Microsoft: A Windows 11 készen áll a széles körű bevezetésre

A Windows 11 készen áll a széles körű bevezetésre – jelentette be a Microsoft a kiadás állapotával kapcsolatos információs oldalán. Ez azt jelenti, hogy bárki, akinek olyan számítógépe van, amely megfelel a Windows 11 minimális követelményeinek, biztonságosan telepítheti azt. A Microsoft szerint azonban bizonyos eszközökön továbbra is érvényben maradhatnak a frissítést blokkoló védelmek (safeguard holds).

Hozzászólások

Én felraktam a támogatott laptopomra kb 5 hónapja, akkor indítás után 5 percig benyomva tartotta a ctrl gombot

Jajj!..

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Szerkesztve: 2022. 05. 19., cs – 15:55

A windows 11-el meg johet a mindenkinek kotelezo microsoft fiok. Nagyjabol errol szol az egesz, a felhasznalot rakenyszeriteni a regisztraciora, utanna mehet a meg reszeletesebb "statisztikagyujtes".

Termeszetesen a fiokkal valo bejelentkezes kikerulheto, de ahogy tudjuk a felhasznalok 99%-anak egyszerubb lesz regisztralni, mint trukkozni, erre megoldast keresni.

Aztan nehany - foleg nekik fontos - szolgaltatast meg szinte lehetetlen kigyomlalni, csak anonym adatgyujtes persze, ami mindenkinek sajat erdeke.

Meg van szep uj hatterkep is.

Elvileg csak azt toljak le a pc felhasznalok torkan, amit a google es az apple mar a kezdetektol csinal a telefonokon, tableteken. Ha ok megtehetik, akkor a ms miert ne tehetne? Itt az uj felhasznaloi feltetel, klikk ok ok es mar meg is van. Ezert kellett a windows 11, frissiteskent nehezebben lehetett volna ezeket kikenyszeriteni, raeroltetni valakire.

Egyetértek, erre kéne jogi lépés, mert így a MS a felhasználókból kizsarolja az adataikat, kikényszeríti, ahhoz, hogy használni tudják a rendszert. Mert ők úgy gondolkodnak, hogy nekik nem elég az, hogy a user fizet valamilyen formában az OS-ért (mert nyugodjon meg mindenki, fizetve van, ha más nem, OEM vagy refurb licencként a gép árába be van építve, vagy esetleg a munkáltató fizeti), hanem a felhasználói adatokra is rá akarja tenni a kezét, mert az pénzt ér neki, marketing, piacelemzés, stb..

Ezért nagyon kéne a redmondiak nyakába még egy olyan durva EU-s eljárás, vagy nagyobb tömegper, kb. olyan, mint amit a böngészőmonopólium miatt kaptak. Csak most a kötelező telemetria kikapcsolhatóságát elérni és a felhasználói fiók követelményének opcionálissá vagy alternatív fiókkal használhatóságát kikényszeríteni. Az egy más dolog, ha opcionális, és a felhasználó pl. egy e-mail vagy naptár alkalmazást önként szinkronizál valami MS-os accountba, de kényszerítetten egyértelműen jogellenes minden országban. Ráadásul nem csak az MS ellen kéne indítani ilyet, a Google meg az Apple is kényszeríti mobileszközökön az online accountjukat, ami ugyanilyen jogellenes gyakorlat, és képmutatás lenne érte csak a MS-ot meghurcolni.

Nincs itt semmi hír, a Win11 adoptációja elég alacsony ütemű, és a MS most elkezdi update-en át agresszívebben teríteni, ahogy már a Win8-tól kezdve minden új Windowszal csinálja.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

"Termeszetesen a fiokkal valo bejelentkezes kikerulheto ..."

Már nem biztos. Az első verziót mikor telepítettem, akkor ha kilőttem a netet telepítés közben a taskmanagerrel, akkor tovább ment a telepítő, és lehetett folytatni a telepítést helyi fiókkal. Mostanában szórakozom a RAM driveból futó Windows 11-gyel, csináltam egy telepítő ISO-t a legújabb W11 Home N verzióból (Build 22621.ni_release.220506-1250).

Na ennél már hiába lőttem ki a netet, megállt a telepítés, mert update-elni akart. Szórakoztam vagy 15 percet, még a gépházba is állítgattam dolgokat, de nem ment tovább sehogy. Csinálni kellett (kamu) fiókot, akkor ment tovább. Lehet, van rá valamilyen megoldás, de én nem jöttem rá.

(Persze telepítés után már lehet váltani helyi fiókra.)

Már Win10-nek az összes kiadásán (kivéve Enterprise és Server) is jó pár évszakos update óta kötelező az online fiók (úgy emlékszek, hogy a 1909-es update óta), de egyelőre Win10-nél és Win11-nél is vannak trükkök, amivel kijátszható. Win10-nél offline kell telepíteni, hogy ne legyen netkapcsolat a telepítés és az első boot idejére, Win11-nél meg állítólag szándékosan 3-4-szer rossz fiókmailt, vagy fiókjelszót megadni (lehet kamu is), és utána engedi az offline fiókot. A MS viszont a jövőben ezt is megunhatja, hogy sokan kijátsszák, és kiveszik a telepítőből ezt a lehetőséget.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2022. 05. 20., p – 14:28

A windows 11-el meg johet a mindenkinek kotelezo microsoft fiok.

 

Hát, mivel ez az izé amúgy is csak játékra való, a mai játékok meg már ~mind online működnek csak, így ez nem az én problémám :D

Igaz az GamePass-ig nekem is csak lokális fiókom volt a windowson ;)

de így már elengedtem ezt.

Tök jól néz ki a két hír a főoldalon egymás alatt:
Zajlik a Pwn2Own 2022, eddig elesett: Ubuntu desktop, Microsoft Teams, VirtualBox, Firefox, Windows 11, Safari
Microsoft: A Windows 11 készen áll a széles körű bevezetésre