Módosítjátok a küldőt forwardnál?

Az érdekelne, hogy ki melyik iskolát követi - és miért - e-mail forward estén:

1 - Az SMTP Sender mező értéke a továbbított levében is az eredeti Sender, aki a levelet küldte.

2 - Az SMTP Sender értékét módosítja a továbbküldéshez a címzett e-mail címére.

Hozzászólások

SRS rewrite kéne, ha épp valami normálisan támogatja. Egyébként a forward messziről kerülendő az SPF rekordok miatt, pláne amióta szigorított a gmail.

A 2. esetben a reply-to mezőt is be kéne állítani, vagy valami. :)

Érdekes módon a Google nem foglal állást a kérdésben, csak annyit mond, hogyha módosítod a Sender-t, akkor ne forwardolj SPAM-et. Ennek ellenére a Google az SPF ellenőrzését a Sender domainnevére végzi el.

Ennek alapján célszerűnek tűnne módosítani a Sender-t, épp, hogy az SPF ellenőrzés rendben legyen. Azonban biztos ennek is van ellenjavallata, különben mindenki ezt tenné.

A 2-es esetben szerintem a reply-to mező maradhatna, hisz a válasznak az eredeti címre kell mennie.

Itt több dolog van.

A Google arra gondol, hogy SRS rewrite-tal módosítod a feladót, ami szabványos. Ekkoraz SPF rekord stimmelni fog (elvileg), bár itt valszin a gugli jól kezeli, de mások nem biztos. Másrészt arra gondolnak, hogy valamennyire szűrd a spamet, és ne öntsd át észnélkül a guglinak a továbbítással a dolgokat. Például lehet spamassassin pontszámhoz kötni, már ha átjutottak az egyéb előzetes dolgokon spammerék.

Harmadrészt eleve nem kéne továbbítani szerintem, hanem akinek ez az igénye, az vagy fizessen elő egy O365 vagy google appsra, vagy vegye fel normál fiókként (külső emailfiók letöltése/ellenőrzése vagy hasonlü) az ingyenes gmailbe a fiókot.

 ha van DKIM is es az jo. ez a workaround jelenleg.

Sajna nem, a jó isten se tudja szerintem a goole mikor mi alapján dönt :D AI rulez ..

Volt, olyan, hogy a domain 10/10 volt minden teszteren de a google ben spamben landolt.

Ha ugyanazt a levelet kiküldtük de másik feladoval, aminek szinten 10/10 jó lett. Volt olyan is mikor ez se volt elég, és pl az smtp hostnevét kelett átírni stb.

Írtunk nekik, mindig de soha nem jött semmi válasz, 1x csak jó lett, aztán másik meg nem ...

Fedora 38, Thinkpad x280

igen. egy ideje (par hete?) ha nem jo az SPF akkor nem a SPAM-ba rakjak mint elotte, hanem instant reject. ami forwardnal ugye gond, akkor is, ha mi egy nem gmail cimre irunk aki viszont gmailre forwardol (es erre ugye nincs rahatasom) akkor is jon a reject, az user meg nem erti wtf. ezen segitett annyit a DKIM hogy legalabb nem lett rejectelve. az engem oszinten szolva mar hidegen hagy, ha spam-ba rakja, az legyen annak a cimzettnek a problemaja aki a ceges cimet a gmail-re forwardolta.