Olasz bankom elbocsátott/kirúgott

A téma a tematikus olasz blogom része, így ott írtam le bővebben. Itt csak azért osztom meg, mert tudom, hogy sokan szeretnek olvasni pénzügyekről.

https://olaszorszagiingatlanvasarlas.linuxuser.hu/2022/05/20/olaszorsza…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 05. 20., p – 09:37

Érdekes volt, kösz! Amúgy +1 az emberbarát NAV-ra, ha dolgom volt velük, csak segítőkészséget tapasztaltam.

Meg kell győződnie, hogy oda hogyan került. Mondtam neki, hogy szerintem ez nem az ő problémája

tevedsz, az o problemaja. a svajci bankoknal ugyanigy kell igazolni. (nem azt mondom, hogy tamogatom, bekaphatjak, ugyanebbe futottam en is bele nem olyan reg - de ettol meg ugy latom ez nem a csaj heppje)

Revolution

nem csoda, hogy nem fogadta el, amikor a lapra nem ez van irva :P

hanem ők ennyire készpénz-szegények

100k CHF feletti felvetnel 3 honappal elore, irasban kell jeleznem a bank fele.

Ohh Revolut :)

Ez kevesebb pénz volt.

 

Azt azért lássuk be: Saját cég számla (BB) -> Saját számla (BB) -> Saját számla (REV) -> Saját számla (Intensa)

nem egy lenyomozhatatlan dolog. Miért nem tesz jelentést vagy kér adatot a másik banktól? Miért engem szívatnak?  Az egész lehetne automatikus, minden bank kér egy igazolást így egy true láncnak kellene lefutnia.

mert boomerek

 

én úgy jártam, hogy az érvényes lakcím kártyámon más irányítószám szerepel mint a többi okiratomon - ugyanis megváltozott közben vmi balfasz önkormányzati rendelet miatt, na most a paypal fél évig szívatott ezzel, hogy emiatt nem is vagyok én és irgumburgum túlléptem az éves limitet biztos terrorista vagyok... 30 USD-m bánta (annyi volt már csak rajta) a végén meguntam és mondtam nekik kenjék a hajukra.

No rainbow, no sugar

Személyim nekem is cserés volt közben. Vakaróztak is miatta. Szerencsére itt az adószám alapján megy az azonosítás (codice fiscale), az pedig rajta van az olasz személyimen, így azt is odaadtam. Ekkor néztek nagyot. Nem szeretem használni az olasz személyimet, mert azt tapasztaltam, hogy az még gyanúsabbá tesz engem. :)

Lehet poénból ma bemegyek egy másik bankba és megkérdezem, hogyan tudok számlát nyitni úgy, hogy nincs jövedelmem és random utalok magamnak.

Kicsit mérgelődtem, mert aznap 392-es árfolyamon utaztam.

"És? kb van egy átlagos 2,7-3,0% gyengülése a forintnak per év. Ezt tudjuk. Ezért tartjuk." - Oregon to Oregon :)

Kirúgni, elbocsájtani dolgozót szoktak. Clickbait

Szerkesztve: 2022. 05. 20., p – 18:11

Hát európai relációkban sem piskóta a "személyes" vagyon és érdekvédelem! (A modern nyugati bankárvilág így ösztönzi a pénzkeresőket. - Átláthatósággal ugye nincs bajunk, de a bankok tevékenységének átláthatóságával már inkább.)

Mert a szabályok betartása egy dolog, de hogy pontosan honnan fúj az "ilyen szél", azt soha nem tudhatod. - (Lehet feltűntél az ingatlan-ügyleteiddel a helyi maffiának, az ingatlan-vásárlással "kisujjára tapostál" valaki "kellően nacionalista" szemléletűnek, és megkérték a "szokásos módon" a banki ügyintézőt (hálójába levágott lófej, stb.) hogy pár százezerért utaztasson egy kicsit és tegyen a "jókedvedért". - Bár addig nincs baj, amíg az ügyintézőhöz hasonlatosan a lecce-i otthonod ágyába Te is nem kapod... - Esetleg valakiknek fizetendő "védelmi pénz" kérdéseben ott helyben érdemes tájékozódnod...)

:)

Azért hagytam ott egy smile-t! - (Mondjuk úgy, túl sok filmet láttam a témában és kreatív vagyok a következtetésekben. :) )

Egyébként vallom.., hogy az egészséges para, - a mai világban, - a túlélés egyik alapkövetelménye!

A bankok meg egyre inkább használják a pontos azonosításhoz, szereznek ügyfeleikről plusz információkat adott esetben "non official" módon, pl. online adatbázisok használatával. MI-re bízzák az ügyfelek anyagi szempontú, követő elemzéseit, stb.

- Szerintem lenne bőven ok minden jelentősebb banki ügyfélnek az "alusapkára". (Tekintet nélkül a bank "nevére"!)

(Gondoljunk csak most az orosz illetőségű üzletemberek számláinak világméretekben történt zárolására. Lehettek volna korábban "alusapkásabbak", - most kicsit több pénz állna rendelkezésükre. :) - Persze azért nyilván voltak időben rafináltabbak is.)

Azért a bankoknál igencsak ott van a nemzetisége az ügyfélnek, mint adat, annyira nem nagy csoda, hogy le tudtak futtatni egy UPDATE accounts SET locked = true WHERE customer.nationality = 'russian' lekérdezést. 

De mesélj még, ezek az összeesküvő bankok, ezek itt vannak velünk a szobában?

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Tanulsagos volt. Igazan kitarto vagy, en a 1/3 resznel kertem volna a lovet.

Bankszamla nem hazassag, ha nem kell az ugyfel penze, akkor nem kell az ugyfel penze nekik.

CIB itthoninal is van szamlam, amikor megakartam szuntetni, eppen a leszopas felajanlasa nem szerepelt a menun, hogy maradjak, mindezt ugy, hogy a konstrukciom netto veszteseg nekik.

Amugy a nvos dologgal egyetertek, total meglepoek voltak, en utoljara meg apehkent talalkoztam veluk. Nem bantottuk egymast surun...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Valószínűleg szokatlanul abszurd élmény lehet egy nagyon gazdagnak, amikor hiába teszi ki a sok pénzét mégis semmibe veszik. De ha a semmibe vevést olyan entitástól kell elszenvednie ami eredendően a pénz kezelésére vállalkozik - arra nem is találok megfelelő szavakat...

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ha rám gondolsz, akkor elárulom nem gondolok magamra úgy, hogy gazdag volnék. Egyszerűen csak több mindent megtehetek, mint az átlag. Ha kategorizálni kellene magam, akkor a jómódú kifejezést használnám.

Hozzá vagyok szokva, hogy semmibe vesznek. Sőt, perverz módon alkalmat is adok rá rendszeresen pl. alulöltözködéssel.  

Jelen esetben még az sincs, hogy nem értem meg a bank álláspontját. Kevés pénzt hozok, de nagy költség lehetek, ha miattam kell magyarázkodniuk.  Hozzá kell tennem, hogy a bankot nem az olasz személyimmel intéztem. Lehet már csak azzal is más lett volna a hozzámállás.

Voltál már erre? Szótáradból ítélve, csak valami személyes tapasztalatot projektálsz ide.

Amikor vevőként lépsz fel egy piacon, akkor megakarnak érteni. Ha eladó vagy, akkor kell perfektnek lenned, hogy szóba álljanak veled. Esetemben már a közértben is az automata pénztárat választom. A lakáson belül pedig Magyarországon vagyok, ugyanis ott minden magyar, a kommunikáció is. Ezt az tudja, aki családostul hagyta el a hazáját. Tudod azért sem vagyok motivált, mert nem itt keresem a megélhetésem lehetőségét.

Amúgy néha rám jön és megtanulok pár szót olaszul. Valahol 500 és 1000 közötti szót tudok, de csak karácsonyi passzivitással. Ezzel sokszor már kihámozom, mit akarnak tőlem, amikor meg nem értem, akkor google translate párbeszéd funkció. Van bennem egy félsz is attól, ha megismerem miről beszélnek az emberek, akkor elmenekülök innen. :) Olyan ez, mint az otthoni lakóhely szerinti fb csoportok, amik csak arra jók, hogy megutáld a lakhelyed és minden más embert. Engem feltölt, hogy nem kell foglalkoznom senki szarával. Ettől érzem szabadnak magam. Megjegyzem sógornőm is azt mondta, hogy nagyot veszített a hely a varázsából, mikor már értette mit beszélnek az emberek. 

Nem kell semmin sem elgondolkodnod, ahogy nekem sem kell teged gyozkodni.

Peldanak gondolj a hetkoznapi osszekacsintasokra (boltban/hivatalban/koncerten/szinhazban), vagy arra, hogy a strandon melletted Stephano es Angelo epp a lanyod fanszorzetenek fazonjat diskuraljak.

Nem emlekszem olyan helyzetre, hogy azt gondoltam volna „de kar, hogy ezt ertem“.

> elárulom nem gondolok magamra úgy, hogy gazdag volnék

Nehéz másképp értelmezni a megvillantott kincstárjegyileg olasz felső 1%-ba való tartozásra való hivatkozásod :) 

> Hozzá vagyok szokva, hogy semmibe vesznek. Sőt, perverz módon alkalmat is adok rá rendszeresen pl. alulöltözködéssel.

Jó de ez teljesen más user-case.

> Jelen esetben még az sincs, hogy nem értem meg a bank álláspontját. Kevés pénzt hozok, de nagy költség lehetek, ha miattam kell magyarázkodniuk

Gondolom kevésbé megértő ügyfelek ilyenkor megkeresik a bankfelügyeletet a panaszukkal. Magam részéről biztos semmi megértést nem tanusítanék bank irányába, minthogy a bank számomra a szélhámosság és a csalás szinonímája, de ezen túlmenően is, mivel egy bank aligha tehet meg olyat jogszerűen, h rászáll a neki nem tetsző ügyfelekre és addig szivatja őket amíg azok fel nem mondják a jogviszonyt. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Amikor azt érezném, hogy az adott tétel birtoklási összköltségének elfogadása vagy megtérülése nem számít. Most számít.

pl.: egy 200 millás autóval való bejárás árából kijön 2 alkalmazott jelenleg. Vagyis nem éri meg, mert nem csak a pénzemet basznám el, de az időmet is, és ugye szumma(idő) = élet.

pl.: az első "drága" autómnál (XC90) az első két évben, sok helyre azért nem mentem  el, nehogy összebasszák a kocsim. Faszság. Megoldás: szarabb kocsi vagy leszarni. Vettem mellé egy Smartot a belvároshoz :P

 

ps.: Kinőttem már abból, hogy mutogassam magam. Nagyon egyszerűen oldom meg a dolgaimat. Ruháimon sincs semmilyen felirat, ahhoz mindig is ragaszkodtam. 

A kocsi azért nem jó példa mert van belőle 4 millióért meg 650 millióért is olyan ami elvisz A-ból B-be. És bármennyi pénzed van, ha elég hosszúra nyújtózol, lesznek dolgok amik fájni fognak (akár csak egy kisebb koccanásnál a cascos önrész :)

De amúgy értem, a jómód akkor kezdődik amikor már nem gondolkozol azon, hogy megéri-e, van-e olcsóbb, hanem egyszerűen csak felhasználód a pénzed (egy kis részét).

Igen, amikor a ráció már semmit sem számít, mert bármi amit megkívánsz nem fogja lényegében csökkenteni a  vagyonod. Bármit vettél egész évben, év végére többed van, mint év elején volt. Itthon ez kb Lölö szint. Évi 1mrdt magára költ az nem tétel neki, abba belefér egy jó ház és 3 felső kategóriás autó évente.

Szerintem ez történt: A hölgy a fiókvezetőjétől kapott egy listát(az meg az  ő főnökétől), hogy ezeknél az ügyfeleknél érjék el, hogy azok maguktól megszüntessék a számlájukat. Így azt nem banknak kell felmondania. Mindenkit be kell rendelni, és addig problémázni, hogy az ügyfélnek legyen elege.

Előfordul az ilyen, nem kell hozzá különösebben semmi. 

A privát számommal viszonylag keveset telefonálok kifelé, és van egy olyan legacy csomagom, ami havi 1890-ért ad 3 giga netet (+ egy csomó app korlátlan a Waze-tól az Apple Music-ig), meg telefonálhatsz mellé kb. feltöltőkártyás áron. (A rekordom kb. 5000 forintos havi számla.) Ehhez képest rendszeresen jelentkezik a szolgáltató, hogy tud fasza csomagot nekem, személyre szabva, csak havi 6000 ez első negyedévben, utána 8-9k. Korlátlan beszéd, 4 giga net, nincs korlátlan app.

Szerinted? Csak idő kérdése, hogy mikor lesz valami ürügy, hogy kivágjanak a mostani csomagból.

Unalmas ez a topik Zeller nelkul. ;)