Egy TB2 nagyon veszélyes tud lenni. Jelenleg a drónok önvédelme a szűk keresztmetszet, a kicsik nem láthatóak a légvédelemnek, csak felderíteni jók, arra viszont nagyon, de szerintem bohóckodás a kézigránát dobálás dji méretű gépekkel. A nagyok, amik elég robbanóanyagot, vagy rakétát képesek hordozni, azok meg könnyen előlehetőek. Még. Én a fejlesztési irányban, az önvédelemre tenném a hangsúlyt, vagy az olcsóságra. Egy tömeges bevetés, mondjuk 100 darab TB2 egyszerre, az már valódi taktikai előnnyel járna.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2022. 07. 28., cs – 21:30

Ispánom a Gépházban! POST request-ek mostanában rendkívül lassúak.

most, hogy az azogstalból korábban """evakuált :)""" malackák elkezdtek dalolni a 2014 óta folytatott terrorizmusról, és kellemetlenül sokszor került elő pl az arestovich név, megmagyarázhatatlanul és váratlanul ez a véletlen esemény történt:

>AFU opened fire on the barracks of the Yelenovskaya penal colony, where captured Azov residents were kept - 40 people died

Hát, egyelőre semmi nem támasztja alá, hogy nem az oroszok csinálták volna...

"megmagyarázhatatlanul és váratlanul "

Egyébként annyira nem "megmagyarázhatatlan", bár felmerül pár kérdés (melyekből úgy tűnik, sokak számára annyira váratlan sem volt), pl. miért vitték odébb a nem Azovistákat a támadás előtt az oroszok, illetve miért keztek az oroszok a robbantások előtt tömegsírokat ásni... :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

> Hát, egyelőre semmi nem támasztja alá, hogy nem az oroszok csinálták volna...

Többé-kevésbé tisztában vagyunk az ukránok emberszeretetével.

 

Íme egy videó, amin egy civil holtteste található Liszicsanszknál, orosz felvétel.

https://youtu.be/OT4HKMuvfC4?t=548

 

Az oroszok olyan rakétákkal ölték meg a civilt - aki láthatóan ott feküdt már hetek óta -, ami zacskót húzott a fejére és három szabályos kör alakú lyukat hagyott a koponyán.

A felvétel június 29.-ei, Liszicsanszkot az oroszok június 24.-én foglalták el. A test már erősen oszlásnak indult.

 

Aki persze azt gondolja, hogy az ukránok végezték ki a civilt, mert kollaboránsnak hitték, az természetesen konteós.

Az ellenkezőjét viszont te cáfolhatatlanul bizonyítottad. Köszönjük. Rólad jut eszembe a csupasz pisztoly jelenete, amikor Drebin bíró a baseball meccsen és vitatkoznak, hogy kint volt vagy bent, amikor jön az egyik bíró és azt mondja, bent volt, mert az néző is jól látta ott a büfénél és mutat a semmibe :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az igazi deszakrális istentelen menők a pride-on dugják egymást seggbe létesítenek kapcsolatokat, utána felháborodnak, hogy himlőt kapnak és az egészségügyet hibáztatják.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Érdekes, hogy az LMBTQ...-ból az egyetlen normális eltérő irányultság, az A (aszexuális) kimaradt. Csak a fajtalanságok kerültek bele.

Pedig szerintem aszexuálisból (olyan, akit rohadtul nem érdekel a téma) több van, mint a transz majmokból. Mégsem vonulnak fel nagy zászlókat lengetve, hogy szarunk a szexre és ez tök normális.

[..]Az Amnesty International civil szervezet megerősítette a korábban az oroszok által közölt információt, miszerint az ukránok iskolákat és kórházakat használnak a hadsereg bázisaként, anélkül hogy evakuálnák a lakosságot a környékről.[..]

Forrás: https://index.hu/kulfold/2022/08/04/haboru--orosz-ukran-konfliktus-civi…

Eredeti:

[..]Amnesty researchers witnessed Ukrainian forces using hospitals as de facto military bases in five locations.[..]

Forrás: https://www.amnesty.org.uk/press-releases/ukraine-military-endangering-…

Megjegyzés: telex-en még nem találtam róla hírt: pláne nem főoldalon.

Témához valamit? Mit gondolsz civil intézmények katonai célú felhasználásáról? Óriási volt a felháborodás amikor az ukránok bemutatták a szétlőtt iskolákat, kórházakat stb.

Az oroszok ezt mondták kezdettől, ezek csak egy nyugati balos irányultságú szervezet ami meglepetést okozva igazolt egyes orosz állításokat.

****

Az ukrán fél szerint:

This behaviour of Amnesty International is not about finding and reporting the truth to the world, it is about creating a false equivalence - between the offender and the victim, between the country that destroys hundreds and thousands of civilians, cities, territories, and a country that is desperately defending itself.Top presidential aide Mykhailo Podolyak insisted Ukraine’s armed forces take all measures to move civilians to safer areas and suggested Amnesty was complicit in spreading Kremlin disinformation

[..]

Today, Moscow tries to discredit the Armed Forces of 🇺🇦 in the eyes of Western societies and disrupt weapons supply using the entire network of influence agents. It is a shame that the organization like @amnesty is participating in this disinformation and propaganda campaign

https://www.theguardian.com/world/live/2022/aug/04/russia-ukraine-war-l…

***

Szerintem ez a gyakorlat az ukránokat is részes felelőssé teszi az ilyen helyeken elhunytak halálában. Nem véletlen tiltott gyakorlat ez.

Óriási volt a felháborodás amikor az ukránok bemutatták a szétlőtt iskolákat, kórházakat stb.

Még mindíg nem győztél meg arról, hogy az ukránok iskolákat és kórházakat használnak katonai objektumnak. Persze egy háborúban sok katona kerülhet kórházba, de az akkor már katonai objektúm!? A Honvéd kórház katonai objektum?

Szerintem ez a gyakorlat az ukránokat is részes felelőssé teszi az ilyen helyeken elhunytak halálában. Nem véletlen tiltott gyakorlat ez.

Micsoda szentimentalizmus. Egyem a kis szenzitív lekedet.

Kelet-Ukrajnából az ukrán gyermekek leléptek, az orosz meg megdögölhet. Emiatt harcolnak civil létesítményekben az ukrán katonák.

Itt lehet gyönyörködni az óvodai ukrán fegyveresek fotóiban:

https://szentkoronaradio.com/blog/2022/03/11/iskolak-ovodak-azov/

Teljesen eltuntek az ujsagok fooldalairol az orosz-ukran haboruval kapcsolatos hirek. Jobbrol is balrol is. Ennek pusztan csokkeno kattintasszam az oka (meguntak az olvasok/nezok), vagy valami mas?

a tél közeledtével a szar sztorikat egyre nehezebb eladni

Ha kinéznél a légkondicionált ablak mögül, akkor látnád, hogy nagyon távol még a tél, és talán idén is elmarad. :) Amit az elmúlt két évebn láttunk az maximum a Skandináv nyár volt. :)

Undorít a hízelgésed.

A németek szar sztorikat égetnek? A múltjukat? Szerintem az elől nem menekülhetnek az ukránok elégetésével sem. Pedig végső soron milyen egyszerű megoldás lenne számukra. De szokás szerint most is mindenkit lehúznak magukkal. Csak viccelek. A dicsfénytől ragyogó kemencébe vezetnek minket, ahol felszabadul a lelkünk.

:)

Most hirtelen az oroszok lettek a felelősek a globális felmelegedésért is?

Lehet hülyének látszani, de nem érdemes. Van egy irányzat, nevezetesen az hogy minamlizáljuk az externáliákat, mert már régóta fenntarthatatlan szinten van a nyersanyag fogyasztásunk. Az elmúlt napon 3 lényeges állítást fogalaztam meg:

1) A magyar CO2 export orosz olajból jön össze

2) Nem volt az elmúlt 2 évben igazán hideg a tél, és most sem várható

3) Orbán el van hízva

Szerinted mi nem igaz a fentiekből, és miből következik, hogy az oroszok felelősek közvetlenül a CO2 termelésért? Nyilván ők is rengeteg CO2-t állítanak elő, de a mi kőolajfelhasználásunkért csak közvetve felelősek.

a zaporizhzya npp hónapok óta orosz kézen van, még a hohol mondavilágban sem gondolja senki komolyan hogy a saját smercheiket vagy gradjaikat lövik, miközben a hoholok még júliusban is azzal hencegtek, hogy öngyilkos drónokkal támadták

On 3 August 2022, Rafael Grossi, head of the IAEA, expressed grave concerns about the physical integrity of the plant, whether all necessary repairs and maintenance were being done, and the security of nuclear material. A mission to inspect the plant was being planned by the IAEA, waiting on approval by Ukrainian and Russian sides, as well as United Nations authorisation. Ukraine's state nuclear company Energoatom opposed an IAEA visit because "any visit would legitimise Russia's presence there". Occupation official Yevhen Balytskyi invited IAEA to visit to show how the Russians were guarding the facility while Ukrainians were allegedly attacking it.

>30-40 nyugger

(a képen jobbra árpibácsi szobra)

Az oroszok nem tudnak működőképes atomerőművet tervezni, építeni vagy üzemeltetni. De ha mégis tudnának, az áramot ellopnák, ahogy azt a pénzt is, amit a lopott áramon kerestek. Tehát könnyen belátható, hogy nincs megtermelt áram. Nem is lehetne, hiszen az erőművet szétlopták – ha volt egyáltalán. Az EU-ban már vetélkednek azért, hogy az ukránok győzedelmes diadala után melyik tagország épít – a klímaváltozással járó melegek okán föld alatti – játszóteret a hűlt helyére.

:)

Mondjuk Melitopolról úgy tudtam, hogy egy ideig Ukrajnához tartozott. Láttunk egy videót, ahogy az ukránok lelkesen lövik Melitopolt, ahol valami felrobban és az orosz komcsik veszteségeket szenvednek el.

 

Kicsit olyan, mint a Sepsiszentgyörgy elleni jégkorong meccs: a magyarok játszottak a székelyek ellen és legvégül a románok nyertek.

 

Az ukránok lövik Ukrajnát, az oroszok meg veszteségeket szenvednek el. :)

Novofedorivka közelében lévő Szaki légitámaszpontot támadták az ukránok. Idáig úgy tartották, hogy nincsenek olyan hatótávolságú fegyvereik, amelyekkel a 2014-ben annektált félszigetre csapást tudnának mérni. Most kiderült, hogy mégis vannak.

Wagner csoport - NEM náci banda, ezt honnét vetted ??? sztem kevered Azovi ukrán náci csoporttal..

Szíriában, iszlám állam ellen harcoltak és több afrikai országban az elnöki testőrséget adják.

sima zsoldos hadsereg, dolgoztak USA -nak is.

Egy katona meghalt, szakmai ártalom - zongoristára ritkán esik rá a zongora, egy katonánál már másként van..

For Whites Only meeting room!

akkor belevilágítok az agyadba - a Wagner csoport nem náci - zsoldos csoport - DE lehetnek náci tagjai.

vagyis a Wágner csoport semmilyen ideológiát nem terjeszt/szolgál ki - pusztán fizetésért harcol.

Ha egy foci csapatban van buzi, akkor már buzi csapat ? Csak toleránsak és megtűrik a buzikat, ennyi..

 

gondolkozás nélküli általánosítás, amit csinálsz..

For Whites Only meeting room!

Ha egy foci csapatban van buzi, akkor már buzi csapat ? Csak toleránsak és megtűrik a buzikat, ennyi..

gondolkozás nélküli általánosítás, amit csinálsz..

Megfordítva is igaznak kell lennie: Az Azovi csoport szerinted náci? Mert ha nem, akkor őket is meg kéne védened.

azovinak van jelképe, zászloja és ideológiája és nem megy el Afrikába "muzambé"-nak harcolni, mert megfizetik - nemcsak egy kifizető hely.

ilyen k. nehéz egy zsoldos csoport és egy ideológiai alapon szerveződő csoport közt különbséget tenni ?

b+ galambokkal sakkozok az az érzésem már..

For Whites Only meeting room!

És mitől lenne náci az Azovi?

És miért gondolod, hogy a ruszkik csak a pénzért csinálják? Ők börtönből toborzott gyilkosok, bűnözők... és kizárólag ruszki nácik.

Kipakolt a rettegett Wagner-csoport volt tagja: az orosz zsoldosok bármit megtehetnek a harctéren | Euronews

Az, hogy nekik nem gond pénzért bárkit megölni, már magában egy elég beteg ideológia.

Ez a katona - parancsra öl. Egy katona nem vizsgálja a parancs morális-e. Egy lövész azt a parancsot kapja, hogy lője le azt a gyereket, akkor lelövi.

Ha nem ért vele egyet parancsot megtagadhatja, akkor a katonai rendészet elvezeti és majd a katonai bíróság eldönti, hogy jogos volt-e parancs megtagadása.

Látom te se voltál sorkatona.

For Whites Only meeting room!

Wagner csoport: orosz bebörtönzött -főleg erőszakos bűncselekményért pl. gyilkosság- még Oroszországban is törvényen kívűli szervezet, ami ellenőrzés és következmények nélkül hajt végre támadást civilek és katonák ellen egyaránt.

Azovi ezred: Ukrán önkéntesekből szerveződött, főleg a agresszor Wagner csoport és az orosz hadsereg ellen harcoló, az ukrán hadsereg irányítása tartozó ezred.

Az utóbbit az oroszok terrorszervezetnek nyilvánították.

Az előbbi meg még az oroszoknál is törvényen kívűli fegyveres bűnözők szervezete, akik között előfordulhatnak nácik is, de nem szabad álltalánosítani ezért ők nem nácik.

Mivel valaki látott már olyan embert aki azt mondta hogy van nacionalista elvekre hajazó Azovi katona, ezért az Azovi ezred náci.

Az utóbbit az oroszok terrorszervezetnek nyilvánították.

Meg egy rakás másik állam. Nem az oroszok ellen szerveződtek nézd már meg a történetüket bakker.

az ukrán hadsereg irányítása tartozó ezred

az ukrán hadsereg irányítása tartozó - jobb híján a huligán erőszakszervezetet fegyverezték fel, majd úgy maradt.. megpróbálták őket tisztára mosni, meg beilleszteni a parancsnoki láncba. hellyel közzel sikerült.

ezred - magukat nevezték el "ezred"-nek :) / batallion

**

az Azovi ezred náci

igen az. Nézd már meg a logójukat bakker.

- a Wagner csoport nem náci - zsoldos csoport - DE lehetnek náci tagjai.

Még mindíg ott tartunk, hogy azért mert van néhány náci a ruszkiknál, azért azok még nem nácik, de ugyan ez a másik oldalon más mércével mérendő...

Nem az oroszok ellen szerveződtek nézd már meg a történetüket bakker.

Az nem zavar, hogy nem is írtam hasonlót sem!?

 jobb híján a huligán erőszakszervezetet fegyverezték fel

De mégsem köztörvényes bűnözőket, egy teljesen törvénytelen szervezetként...

"Ők a legjobb harcosaink" – a zászlóalj, amelyik miatt nácizmussal vádolják az ukránokat | 24.hu

- a Wagner csoport nem náci - zsoldos csoport - DE lehetnek náci tagjai.

ezt nem én írtam, másnak reagáltál :).

***

Nem az oroszok ellen szerveződtek nézd már meg a történetüket bakker.

Az nem zavar, hogy nem is írtam hasonlót sem!?

vs

Azovi ezred: Ukrán önkéntesekből szerveződött, főleg a agresszor Wagner csoport és az orosz hadsereg ellen harcoló[..]

***

De mégsem köztörvényes bűnözőket, egy teljesen törvénytelen szervezetként...

Dehogynem: a majdanon és az azt követő fegyveres konfliktus egy puccs volt. Lehet, mondani, hogy demokratikus erők puccsa, de a nemzetközileg elismert(orosz barát, báb) vezetést üldözték el -amerikai támogatással-, fegyverrel.

A wagner-nél sem kifejezetten követelmény a büntetett előélet, olyan mint a francia idegenlégió volt régen -gondolom-. Az azovosoknál sem hinném, hogy felrótták nekik az oroszok gyilkolását, felgyújtását, vegzálását.

Kiverte víz Putyint, mert AFGSC tesztelte a Minuteman pontosságát. Persze a pekingi arcokon sem őszinte a mosoly.

A teszt egy kiemelt célja, időről időről időre emlékeztetni az egereket, hogy a macska az úr a háznál.

Kiverte víz Putyint

Naponta haromszor hal meg rakban, az oroszokat meg millios ukran hadero szaggatja. Pont az ilyen kapitalis baromsagok miatt igyekszem kerulni a hireket. De jo erzes latni, hogy a hozzad hasonlok csont nelkul bevesznek mindent, ami a szajuk ize szerint van alakitva :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Egy 1120km magasságban 24000km/h-val közelítő nukleáris töltet elég elrettentő erővel bír. Most egy a Marshall-szigeteki lakatlan területet talált el, mérnöki pontossággal, de ma vagy holnap elérheti Moszkvát vagy Pekinget is.

A nukleáris fegyver csak az ilyen légibemutatókra való, de elég hatásos fegyver "békeidőben" és "háborúban" egyaránt.

Szerencsere sem az oroszok, sem a kinaiak nem tudnak mivel visszaloni.

Fel kellene ebredni, felnoni, vagy valami hasonlo... aminek te most itt lelkesen tapsikolsz, az csak arra utal, hogy sem a Threads, sem a The day after, sem a On the Beach cimu filmek nem ismerosek.
FYI ha a hirforrasodnak igaza van, akkor megintcsak nem az oroszok es a kinaiak fenyegetoznek nuklearis fegyver bevetesevel. Az, hogy egy olyan ember kezeben van pl. a football, aki egy lepcson sem tud lejonni, eleg sokat elmond. A masik oldalon ott egy kihaennem kategorias KGB ugynok, adodik hozza meg egy kinai foldmuves. Mindnek van nagy piros gombja. Csodas kombo. 
 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ok, nyugi. A lényeg az, hogy az oroszok szárazföldről nem érik el az USA területét, ha csak nem leparkolnak a parton egy Zulu osztályú tengeralattjárót... Ez az ami miatt izzadnak az elvtársak. Mert hát azért nagyon szeretnének már háborúzni, de ha jön az égiáldás, akkor nem tudnak visszalőni. Az a mi szerencsétlenségünk, hogy minket azért elérnek még parittyával is, de hát azért na, a Pentagon ép és sérthetetlen marad.

Jahh, az oroszoknak a '80 -as evekben voltak olyan ICBM -jeik, amik alkalmasak voltak az USA homokozova valtoztatasara, de most nincsenek. Seems legit. :)
A pentagon meg nem hinnem, hogy erintetlen maradna...de errol akkor mar senki nem fog tudni beszelgetni.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A Pentagonrol fizikailag el is tudom hinni, hogy erintetlen maradna. Mint epulet. De azt nem hiszem el, hogy Alaszkat vagy a nyugati part par celpontjat nem tudnak eltalalni.

Persze ha elhinnenk minden olyan domain forrast, amit jakubovics linkel, Putyin mostanra 37 betegsegbe halt volna bele es az ukran hadsereg mar Moszkvat ostromolna.

(Ugyanigy oroszbarat forrasokbol tajekozodva se all ossze, hogy Odessza meg Kijev miert nincsenek meg orosz kezen. A valosag az, hogy mostanra ketoldali szallitasi gondok miatt allohaboru alakult ki.)

Unalmas mar az egesz, es mig a media josol mindenfelet, a fronton joforman semmi erdemleges nem tortenik. Az orosz es az ukran oldal is orul, ha legalabb elelmiszerrel es alapveto egeszsegugyi dolgokkal el tudja latni a katonait a lyukasra lott hidakon, mostanra rovid egybefuggo reszekbol allo vasutakon es a kilott fegyverraktarokon keresztul. Ez mar egy allohaboru es sokaig az is marad. Minimalis harc megy azert, hogy a nyugati ukran kezen levo resz is tudjon majd futeni telen.

Magam reszerol csak annak orulok, hogy a szankciok mukodnek. Multkor egy blogbejegyzesben fejtegettem, hogy mit gondolok a hirekrol, az elozo mondatom is ilyenre reflektal. Szep lassan semmit nem hiszek el :)
Mondjuk az, ha 10+ 20 MT -s warhead megkostolna a pentagon kornyeket, akkor azert nehezen hinnem, hogy egyben marad. Az RS-28 10-15 MIRV -et tud szallitani, es azok elobb talalnak el egy celpontot, mint 10-15 -ot.
Az egesszel csak annyi a problema, hogy rohadtul nem kellene kiprobalni elesben - marpedig elegge elindultunk ebbe az iranyba. Jakubovics Kollega meg ugyanugy menne a szemetbe egy ilyen esetben, mint kb barki europaban (ha -ahogy irja- az oroszok nem tudnak odaig elloni, es keresnenek kozelebbi celpontot).

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Es a csontig felszopott bajden bacsit ki tartja vissza? :) Ranezesre ez a ven debil fasz, vagy az elodje (aki majd az utodja lesz valszeg '24 -ben) alkalmas lesz a gombnyomkodasra - te meg akkor posztoltal utoljara a hup -ra. :D
Egy kibaszott nagy probleman ulunk es a hozzad hasonlo szerencsetlenek annak tapsikolnak, hogy milyen meno, mert az egyik nyomorult a sokbol ki tud loni egy raketat es az valahol (szigoruan mernoki pontossaggal, vagy mi a tokom) becsapodik. 
Anno Reagan legalabb felfogta, mivel jatszott (Able archer '83) es abbahagyta a jatszadozast. Manapsag a valasztoknak mar csak az ilyen nyomorultak jutnak. Mondjuk a valasztok sem normalisabbak. Sem itt, sem ott, sem sehol.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Figyelj a cocializmus magától bukott orra 1990-ben, nem akart sem az USA sem senki szabadságot exportálni ide. Ha életképesebb lenne az orosz rendszer, akkor még ma is coci lehetnél. :) De nem az, időről időre válságba kormányozza a térséget.

Most van ez az illiberális berendezkedésünk, ahol nem vagyunk sem nyugaton meg még keleten sem, úgyhogy pattogunk a nagyok ánuszai között. Nem szopunk annyit mint régen, de nem is nyalhatunk annyit mint szeretnénk.

Washington Post-elemzés: Moszkvának nagyon fájdalmas az „ezer méhcsípés” ukrán stratégiája

Az ukránok nem átfogó hadműveleteket indítanak, hanem kisebb, célzott csapásokkal igyekeznek meggyengíteni az orosz erőket. Előbb-utóbb persze döntő offenzívát kell indítaniuk, ha ki akarják seprűzni az oroszokat Ukrajnából, írja Max Boot biztonságpolitikai szakértő, az amerikai lap rendszeres szemleírója.